Üdv mindenkinek!
OFF
Nem régóta vagyok rendszeres látogatója az oldalnak, de annál is inkább igyekszem fejleszteni tudásomat a hasznos információk olvasásával. Most úgy gondoltam,hogy ideje egy hozzászólást is írni.
ON
Sikerült hozzájutnom 2db SGS-hez, az első 2 nappal korábban érkezett mint a másik (mivel nem volt sehol raktáron). Mindkettő a türkiz szolgáltatónál lett vásárolva, tehát függő.
Az első készüléken JM2-es ROM-volt, működő 3gombos download-dal, természetesen mivel kiképzettnek éreztem magam azonnal unlockoltam egy app-al a marketből. Eztuán ODIN-os frissítésre adtam a fejemet és egy JM8-as ROM-ot töltöttem le a samfirmwares-ről. Mentést ugyan nem csináltam, tudom,hogy midig jó ha van de nem akartam rootolni a telefont (nem tudom megindokolni,hogy miért..). Mivel CSC nem volt benne illetve re-partition sem volt írva,hogy legyen kipiálva ezért nem is pipáltam ki. ODIN kész, pass , minden OK, telefon bootol stb, beírom az ellenőrző kódokat (imei,product code stb..), minden ok, kivéve a rom verzió ellenőrzést, csak a frissítetlen csc-t ismerte fel, a többit nem.., mindegy, marad így, mivel jól működött minden (persze eközben motoszkált a fejemben a 2.2-re való frissítés de ahhoz root kell, le kell menteni stb..)
Közben megérkezett a 2. sgs, elég érdekes helyzet állt elő, ő is JM2-es ROM-mal jött, viszont elvileg friss import volt, mégis későbbi product date volt beleírva...
Továbbá egyre érdekesebbé vált a helyzet..., nem működik a 3gombos mod, imei alapján nem panaszkodtak egyikre sem, de ugye ez nem jelent semmit.
Frissítést nem talál stb... Jött a 2 nap összehasonlítgatás, dönteni kellett,hogy melyiket tartom meg. (kies mod illetve komoly buherát nem akartam,csak végső esetben)
Az első SGS-re végülis felkerült a 2.2 pár órája, viszont előjött egy pixelhiba (még rom frissítést megelőzően, a telefonon vízszintesen a jobboldalt , függőlegesen közepe felé, de ránézésre nem észrevehető, tehát semennyire nem zavaró). Pár napinyi "párhuzamos" használt mellett még egy nagyon furcsa dolgot vettem észre, ez pedig a kijelzők közti eltérés, az első készüléknek a kijelzője sokkal élénkebb színeket és talán egy picivel erősebb fényerőt produkál (a másik hozzá képest olyan mintha füstüvegen keresztül nézném, ennek is "káprázatos" a képe, egész addig ameddig mellé nem teszem a másik SGS-t). Mióta észrevettem ezt azóta nézegetem minden helyzetben,hogy melyik hogyan viselkedik... A megfigyeléseknél azt vettem észre,hogy a betekintési szög az első készülék esetében jobb, szemmel láthatóan, meg a fekete az tényleg mély fekete.
Végszó:
Az 1 pixelhibás, frissíthető, szebb kijelzős SGS-t tartottam meg amin, mint írtam, 2.2 fut.
Tovább folytatnám az irományomat, további érdekességeket fedeztem fel a két kijelzővel kapcsolatban. Próbáltam a legjobb szögeket elkapni 1-1 fotó erejéig...
Ha valakit érdekel szívesen elküldöm a képeket.
Észrevétel: az első készülék kijelzőjét tisztára pucolva furcsa rizsszem alakú, párhuzamos/szabályos rendezettséggel és fix távolságra egymástól "vonalak" helyezkednek el a kijelző mögött átlósan-"srégen" (ha jól látom...) illetve még pár körvonatlat látok (talán chipek?-> az összeszerelési videóban kb ott vannak a chipek ahol a körvonalakat látom). A második SGS-en ennek nyoma sincs.
Csináltam képeket a színek eltéréséről is (teltség-kontraszt, nem tudom pontosan mi lehet) További észrevétel.hogy a második sgs kijelzője sokkal jobban csúszik, mármint a kijelző felületén bármi (ujj,papírzsepi stb..), furcsának találom kicsit, teljesen eltér az eddig szerzett tapasztalatommal (igen,letakarítottam,zsírtalanítottam,mindent csináltam és úgy is megnéztem
). Tovább megyek... , a második SGS kijelzője sokkal karcállóbb mint az elsőé, mindkettőt a zsebemben hordtam egész nap, az első sgs-en 2db hajszálkarcot véltem felfedezni lepucolt kijelzőnél a másodikon semmi... (egyik zsebemben sem volt semmi stb...). A második sgs-nél a KIES-es regedit-es 3gombos mod sem működik valamiért, vagy 3x raktam újra mindent és csináltam meg!
Tehát, a végleges döntés marad az 1 pixelhibás, 3gombos, 2.2-es doridos, szebb kijelzős, 2 hajszálkarcos SGS.
UI.:Szemrevételezéses sebesség tesztek folyamatban