No, élet most sincs több, de ha már azt mondtam, hogy kiadom magamból, ami bennem van, és ezt nem valamiféle hasmenésre való célozgatásnak szántam, akkor - bár kóstolgatták már a témát, de ennyire olvashatatlanul hosszan még senki nem írta le - íme a ROM-frissítés menete. A leírás alapjáért és a rengeteg segítségért köszönet pajo88-nak.
"A" rész, ha nincs még OpenRecoveryd:
1) Töltsd le és tömörítsd ki a gépedre valahova a következő fájlt: You are not allowed to view links.
Register or
Login!
2) Futtasd a "Motorola_Driver.msi" telepítőt!
3) Futtasd az "RSDLite4.6.msi" telepítőt!
4) Tömörítsd ki az SD kártya gyökerébe az "OpenRecovery-3.3.zip" tartalmát!
5.1) Kapcsold ki a telefont!
5.2) Csúsztasd ki a billentyűzetet és tartsd folyamatosan nyomva a D-pad gombot (navigációs gomb) felfelé, közben kapcsold be a telefont!
5.3) Csak akkor menj tovább, ha bejött a bootloader, és a második sorban ez áll: "90.78"!
6.1) Csatlakoztasd a géphez a telefont!
6.2) Indítsd el az RSD Lite-ot!
6.3) A Filename-nél tallózd be a "vulnerable_recovery_only_RAMDLD90_78.sbf" fájlt!
6.4) Kattints a Start gombra!
6.5) Ha kész, akkor nem történik semmilyen látható változás a telefonon, csak egyszerűen újra fog indulni.
6.5.0) Előfordulhat, hogy a program beragad, és a következő üzenet jelenik meg a Status oszlopban: "Please manually power up this phone.".
Ilyenkor az You are not allowed to view links.
Register or
Login szerint a következőket kell tenned:
6.5.1) Húzd le a telefont, majd kapcsold ki, mindeközben az RSDLite-ot ne zárd be!
6.5.2) Vedd ki a telefon akkuját kb. 5 másodpercre, majd tedd vissza!
6.5.3) Tarts nyomva a # és * gombokat (D és K), közben kapcsold be a telefont! Ekkor be kell lépnie a bootloader módba (ha a #-* nem jön össze, nyomd helyettük a D-pad felt, és közben kapcsold be a készüléket).
6.5.4) Újra csatlakoztasd a telefont a géphez! Az RSDLite felismeri a készüléket, rövidesen pedig a Finished/PASS üzeneteket fogod kapni.
6.5.5) Lépj ki az RSDLite-ból és húzd le a gépről a telefont!
"B" rész, ha van már OpenRecoveryd:
Ha eddig nem tettük, akkor most itt az idő: kezeket a QWERTY-re, mert szükség lesz rá, a recovery menüben a D-pad jobbra-balra gombjaival tudunk majd le-fel mászkálni, és a középső gombbal választhatjuk ki, mit is akarunk.
1) Töltsd le a telepíteni kívánt ROM-ot! Nekem eddig CM7-tel, CM6-tal, Cronos, HO!NO, MIUI és AOSP ROM-okkal működött a dolog, a többiről nem tudok nyilatkozni, de egyes ROM-oknál eltér a telepítés módja, ezért előbb inkább kérdezz, ha nem vagy biztos valamiben! (Bár ha olyan ROM-ot próbálsz ezen a módon telepíteni, amit nem így kéne, akkor még az elején megszakad a művelet, tehát kinyírni talán nem fogod a Milestone-t. Itt jegyzem még meg, hogy előfordulnak Droidra való ROM-ok is, ezeket sem érdemes Milestone-ra telepítgetni, mert ezek viszont felmennek. Hirtelen jött örömömben a minap nem vettem észre, hogy egy MIUI ROM topikjában elég sokszor szerepel a "D1" rövidítés, fel is dobtam a ROM-ot. Újraindítás után a fentebb már tárgyalt bootloader jött be a 90.78-cal, nosza, még egy újraindítás X-et nyomva - ennek menetét lásd lentebb -, szépen lecseréltem a nem oda való rendszert egy Milestone-ra való ROM-ra, azóta megint minden oké.)
2) A letöltött fájl(oka)t (maga a ROM, gyakran a You are not allowed to view links.
Register or
Login is, de lehetnek különböző hotfixek is az adott rendszerhez) másold az SD kártya \OpenRecovery\updates\ mappájába!
3) Kapcsold ki a telefont, majd az x-et nyomva tartva kapcsold be újra!
4) Bejön egy felkiáltójeles háromszög (ez a gyári Recovery). Elengedheted az x-et.
5.1) Nyomd meg a hangerő fel és a kamera gombokat!
5.2) A megjelenő menüben válaszd az "apply sdcard:update.zip"-et! (Ha eddig mindent jól csináltál, akkor be fog jönni az OpenRecovery menü, ha nem, akkor csak egy hibát ír ki, és maradsz a gyári menüben.)
6.1) Go Back -> Wipe Dalvik Cache -> Wipe Data / Factory Reset -> Wipe Cache partition
6.2) Apply Update
6.3) Válaszd ki a letöltött .zip fájlt! (Több is lehet belőlük, pl. hotfixek vagy google-s alkalmazások, ez esetben a 6.3-as pont elvégzése után ugorj vissza a 6.2-re és ugyanígy telepítsd az új fájl(oka)t is!)
6.4) Válaszd a "Yes"-t! Elindul a telepítés. Várd meg, amíg befejeződik, és újra előjönnek az OpenRecovery menüpontjai!
7) Reboot System, és itt a vége, fuss el véle, remélhetőleg mostantól kevesebbet kell majd a földhöz csapkodni a Milestone-t
(Eltarthat 4-5 percig, amíg feláll a rendszer.)
Néhány kapcsolódó oldal:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
Login