2024, 11 23, 23:38:41

Szerző Téma: Omnia II Androiddal  (Megtekintve 526691 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető orion23

• PDA: SE ARC S | Ideos S7 Slim
  • PDA ROM: 2.3.4 | 2.2.2
Re: Omnia II Androiddal
« Reply #675 Dátum: 2011, 01 20, 18:33:40 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Létrehoztam egy fat-ot a kártyán, felmásoltam mindent és a zImage-et felülírtam. Telepítés az o2beta mappában lévő haret-el. Elkészül a partíció, majd restartol. Utána indítom a gyökérből a haret-et majd dolgozik kicsit és Kernel panic - not syncing: No init found. Try passing init= option to kernel

Mit rontok el?

ext2 particio elkészül és 16.1MB-ot foglal a rámásolt cucc

Próbáld meg a fájlokat a my storage-ra felmásolva, és onnan elindítani.

Nem elérhető thezolee

• PDA: Iconia tab a500,Iphone4, iPad2
  • PDA ROM: ICS4.0.3, ios5.0.1,ios5.0.1
« Reply #676 Dátum: 2011, 01 20, 19:27:31 »
Sikerult elinditanom az Androidot, de az Add a Google Account -tól nem jutok tovább. Van kontóm, beírom, bejelentkezik, de nem tudok belőle kilépni. Kiírja hogy nyomjam meg a Back gombot az exithez, de állandóan visszadob a google account ponthoz. Mit tegyek?

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #677 Dátum: 2011, 01 20, 19:38:59 »
Sikerult elinditanom az Androidot, de az Add a Google Account -tól nem jutok tovább. Van kontóm, beírom, bejelentkezik, de nem tudok belőle kilépni. Kiírja hogy nyomjam meg a Back gombot az exithez, de állandóan visszadob a google account ponthoz. Mit tegyek?
Állítsd le a kütyüt. Második indulásnál már nem buzerál vele :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető thezolee

• PDA: Iconia tab a500,Iphone4, iPad2
  • PDA ROM: ICS4.0.3, ios5.0.1,ios5.0.1
« Reply #678 Dátum: 2011, 01 20, 19:50:32 »
Állítsd le a kütyüt. Második indulásnál már nem buzerál vele :)

Köszi! Sikerült :D

Nem elérhető garesz

• Sörivó
    • uksesakk
  • Navigáció / Navigation: ajgo
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: a legfrissebb független
« Reply #679 Dátum: 2011, 01 20, 20:12:49 »
Az természetes,hogy elinditotam a haret.exet és dolgozott de jelenleg olyan mintha lefagyott volna. Még mindig a betöltésnél tart illetve áll már 5 perce?
Ha nem sikerül elsőre, akkor az ejtőernyős ugrás nem neked való!

Nem elérhető Bimmer

• PDA: Samsung SII
  • PDA ROM: KL1
« Reply #680 Dátum: 2011, 01 20, 20:32:35 »
Próbáld meg a fájlokat a my storage-ra felmásolva, és onnan elindítani.

Kernel panic : :'(

Nem elérhető baki1

• Android in the future
  • Navigáció / Navigation: IGO Primo 2.4
  • PDA: Omnia II, SGS 2, SGS 4-I9505
  • PDA ROM: NXXJJ1 Rapid Sense/XEHJG5/4.2.2 TMHMH7
« Reply #681 Dátum: 2011, 01 20, 20:33:32 »
Nem tud vki esetleg okosságot arra, hogy ne szakadjon meg a hang hívás közben, amikor elsötétül a képernyő? :( :( :'(

Nem elérhető baki1

• Android in the future
  • Navigáció / Navigation: IGO Primo 2.4
  • PDA: Omnia II, SGS 2, SGS 4-I9505
  • PDA ROM: NXXJJ1 Rapid Sense/XEHJG5/4.2.2 TMHMH7
« Reply #682 Dátum: 2011, 01 20, 20:36:34 »
Kernel panic : :'(

Közvetlen a my storage gyökerébe tömöritsd ki a (512/1024)zip-t. Ne mappába rakd.Jó lesz. :)

Nem elérhető Bimmer

• PDA: Samsung SII
  • PDA ROM: KL1
« Reply #683 Dátum: 2011, 01 20, 20:40:21 »
Közvetlen a my storage gyökerébe tömöritsd ki a (512/1024)zip-t. Ne mappába rakd.Jó lesz. :)

Úgy tettem. O2 mappás akció nélkül

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Honor 7
  • PDA ROM: PLK-L01C432B380
« Reply #684 Dátum: 2011, 01 20, 21:25:18 »

Ha nem a Setup Wizard-ra nyomtok, hanem a másikra (valami sdk, nemtom), akkor is végig kell menni a dolgokon, de ott működik a skip és simán át lehet ugrani az egész nyűglődést. :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető garesz

• Sörivó
    • uksesakk
« Reply #685 Dátum: 2011, 01 20, 21:54:44 »
Zsir lett köszönöm.
Holnap letesztelem az ajgot is.
üdv

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #686 Dátum: 2011, 01 20, 22:29:54 »
Így majd' két nap nyomkorászás után véleményezném a dolgot. Főképpen háromféle szempont vagy mi szerint, amik a következők:

Sleep patch nélkül:
- Majdnem minden működik, eltekintve attól, hogy pár óra alatt felzabálja az akkut.

Sleep patch-csal:
- Az akkut így nem zabálja, viszont kb. 10 perc után (stand-by módban) nekem eldobja a hálózatot és nem is lép rá vissza semmi áron (hiába próbálom repülő üzemmódba rakni, nem is engedi) és csak restart után jó újra.
- Stand-by módból a power gombbal könnyen visszajön, ellenben a stand-by gombbal nem nagyon akar.
- Telefonálás közben kb. 1 perc után elalszik és megszakad a hívás

Mind2 esetben:
- Nekem ha a névjegyeknél kiválasztok egy névjegyet és rányomok a hívás gombra (a fizikaira), akkor acore stopped working... Kétszer telepítettem ma újra emiatt, hogy hátha, de friss, teljesen üres telepítéssel is, a SIM névjegyek importálása után ugyanez. Jeleztem a projekt oldalán, de úgy tűnik, hogy ez nálam egyedi. :D
- Az órát állítgatja össze-vissza indításkor, valamint stand-by módban elmászik. :)

Iszonytatóan becsülöm, amit Sándorék összehoztak, mert ez hatalmas munka, viszont véleményem szerint még nem alkalmas a mindennapi használatra. Mondjuk ennek a bétának ugyebár nem is ez a célja, hanem a hibák kiküszöbölése, amit egy ekkora tesztelőgárdával, mint amennyien lettünk, szerintem nem fog sokáig tartani.  :ok:

Én úgy látom, hogy pár héten belül pillanatnyi lelkiállapotunktól függően váltogathatunk a WinMo és a Droid között és ezt más PDA tulajdonosai nem igazán mondhatják el magukról.  ;)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Jaszkaris

• PDA: HTC Sensation
« Reply #687 Dátum: 2011, 01 20, 23:06:14 »
Hali!
Nem tudom, szerencsésnek érezzem magam vagy sem... Nekem a sleep frissel nincs semmi baj a felkeltéssel. Viszont áramot csak akkor vesz fel, ha már a winmo felületen csatlakoztatva van a töltőre, ha kihúzom akkor újra kell indítani. Telefonálással sincs semmi bajom... igaz csak egyszer 2 percet beszéltem de nem volt vele gond. De a zene elhallgat amit a képernyő elsötétül. S bár ez nem baj de a beépített hangok brutálisak... próbáltam egy csengőhangot bemásolni a system/media-ba de nem engedte... Esetleg erre valami?

Ezer hála a munkátokért :ok:

Nem elérhető garesz

• Sörivó
    • uksesakk
« Reply #688 Dátum: 2011, 01 20, 23:31:32 »
Iszonytatóan becsülöm, amit Sándorék összehoztak, mert ez hatalmas munka, viszont véleményem szerint még nem alkalmas a mindennapi használatra. Mondjuk ennek a bétának ugyebár nem is ez a célja, hanem a hibák kiküszöbölése, amit egy ekkora tesztelőgárdával, mint amennyien lettünk, szerintem nem fog sokáig tartani.  :ok:

Én úgy látom, hogy pár héten belül pillanatnyi lelkiállapotunktól függően váltogathatunk a WinMo és a Droid között és ezt más PDA tulajdonosai nem igazán mondhatják el magukról.  ;)
Jól beszélsz mit iszunk vagy isztok?  :D
Szinte az összes alkalmazás (naptár,számológép,rádio,stb) az első megnyitásnál kifagyasztja a Samut.
Aksi ki ujra inditás és utána már mükszik.
Az Igot sikerült feltelepitenem egy kicsit lassúnak tünik ahogy a menüben turkálok de holnap teszt élesben.

Nem elérhető gazso

• Navigáció / Navigation: GoggleMaps, waze, g:hu
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance
  • PDA ROM: XXLQE
« Reply #689 Dátum: 2011, 01 21, 07:21:31 »
Tegnap este felraktam az 1GB droidot egy 4 GB SDHC-ra. Leformáztam FAT-ra. Gyerekek, utána mintha álmodtam volna. Olyan sebességet produkált, mint Rapid videóján. Semmi hibaüzenet, villámgyors képernyőváltások, gyors wifi, stb. Szuper !!!
Magyar égre, Magyar UFO-t, Magyar acélból

Nem elérhető sonor

• Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: GT-I9000
  • PDA ROM: Bezke Ginger 4.1 XXJVP 2.3.4 (Dark_Core_2.7)
« Reply #690 Dátum: 2011, 01 21, 07:21:57 »
És véééégre :D

majdnem minden hibát hozott a készülék a sleep patch óta amit mások is leírtak...
Gondoltam windows módszer hátha itt is bejön... kezdd a formatálással, majd "istallállldd" újra...
meg is tettem, méghozzá egyből az új kernellel. És nekem most igen faján ketyeg. Nem zabál a sleep mode, nem melegszik annyira, nem dobja el sem a telefon sem a wifis hálózatot.
Ugyanakkor a hívás probléma még fennáll, és az ébresztő óra sem tudja felkelteni a rendszert a mély álomból (így engem sem :S ).

További jó tesztelést mindenkinek ;)

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #691 Dátum: 2011, 01 21, 07:57:30 »
Olvasgattam a béta oldalát és ezt találtam:
"létrehoz egy 1024/512 MByte-os ext3 partíciót, elöállítja a megfelelö Linux partíciót ( extended esetén 6-os, primary esetén 2-es) tartalmazó default.txt-t a My Storage-n, kibontja az ext2.tar.gz-t az új ext2 partícióra és újraindul"

Most akkor ext2 vagy ext3? Azt tudom, hogy ext3 lassabb, ellenben nem áll fönn az adatvesztés esélye.

Sándor, phj ti melyiket ajánljátok?

Nem elérhető partvis

• PDA: Lenovo K920
« Reply #692 Dátum: 2011, 01 21, 07:57:59 »
Az természetes,hogy elinditotam a haret.exet és dolgozott de jelenleg olyan mintha lefagyott volna. Még mindig a betöltésnél tart illetve áll már 5 perce?

Ugyan ezzel a problémával állok szemben én is...  :'(

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #693 Dátum: 2011, 01 21, 09:26:31 »
Javítanom kell magam. MyPhoneEx mégis működik. Lehet vele naptárat kontaktokat, üzeneteket szinkronizálni. Sajnos e-mailt nem, de végül is be tudok az Androidon állítani e-mail fiókot, majd a neten letöltöm a levelek fejlécét. Ami viszont tényleg jó, hogy USB-n keresztül elérem a netet, nem kell wifizni. :)

Nálam a megoldás a következő volt. KIES telepítése. Ezután a három driverből kettő működött, a modem és a Samsung Android USB composite device. A Samsung ADB driver hiányzott. Ezt a fájlt kell a neten keresni: samsungADB.zip A Windows verziótól függően a fájlokat a windows/system32, windows/system32/drivers és windows/system32/drivers/etc könyvtárakba másoltam. Tudom nem kell minden fájl mindenhova, de nem egy méret és nem kell válogatni mi hova menjen. Ezután a felkiáltójeles eszköznél hozzá kell adni a meghajtó programot. A választható eszközök listájáról a minden eszközt kell választani. Ha lista bejött, akkor a Samsungot mint gyártót, ott pedig megkeresni az ADB-hez tartozó meghajtót. Ezután nálam működik szépen a dolog.

Ha kérhetném, írd már le, hogy hogyan érted el egyáltalán azt, hogy elkezdjen felismerni bármit is a droidos fónból? Én rádugom (fenn van a KIES, a MyPhoneEx és a driverek is bemásolva) és annyit csinál, hogy kiírja GT-i8000 és nem tud hozzá semmit felrakni. Aztán annyi. Te itt háromféle driverről beszéltél, de nekem egyet sem talál. Ha a GT-i8000-hez megpróbálom berakni az ADB drivert, akkor azt írja, hogy nem jó hozzá. Légysziiii segíts. :D

Fél óra után, mikor újra rádugtam, szépen elkezdte felismerni a dolgokat. Annyi tennék hozzá, hogy az ADB-hez a képen szereplő kell, mert a driver-ek között több is van, amit fölhoz.

Most már csak egy kérdésem lenne. :) Hol a túróban kell beállítani, hogy használja a gép netkapcsolatát? Próbáltam simán kapcsolódás után, de azt írta a droidka, hogy nincs kapcsolat. Proxy-t is használok, szóval azt is be kellene lőni valahol, kivéve hogyha az alapértelmezett kapcsolatát használja a gépnek.

Nem elérhető csabastv

• PDA: Galaxy S4 mini GT-I9195
  • PDA ROM: I9195XXUCNEA Stock
« Reply #694 Dátum: 2011, 01 21, 10:36:39 »
Tegnap este felraktam az 1GB droidot egy 4 GB SDHC-ra. Leformáztam FAT-ra. Gyerekek, utána mintha álmodtam volna. Olyan sebességet produkált, mint Rapid videóján. Semmi hibaüzenet, villámgyors képernyőváltások, gyors wifi, stb. Szuper !!!

Szia két kérdésem lenne.
Melyik image-t használtad?
Ha az újjat akkor az o2beta könyvtárba is beraktad, vagy csak a gyökérbe?

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
  • Navigáció / Navigation: ?
  • PDA: N7000
  • PDA ROM: LRQ/LRK
« Reply #695 Dátum: 2011, 01 21, 10:44:58 »
Olvasgattam a béta oldalát és ezt találtam:
"létrehoz egy 1024/512 MByte-os ext3 partíciót, elöállítja a megfelelö Linux partíciót ( extended esetén 6-os, primary esetén 2-es) tartalmazó default.txt-t a My Storage-n, kibontja az ext2.tar.gz-t az új ext2 partícióra és újraindul"

Most akkor ext2 vagy ext3? Azt tudom, hogy ext3 lassabb, ellenben nem áll fönn az adatvesztés esélye.

Sándor, phj ti melyiket ajánljátok?
A telepítés során ext2 lesz a partíció. Hogy melyik a jobb, az kérdés, nekem ext3-al többször is meghalt a filerendszerem, ezért lett ext2 ( illetve ha valaki felmountolja mint ext2-t az ext3-at és beleír az is gáz). Elméletileg tényleg jobb lenne az ext3, söt mivel a belsö flash (My Storage) sokkal gyorsabb, oda kellene tenni a linuxos partíciót... De hát ez tényleg a béta, most derülnek ki a hiányosságok....

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #696 Dátum: 2011, 01 21, 10:55:41 »
Most, hogy játszogatok a MyPhoneEx-szel ugyebár USB-n van a kütyü és volt egy hívásom közben, ami csodák-csodája, nem szakadt meg. :) Szóval, ha USB-n (vagy töltőn, gondolom) van a kütyü, akkor nem áll fenn az 1 perces vonalszakadás esete.

A MyPhoneEx-szel továbbra sem tudok kábelen netezni. :( Még turkálok, hogy hogyan lehetne.

Nem elérhető csabastv

• PDA: Galaxy S4 mini GT-I9195
  • PDA ROM: I9195XXUCNEA Stock
« Reply #697 Dátum: 2011, 01 21, 11:00:35 »
A telepítés során ext2 lesz a partíció. Hogy melyik a jobb, az kérdés, nekem ext3-al többször is meghalt a filerendszerem, ezért lett ext2 ( illetve ha valaki felmountolja mint ext2-t az ext3-at és beleír az is gáz). Elméletileg tényleg jobb lenne az ext3, söt mivel a belsö flash (My Storage) sokkal gyorsabb, oda kellene tenni a linuxos partíciót... De hát ez tényleg a béta, most derülnek ki a hiányosságok....

Akkor egyelőre a MY Storage-val ne is próbálkozzak?
Én odáig eljutok, hogy megvan az ext2 kicsomagolom rá a gz-t, átírom a default.txt-t.
Szépen el is indúl, látszólag ugyan azok a sorok jönnek, mint az sd kártyás használatnál, de aztán leáll, egy fájlnál, hogy permission denied. Persze Linux alatt látszólag minden stimmel a fájlokkal.

Nem elérhető gazso

• Navigáció / Navigation: GoggleMaps, waze, g:hu
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance
  • PDA ROM: XXLQE
« Reply #698 Dátum: 2011, 01 21, 11:13:35 »
Szia két kérdésem lenne.
Melyik image-t használtad?
Ha az újjat akkor az o2beta könyvtárba is beraktad, vagy csak a gyökérbe?
Új Image, mindkét helyre.
Magyar égre, Magyar UFO-t, Magyar acélból

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #699 Dátum: 2011, 01 21, 11:18:30 »
Új Image, mindkét helyre.

A Béta oldalán a következő áll:
"2011-01-19: A sleep probléma megoldódott! Az új kernel ( zImage ) letölthető itt. Csak be kell tenni a My Storage gyökerébe, a meglevő helyére."