2024, 11 23, 19:36:46

Szerző Téma: Omnia II Androiddal  (Megtekintve 526679 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető baki1

• Nem: Férfi
  • Android in the future
  • Navigáció / Navigation: IGO Primo 2.4
  • PDA: Omnia II, SGS 2, SGS 4-I9505
  • PDA ROM: NXXJJ1 Rapid Sense/XEHJG5/4.2.2 TMHMH7
Re: Omnia II Androiddal
« Reply #575 Dátum: 2011, 01 19, 09:48:17 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Így: You are not allowed to view links. Register or Login

Köszönöm Pati. :)

Nem elérhető sonor

• Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: GT-I9000
  • PDA ROM: Bezke Ginger 4.1 XXJVP 2.3.4 (Dark_Core_2.7)
« Reply #576 Dátum: 2011, 01 19, 10:28:36 »
na a kezdeti sikerem után úgy gondoltam, mint jó megélhetési informatikus, kezdem elölről az egészet...hát nem elku'rtam?

Folyamatosan rinyál a particionálás miatt, pedig ugyanúgy csinálok mindent mint elsőre. 8gb-os sd-t valamiért nem szereti. Fogtam magam, kiszedtem a fényképezőből az 1GB-s microSD-t, betettem és arra meg hiba nélkül csinálja a particiot, és indul is a droid...érdekes dolog ez :D de próbálom a 8ast megcsinálni, mert nem szívesen mondanék le arról a pár GB-nyi tárhelyről... maga a droid egyébként:

-nálam nem fagy permára, van hogy kicsit várni kell
-wifi totál jól működik, nekem a névjegyeket is tökéletesen szinkronizálta (képeket is betette)
-néha kicsit lassul, de a néhányadik boot után már eltűntek az akadások
-iszonyat módon melegszik

a particionálós problémát meg szerintem megpróbálom egy ubuntuval áthidalni.

elképesztően jó szakik vagytok :)

Nem elérhető noobody

• ROMMER
    • Tesztek
  • PDA: Samsung GT-I9100
  • PDA ROM: XXLPH-PFC-HOLO
« Reply #577 Dátum: 2011, 01 19, 10:59:45 »
Az akksihoz szólnék hozzá. Szerencsém volt, az autós töltő többet nyomott mint a benti. Emiatt nem indult újra azonnal a PDA ahogy megjelent az elem a kijelzőn. Az első 1 százalék feltöltése minimum 10 perc volt, de utána szép lassan visszatért az élet. Szóval aksit nem kell cserélnem, legalábbis most úgy tűnik. Tegnap este hosszú ideig nyomkodtam az Androidot. Azt látom, hogy ha nem megy a wifi, akkor folyamatosan töltve nem merül egyáltalán, ha nem 100 százalékos a töltöttség, akkor szép lassan felmegy. Igaz, Android alatt nem mindig látszik annyinak, de ez nem számít. Ha viszont a wifit bekapcsolom, akkor már határeset a dolog, ha játszom is, akkor egyértelműen kevesebbet tölt mint amennyi fogy. Ha elindítok egy Google Mapsot, akkor még rosszabb a helyzet.

A lényeg, hogy azt javaslom, hogy éjszakára senki ne hagyja Androidon a készüléket, mert lehet, hogy reggel meglepi várja. :)

Nem elérhető partvis

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Lenovo K920
« Reply #578 Dátum: 2011, 01 19, 11:08:53 »
Sziasztok!

Először is gratula a fiúknak!  :taps:

Másodszor tegnap óta próbálkozom, de nem nagyon haladok. Az o2bupdate.sh fájlt hol találom? Vagy e nélkül is mennie kéne?

Köszi

Nem elérhető szemisun

• Navigáció / Navigation: Waze/Google Maps
  • PDA: Nexus 6P 32GB Silver
  • PDA ROM: Stock 7.1.1 ROM + Systemless root [KERNEL] ElementalX
« Reply #579 Dátum: 2011, 01 19, 11:20:54 »
Sziasztok!

Először is gratula a fiúknak!  :taps:

Másodszor tegnap óta próbálkozom, de nem nagyon haladok. Az o2bupdate.sh fájlt hol találom? Vagy e nélkül is mennie kéne?

Köszi

Megy nélküle is, csak legyen a My Storage-on a gz

Nem elérhető partvis

• PDA: Lenovo K920
« Reply #580 Dátum: 2011, 01 19, 11:38:13 »
Megy nélküle is, csak legyen a My Storage-on a gz

Köszi a gyors választ!

Ha bemásolom a gz-t és elindítom kifagy (Control: 00c5387d Tab:6218c008 dac:0000017) sornál
Újra indítom.
Eltünik a gz fájl. újabb indításnál az Android logónál lefagy...
Próbálkozzak tovább? Vagy nálam van a hiba?

Nem elérhető gazso

• Navigáció / Navigation: GoggleMaps, waze, g:hu
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance
  • PDA ROM: XXLQE
« Reply #581 Dátum: 2011, 01 19, 13:35:08 »
ActivSync szerű internetmegosztásra van valami megoldás, hogy ne WiFi-vel menjen ?
Magyar égre, Magyar UFO-t, Magyar acélból

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #582 Dátum: 2011, 01 19, 13:42:36 »
Folyamatosan rinyál a particionálás miatt, pedig ugyanúgy csinálok mindent mint elsőre. 8gb-os sd-t valamiért nem szereti.

a particionálós problémát meg szerintem megpróbálom egy ubuntuval áthidalni.

Először is szeretném megköszönni a munkátokat srácok! Nagyon nagyok vagytok! :)
Másodszor. A 8Gb-s kártyával én is megszenvedtem. Mindkét verziót próbáltam feltelepíteni, de különböző hibákkal megállt mindig, és nem folytatódott tovább indításkor. Később kipróbáltam a chkdsk-et, de nem hozott eredményt, majd próbáltam létrehozni én egy partíciót a kártyán, de itt nálam állt meg a tudomány (nem tudtam hogy másolhatom ide a kitömörített cuccot  :oops:), így ezt is elvetettem. A megoldást az jelentette, hogy lementettem mindent a kártyáról, majd win alatt megformáztam fat32-re. O2-be beraktam, ezután mindent a leírás szerint csináltam az 512-es verzióval. Így nem is volt gond. Utólag pedig visszamásoltam a kártyára a cuccaimat.
Próbáld meg így, remélem segítettem!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
  • PDA: Honor 7
  • PDA ROM: PLK-L01C432B380
« Reply #583 Dátum: 2011, 01 19, 13:47:22 »
Olyan gondom volna a droidkával, hogy mikor rányomok a power off-ra, akkor nem újraindul a kütyü, hanem simán csak kikapcsol és a power gombbal be kell kapcsolnom. Ez így nem poén. Egy gombnyomással több. :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető sonor

• Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: GT-I9000
  • PDA ROM: Bezke Ginger 4.1 XXJVP 2.3.4 (Dark_Core_2.7)
« Reply #584 Dátum: 2011, 01 19, 13:54:49 »
Először is szeretném megköszönni a munkátokat srácok! Nagyon nagyok vagytok! :)
Másodszor. A 8Gb-s kártyával én is megszenvedtem. Mindkét verziót próbáltam feltelepíteni, de különböző hibákkal megállt mindig, és nem folytatódott tovább indításkor. Később kipróbáltam a chkdsk-et, de nem hozott eredményt, majd próbáltam létrehozni én egy partíciót a kártyán, de itt nálam állt meg a tudomány (nem tudtam hogy másolhatom ide a kitömörített cuccot  :oops:), így ezt is elvetettem. A megoldást az jelentette, hogy lementettem mindent a kártyáról, majd win alatt megformáztam fat32-re. O2-be beraktam, ezután mindent a leírás szerint csináltam az 512-es verzióval. Így nem is volt gond. Utólag pedig visszamásoltam a kártyára a cuccaimat.
Próbáld meg így, remélem segítettem!

köszi de én is próbáltam...valami nem tetszik neki a kártyán...csak azt nem értem hogy akkor tegnap miért tudtam megcsinálni. Próbáltam már fat32-t, sima fat-ot is...egyik sem ízlett neki mostanában...kártyát is már leellenőriztem, de nincs hibája elvileg...még azt majd lehet megpróbálom hogy xp-n formázom, nem win7-tel. Hátha úgy jó lesz...

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #585 Dátum: 2011, 01 19, 14:00:23 »
Olyan gondom volna a droidkával, hogy mikor rányomok a power off-ra, akkor nem újraindul a kütyü, hanem simán csak kikapcsol és a power gombbal be kell kapcsolnom. Ez így nem poén. Egy gombnyomással több. :D
szerintem kekeckedsz oromkodes helyett, allj a sarokba vagy toltsd le a quickboot programot a marketbol. :) remelem mukodik...
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető baki1

• Android in the future
  • Navigáció / Navigation: IGO Primo 2.4
  • PDA: Omnia II, SGS 2, SGS 4-I9505
  • PDA ROM: NXXJJ1 Rapid Sense/XEHJG5/4.2.2 TMHMH7
« Reply #586 Dátum: 2011, 01 19, 14:01:57 »

Nálam mindig újraindul akkor.

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #587 Dátum: 2011, 01 19, 14:10:26 »
Nálam mindig újraindul akkor.

Épp ezaz, hogy azt kellene. A legelső alkalommal újra is indult, de utána csak kikapcsol és annyi.

szerintem kekeckedsz oromkodes helyett, allj a sarokba vagy toltsd le a quickboot programot a marketbol. :) remelem mukodik...

Én nem azt mondom, hogy ez egy iszonyatosan nagy probléma, hanem azt, hogy ez egy eltérő működés attól, mint ahogyan működnie kellene (You are not allowed to view links. Register or Login szerint). Szépen magyarul meg is fogalmaztam, látom. :D

Valamint kaptunk egy You are not allowed to view links. Register or Login  :shock: :taps: :ok:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető gazso

« Reply #588 Dátum: 2011, 01 19, 14:18:45 »

Valamint kaptunk egy You are not allowed to view links. Register or Login  :shock: :taps: :ok:

Zsírrr!!! Szóval kábeles netre nincs lehetőség? WinMo-ról én is feltoltam a gmail-ra a névjegyeket, aztán ügyesen betoltam a droid alá. Tökéletes. THX Patience.

Nem elérhető szemisun

« Reply #589 Dátum: 2011, 01 19, 14:26:52 »

Ezek szerint jön egy Beta2 vagy egy o2bupdate.tar.gz? :) :ok:

Nem elérhető noobody

• ROMMER
    • Tesztek
« Reply #590 Dátum: 2011, 01 19, 14:38:30 »
Na, a Windows driverezés ügyében előre léptem, de nem érek vele semmit. Már nincs felkiáltójeles hardver az eszközkezelőben, ami annyiban jó, hogy a szinkronizáló programok (MyPhoneEx, KIES) megpróbálnak kapcsolódni, ám nem ismerik fel a kütyüt, így a KIES csak pörög órákon át, a MyPhoneEx pedig közli is, hogy nem azonosítható a készülék. Így egyelőre nincs remény a szinkronizálásra. patience leírása alapján a kontaktokat szinkronizáltam, de az igazi az lenne, ha a méleket is tudnám. Megnzem majd outlook alatt, hogy van-e mód rá. Erre eddig nem volt szükségem ilyen módon.

Nem elérhető szemisun

« Reply #591 Dátum: 2011, 01 19, 14:43:55 »
Vajon a home gombot mi helyettesíti?
Mert ha pl fut a browser és valami mást akarok elindítani, akkor a vissza gombbal ki kell lépni és csak úgy megy, majd újra böngésző és megint tölthetem be a korábban nézett oldalt :(

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #592 Dátum: 2011, 01 19, 14:52:14 »
Vajon a home gombot mi helyettesíti?
Mert ha pl fut a browser és valami mást akarok elindítani, akkor a vissza gombbal ki kell lépni és csak úgy megy, majd újra böngésző és megint tölthetem be a korábban nézett oldalt :(

Egyelőre semmi:

De Modaco-n azt írják, hogy a kamera gombot benyomva tartva elvileg Home funkciót lát el.

Nem elérhető noobody

• ROMMER
    • Tesztek
« Reply #593 Dátum: 2011, 01 19, 14:54:08 »
Javítanom kell magam. MyPhoneEx mégis működik. Lehet vele naptárat kontaktokat, üzeneteket szinkronizálni. Sajnos e-mailt nem, de végül is be tudok az Androidon állítani e-mail fiókot, majd a neten letöltöm a levelek fejlécét. Ami viszont tényleg jó, hogy USB-n keresztül elérem a netet, nem kell wifizni. :)

Nálam a megoldás a következő volt. KIES telepítése. Ezután a három driverből kettő működött, a modem és a Samsung Android USB composite device. A Samsung ADB driver hiányzott. Ezt a fájlt kell a neten keresni: samsungADB.zip A Windows verziótól függően a fájlokat a windows/system32, windows/system32/drivers és windows/system32/drivers/etc könyvtárakba másoltam. Tudom nem kell minden fájl mindenhova, de nem egy méret és nem kell válogatni mi hova menjen. Ezután a felkiáltójeles eszköznél hozzá kell adni a meghajtó programot. A választható eszközök listájáról a minden eszközt kell választani. Ha lista bejött, akkor a Samsungot mint gyártót, ott pedig megkeresni az ADB-hez tartozó meghajtót. Ezután nálam működik szépen a dolog.

Nem elérhető bsbsbs

• ROMMER
  • PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: I8000XXJ11 I8000XXJJ1
« Reply #594 Dátum: 2011, 01 19, 15:36:19 »
==========Nagyon Jó Hír!=======

Marc-nak (almar) sikerült megoldani a sleep problémát!
Vége az akku zabálásnak.
Most teszteljük, nem sokára le lehet tölteni.
Csak a zImaget kell cserélni a mystorage-n

Sandor, PHJ

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #595 Dátum: 2011, 01 19, 15:45:15 »
Nekem most lett egy olyan problémám, hogy nem tudom kivenni repülő módból. Eddig is úgy indult, hogy repülő mód be volt kapcsolva, de eddig ha kivettem a pipát, akkor kérte a pin-t és ment. Most viszont annyit ír, hogy enabling wireless connections és ennyi.  :'( Help! :D

Nem elérhető gazso

« Reply #596 Dátum: 2011, 01 19, 15:47:01 »
Javítanom kell magam. MyPhoneEx mégis működik. Lehet vele naptárat kontaktokat, üzeneteket szinkronizálni. Sajnos e-mailt nem, de végül is be tudok az Androidon állítani e-mail fiókot, majd a neten letöltöm a levelek fejlécét. Ami viszont tényleg jó, hogy USB-n keresztül elérem a netet, nem kell wifizni. :)

Nálam a megoldás a következő volt. KIES telepítése. Ezután a három driverből kettő működött, a modem és a Samsung Android USB composite device. A Samsung ADB driver hiányzott. Ezt a fájlt kell a neten keresni: samsungADB.zip A Windows verziótól függően a fájlokat a windows/system32, windows/system32/drivers és windows/system32/drivers/etc könyvtárakba másoltam. Tudom nem kell minden fájl mindenhova, de nem egy méret és nem kell válogatni mi hova menjen. Ezután a felkiáltójeles eszköznél hozzá kell adni a meghajtó programot. A választható eszközök listájáról a minden eszközt kell választani. Ha lista bejött, akkor a Samsungot mint gyártót, ott pedig megkeresni az ADB-hez tartozó meghajtót. Ezután nálam működik szépen a dolog.

Megtettem a dolgokat, de hogyan is tudom usb netre kényszeríteni a kicsikét ?

Nem elérhető szemisun

« Reply #597 Dátum: 2011, 01 19, 15:52:10 »
==========Nagyon Jó Hír!=======

Marc-nak (almar) sikerült megoldani a sleep problémát!
Vége az akku zabálásnak.
Most teszteljük, nem sokára le lehet tölteni.
Csak a zImaget kell cserélni a mystorage-n

Sandor, PHJ

Hurrá  :taps:

Egyébként a mobilnet hol akadt el?

A magyarításnak ha lesz otthon működő gépem, neki esek :)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #598 Dátum: 2011, 01 19, 16:22:40 »
Hurrá  :taps:

Egyébként a mobilnet hol akadt el?

A magyarításnak ha lesz otthon működő gépem, neki esek :)
Próbáld ki a Marketből a Morelocale2 programot, az részlegesen szokta magyarítani az androidokat.
Teljesen meg vagyok lőve, nem tudom kipróbálni,  mert annyira lassú, hogy szinte semmire nem jutok vele. Ez a korábban beállított gmail szink teljesen lefagyasztja. Mire a Market betölt, lemegy a nap, a letöltésig el sem jutok, mert kifagy. Most megpróbálom kikapcsolni a Background data-t és az Autosyncet, vagy újrarakom az egészet.

Power Off után nekem se indul újra az O2, a jobb alsó gombbal kell bekapcsolni. A Quickbootot se tudom kipróbálni a fenti problémák miatt :(
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #599 Dátum: 2011, 01 19, 16:27:01 »
Próbáld ki a Marketből a Morelocale2 programot, az részlegesen szokta magyarítani az androidokat.
Sikerült kikapcsolnom a szinkronizálást, letöltöttem, kipróbáltam, nem működik :(