2024, 11 28, 00:40:27

Szerző Téma: Omnia II Androiddal  (Megtekintve 526907 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető Siq

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: RAPIDNXXJJ1
Re: Omnia II Androiddal
« Reply #5350 Dátum: 2011, 12 15, 21:35:26 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Állítsd be az ADB-t és egy logcat-tal nézd meg, hogy mi történik a bootanimáció hátterében. Valószínűleg valami nem lett jó és "bootloop"-ba került a droid. Ajánlom a manuális telepítést, ami kattintásról-kattintásra le van írva a FAQ-ban Neio01-nek köszönhetően. Ugyanitt megtalálod az ADB beüzemelésének menetét és még sok minden mást. Akinek valami nem megy, először ott keresse a megoldást, valamint a kereső még mindig ingyenes. Ha egyik sem vezet eredményre, akkor szívesen segítünk, de ne az legyen az első, hogy nem megy, és írjátok ide a "Segítsetek, nem csinál semmit!" hsz-okat, mert pontos hibaleírás nélkül vajmi keveset tudunk segíteni.

Például nálad a logcat rögtön kidobná, hogy mi a gond, meg az is sokat segítene, hogy ha tudnánk, hogy megvan-e minden partíció az SD-n, valamint megy-e a swap, stb... stb...

Megpróbáltam manuálisan telepíteni. Ugyan az a hiba. A droid betöltőanimációnál megáll és semmi. a Számok egyeznek. Partíció méretek egyeznek. Innentől kezdve nem tudom mivan... Az a logcat meg amit mondtál.. khm... életembe nem hallottam róla. Igen használtam a keresőt, mert ügyes vagyok. De eredménynek a semmit hozta ki....

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #5351 Dátum: 2011, 12 15, 22:40:10 »
Egyébként most nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, mert pont 1 hozzászólással ezelőtt írtam majdnem ugyanerről, de legalábbis említettem a FAQ-t.  ::) :o
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
 O->- :-*
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
  • PDA: Honor 7
  • PDA ROM: PLK-L01C432B380
« Reply #5352 Dátum: 2011, 12 16, 07:23:28 »
Megpróbáltam manuálisan telepíteni. Ugyan az a hiba. A droid betöltőanimációnál megáll és semmi. a Számok egyeznek. Partíció méretek egyeznek. Innentől kezdve nem tudom mivan... Az a logcat meg amit mondtál.. khm... életembe nem hallottam róla. Igen használtam a keresőt, mert ügyes vagyok. De eredménynek a semmit hozta ki....

Akkor ne olvasd el a FAQ-t, úgyis csak unalmában készítette Neio01... Úgysincs benne semmi hasznos.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Serenity

• PDA: iPhone 6
« Reply #5353 Dátum: 2011, 12 16, 08:52:02 »
Akkor ne olvasd el a FAQ-t, úgyis csak unalmában készítette Neio01... Úgysincs benne semmi hasznos.

:D :D Am.. igaza van a Rapidnak! Olvassátok már el az FAQ-t!!! :olvass:

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #5354 Dátum: 2011, 12 16, 09:57:57 »
Ez milyen már, hogy a Galaxy Xcover (Extreme) GT-S5690 még a világon nincs, sehol sem lehet kapni (azt olvastam, hogy talán Indiában és Pakisztánban, de tuti nem itthon :) ) és akkor a You are not allowed to view links. Register or Login már magyarul is elérhető. :D

Nem elérhető kifli

• PDA: THL W200S
« Reply #5355 Dátum: 2011, 12 16, 16:42:29 »
Nagy a  csend... Mi lesz a  következő tuning nem tudjátok? Jól jönne már az a  NAND. Szerintem az miatt vannak ritkán fagyások. Mondjuk mindig amikor nem kéne :) Ma amin meglepődtem, kiírta hogy elfogyott az sms memória, nem tudja letölteni az sms-t. kb 30 bejövő üzenetem van.

A keresőt meg a FAQ-t tényleg nem jó használni, mert a végén elindul tőle a droid.

Nem elérhető bicsibocs

• Navigáció / Navigation: IGO Primo
  • PDA: I9301
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #5356 Dátum: 2011, 12 16, 18:27:02 »
Szia Rapid.
Olyan kérdésem lenne, hogy próbáltam kártyára is, és belső memóriára is felrakni, fel is ment rendesen, működik is. A problémám az lenne, hogy mind a két esetben nincs root jogosultságom. Min kéne változtatnom, hogy elérhető legyen az is. Előre is köszi a választ.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #5357 Dátum: 2011, 12 16, 18:30:48 »
Szia Rapid.
Olyan kérdésem lenne, hogy próbáltam kártyára is, és belső memóriára is felrakni, fel is ment rendesen, működik is. A problémám az lenne, hogy mind a két esetben nincs root jogosultságom. Min kéne változtatnom, hogy elérhető legyen az is. Előre is köszi a választ.
Superuser programod van az alkalmazások között?
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető bicsibocs

« Reply #5358 Dátum: 2011, 12 16, 18:36:05 »
Superuser programod van az alkalmazások között?
Fel van telepítve.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #5359 Dátum: 2011, 12 16, 18:38:27 »
Fel van telepítve.
Ha rootot igénylő progit futtatsz, akkor nem ugrik fel az engedélykérő ablak, gondolom.
Várunk rapidra, vagy valakire, aki tudja a választ :)

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #5360 Dátum: 2011, 12 17, 09:50:48 »
Szia Rapid.

A droid rootolva van. Miből következtetsz arra, hogy nincs root jogosultságod?

Nem elérhető Neio01

• TOPIKGAZDA
    • OmniaII - Android FAQ
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: iPhone 4 & Samsung I8000
  • PDA ROM: I8000XXJJ1 | O2droid - CM6 ß2
« Reply #5361 Dátum: 2011, 12 17, 10:01:08 »
Szia Rapid.

Nem Rapid vagyok, de attól hogy nem ugrik fel a Superuser még totálisan megadja a root jogokat magától, tehát felmerül a kérdés amit Rapid tett fel miszerint:

Ha valami kérdésed van az Omnia2Droiddal kapcsolatban előbb olvasd el a MEGÚJULT You are not allowed to view links. Register or Login és csak utána kérdezz! :)

Nem elérhető bicsibocs

« Reply #5362 Dátum: 2011, 12 17, 10:06:36 »
Terminálablakban az "su" parancsra hibaüzenetet küld, tc-nél ha system műveletet akarok csinálni, kiírja, hogy "önnek nincs root jogosultsága ezen a készüléken". Ilyenkor mi lehet a probléma.

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #5363 Dátum: 2011, 12 17, 10:19:53 »
Terminálablakban az "su" parancsra hibaüzenetet küld, tc-nél ha system műveletet akarok csinálni, kiírja, hogy "önnek nincs root jogosultsága ezen a készüléken". Ilyenkor mi lehet a probléma.

1. Mi a hibaüzenet?
2. TC-nél beállításokban be kell kapcsolni a root hozzáférést, aminél nekem eddig még mindig kifagyott a TC. Alapból pedig nincs neki root joga. Próbáld a Root Explorer-rel, ha a system-ben akarsz másolni vagy használj ADB-t.
+1.
Fel van telepítve.
Mi van feltelepítve? A droid alapból root-olt, szóval ha valami superuser programot még felraktál, akkor az összekeverhette szegényt.

Nem elérhető gabancs

• Navigáció / Navigation: belső
  • PDA: Samsung GT-I8000
  • PDA ROM: I8000NXXIL3
« Reply #5364 Dátum: 2011, 12 17, 11:40:24 »
Sziasztok
Kis segitseget szeretnek kerni toletek.  :)
Elinditottam az uj Android telepiteset a telcsin, de sajnos addig jutottam el amikor a haret.exe-t elinditom, hogy

LOADING ANDROID ON OMNIA 2

Ezutan meg nem akar csinalni semmit sem. Mi lehet a gondja es miknet lehet orvosolni szereintetek? :hmm:

Koszonettel:
Berem

Ugyan ezt csinálja nekem is. Pedig értek a linux-hoz ezen a szinten, napi szinten használom, tehát nem ez a gond. A gond a leírásban van. Nem elég pontos. Lássuk csak!

Az egyik verzió (startup.txt):

Miután újraindul az omnia, navigáljunk a My Storage tövébe és ellenőrizzük a startup.txt fájlt!
Keressünk egy ilyet vagy ehhez hasonlót: root=/dev/block/mmcblk1p5
Töröljük ki a /block részt majd mentsük el! Semmi mást ne módosítsunk rajta! Valahogy így kell tehát kinéznie: root=/dev/mmcblk1p5.
A számokhoz ne nyúljunk, mert nem fog elindulni!

Másik verzió:

Ez egy működő startup.txt. Annyi a dolgunk, hogy a root=/dev/mmcblk1p2-ben a 2est írjuk át az ext4 azonosítójában lévő számra majd mentsük a My Storage tövébe a haret.exe mellé.

Na most melyik az igaz?

Én a második verziót csináltam és nem indul. Ma ki fogom próbálni az elsőt. majd kiderül....

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #5365 Dátum: 2011, 12 17, 12:01:57 »

Ugyan ezt csinálja nekem is. Pedig értek a linux-hoz ezen a szinten, napi szinten használom, tehát nem ez a gond. A gond a leírásban van. Nem elég pontos. Lássuk csak!

Az egyik verzió (startup.txt):

Miután újraindul az omnia, navigáljunk a My Storage tövébe és ellenőrizzük a startup.txt fájlt!
Keressünk egy ilyet vagy ehhez hasonlót: root=/dev/block/mmcblk1p5
Töröljük ki a /block részt majd mentsük el! Semmi mást ne módosítsunk rajta! Valahogy így kell tehát kinéznie: root=/dev/mmcblk1p5.
A számokhoz ne nyúljunk, mert nem fog elindulni!

Másik verzió:

Ez egy működő startup.txt. Annyi a dolgunk, hogy a root=/dev/mmcblk1p2-ben a 2est írjuk át az ext4 azonosítójában lévő számra majd mentsük a My Storage tövébe a haret.exe mellé.

Na most melyik az igaz?

Én a második verziót csináltam és nem indul. Ma ki fogom próbálni az elsőt. majd kiderül....

Legalább a szöveget értelmezni tudnátok, bakker. Az egyik az automata telepítéses részhez van írva, a másik a manuális telepítéses részhez! Ne keverjétek már a szezont a fazonnal!

Nem elérhető Neio01

• TOPIKGAZDA
    • OmniaII - Android FAQ
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: iPhone 4 & Samsung I8000
  • PDA ROM: I8000XXJJ1 | O2droid - CM6 ß2
« Reply #5366 Dátum: 2011, 12 17, 12:11:13 »
Legalább a szöveget értelmezni tudnátok, bakker. Az egyik az automata telepítéses részhez van írva, a másik a manuális telepítéses részhez! Ne keverjétek már a szezont a fazonnal!

Arról nem is beszélve, hogy az amit létrehoz a telepítő, a hiba kijavítása után szinte ugyan az mint amit beraktam. Kezdek kicsit kiborulni...
Ha valami kérdésed van az Omnia2Droiddal kapcsolatban előbb olvasd el a MEGÚJULT You are not allowed to view links. Register or Login és csak utána kérdezz! :)

Nem elérhető gabancs

« Reply #5367 Dátum: 2011, 12 17, 12:11:34 »

Ez így igaz! De ha végig gondolod, hamar rádöbbensz, hogy a telefon memóriája adott. Ezt a megadott szinten particionálni kell. Na de! Teljesen mindegy, hogy a Te asztali géped minek látja, vagy az én asztalai gépem minek látja az adott particiót. A startup.txt mindenkinek ugyan ugy látja, hiszen nincs is más particio a telefonon. Van ugye a winmo az android és van egy swap. Slussz!!!!!!

Szerinted akkor hogy lehet az, hogy az egyik telefonba ilyen számot kell írni a másikba meg olyat?

Az automata és a manuális között csak egy különbség van. Az "automata" az omniával csomagoltatja ki a fájlokat a megadott helyre, míg ezzel szemben a "manuális" az asztali géppel. Pillanatok alatt meg van, nem kell rá várni.

De ettől még a telefon particionálása nem változik!

Gondolkozz már egy kicsit!

Nem elérhető banofeca

• PDA: Blacberry Passport, Lenovo A6000
  • PDA ROM: Android 6.0.1 OctOS
« Reply #5368 Dátum: 2011, 12 17, 14:04:11 »

Én itt lehet, hogy feladnám..... : ::) ::)
Mostanában csak olvasgatok. Hetekig használtam a CM verziót de egyszer megcsalt így most csak néha bootolok droidra.
Én nem értek a Linuxhoz (nem is akarok) de a beta3-t feltettem my storage-ra a FAQ alapján minden gond nélkül.
Szerintem a leírás egyértelmű, csak nem kellene átsiklani fontos szavak és címek fölött.
Ha 1 órával később lesz droidunk szerintem nem számít, hiszen Sándor hónapok óta küzd azért hogy mi használhassuk.
Na ennyi, csak már engem is bosszant, főleg a nem ideillő hangnem...
UFF

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #5369 Dátum: 2011, 12 17, 14:07:10 »
Ez így igaz! De ha végig gondolod, hamar rádöbbensz, hogy a telefon memóriája adott. Ezt a megadott szinten particionálni kell. Na de! Teljesen mindegy, hogy a Te asztali géped minek látja, vagy az én asztalai gépem minek látja az adott particiót. A startup.txt mindenkinek ugyan ugy látja, hiszen nincs is más particio a telefonon. Van ugye a winmo az android és van egy swap. Slussz!!!!!!

Szerinted akkor hogy lehet az, hogy az egyik telefonba ilyen számot kell írni a másikba meg olyat?

Az automata és a manuális között csak egy különbség van. Az "automata" az omniával csomagoltatja ki a fájlokat a megadott helyre, míg ezzel szemben a "manuális" az asztali géppel. Pillanatok alatt meg van, nem kell rá várni.

Naszóval, én kiborultam.
Nézz már körbe egy kicsit! Én itt vagyok 2 éve, több ROM-ot csináltam az O2-höz, mint ahányszor te gatyát váltottál ezen időszak alatt. A Droid fejlesztésének kezdete óta itt vagyok. Kipróbáltam az összes változatát, mind manuális, mind automata telepítéssel. Szóval azt hiszem, hogy ilyen hangnemet még véletlenül sem engedhetsz meg magadnak itt, ***************

Akkor gondolkozz picit:
Lehet telepíteni SD-re és My Storagera. Az egyik mmcblk0, a másik mmcblk1. Ha a My Storage-on nem csinálsz mást, csak kettéosztod a FAT-ot, akkor lesz az ext4 mmcblk1p6. Ha törölsz rajta mindent és primary-ban hozol létre egy FAT-ot, majd egy ext4-et, akkor mmcblk1p2 lesz az a nyavalyás ext4. Ha SD-re csinálsz a FAT mögé egy ext4-et, az pedig mmcblk0p2 lesz. Szóval censored nem mindegy, hogy az asztali géped minek látja, mert nem mindegy, hogy SD vagy My Storage, és az sem, hogy a My Storage-on extended vagy primary az a censored partíció.

Ha ezt sem érted meg, akkor vegyél magadnak egy Nokia 3210-est, aztán censored azt, ne engem!

Tudnám, hogy mi a francnak ugat bele valaki olyanba, amihez köze nincsen. Ráadásul itt az ember segíteni próbálnak, de az ilyeneknek minek ???

Az tuti, hogy én még egyszer itt egy újonchoz sem fogok hozzászólni. Aki nem hajlandó olvasni, keresni, majd elfogadni a segítséget, és még ő pofázik vissza, azzal nem tudok mit kezdeni.

Azt csinálsz a telefonoddal, amit akarsz, de én javaslom, hogy tedd oda, ahová nem süt be a nap...

Nem elérhető gabancs

« Reply #5370 Dátum: 2011, 12 17, 14:10:31 »
Én itt lehet, hogy feladnám..... : ::) ::)
Mostanában csak olvasgatok. Hetekig használtam a CM verziót de egyszer megcsalt így most csak néha bootolok droidra.
Én nem értek a Linuxhoz (nem is akarok) de a beta3-t feltettem my storage-ra a FAQ alapján minden gond nélkül.
Szerintem a leírás egyértelmű, csak nem kellene átsiklani fontos szavak és címek fölött.
Ha 1 órával később lesz droidunk szerintem nem számít, hiszen Sándor hónapok óta küzd azért hogy mi használhassuk.
Na ennyi, csak már engem is bosszant, főleg a nem ideillő hangnem...
UFF

Azért nyugtass meg, hogy gondolkodni nem szégyen. Az meg, hogy valakinek egyből sikerül, a leírás alapján igazi szerencse. Mert ugye azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a gyárban összerakott telefonok is így vannak szoftverelve, hogy ha ennek a particiónak ez a száma akkor ezt tedd, ha az, akkor hozzá se nyúlj.....

Ugyan azon a vason ugyan az a szoftver fut. Ez alól még az omnia 2 se kivétel.

Nem elérhető gabancs

« Reply #5371 Dátum: 2011, 12 17, 14:13:18 »
Naszóval, én kiborultam.
Nézz már körbe egy kicsit! Én itt vagyok 2 éve, több ROM-ot csináltam az O2-höz, mint ahányszor te gatyát váltottál ezen időszak alatt. A Droid fejlesztésének kezdete óta itt vagyok. Kipróbáltam az összes változatát, mind manuális, mind automata telepítéssel. Szóval azt hiszem, hogy ilyen hangnemet még véletlenül sem engedhetsz meg magadnak itt, ************

Akkor gondolkozz picit:
Lehet telepíteni SD-re és My Storagera. Az egyik mmcblk0, a másik mmcblk1. Ha a My Storage-on nem csinálsz mást, csak kettéosztod a FAT-ot, akkor lesz az ext4 mmcblk1p6. Ha törölsz rajta mindent és primary-ban hozol létre egy FAT-ot, majd egy ext4-et, akkor mmcblk1p2 lesz az a nyavalyás ext4. Ha SD-re csinálsz a FAT mögé egy ext4-et, az pedig mmcblk0p2 lesz. Szóval censored nem mindegy, hogy az asztali géped minek látja, mert nem mindegy, hogy SD vagy My Storage, és az sem, hogy a My Storage-on extended vagy primary az a censored partíció.

Ha ezt sem érted meg, akkor vegyél magadnak egy Nokia 3210-est, aztán censored azt, ne engem!

Tudnám, hogy mi a francnak ugat bele valaki olyanba, amihez köze nincsen. Ráadásul itt az ember segíteni próbálnak, de az ilyeneknek minek ???

Az tuti, hogy én még egyszer itt egy újonchoz sem fogok hozzászólni. Aki nem hajlandó olvasni, keresni, majd elfogadni a segítséget, és még ő pofázik vissza, azzal nem tudok mit kezdeni.

Azt csinálsz a telefonoddal, amit akarsz, de én javaslom, hogy tedd oda, ahová nem süt be a nap...

Hát gratulálok! Szerencsére külföldi oldalak is foglalkoznak ezzel a témával, nem te vagy az egyetlen. Köszönöm a türelmedet! Ugye feltűnt, hogy nekem nincsenek cenzurázott szavak.

Hát akkor sok sikert!

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #5372 Dátum: 2011, 12 17, 14:15:19 »
Hát gratulálok! Szerencsére külföldi oldalak is foglalkoznak ezzel a témával, nem te vagy az egyetlen. Köszönöm a türelmedet! Ugye feltűnt, hogy nekem nincsenek cenzurázott szavak.

Hát akkor sok sikert!

Ha neked ennyi jött le az egészből, akkor csak sajnálni tudlak. Szia!

Nem elérhető gabancs

« Reply #5373 Dátum: 2011, 12 17, 14:17:55 »

Akkor gondolkozz picit:

Drága barátom! Mielőtt magadba fordulnál, másold be nekem, hogy a MANUÁLIS TELEPÍTÉSBEN hol van szó SD kártyáról!!!!

Megsúgom sehol! Kibeszélt itt SD kártyáról? Mielőtt felrobbannál, légy oly kedves, és olvasd már el, mit ír a másik.

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #5374 Dátum: 2011, 12 17, 14:23:29 »

Drága barátom! Mielőtt magadba fordulnál, másold be nekem, hogy a MANUÁLIS TELEPÍTÉSBEN hol van szó SD kártyáról!!!!

Megsúgom sehol! Kibeszélt itt SD kártyáról? Mielőtt felrobbannál, légy oly kedves, és olvasd már el, mit ír a másik.

Manuális telepítéssel is rakhatod SD kártyára, ha ahhoz tartja úri kedved.
My Storage-ra pedig kétféleképpen is lehet rakni, ezért változhat a partíció száma, de ne zavarjon, hogy azt is leírtam.

A gyárban pedig egy Windows Mobile-os telefonra nem Androidot "hekkelnek" rá, hanem egyszerűen felflashelik rá az IT csapat által elkészített ROM-ot. Nagyon el vagy te tévedve a dzsungelban.

Egyébként meg nem vagyok a barátod.