Hi all!
nah megoldottam egyedül a dolgokat, nagy nehezen sikerült feltenni és megy is "minden"
[ mystorage + sd kombó ]
amit használtam, linux alatt mystorage partícionálás ext4-re >> You are not allowed to view links.
Register or
Loginkieg hozzá: valamiért nem tetszett / tetszik a linuxnak hogy én win alatt már formáztam az egész mystorage-et fat32-re, ezért linux alatt megint kellett, és utána már tudtam ext4 partíciót is csinálni mert amúgy wines formattal nem engedte a linux... miután megvolt a partíció készítés nautilus segítségével tömörítettem ki a froyo-t az ext4-re...
sd-n a formázás... mivel nem ismeri fel nálam a linux sehogy sem az sd-t ezért ezt is win alatt csináltam a paragon partition manager-el... ebben ugyenis lehet linux swap / linux swap2-re is formázni .... úgyhogy ott csináltam egy linux swap logikai meghajtót, és egy fat32-est...
sd - fat32-n : haret, startup.txt. sd.cpio.gz, zImage
sd - linux swap-on ugye a swap...
mystorage - ext4-en: ext4.tar.gz kitömörítve...
a starup-ban ez van ha minden igaz:
Set kernel zImage
Set ramsize 128*1024*1024
Set mtype 1626
Set ramaddr 0x50000000
Set kernelcrc 1
Set CMDLINE "rootdelay=2 root=/dev/mmcblk1p6 init=/init
boot
ugyanis , a fórumról szedtem egy starup-ot amiben ilyen is volt :
console=ttySAC2,115200"
setbitp 0x7F008808 5 1
pfw 0x7f005800 4 0x3
pfw 0x7f005804 4 0x805
pfw 0x7f005808 4 0x7
pfw 0x7f00580c 4 0x0
pfw 0x7f005828 4 0x11
pfw 0x7f00582c 4 0x80
ezeket kiszedve nálam megy a phone rész is...
aztán már csak droid alatt be kellett lőni a swapot , azt a prepare segítségével lőttem be, persze kellett csinálnom az etc-be az fstab-ot is, amiben ez van:
/dev/block/mmcblk0p5 swap swap defaults 0 0
mivel nem linux alatt csináltam a partíciót ezért meg kellett néznem a /dev/block/ könyvtárban hogy milyen blockjaim vannak, ez terminál alatt: cd /dev/block aztán ls parancs, azután a sd_prepare pdf alapján kiadtam a su parancsot aztán mkswap /dev/block/mmcblk0p5 / 3. próbálkozásomra lett meg hogy ez a swap partícióm / aztán a swapon -a és végül free, ha véletlen valakinél nem a 0p5 lenne a swap akkor úgyis hibát ír ki, vagy ha a free-t megnézed akkor nem annyi helyet fog kiírni mint amit csináltál win alatt a partition manager-el nálam ugyanis történt, hogy
a
fat32-es /3.5 GB/ helyet kezdte el swapnak használni, és ment is rendesen, csak hát ugye láttam hogy az elég sok és nem az a 250 mega amit én megcsináltam neki... // kikapcsoltam a swap használatát swapoff -a -val
aztán ugye beállítottam a 250 megás helyet és megy normálisan :)
bocs a sok szövegért, ha valakinek nem volt világos hogy mit csináltam és hogyan esetleg elmagyarázhatom jobban vagy máshogyan, vagy ha kell akár az android faq-ba csinálhatok is videó / képes tutorial-t :)
Üdv.