2024, 11 30, 13:41:01

Szerző Téma: Omnia II Androiddal  (Megtekintve 527068 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető zeuszeus

• Nem: Férfi
  • PDA: SAMSUNG Galaxy S II
  • PDA ROM: cm10.2
Re: Omnia II Androiddal
« Reply #4000 Dátum: 2011, 10 23, 13:15:37 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sajnálom, hogy nem megy, amúgy fura ez az sbc6, ha mindent jól csináltál ugyanannak kell lennie mint nekem.
Még annyit, hogy tegnap belefutottam egy olyanba, hogy kivettem a gépből az sd kártyát, és úgy próbáltam elindítani a droidot a my storagon, nem ment, ugyanúgy leállt mint neked a loading-nál... Beletelt egy órába mire rájöttem, hogy mi a hiba :) Lehet nálad is ez a probléma, mert ha nincs benne az sd, megváltozik a partíciós tábla számozása is. (Legalábbis gondolom, megnézni még nem néztem meg)

Nem tudom, hogy gyorsabb-e mint sd-n, én a béta1-óta my storageon futtatom a dridot, de minden ok, kivéve a gps (nekem se talál műholdat, még nyílt terepen se), és a bejövő híváskor nekem is lassan ébred...
Ezeken kívül minden tuti... (Kamerázni még nem kameráztam, azt ritkán szoktam amúgy is)

Sikerült!!
Nem tom mi lehetett a probléma de a startuo.txtben kitöröltem minden sort ami az indító bejegyzés után volt!:
Ezeket:
 "console=ttySAC2,115200"

setbitp 0x7F008808 5 1

pfw 0x7f005800 4 0x3

pfw 0x7f005804 4 0x805

pfw 0x7f005808 4 0x7

pfw 0x7f00580c 4 0x0

pfw 0x7f005828 4 0x11

pfw 0x7f00582c 4 0x80

Nem tudom mit jelentenek, de igy elindult a kicsike. Swapom még nincs, képernyő magától nem fordul el youtobot próbáltam még csak. Ezeket megmondaná valaki hogy mik? és hogy feltétlenül kellenek-e???

Annyit el tudok mondani hogy az autoinstalos sdkártyás telepítéshez képest villámgyors! Gombok nyomására azonnal reagál nincs fekete képernyő.

Most megpróbálom belőni a swapot!
Köszönöm a segítséget!!!

Nem elérhető kifli

• PDA: THL W200S
« Reply #4001 Dátum: 2011, 10 23, 13:21:10 »
Feltettem manuálisan újra a  droidot. (már jó párszor) :D
Előtte letöltöttem újra a froyo_beta3.zip et is. Kizárva minden hiba lehetőséget.
Újra leformáztam a SD -t
Fel is települt fagyás nélkül.
A swap nem működött. Nekem kellett létre hoznom  etc/fstabot.
A loadmodban bent volt a swapon -a
Most rendben fut a  swap is, gyorsnak mondható.
Ami  a legnagyobb bajom, hogy a telefon része a 4 Újra indítás után sem megy!
Kéri a pint. Megadom, aztán semmi. repülőgép mód be, majd ki, pinkod kér, megad. Nem működik továbbra sem.
A telefon számítógépen kommunikál rendesen.  "usb debuggin connected"
Wifi rendben, nem szakad.
Kamera megy. De a minősége meg sem közelíti a win alattit.
Marketről tölt rendben, hiba üzenet eddig nem volt.
Angry Birds-ek futnak rendben... Elején gondolkodott egy picit, de szép folyamatos képe van. Csodálatosan szép színekkel :)
Most elégedett vagyok, remélem a telefon része is elindul, valamelyik újra indítás után :D

Nem elérhető kifli

« Reply #4002 Dátum: 2011, 10 23, 13:27:47 »
Ha valaki még megtenné és leírná hogyan tudom a live wallpaper frissítést feltenni azt megköszönném :ima:

Pár oldalla visszább:

"Frissítés:
Idézetet írta: Rapid - 2011, 10 19, 12:37:33

Feltöltöttem a Live WP telepítőjét:

Nevezzétek át frb3update.tar.gz-re és fel fog menni."

Letöltöd, átnevezed, majd bemásolod a  my storagre. És elindítod a droidot. Magától felteszi.

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Honor 7
  • PDA ROM: PLK-L01C432B380
« Reply #4003 Dátum: 2011, 10 23, 13:37:28 »
Ha valaki még megtenné és leírná hogyan tudom a live wallpaper frissítést feltenni azt megköszönném :ima:

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető zuzimo

• PDA: Note 4.
  • PDA ROM: SM-N910F
« Reply #4004 Dátum: 2011, 10 23, 13:59:30 »

Pedig így csináltam de most ismétlem...THX  Utána még valamit kell csinálni a droidon vagy próbálhatom ki?

Nem elérhető hunjoe

• PDA: Motorola Defy +
« Reply #4005 Dátum: 2011, 10 23, 14:15:46 »

Megoldási lehetőségek:

1. vfat, swap külső sd-n, ext4 belsőn, mivel külön SDIO interfészen vannak minimum dupla I/0 sebesség.
2. Vfat külső sd-n, ext4 belsőn, swap NAND flash-en ( az 512-es NAND flash nagyságrendekkel gyorsabb az SDIO interfésznél, itt viszont a winmo-tól legalább 40MB-ot el kellene venni)
3. Vfat külsőn, ext4, swap NAND-on (Ez lenne a tökéletes megoldás, viszont ez a winmo legyilkolását jelentené.)

Kedves Sándor!

Kíváncsi lennék hogy a jelenlegi beta3-al megoldható e a NAND-ra vló telepítés?!?
Ha azt mondod igen, akkor lennél szives csinálni egy útmutatót hogyan? Én mindenképp megpróbálnám! Beáldozom a winmo-t, azon ne múljon. Mindent a haladás kedvéért! :D
Előre is köszi a választ!

Üdv.: István

Nem elérhető zeuszeus

« Reply #4006 Dátum: 2011, 10 23, 14:19:33 »
Idézet
Pár hozzászólással ezelőtt pedig bs feltöltött egy sd_prepare.pdf fájlt, aminek a végén ott van, hogy hogyan kell bekapcsolni a swap-ot.
A my storage-on a swap mmcblk1p3 erre figyelni kell, és valószínűleg hiányolni fogja az /etc/ könyvtár gyökerében az fstab nevű fájlt, nekem nem volt ilyen, úgyhogy létre kellet hozni és beírni az alábbi sort:
/dev/block/mmcblk1p3 swap                 swap       defaults              0 0

Hu gyerekek ez nekem kínai! Azt értem hogy megnézem free parancsal hogy használja e a swapot, ez meg van, nem használja! Aztán beírom ezt ha jól értem: $ su
# mkswap /dev/block/mmcblk1p3

Itt kiírja hogy nincs ilyen valami. Ja és itt valamit létre kell hoznom az etc könyvtár gyökerében (az hol van és hogy hozom létre?)
Naés innentől nem igen érem az egészet! Ha volna olyan jó aki ért hozzá hogy kapcsolom be a swapot es elmondaná!!! A droid a mysoragen van, már csak a swap kellene!!!

Köszönöm ez eddigi segítséget mindenkinek!!!            Illetve nagy dilemma hogy nekem mér nem megy a giroskop???

Nem elérhető Philcook

• PDA: Sony Z5 Compact
« Reply #4007 Dátum: 2011, 10 23, 14:30:12 »
Hu gyerekek ez nekem kínai! Azt értem hogy megnézem free parancsal hogy használja e a swapot, ez meg van, nem használja! Aztán beírom ezt ha jól értem: $ su
# mkswap /dev/block/mmcblk1p3

Itt kiírja hogy nincs ilyen valami. Ja és itt valamit létre kell hoznom az etc könyvtár gyökerében (az hol van és hogy hozom létre?)
Naés innentől nem igen érem az egészet! Ha volna olyan jó aki ért hozzá hogy kapcsolom be a swapot es elmondaná!!! A droid a mysoragen van, már csak a swap kellene!!!

Köszönöm ez eddigi segítséget mindenkinek!!!            Illetve nagy dilemma hogy nekem mér nem megy a giroskop???
hanyas partíción van a swap?
mert ha elmondot csinálok neked egy update fáljt, hogy tudjad majd használni a swapot. (ha nem tudod hol kell megnézni írj privát üzit)

Nem elérhető kifli

« Reply #4008 Dátum: 2011, 10 23, 14:34:11 »
Pedig így csináltam de most ismétlem...THX  Utána még valamit kell csinálni a droidon vagy próbálhatom ki?

Ez érdekes de nekem sem települ. Pedig átneveztem 3 ra..Még az előző verziónál felment...

Nem elérhető zeuszeus

« Reply #4009 Dátum: 2011, 10 23, 14:35:04 »
hanyas partíción van a swap?
mert ha elmondot csinálok neked egy update fáljt, hogy tudjad majd használni a swapot. (ha nem tudod hol kell megnézni írj privát üzit)

gondolom gpartedbe tom meglesni

az van itt hogy:
/dev/sdc7      ez a linux-swap

Köszönöm szépen!!!

Nem elérhető Philcook

« Reply #4010 Dátum: 2011, 10 23, 14:39:25 »
gondolom gpartedbe tom meglesni

az van itt hogy:
/dev/sdc7      ez a linux-swap

Köszönöm szépen!!!
tessék itt van.

Nem elérhető kifli

« Reply #4011 Dátum: 2011, 10 23, 14:55:45 »
Nekem sem ment.
csomagold ki  az frb3update.tar.gz t.
Majd  a system/app mappa tartalmát számítógépröl másold be sd re droid alatt. Utána húzd le róla  az o2 t.
Utána a  File managerrel keresd meg az sd-n a  fájlokat  Feltelepíti. Elég csak  a livewallpapers.apk  t feltenni...
először engedélyezni kell a telepítést a marketen kivüli programoknak.
settings/applications/unknown source:  pipa be...
Ha megvagy akkor hosszan kell bökni a képernyőre.
wallpapers/live wallpapers
A Market meg tele van élő hátterekkel...

Nem elérhető zuzimo

« Reply #4012 Dátum: 2011, 10 23, 14:57:35 »
Ez érdekes de nekem sem települ. Pedig átneveztem 3 ra..Még az előző verziónál felment...

Jelentem müxik :ok:...akkor viszont tegnap bénáztam valamit...THX

Nem elérhető zuzimo

« Reply #4013 Dátum: 2011, 10 23, 15:08:58 »
Az mitől van hogy az felül a kijelzőn az aksi mellett az órám kifagy pedig mindenhol jó?

Nem elérhető zeuszeus

« Reply #4014 Dátum: 2011, 10 23, 15:13:35 »
tessék itt van.

Köszi mester!
Jövök 1 sörrel!

Nem elérhető kifli

« Reply #4015 Dátum: 2011, 10 23, 15:34:13 »
Jelentem müxik :ok:...akkor viszont tegnap bénáztam valamit...THX
Nálam is megy. már :)

Nem elérhető hunjoe

« Reply #4016 Dátum: 2011, 10 23, 15:55:37 »
Na, hát amíg várom a leírás a NAND telepítéshez, felraktam az első verziót amit Sándor írt. Droid ext-en my storage-re, haret és swap memokártyán! Tényleg sokkal gyorsabb! SOKKAL! Persze minden megy, most már live WP is van, igaz beállítani nem tudok mert mindig leáll a process, de ujraindítás után majd kiderül. Lényeg az hogy köszönöm, nekem eszembe nem jutott volna magamtól kombinálni a telepítést, de így sokkal jobb lett! :D

Nem elérhető zeuszeus

« Reply #4017 Dátum: 2011, 10 23, 16:05:18 »
Szépen megy a cucc, nem lassult be, swap is megy Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Most még annyi problémám van hogy míg  az sds automata installnál ment frankón a win7tel való kommunikáció sdkártyán, addíg itt semmi csak tölti. Olvasgattam visszafelé másnál is volt ilyen, de nem találtam meg a megoldást hogy tudnám rábírni a droidot arra hogy kommunikáljon usbn a win 7ttel!
Ha valaki tudja a megoldást és elmondja akkor már lassan nagykerbe, nagy mennyiségbe kell megvennem a sört!

Ja leírná valaki hogyan megy ez a tapatalk és hogy tudom beállítani hogy a pdafanclub fórum is menjen benn?!

Gyroskópra még mindíg nem tud senki semmi okosságot esetleg Sándor?

Nem elérhető Serenity

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: iPhone 6
« Reply #4018 Dátum: 2011, 10 23, 16:07:04 »
Na, hát amíg várom a leírás a NAND telepítéshez, felraktam az első verziót amit Sándor írt. Droid ext-en my storage-re, haret és swap memokártyán! Tényleg sokkal gyorsabb! SOKKAL! Persze minden megy, most már live WP is van, igaz beállítani nem tudok mert mindig leáll a process, de ujraindítás után majd kiderül. Lényeg az hogy köszönöm, nekem eszembe nem jutott volna magamtól kombinálni a telepítést, de így sokkal jobb lett! :D

Nem semmi vagy! :D Ha hívnak akkor ugyan úgy lassan jön be a hívó kép?

Nem elérhető hunjoe

« Reply #4019 Dátum: 2011, 10 23, 16:56:31 »
Nem semmi vagy! :D Ha hívnak akkor ugyan úgy lassan jön be a hívó kép?

Az a helyzet hogy ezt még nem próbáltam, de majd letesztelem, és megmondom. :D

Nem elérhető Philcook

« Reply #4020 Dátum: 2011, 10 23, 17:09:12 »
Szépen megy a cucc, nem lassult be, swap is megy Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Most még annyi problémám van hogy míg  az sds automata installnál ment frankón a win7tel való kommunikáció sdkártyán, addíg itt semmi csak tölti. Olvasgattam visszafelé másnál is volt ilyen, de nem találtam meg a megoldást hogy tudnám rábírni a droidot arra hogy kommunikáljon usbn a win 7ttel!
Ha valaki tudja a megoldást és elmondja akkor már lassan nagykerbe, nagy mennyiségbe kell megvennem a sört!

Ja leírná valaki hogyan megy ez a tapatalk és hogy tudom beállítani hogy a pdafanclub fórum is menjen benn?!

Gyroskópra még mindíg nem tud senki semmi okosságot esetleg Sándor?

winmo alatt rakd át az usb kapcsolódást az sd kártyára, aztán dugd usb-re mjad menj be a my storage-ba és haret.

taptalkhoz asszem egy program kell, de nem vagyok benne biztos mert nem próbáltam még (program neve taptalk pro, talán  :oops: )

Gyroskópal meg nem tudom mi lehet a baj, nekem működik mindenhol.

Nem elérhető bsbsbs

• ROMMER
  • PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: I8000XXJ11 I8000XXJJ1
« Reply #4021 Dátum: 2011, 10 23, 17:14:47 »

NAND-os telepítést ne várj egy hamar, mert még én sem probáltam.

Nem elérhető atimaral

• PDA: Samsung GT-i8000 Omnia II
  • PDA ROM: Rapid JI1 29022 Naked
« Reply #4022 Dátum: 2011, 10 23, 17:54:17 »
Én is nekiálltam ennek az új eljárásnak  :) MyStoragen csináltam egy FAT és egy EXT4 partíciót, EXT4-re kicsomagoltam az ext4.tar.gz-t. SD-re csináltam a swapot és egy FAT-ot. Nah és akkor most mi jön?  :hmm: Mit másoljak és hova? Belegabalyodtam teljesen... pl. a startup.txt-ben nincs is már olyan sor amiben be tudnám állítani, hogy hol van a droid... Aki már csinálta hasonlóképpen felrakná a startup.txt-t meg ami még kell hozzá, hogy el is induljon....vagy így nem fog menni? Swapot, hogy kell majd belőni, hogy lássa az SD-ről? Előre is köszönöm!

Nem elérhető tzsolesz

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: Omnia 2
  • PDA ROM: eredeti
« Reply #4023 Dátum: 2011, 10 23, 18:43:24 »
Egyik cimborámnak felraktam a legújabb beta-t. 2011.10.18-i kiadás. Sikeresen feltelepült. De amikor elindítom a HARE-t, akkor az Android for Omnia 2 logó betöltése közben újraindul a teló, és nem történik semmi. Többször megpróbáltuk már, de nem megy. A partíció egyébként sikeresen elkészült, azzal nem volt probléma. Még annyi, hogy a startup-ot, átneveztem default-ra, és az indító file-t is kimásoltam az o2beta mappából, mert ott volt a startup.txt-vel együtt.

Mi lehet a gond?

Nem elérhető zeuszeus

« Reply #4024 Dátum: 2011, 10 23, 19:00:11 »
Köszönöm mindenkinek a segítséget A robot sikeresen muzsikál a My storagen! Gyors es nem fagyott eddíg sehol, szépen indul, wifi is jó, szóval tökéletes. Köszönet mindenkinek aki ebben a fejlesztésben részt vett, és akik a telepítésben segítettek.

SÁNDOR esetleg tudnál valamit mondani arra hogy nálam miért nem megy a gyroskop?
Egyáltalán sehol nem müködik sem böngészőben sem youtubnál sem játékoknál!!! Win alatt müködik!