Itt a hosszabb leírás.
HW: 256MB RAM ebből 208MB-t lát a PDA-rész (s3c6410) a maradékot a Phone
használja (MSM6290)
512MB NAND flash rendes sokvezetékes memória interfésszel (mi ezt nem használjuk)
Képernyő: 800x480 képpont. A G3D driver memoria igénye 64MB.
Az összes „reserved” memória igény 80MB.
A linux számára felhasználható: 208 – 80 = 128MB
Ilyen procival, ennyi memóriával és ilyen képernyő felbontással nincsen Samsung-os Android.
Amik vannak azoknak a képernyője az max 480x320, ezeknek 32MB a G3D memória igénye.
Mi ezekhez képest már 32MB mínuszban vagyunk. Régebben mi is ennyit rezerváltunk akkor a grafika miatt volt instabil.
A hiányzó 32MB pótoljuk most SWAP-al (diszkre lapozó virtuális memória).
Viszont mivel minden az SD-n van. (ext4, vfat, swap) és az SD-nek egy soros gpios
interface van, az én gépemen 3,7MB/s írási és 11,3MB/s olvasási sebességgel, ami nagyon kevés,
jelenleg ez a rendszer szűk keresztmetszete.
Megoldási lehetőségek:
1. vfat, swap külső sd-n, ext4 belsőn, mivel külön SDIO interfészen vannak minimum dupla I/0 sebesség.
2. Vfat külső sd-n, ext4 belsőn, swap NAND flash-en ( az 512-es NAND flash nagyságrendekkel gyorsabb az SDIO interfésznél, itt viszont a winmo-tól legalább 40MB-ot el kellene venni)
3. Vfat külsőn, ext4, swap NAND-on (Ez lenne a tökéletes megoldás, viszont ez a winmo legyilkolását jelentené.)
Egészen tegnapig nagyon idegenkedtem a 3. megoldástól. De tegnap itt volt nálam a riasztó szerelő éves karbantartáson és egy HTC HD2 volt nála androiddal. Villám gyors volt a gép az IGO másodpercen belül töltődött be. Mutattam neki hogy nekem is androidom van szintén ex winmo-s készüléken. Azt mondta, hogy egy fél évig ő is sd-ről futtatta az androidot és hasonló sebességet produkált mint az Omnia. Sajnálta legyilkolni a winmo-t az IGO miatt. Most viszont a gépe nagyságrendekkel gyorsabban működik.
Persze azért a fenti sorrendet mi is megtartjuk!