2024, 11 26, 19:13:07

Szerző Téma: Omnia II Androiddal  (Megtekintve 526806 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Nezz

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGo Primo
  • PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: JJ1
Re: Omnia II Androiddal
« Reply #300 Dátum: 2010, 11 01, 00:30:30 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Mert próbálkoztam feltenni Linuxot. De sehogy sem ment. Omnia2-re semmi nincs vagy legalább is én nem találtam, pedig az UBUNTUNAK örülnék.
Amíg nincs kész az ANDROID.

Vagy nem tudtok valami megoldást hogy mit tudnék rávarázsolni, mert a haverokkal fogattam hogy felteszek rá Linux-ot még ha beledöglők is.  :D
Felejtsd el :) Ez egy telefon, nem PC. Nem véletlenül csücsülnek olyan rég óta az androidon...

Nem elérhető Dpeti

• Navigáció / Navigation: iGO8
  • PDA: samsung omnia 2
  • PDA ROM: I8000NXXJG2
« Reply #301 Dátum: 2010, 11 01, 22:29:07 »
Pedig azt hittem megértőbbek lesztek velem :D :D :D

Ezt elnézve talán túlélheted a fogadást... Mindenesetre biztos, hogy sok mindenre nem jó, illetve hogy senki sem tudja, hogy kell csinálni :) Írj a videó feltöltőjének, hátha válaszol!

Jah és  :google2: még mindig a barátunk! :)

Üdv!

Nem elérhető noobody

• ROMMER
    • Tesztek
  • PDA: Samsung GT-I9100
  • PDA ROM: XXLPH-PFC-HOLO
« Reply #302 Dátum: 2010, 11 04, 17:19:17 »
Még jó, hogy Modacóról nem lehet az utcára menni, mert rövidesen kitör a forradalom az Android topicban. :)

Nem elérhető espista

• Navigáció / Navigation: Nav 'n Go i-Go 8.3.4.102680
  • PDA: Samsung GT I-8000 Omnia II
  • PDA ROM: GCJH2-23689/XEBJF4/XXJF1
« Reply #303 Dátum: 2010, 11 04, 17:50:45 »
Miért? Mi van ott? Linket ne küld, mert nem vágom az angolt. ;)

Nem elérhető poleq

• PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: JVR
« Reply #304 Dátum: 2010, 11 04, 18:38:15 »
Mert próbálkoztam feltenni Linuxot. De sehogy sem ment. Omnia2-re semmi nincs vagy legalább is én nem találtam, pedig az UBUNTUNAK örülnék.
Amíg nincs kész az ANDROID.

Vagy nem tudtok valami megoldást hogy mit tudnék rávarázsolni, mert a haverokkal fogattam hogy felteszek rá Linux-ot még ha beledöglők is.  :D

Itt van az oldal.

Nem elérhető espista

• Navigáció / Navigation: Nav 'n Go i-Go 8.3.4.102680
  • PDA: Samsung GT I-8000 Omnia II
  • PDA ROM: GCJH2-23689/XEBJF4/XXJF1
« Reply #305 Dátum: 2010, 11 04, 21:27:32 »
Miért? Mi van ott? Linket ne küld, mert nem vágom az angolt. ;)
Közben a Google Translate segített. "Mindent" értek.

Nem elérhető feri96

• PDA: samsung omnia 2 GT-I8000
  • PDA ROM: NXXJD4
« Reply #306 Dátum: 2010, 11 05, 17:23:21 »
hmm Ha föl tud meni rá a Linux akk a Windows is ??? :O

Nem elérhető mviktor

• Droidista :-)
  • Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: S8 Plus
  • PDA ROM: Nougat U1AQF7
« Reply #307 Dátum: 2010, 11 05, 17:25:17 »
hmm Ha föl tud meni rá a Linux akk a Windows is ??? :O

Minek tennél rá mégegyet??  :D :D
Lehet hogy a gólya hozott......de az ördög visz el.....

Nem elérhető noobody

• ROMMER
    • Tesztek
« Reply #308 Dátum: 2010, 11 06, 11:28:20 »
Látom meg lett Modacón az őrjöngés eredménye. Micsoda seggfejek vannak, az valami hihetetlen.

Nem elérhető erikthekippa

• PDA: mitakmio702
  • PDA ROM: 38
« Reply #309 Dátum: 2010, 11 06, 11:32:23 »
Látom meg lett Modacón az őrjöngés eredménye. Micsoda  censored fejek vannak, az valami hihetetlen.

Miért mi történt?

Nem elérhető bebus1

• PDA: HTC Sensation
« Reply #310 Dátum: 2010, 11 06, 11:37:28 »
Látom meg lett Modacón az őrjöngés eredménye. Micsoda  censored fejek vannak, az valami hihetetlen.

Jah,de sajnos tényleg meg kellett tenni,néha olvasás közben azon gondolkoztam hogy nekem rég elment volna a kedvem az egésztől,gürizek a többiekért,ők meg írkálják a felháborítóbbnál felháborítóbb hozzászólásokat(ez arra a pár emberre vonatkozik)...

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #311 Dátum: 2010, 11 06, 12:03:14 »
Ki kellene vágni az ilyen embereket a fórumról. Ne mérgezzék a légkört, és bántsák azokat, akik a szabadidejüket áldozzák a projektekre, ingyen, pusztán köszönő szavakért.
 >:( >:(
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető noobody

• ROMMER
    • Tesztek
« Reply #312 Dátum: 2010, 11 06, 13:29:31 »
Én minden azt mondtam, hogy ha valamit megteszel egy másik emberért, akkor azt azért tedd, mert neked jól esik, sose azért, hogy a másik hálás legyen. A hála a leggyorsabban múló emberi érzelem, ráadásul, ha a kisujjad adod az egész kezed kell majd.

Amúgy nem jó módszer az ilyen emberek kivágása a fórumról, mert beregisztrál újra, és még nagyobb dühvel ugrik neki a mocskolódásnak. Ha eleve szigorú a moderáció, akkor szó nélkül törölni kell a hozzászólást, ha kevésbé szigorú, akkor 2-3-4 napra bannolni és küldeni egy levelet neki, hogy mikortól szólhat újra hozzá a témához.

Persze ez a drasztikus megoldás sem rossz. Remélem Sándor néha csepegtet nekünk infót, ha lesz valami jó hír.

Nem elérhető reiben

• Közlegény
  • PDA: Nokia Lumia 710
  • PDA ROM: Rataplan v7.0 (Windows Phone 7.8)
« Reply #313 Dátum: 2010, 11 06, 13:38:04 »
Én minden azt mondtam, hogy ha valamit megteszel egy másik emberért, akkor azt azért tedd, mert neked jól esik, sose azért, hogy a másik hálás legyen. A hála a leggyorsabban múló emberi érzelem, ráadásul, ha a kisujjad adod az egész kezed kell majd.

Amúgy nem jó módszer az ilyen emberek kivágása a fórumról, mert beregisztrál újra, és még nagyobb dühvel ugrik neki a mocskolódásnak. Ha eleve szigorú a moderáció, akkor szó nélkül törölni kell a hozzászólást, ha kevésbé szigorú, akkor 2-3-4 napra bannolni és küldeni egy levelet neki, hogy mikortól szólhat újra hozzá a témához.

Persze ez a drasztikus megoldás sem rossz. Remélem Sándor néha csepegtet nekünk infót, ha lesz valami jó hír.
Mellesleg én nem akarok bántani senkit, de mivel magyarok vagyunk, így szerintem minket érintene minden első infó és itt megosztani, majd jöhetnek a külföldiek is.

Azért szerintem amikor összeraktátok az első magyarított Sense ROM-t szerintem ti is elsőként itt osztották meg, majd mentettem a modaco-ra, esetleg xda-ra. Nem jól gondolom?

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
  • Navigáció / Navigation: ?
  • PDA: N7000
  • PDA ROM: LRQ/LRK
« Reply #314 Dátum: 2010, 11 06, 14:32:39 »
Mellesleg én nem akarok bántani senkit, de mivel magyarok vagyunk.......
Sajnálatos módon az almar nem magyar, így persze hogy a modaco-n megy a diskurzus. Egyébként egyre nehezebb bármit is kommunikálni, mivel most kezdenek felmerülni azok a kérdések, melyek a fejlesztésnél nem számítottak: egészen más valamit megcsinálni vagy publikálni. Jelenleg az a helyzet hogy egyikünknek sincs kedve az esetleges harchoz a Samsung ügyvédeivel és mint tudjuk szerzöi jogi fronton gyakorlatilag minden megtörténhet, csak elég pénz kell hozzá.... ( használunk egy-két .so-t a 6500-ból és még nincs meg a saját Android fordítás, mivel úgyis megy a spica,stb.. apk-ival ).
Ha valakinek van ötlete a megoldásra, szivesen vesszük....

Nem elérhető reiben

• Közlegény
« Reply #315 Dátum: 2010, 11 06, 15:45:46 »
Ez a szerző jogi dolog nem érinti pl. a HTC HD2-t? Úgy tudom azon már régóta fut az Android és nem tudom ott hogy áll ez a dolog. Egyébként ezen az úton körbe lehetne kérdezni, hogy azt a projektet ki csinálta és talán ő tudna nektek bőven segíteni.

Mellesleg ha megveszel egy készüléket akkor most beszéljünk a Samsung Omnia 2-ről, mi köze van a Samunak hozzá ha egy olyan mobil operációs rendszert akarsz ráportolni, ami ingyenes?

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
  • Navigáció / Navigation: ?
  • PDA: N7000
  • PDA ROM: LRQ/LRK
« Reply #316 Dátum: 2010, 11 06, 16:32:59 »
Ez a szerző jogi dolog nem érinti pl. a HTC HD2-t?

Mellesleg ha megveszel egy készüléket akkor most beszéljünk a Samsung Omnia 2-ről, mi köze van a Samunak hozzá ha egy olyan mobil operációs rendszert akarsz ráportolni, ami ingyenes?
Két dologról beszélünk. Neked mint felhasználónak nagyon sok jogod van ( pl. te biztosan felteheted a gépedre az androidot, mert mondjuk tanulmányozni szeretnéd). Más kérdés annak a felelössége, aki publikál egy olyan dolgot, mely más tulajdonát képezi annak engedélye nélkül. Ajánlom figyelmedbe a copyright háborút ami most tört ki a nagyok között ( Apple,Motorola,Nokia ) - pedig itt csak a megvett jogok közötti bújócska a vita tárgya. Az a baj hogy külön jólmenö üzlet lett a szerzöi jog védelme - akár az extrimitáson túlmenöen is... Volt benne részem egy alkalommal ( mint internetszolgáltató, nem mint elkövetö) - de annak ellenére hogy még csak érintett sem lehet a szolgáltató, ha a szabályok szerint jár el , a bíróságnak jó két évébe telt kimondani ezt, addig járhattam fel a tárgyalásokra... na ezt szeretnénk elkerülni.
Amúgy abban igazad van hogy körbe kell nézni keresve a hivatalos vagy elfogadható megoldást - miközben az is lehet, hogy a Samut egyáltalán nem is érdekli ez az egész....

Nem elérhető noobody

• ROMMER
    • Tesztek
« Reply #317 Dátum: 2010, 11 06, 20:56:10 »
Teljesen egyértelmű a dolog. Két dolgot lehet tenni. Az egyik, hogy az ember le...ja a copyrightot, aztán lesz ami lesz. Rapiddal megcsináltuk a Sense-t, aztán még sokan mások is, pedig abból is lehetett volna baj. Eddig nem volt, remélhetőleg már nem is lesz.

A másik megoldás, hogy ha elkészül a droid regel az ember egy usert, mondjuk a modacón, és ha nagyon akar vigyázni, akkor egy ingyenes helyre feltolja egy netkávézóból a cuccot. Ha elindul a dolog, és elkezd terjedni egy használható verzió, akkor már nem lehet megállítani a dolgot. Mindig lesz aki tovább fogja javítani, fejleszteni, és mindig lesz elérhető verzió valahol. Aztán a samus ügyvédek csinálnak amit tudnak, de semmit sem fognak tudni tenni. Szerintem. Csak nézzétek meg, hogy a Linuxos műholdvevőknél mi megy. Hárommillió helyről lehet minden típushoz a tört, kulcsokkal megspékelt verziót leszedni.

Nem elérhető reiben

• Közlegény
« Reply #318 Dátum: 2010, 11 07, 01:21:24 »
Lezárták a modacon-n a topikot :D :D.
No, akkor ide jöhetnek majd az infók dögivel :p.

Azt lehetne itt büntetni aki le meri írni azt, hogy mikor lesz kész az alfa, béta, gamma verzió :taps:

Nem elérhető lekszikov

• Navigáció / Navigation: Igo8
  • PDA: i8000
  • PDA ROM: i8000nxxil3
« Reply #319 Dátum: 2010, 11 08, 18:47:09 »
Akkor ez a DELTA verzióra nem vonatkozik  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Nem elérhető bsbsbs

• ROMMER
  • PDA ROM: I8000XXJ11 I8000XXJJ1
« Reply #320 Dátum: 2010, 11 09, 12:05:43 »
Akkor ez a DELTA verzióra nem vonatkozik  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Az a helyzet, hogy a beta az készen van, hát csak nem merjük publikálni. A telefon része teljesen használható, PHJ rakott rá jó pár applikációt is és szépen ki is pofozta
a user interface-t. Sajnos az alvási funkciója nem működik még, ezért úgy néz ki, hogy amikor alszik, akkor is 66MH-vel működik és zábálja az akkut, de hát lehet vele játszani.

Nem elérhető bsbsbs

• ROMMER
  • PDA ROM: I8000XXJ11 I8000XXJJ1
« Reply #321 Dátum: 2010, 11 09, 12:25:37 »
A HTC-s dologról annyit, hogy az egy nomál AT modem-es telefon, ezért elég rá a google android és nincs jogi proléma. (a kernel is és az android is open source)
A mi alfánk esetéen is ez volt a helyet. Viszont a Samsung saját protokoll-t használ a phone és a pda közötti kommunikációra. Nem publikált bináris formátumú üzenetek.
Tehát ha úgy döntenénk hogy nem használjuk a kész samsungos függvénykönytárakat, akkor sem tudnánk megírni dokumentáció hiányában, a függvény halmazt, csak reverse-engineering-el. Azt meg minek, amikor ott vannak a kész működő samsung-os lib-ek.

Két megoldás lehetséges:
1. engedélyt kérünk a samsungtól (samsung vas, samsung sw)
2. adunk egy keret rendszert (kernel + google android), meg egy leírást és a samsung-os kódokat mindenki letölti magának a samsungtól.

Viszont ezeknek az összekombinálása nem olyan egyszerű, mint PHJ teljesen automata beta installálója.

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #322 Dátum: 2010, 11 09, 12:44:43 »
A HTC-s dologról annyit, hogy az egy nomál AT modem-es telefon, ezért elég rá a google android és nincs jogi proléma. (a kernel is és az android is open source)
A mi alfánk esetéen is ez volt a helyet. Viszont a Samsung saját protokoll-t használ a phone és a pda közötti kommunikációra. Nem publikált bináris formátumú üzenetek.
Tehát ha úgy döntenénk hogy nem használjuk a kész samsungos függvénykönytárakat, akkor sem tudnánk megírni dokumentáció hiányában, a függvény halmazt, csak reverse-engineering-el. Azt meg minek, amikor ott vannak a kész működő samsung-os lib-ek.

Két megoldás lehetséges:
2. adunk egy keret rendszert (kernel + google android), meg egy leírást és a samsung-os kódokat mindenki letölti magának a samsungtól.

Viszont ezeknek az összekombinálása nem olyan egyszerű, mint PHJ teljesen automata beta installálója.
Szerintem úgy csináljátok meg, hogy később nehogy problémátok származzon a dologból. Minden esetre bízom benne, hogy sikerül megoldani ezt is valahogyan. Nem semmi amit véghez vittetek, kár lenne, ha annyiba maradna az egész. Ha így, ha úgy lesz, én  köszönöm szépen amit tettetek! Grat!   :ok:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető reiben

• Közlegény
« Reply #323 Dátum: 2010, 11 09, 13:08:43 »

Két megoldás lehetséges:

Értem , értem.

Hát igen, ez esetben már adódhatnak problémák. Viszont ezt alapból tudtátok, hogy a Samsung-s lib-ket fogjátok használni és lehet gubanc lesz belőle ha publikáljátok. Mikor és hogyan merült fel ez a kérdés? Vagy PHJ világított rá eme problémára?

Nem baj, majd PÜ-ben terjed és mindenki befogja az arcát amúgy meg   :D :D

Nem elérhető simontibi

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Galaxy SII
  • PDA: Galaxy SII
  • PDA ROM: Mindig más
« Reply #324 Dátum: 2010, 11 09, 13:13:34 »
Az a helyzet, hogy a beta az készen van, hát csak nem merjük publikálni. A telefon része teljesen használható, PHJ rakott rá jó pár applikációt is és szépen ki is pofozta
a user interface-t. Sajnos az alvási funkciója nem működik még, ezért úgy néz ki, hogy amikor alszik, akkor is 66MH-vel működik és zábálja az akkut, de hát lehet vele játszani.
Ez nagyon jó!
Én már feladtam a reményt a híreket olvasva, hogy folytatjátok. Örülök! Az működik, hogy írunk pü-t, és megkapjuk a bétát?