Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Általános dolgok  (Megtekintve 256811 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

N900

• Vendég
Re: Általános dolgok
« Reply #75 Dátum: 2010, 03 18, 22:10:27 »
You are not allowed to view links. Register or Login
App2sd működik Spican?

Igen, működik. De nem kell, mert 200MB szabad hely van, ami bőbven elég a programoknak, és nem kell szétbuherálni a belső memóriát, és fogani a "System is not respondng, Force quit?" üzeneteket...

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #76 Dátum: 2010, 03 18, 23:01:52 »
Igen, működik. De nem kell, mert 200MB szabad hely van, ami bőbven elég a programoknak, és nem kell szétbuherálni a belső memóriát, és fogani a "System is not respondng, Force quit?" üzeneteket...
en siman elfoglalok minden  helyet;)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

N900

• Vendég
« Reply #77 Dátum: 2010, 03 19, 12:30:11 »
en siman elfoglalok minden  helyet;)

Ezzel kapcsolatban nem tudok vitatkozni veled...  :p :D :D :D

Nem elérhető Maci70

• DOUBLE CLUB
  • PDA: Samsung A5+ Iphone 6
« Reply #78 Dátum: 2010, 03 19, 13:12:53 »
Sziasztok !

Annyit szeretnék kérdezni, hogy itt is tapasztaltatok különbséget a szolgáltatói és a kártyafüggetlen készülékek között mint amilyenekről pl. az Omnia II topicban is lehet olvasni. (kisebb memória, bizonytalanabb működés stb.)

Pati a családban végül is javasoltad ezt a készüléket ? A kollegádé alapján továbbra is javaslod?

Továbbá Anzo érvelésére: miszerint nem érdemes a megjelenéskor megvenni a csúcskészüléket sokkal többért (akár 50-60 ezer Ft) szerinted a Nexus One ér ennyivel többet?
Életed forgatókönyvében Te játszod a főszerepet ! Nem mindig hálás a szerep, de ez van :D

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #79 Dátum: 2010, 03 19, 13:15:07 »
Sziasztok !

Annyit szeretnék kérdezni, hogy itt is tapasztaltatok különbséget a szolgáltatói és a kártyafüggetlen készülékek között mint amilyenekről pl. az Omnia II topicban is lehet olvasni. (kisebb memória, bizonytalanabb működés stb.)

Pati a családban végül is javasoltad ezt a készüléket ? A kollegádé alapján továbbra is javaslod?

Továbbá Anzo érvelésére: miszerint nem érdemes a megjelenéskor megvenni a csúcskészüléket sokkal többért (akár 50-60 ezer Ft) szerinted a Nexus One ér ennyivel többet?
Most van nálam egy független Spica. T-mobile-os van a kollegának. Első blikkre nincs nagy különbség a 2 között. Amiért nálam van, az a hivatalos 2.1-es frissítés okozta kíváncsiság.  Élménybeszámlóval pedig majd jelentkezem  ;)
A fiamnak szeretnék egy ilyet, de titok, pszt, remélem nem olvassa :D
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Maci70

• DOUBLE CLUB
« Reply #80 Dátum: 2010, 03 19, 13:19:13 »
Most van nálam egy független Spica. T-mobile-os van a kollegának. Első blikkre nincs nagy különbség a 2 között. Amiért nálam van, az a hivatalos 2.1-es frissítés okozta kíváncsiság.  Élménybeszámlóval pedig majd jelentkezem  ;)
A fiamnak szeretnék egy ilyet, de titok, pszt, remélem nem olvassa :D

Köszi. Kíváncsian várom az élményeket :)
Életed forgatókönyvében Te játszod a főszerepet ! Nem mindig hálás a szerep, de ez van :D

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #81 Dátum: 2010, 03 19, 13:20:35 »
Köszi. Kíváncsian várom az élményeket :)
Ami már biztos, hogy viszi az avit szaggatásmentesen még ezzel a kőkorszaki rommal is, és a zene hangzása fülessel teltebb, szebb mint a Legend vagy a Nexus. Nincs benne vaku, fm rádió, villogó ledek, világító gombok, de nagyon kellemes készülék így pár óra után. Simán bevállalnám  ;)

Nem elérhető Maci70

• DOUBLE CLUB
« Reply #82 Dátum: 2010, 03 19, 14:36:10 »
Ami már biztos, hogy viszi az avit szaggatásmentesen még ezzel a kőkorszaki rommal is, és a zene hangzása fülessel teltebb, szebb mint a Legend vagy a Nexus. Nincs benne vaku, fm rádió, villogó ledek, világító gombok, de nagyon kellemes készülék így pár óra után. Simán bevállalnám  ;)

N900 azt írta ma hivatalos 2.1 lesz hozzá. Most 1.6-on próbáltad. Ha kijön a hivatalos megosztod majd velünk a különbséget.
Nekem vaku rádió nem fontos. BT autókihangosítóhoz igen. Az megy ??
Illetve az akku érdekelne még. De gondolom arról később.
Addig is köszi a híreket. :taps:

Nem elérhető imi1024

• PDA: Samsung i5700 Galaxy Spica
« Reply #83 Dátum: 2010, 03 19, 16:07:08 »
Sziasztok!
Nekem is nagyon tetszik ez a készülék. De van egy kis gondom vele. Ha lezárom a billentyűt, és nem nyúlok hozzá egy ideig, akkor nem ébred fel a lezáró gombra, és nem reagál semmire. Csak akksi kivesz-betesz teszi helyre. Ez ma már többször előfordult. Ez mitől lehet? Rom verzió: JCB + LkMod v. 2.4.1 based on JCB. PLS help!

N900

• Vendég
« Reply #84 Dátum: 2010, 03 19, 17:33:44 »
Sziasztok !

Semmi különbség nincs.

Nexus - Spica esetében ez 100 ezer Forint, és nem ér ennyivel többet, mivel HTC.

N900

• Vendég
« Reply #85 Dátum: 2010, 03 19, 17:34:30 »
Sziasztok!
Nekem is nagyon tetszik ez a készülék. De van egy kis gondom vele. Ha lezárom a billentyűt, és nem nyúlok hozzá egy ideig, akkor nem ébred fel a lezáró gombra, és nem reagál semmire. Csak akksi kivesz-betesz teszi helyre. Ez ma már többször előfordult. Ez mitől lehet? Rom verzió: JCB + LkMod v. 2.4.1 based on JCB. PLS help!

Gombokkal sem tudod felébreszteni?

Nem elérhető imi1024

« Reply #86 Dátum: 2010, 03 19, 18:55:39 »
Nem.Egyébként neked a bluetooth fájlküldéssel nem volt problémád?Én nem tudok küldeni.Invalid argument-ezt írja ki. Ötlet?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #87 Dátum: 2010, 03 19, 19:18:35 »
N900 azt írta ma hivatalos 2.1 lesz hozzá. Most 1.6-on próbáltad. Ha kijön a hivatalos megosztod majd velünk a különbséget.
Nekem vaku rádió nem fontos. BT autókihangosítóhoz igen. Az megy ??
Illetve az akku érdekelne még. De gondolom arról később.
Addig is köszi a híreket. :taps:
1.5 van rajta. Még 1 napig biztosan ezt hagyom rajta, egyébként nem tudnék a különbségekről írni. Igaziból a 2.1-re vagyok kíváncsi és erről szeretnék majd a portálra írni. Szigorúan szubjektív lesz a véleményem, mivel mint említém vala családtagnak szánom, aki már megkóstolta a Nexust a múlt hétvégén. Autó kihangosító legkorábban hétfőn lesz, de BT-os fülessel hamarabb ki fogom próbálni. Csak jöjjön az a gyári frissítés  ;)

N900

• Vendég
« Reply #88 Dátum: 2010, 03 19, 20:01:14 »
1.5 van rajta. Még 1 napig biztosan ezt hagyom rajta, egyébként nem tudnék a különbségekről írni. Igaziból a 2.1-re vagyok kíváncsi és erről szeretnék majd a portálra írni. Szigorúan szubjektív lesz a véleményem, mivel mint említém vala családtagnak szánom, aki már megkóstolta a Nexust a múlt hétvégén. Autó kihangosító legkorábban hétfőn lesz, de BT-os fülessel hamarabb ki fogom próbálni. Csak jöjjön az a gyári frissítés  ;)

A speedshop csak egy béna 1.5ös rendszerrel tudták odaadni a telefont?  :D

Maci, ha elfogadod a választ tőlem, én A2DPvel használom a telefont igo+zenehallgatás, tökéletesen megy, mint minden samsung készüléken, ez alap. Sőt, még hardveres hangszínszabályzást is kapsz a lejátszó mellé, aki sokat javít autóban igonál is!  :)

Ha nem kell, várd meg pati válaszát! És hatod!  :)

Nem elérhető atravel

• Nem: Férfi
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #89 Dátum: 2010, 03 19, 21:51:08 »
Egyre azon gondolkodom, hogy ez az ár-érték arány sokkal kedvezőbb és talán előbb realizálhatnám a birtokbavételét, mint egy Desire-nek

azért az FM rádió a TMC miatt, meg a zseblámpa effektus, meg az 5 mp kamera, meg a memória elég nagy előnynek tűnik.

főleg a memória, ha hosszútávra tervez az ember.
Most egy Trinitym van, és legnagyobb hiányossága, hogy 64 MB RAM van benne. ez nagyon behatárolja az embert.
256 MB-tal mennyire operál stabilan? illetve hogy látjátok ti, akik már Androidoztok egy ideje, mennyire fogják kinőni az alkalmazások ezt a memóriát?
valahol azt is olvastam, hogy van benne digitális iránytű. Igaz ez? mert elég ellentmondásosak a készülékről keringő infók. (TFT-AMOLED, RAM méretről is hallottunk már több verziót)
Ha meghozom a kompromisszumos döntést, akkor valszeg egy Pannonos lenne. Ha valakinek van ellenérve, ossza meg velem pls!
Ja igen... multitouch megy ezen is ugye?

N900

• Vendég
« Reply #90 Dátum: 2010, 03 19, 22:42:32 »
Egyre azon gondolkodom, hogy ez az ár-érték arány sokkal kedvezőbb és talán előbb realizálhatnám a birtokbavételét, mint egy Desire-nek

azért az FM rádió a TMC miatt, meg a zseblámpa effektus, meg az 5 mp kamera, meg a memória elég nagy előnynek tűnik.

főleg a memória, ha hosszútávra tervez az ember.
Most egy Trinitym van, és legnagyobb hiányossága, hogy 64 MB RAM van benne. ez nagyon behatárolja az embert.
256 MB-tal mennyire operál stabilan? illetve hogy látjátok ti, akik már Androidoztok egy ideje, mennyire fogják kinőni az alkalmazások ezt a memóriát?
valahol azt is olvastam, hogy van benne digitális iránytű. Igaz ez? mert elég ellentmondásosak a készülékről keringő infók. (TFT-AMOLED, RAM méretről is hallottunk már több verziót)
Ha meghozom a kompromisszumos döntést, akkor valszeg egy Pannonos lenne. Ha valakinek van ellenérve, ossza meg velem pls!
Ja igen... multitouch megy ezen is ugye?

5mp htc = 1.3 mp samsung kamera

szerintem ha csúcsszuper készüléket szeretnél, várjmég a vásárlással jönnek az új samsungos masinák, androiddal is!

Ez egy olyan telefon, ami az átlagembernek elérhető, viszont meglepően sokszínű.

Digitális iránytű van benne, szenzoros.

Multitouch egyelőre nincs. Mihez használdád? zoomláshoz? azon kívül?  :)

Ha nagy combos 180ezer forintos készüléket szeretnél, tényleg várj.

Nem elérhető atravel

« Reply #91 Dátum: 2010, 03 20, 07:19:38 »

Multitouch egyelőre nincs. Mihez használnád? zoomláshoz? azon kívül?  :)
zoom nem annyira izgat, ha másképp jól meg van oldva (pl a HTC albumos gesztussal való nagyítás nekem tökéletes lett volna, ha a kijelző pontosan veszi a gesztust)
játékokban is jól jön. gépelésnél is segítség lehet, bár Pati próbálta nekem a Nexuson, nem a következő karaktert veszi be, hanem ismétli az először megnyomottat (de asszem Iphone-on még tartod az "s"-t, mikor már ütheted a "z"-t. És én ezek az apróságok miatt szeretnék izmos gépet venni.

Idézet
Ha nagy combos 180ezer forintos készüléket szeretnél, tényleg várj.
köszi a tanácsot, lehet, hogy az lesz. Bár nem vágyok drága gépre, csak olyanra, amit sokrétűen, várhatóan hosszú ideig tudok megbízhatóan használni.
Meg kéne fogdosnom egy ilyen gépet, mert képek alapján tetszik (én csípem a HW gombokat)

Nem elérhető kisgida88

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: ASUS Zenfone 2
  • PDA ROM: Mindíg a legfrissebb gyári
« Reply #92 Dátum: 2010, 03 20, 08:22:28 »
Úgy tudom, egyelőre csak ehhez a géphez adnak IGO-t, - nemtom' a Motonav fut rajta?

... és úgy egyáltalán - geocachingre használható? Tehát ha megadok egy koordinátát - mennyire "finoman" talál oda?

Illetve Andoridra van Geocaching progi?

(Mielőtt megkapnám, hogy a  :google2: a barátom, elmondom, hogy már  :olvass: , de a személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, mert a talált dolgok elég általánosak és sokrétűek, de lényegi információtartalom nélkül... 

Pölö: (és ezzel nem a tartalmat akarom minősíteni, csak azt mondani, hogy találtam cikket, de nem lettem sokkal okosabb tőle...)

S' mivel jön a tavasz és a nyár, sok - sok kincset szeretnék találni - az új gépemmel is....  :taps: :ok:

Nem elérhető atravel

« Reply #93 Dátum: 2010, 03 20, 08:40:06 »
Úgy tudom, egyelőre csak ehhez a géphez adnak IGO-t, - nemtom' a Motonav fut rajta?

... és úgy egyáltalán - geocachingre használható? Tehát ha megadok egy koordinátát - mennyire "finoman" talál oda?

Illetve Andoridra van Geocaching progi?

(Mielőtt megkapnám, hogy a  :google2: a barátom, elmondom, hogy már  :olvass: , de a személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, mert a talált dolgok elég általánosak és sokrétűek, de lényegi információtartalom nélkül... 

Pölö: (és ezzel nem a tartalmat akarom minősíteni, csak azt mondani, hogy találtam cikket, de nem lettem sokkal okosabb tőle...)

S' mivel jön a tavasz és a nyár, sok - sok kincset szeretnék találni - az új gépemmel is....  :taps: :ok:
Ezért is kérdeztem az iránytűt, hogy valóban van-e benne ;) mert az tud segíteni, ha pontos a pozíciókijelzés.
MEg még az fog engem érdekelni, hogy 2.1-gyel lassul-e? több asztal megjelenik-e.
JA, és telefonálás közben mit csinál a kijelző? mert a közelségszenzort nem látom, hogy lenne benne. És az nagyon tetszik a Nexusban, hogy tel közben nem nyomkodhatom el, viszont ha elveszem, mert valamit látni akarok, akkor meg látom, és használhatom

Nem elérhető Maci70

• DOUBLE CLUB
« Reply #94 Dátum: 2010, 03 20, 10:15:58 »
Várjuk a híreket sztem sokan. Jó nyomkorászást ;)

Nem elérhető Maci70

• DOUBLE CLUB
« Reply #95 Dátum: 2010, 03 20, 10:19:46 »
A speedshop csak egy béna 1.5ös rendszerrel tudták odaadni a telefont?  :D

Maci, ha elfogadod a választ tőlem, én A2DPvel használom a telefont igo+zenehallgatás, tökéletesen megy, mint minden samsung készüléken, ez alap. Sőt, még hardveres hangszínszabályzást is kapsz a lejátszó mellé, aki sokat javít autóban igonál is!  :)

Ha nem kell, várd meg pati válaszát! És hatod!  :)
Köszönöm a tapasztalatokat. Igazán én csak a telefont küldöm az autó kihangosítóra. Így nem zavar be navi közben és a pda-ról a kocsiban nem igazán hallgatok zenét mert folyamatosan telefonálok.

A véleményed pedig számomra iránymutató :taps:

Egyébként én csak mezei user vagyok, tehát a 100 ezres különbséget nekem tényleg nem éri meg. Asszem...

Nem elérhető imi1024

« Reply #96 Dátum: 2010, 03 20, 11:35:06 »
Sziasztok!
Érdekes dolgot figyeltem meg.Water nevű live wallpaper volt beállítva,éjszaka töltőn volt a spica.Így nem volt gond az ébredéssel. De amikor kihúztam a töltőt és lezártam,nem ébredt fel. Exam mitől lehet?Most a grass van beállítva,ezzel nem csinálja. Bluetooth fájlküldés nektek megy?Melyik fájlkezelővel?

N900

• Vendég
« Reply #97 Dátum: 2010, 03 20, 12:13:06 »
Sziasztok!
Érdekes dolgot figyeltem meg.Water nevű live wallpaper volt beállítva,éjszaka töltőn volt a spica.Így nem volt gond az ébredéssel. De amikor kihúztam a töltőt és lezártam,nem ébredt fel. Exam mitől lehet?Most a grass van beállítva,ezzel nem csinálja. Bluetooth fájlküldés nektek megy?Melyik fájlkezelővel?

Ok, de írd már be, hogy te egy buherált romot használsz és nem a samsungos hivatalos spica romot! Köszi!
Ha feltennéd a samisat, talán midne működne rendesen.  :)

N900

• Vendég
« Reply #98 Dátum: 2010, 03 20, 12:15:30 »
Ezért is kérdeztem az iránytűt, hogy valóban van-e benne ;) mert az tud segíteni, ha pontos a pozíciókijelzés.
MEg még az fog engem érdekelni, hogy 2.1-gyel lassul-e? több asztal megjelenik-e.
JA, és telefonálás közben mit csinál a kijelző? mert a közelségszenzort nem látom, hogy lenne benne. És az nagyon tetszik a Nexusban, hogy tel közben nem nyomkodhatom el, viszont ha elveszem, mert valamit látni akarok, akkor meg látom, és használhatom

Telefonközlség?  :D :D :D proximity sensor van benne, ez alap a samsung készülékekben...
Iránytű? az is van, ez is alap...
Mi kő még?  :)

Hivatalos 2.1 Android nem akadozik,nem lassul be, nem telik meg a memóriád, a rendszer mindig fenn tart 25 MB szabad memóriát, leteszi pihenőbe a nem használt programokat stb.

Aszondom inkább Spica mint Omnia 2.
N900at azért meg sem közelíti sajnos, de próbálkozásnak jól sikerült ez a rendser.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #99 Dátum: 2010, 03 20, 12:19:35 »

Ok, de írd már be, hogy te egy buherált romot használsz és nem a samsungos hivatalos spica romot! Köszi!
Ha feltennéd a samisat, talán midne működne rendesen.  :)

Azzal megy a Live wallpaper?  :shock: