2024, 11 24, 22:33:53

Szerző Téma: Original Untouched ROM for Omnia i900  (Megtekintve 14638 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető gonczif

• Mediabuilders
  • Navigáció / Navigation: Garmin XT
  • PDA: HTC Touch HD
  • PDA ROM: 6.1
Re: Original Untouched ROM for Omnia i900
« Reply #25 Dátum: 2010, 03 01, 13:26:04 »
Kiprobaltam az utobbi honapban 8 romot, ebbol 7 fozott, 1 eredeti.

Vegkovetkeztetes: a fozott romok kozul az egyeduli hasznlahato az Romovics utolso romjai! Nincs ertelme tovabb probalkozzak.

Az eredeti 6.5.3-asban,  tul "nagy"-ok a gombok az Omnia kijelzojere, az egesz kijelzo vele par nagy gomb, es egy halom scroll hogy lassam a hasznos tartalmat.

Nem elérhető Treck

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO8
  • PDA: Omnia i900
  • PDA ROM: WM 6.5 (PDA: DXID1, Phone: DXIF1)
« Reply #26 Dátum: 2010, 03 01, 14:11:10 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hello
Ezek a ROMok kevesebbet fogyastanak már mint a gyári 6.1 ROMok? A Start Menü alul vagy felül van? Gondolom akkor rá lehet tenni a gyári Samu Todayeket?

DXID1-re épülnek, így a fogyasztása ezzel megegyező.

Mivel ezek 23xxx, illetve 28xxx build-ek, így a start menü értelemszerűen alul található.

A Samsung Today 1-et, Samsung Today 2-öt, Samsung Online Widget-et alapértelmezetten tartalmazza (ahogy minden egyéb gyári samsungos dolgot).

Nem elérhető Treck

• DOUBLE CLUB
« Reply #27 Dátum: 2010, 03 01, 14:15:58 »
Kiprobaltam az utobbi honapban 8 romot, ebbol 7 fozott, 1 eredeti.

Vegkovetkeztetes: a fozott romok kozul az egyeduli hasznlahato az Romovics utolso romjai! Nincs ertelme tovabb probalkozzak.

Az eredeti 6.5.3-asban,  tul "nagy"-ok a gombok az Omnia kijelzojere, az egesz kijelzo vele par nagy gomb, es egy halom scroll hogy lassam a hasznos tartalmat.

Én is erre jutottam, amire te. Viszont én azért használom ezt a romot (28217), mivel nekem bejön az új felület, így szerencsés is vagyok, hogy a "gyáriak" 23/28xxx buildből készültek :)

Véleményem szerint egyáltalán nem nagyok a gombok így sem, illetve sehol sem találkoztam "egy halom scroll"-lal, hogy lássam a haszon tartalmat.

Egyébként ezek már inkább az újjal történő használatra készültek (ezért "nagyobbak" a vezérlő gombok), semmint cerkával történő vezérlésre.

Ezek közül valamelyiket próbáltad?

Nem elérhető o_tom

• Navigáció / Navigation: Wayteq X920BT
  • PDA: Samsung i900
  • PDA ROM: M2D
« Reply #28 Dátum: 2010, 03 01, 18:19:15 »
Kicsit OFFolok

Az FTPről lehúztam ezt a ROMot: 28205B7300_Apps
Tetszik nagyon a B7300 téma. De a Touch Player nem igazán működik a widgetek közül. Próbáltam feltenni az eredeti Samu Touch Playert utólag, de azt meg a widget nem vezérli.
És a Todayon fent van egy kis csík is, gondolom az alsó start menü miatt.
Tudtok javasolni egy hibátlanul működő B7300 összeállítást?
o_tom

Nem elérhető Treck

• DOUBLE CLUB
« Reply #29 Dátum: 2010, 03 01, 18:26:13 »
Kicsit OFFolok

Az FTPről lehúztam ezt a ROMot: 28205B7300_Apps
Tetszik nagyon a B7300 téma. De a Touch Player nem igazán működik a widgetek közül. Próbáltam feltenni az eredeti Samu Touch Playert utólag, de azt meg a widget nem vezérli.
És a Todayon fent van egy kis csík is, gondolom az alsó start menü miatt.
Tudtok javasolni egy hibátlanul működő B7300 összeállítást?

Szerintem ezt Anzo csinálta, inkább nála érdeklődj :)

Nem elérhető gonczif

• Mediabuilders
« Reply #30 Dátum: 2010, 03 01, 20:29:50 »
Én is erre jutottam, amire te. Viszont én azért használom ezt a romot (28217), mivel nekem bejön az új felület, így szerencsés is vagyok, hogy a "gyáriak" 23/28xxx buildből készültek :)

Véleményem szerint egyáltalán nem nagyok a gombok így sem, illetve sehol sem találkoztam "egy halom scroll"-lal, hogy lássam a haszon tartalmat.

Egyébként ezek már inkább az újjal történő használatra készültek (ezért "nagyobbak" a vezérlő gombok), semmint cerkával történő vezérlésre.

Ezek közül valamelyiket próbáltad?

Igen probaltam a 28xxx-et, de visszatertem Romovics 6.5-osere, ugyanis ott normalisabb meretben vannak a gombok(popup).
Termeszetesen hasznalhatobb a 6.5.3 kezelofelulete, de en szemely szerint szeretem ha latok minel tobb informaciot. A scrollozast erre ertettem, hogy pl. a File Manager-ben, alig fert bele par sor, sokat kellett scrollozni.

Hasznaltam Anzo utolso romjat, de azt hiszem a 6.5.3 vagy esetleg a 7-essel majd telefont is cserelek, biztosan jobban nez ki egy Omnia II-esen. Annyi, hogy egyelore teljes mertekben megfelel ez a telefon, megha a sima 6.5-osbe tobbet is kell korommel bokni a kijelzot.

Szeretem ezt a telefont :) meg nem hagyott cserben ... es mennek tovabb fozott uj romra, ha azt Romovics fozne, nagyon odafigyelt a reszletekre.

Nem elérhető Treck

• DOUBLE CLUB
« Reply #31 Dátum: 2010, 03 01, 21:34:20 »
Igen probaltam a 28xxx-et, de visszatertem Romovics 6.5-osere, ugyanis ott normalisabb meretben vannak a gombok(popup).
Termeszetesen hasznalhatobb a 6.5.3 kezelofelulete, de en szemely szerint szeretem ha latok minel tobb informaciot. A scrollozast erre ertettem, hogy pl. a File Manager-ben, alig fert bele par sor, sokat kellett scrollozni.

Hasznaltam Anzo utolso romjat, de azt hiszem a 6.5.3 vagy esetleg a 7-essel majd telefont is cserelek, biztosan jobban nez ki egy Omnia II-esen. Annyi, hogy egyelore teljes mertekben megfelel ez a telefon, megha a sima 6.5-osbe tobbet is kell korommel bokni a kijelzot.

Szeretem ezt a telefont :) meg nem hagyott cserben ... es mennek tovabb fozott uj romra, ha azt Romovics fozne, nagyon odafigyelt a reszletekre.

Igen, én is meglepődtem, hogy nem csinál újat...

Ezek közül próbáltad a 28xxx-et, csak mert ebben nem a Lite-os File Manager van, és teljesen normálisan néz ki, illetve bőséges információ fér ki a kijelzőre. Anzo szokta főleg a Lite-os alkalmazásokat használni, és ott bizony kevés infó fér ki (más a felépítése).

Nem elérhető gonczif

• Mediabuilders
« Reply #32 Dátum: 2010, 03 03, 15:20:37 »
Igen, én is meglepődtem, hogy nem csinál újat...

Ezek közül próbáltad a 28xxx-et, csak mert ebben nem a Lite-os File Manager van, és teljesen normálisan néz ki, illetve bőséges információ fér ki a kijelzőre. Anzo szokta főleg a Lite-os alkalmazásokat használni, és ott bizony kevés infó fér ki (más a felépítése).

a 23xxx es a 28xxx kozott van kulonbseg kinezetben? es ha igen, melyikben kisebb a sortavolsag a popup menuben?

Nem elérhető Treck

• DOUBLE CLUB
« Reply #33 Dátum: 2010, 03 03, 20:01:34 »
a 23xxx es a 28xxx kozott van kulonbseg kinezetben? es ha igen, melyikben kisebb a sortavolsag a popup menuben?

Nincs különbség. A popup menük mérete a használt témától is függ.

Nem elérhető gonczif

• Mediabuilders
« Reply #34 Dátum: 2010, 03 04, 08:10:09 »
Nincs különbség. A popup menük mérete a használt témától is függ.

nem lehet ezt valahol a registry-be, vagy valami allomanyban allitani? neztem az Advanced config, meg az SK Tools-ba, de nem sikerult ilyent talani ....

Nem elérhető Treck

• DOUBLE CLUB
« Reply #35 Dátum: 2010, 03 04, 16:26:33 »
nem lehet ezt valahol a registry-be, vagy valami allomanyban allitani? neztem az Advanced config, meg az SK Tools-ba, de nem sikerult ilyent talani ....

Nem tudok róla, hogy lehetne...

Nem elérhető Roger

• Navigáció / Navigation: iGO8.3
  • PDA: HTC Legend
  • PDA ROM: Android 2.2
« Reply #36 Dátum: 2010, 03 05, 08:15:59 »
S vajon ezen az oldalon mennyire "érintetlen" a rom?

Nem elérhető Treck

• DOUBLE CLUB
« Reply #37 Dátum: 2010, 03 05, 14:37:04 »
S vajon ezen az oldalon mennyire "érintetlen" a rom?

Mint az itteniek. Ezek viszont a DXIA5-re épülnek.

Nem elérhető Treck

• DOUBLE CLUB
« Reply #38 Dátum: 2010, 03 05, 15:25:58 »
Felraktam ezeket is a szerverre.

Nem elérhető Roger

• Navigáció / Navigation: iGO8.3
  • PDA: HTC Legend
  • PDA ROM: Android 2.2
« Reply #39 Dátum: 2010, 03 05, 22:01:41 »
Mint az itteniek. Ezek viszont a DXIA5-re épülnek.

Akkor viszont adódik a kérdés, hogy vajon mi a fontosabb? Hogy mire épül (DXIA5-DXID1), vagy hogy milyen build (23529-23541)?
Mondjuk tapasztalatok alapján, ha tudományosan nem is lehet egyértelműen meghatározni.

Nem elérhető gonczif

• Mediabuilders
« Reply #40 Dátum: 2010, 03 05, 22:20:23 »
A 23xxx es a 28xxx verziok kozott mi a kulonbseg? ... hiszen mind a 2 win 6.5.3 es hasonloan is neznek ki!

Nem elérhető gonczif

• Mediabuilders
« Reply #41 Dátum: 2010, 03 06, 19:53:14 »
Akkor viszont adódik a kérdés, hogy vajon mi a fontosabb? Hogy mire épül (DXIA5-DXID1), vagy hogy milyen build (23529-23541)?
Mondjuk tapasztalatok alapján, ha tudományosan nem is lehet egyértelműen meghatározni.
DXIA5/DXID1 - minel ujabb annal ujabb drivereket tartalmaz
23xxx - windows build verzio

Nem elérhető gonczif

• Mediabuilders
« Reply #42 Dátum: 2010, 03 06, 19:59:39 »
A 23xxx es a 28xxx verziok kozott mi a kulonbseg? ... hiszen mind a 2 win 6.5.3 es hasonloan is neznek ki!

megkpatam:
Here's more detail (quote from xda):
212xx = AKU1, all builds leading up to and including WM 6.5
213xx = MOT motorola
214xx = ???
215xx = SAM samsung
216xx = HTC htc
217xx = COM1, continuing dev of 6.5.0.1 - 6.5.0.40
218xx = COM2, continuing dev of 6.5.0.50
219xx = MD, feature test branch, pretty much dead now. (unstable features are added here, this tree is based on COM1, so older base OS code, but the UI/UX code is newer)
22xxx = SEMC sony ericsson
*230xx = COM3, continuing development
*234xx = COM4, appears to be abandoned.
*235xx = COM5, more GUI changes here.
*236xx = LG Electronics Branch
*24xxx = Possible HTC branch
*280xx, 282xx = WMD. This is a continuation of com3 from 23090. Most of the changes appear to be with IE

- Beside, 23519 has threaded email feature which 24001 doesnt.

- And 23519 build date is newer than 24001

Nem elérhető logo

• Navigáció / Navigation: Igo/Google
  • PDA: I9100
  • PDA ROM: 4.1.2 stock vagy JellyBAM aktuális
« Reply #43 Dátum: 2010, 03 10, 23:17:03 »
Sziasztok!

Egyetlen kérdésem lenne: Romovics féle 6.5s rom eszik kevesebbet, vagy az "eredeti" ?
a jelenlegi tééés romomat cserélném le, és szegény telómról végre levenném a töltőkábelt :D
Üdv
 Logo

Nem elérhető Treck

• DOUBLE CLUB
« Reply #44 Dátum: 2010, 03 11, 14:49:51 »
Sziasztok!

Egyetlen kérdésem lenne: Romovics féle 6.5s rom eszik kevesebbet, vagy az "eredeti" ?
a jelenlegi tééés romomat cserélném le, és szegény [NEM TELÓ!]mról végre levenném a töltőkábelt :D
Üdv
 Logo

Ez jó kérdés :) Az én tapasztalatom alapján azt mondhatom, hogy nem éreztem különbséget a főzőtt, illetve az eredeti rom között. Az akksi használata inkább az adott phone résztől függ.

Nem elérhető logo

• Navigáció / Navigation: Igo/Google
  • PDA: I9100
  • PDA ROM: 4.1.2 stock vagy JellyBAM aktuális
« Reply #45 Dátum: 2010, 03 11, 17:23:58 »
Ez jó kérdés :) Az én tapasztalatom alapján azt mondhatom, hogy nem éreztem különbséget a főzőtt, illetve az eredeti rom között. Az akksi használata inkább az adott phone résztől függ.

Akkor lehet frissíteni kéne a phone-t is ? Eredetiben úgy néztem, hogy a telefon nem frissül, csak a windows.
más:
szervizrom még mindig az, ami az i900on van javasolva vagy mehet a DXID1 ?

utolsó előtti kérdés :) win7 már stabil, vagy tegyek fel wmware és xp ?
utolsó: ma este valaki itt tud lenni, hogy ha esetleg hiba lenne valahol a telepítésnél ? :)
Köszi
üdv
Logo

Nem elérhető Treck

• DOUBLE CLUB
« Reply #46 Dátum: 2010, 03 12, 08:50:23 »

Akkor lehet frissíteni kéne a phone-t is ? Eredetiben úgy néztem, hogy a telefon nem frissül, csak a windows.
más:
szervizrom még mindig az, ami az i900on van javasolva vagy mehet a DXID1 ?

utolsó előtti kérdés :) win7 már stabil, vagy tegyek fel wmware és xp ?
utolsó: ma este valaki itt tud lenni, hogy ha esetleg hiba lenne valahol a telepítésnél ? :)
Köszi
üdv
Logo

Ahogy gondolod, azt frissítheted külön is (ezért nem szokták beletenni a phone részt a romokba). Én jelenleg a PUJA1-es phone részt használom, és egészen túlteljesíti az eddigi phone részeket (ezek az orosz srácok úgy tűnik tudnak vmit :))

Hogyha gyári romod van (6.1-es) és sosem raktál még fel főzőtt romot, akkor célszerű azzal kezdeni amit az i900-on javasolnak, és utána azt amit akarsz (ezt csak egyszer kell megcsinálni, hogyha főzőtt rom van fent, utána már nem kell a szerviz romos lépés).

Win7: nekem 64biten sose ment a rom frissítés, ezért mindig XP alatt csinálom (natúr XP-s gép, nem vmware-ben vagy más módon virtualizált).

Este nem nagyon vagyok mostanság, mert sokáig melózók újabban, de hogyha a leírást követed, akkor baj nem lehet :)

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #47 Dátum: 2010, 03 14, 16:03:45 »
Ahogy gondolod, azt frissítheted külön is (ezért nem szokták beletenni a phone részt a romokba). Én jelenleg a PUJA1-es phone részt használom, és egészen túlteljesíti az eddigi phone részeket (ezek az orosz srácok úgy tűnik tudnak vmit :))

Hogyha gyári romod van (6.1-es) és sosem raktál még fel főzőtt romot, akkor célszerű azzal kezdeni amit az i900-on javasolnak, és utána azt amit akarsz (ezt csak egyszer kell megcsinálni, hogyha főzőtt rom van fent, utána már nem kell a szerviz romos lépés).

Win7: nekem 64biten sose ment a rom frissítés, ezért mindig XP alatt csinálom (natúr XP-s gép, nem vmware-ben vagy más módon virtualizált).

Este nem nagyon vagyok mostanság, mert sokáig melózók újabban, de hogyha a leírást követed, akkor baj nem lehet :)

Szia!

Miben nyílvánúl meg a phone frissítés, hogy jobb v. éppen nem jobb, aksi, gps stb?
Ha ezt a  PUJA1-es phone  részt tudnád is linkelni, hogy hol találom, kipróbálnám vele.
Mert ez az Omnia már csak így fog maradni második készüléknek, mert nagyon csalódott vagyok microsoftékban.Sem w.m6.5 de még wm7 sem lesz hozzá.
Most olvastam, hogy a W.M.7 nem igazán lesz elérhető csak bizonyos speckó hardver összeállítású készülékekre és kijelentették, hogy hajtóvadászat lesz azok ellen az oldalak ellen ahol az fellelhető! Még a HTC HD2 Leo sem kapja meg ellenben a reklámjával, hogy kompatibilis a W.M.7-vel.Nagy felháborodás van ez ügyben.Minen gyártó kezd android platformot felölteni magára.Talán tényleg azé a jövő.Én is kinéztem magamnak már egyet a SE Xperia X10-est.Régebben is SE párti voltam míg nem vettem meg a samut.
Szóval meg szeretném csinálni véglegesen  úgy az omniát, hogy már nem nyúlok hozzá.
A linket előre is köszönöm.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #48 Dátum: 2010, 03 14, 16:10:45 »

Ja és el vagyok keseredve amit írtál, hogy W7 64bit változaton nem megy a rom frissítés.Eddig 32bit-en ment és most raktam újra  a gépet 64bit-re és most akartam felrakni az origi 28217 rom verziót véglegesnek. :( Mi a gond 64bit-nél???
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető gonczif

• Mediabuilders
« Reply #49 Dátum: 2010, 03 28, 14:28:28 »
A 23529-est hasznalom mar 1 honapja, es semmi gondom sincs vele. Ajanlom mindnekinek. Stabil, megbizhato, ... eredeti.