Pár szót a magyarításról, hogy a világosság legyen az úr.
Olvastam pár oldallal előrébb, hogy egyik fórumtársunknak nem sikerült felrakni a magyarítást ami 1.36479.1 rom-hoz készült, a 1.07479.1 rom-ra, és már a szerviz is szóba került. Minit kétféle rommal adták ki kelet európai verzióban. Az első a 1.07479.1, a második a 1.36749.1 fontos, hogy a P/N 99HKN011-00, Made in Taiwan, ugyan is ez jelzi a kelet Európai verziót. Mindkét verzióhoz létezik Sunnysoft magyarítás. Sajnos már nem lehet kapni Budapesten a megfelelő P/N verziót, helyette mindenféle, Made in China, Ázsiai ki tudja hogyan került hozzánk, ki tudja milyen rommal, de házilag hekkelt, akár magyar szoftverrel. Ez úgy lehetséges, hogy XDA a megváltás fórumáról letölthető az SSPL névre hallgató progi, aminek segítségével bármilyen romot tölthetünk telefonunkra, és már mehet a magyarítás is. Garancia meg egy nagy FCS.
Viszont vissza az eredeti mondanivalóhoz, nem vagyok zseni, csak volt nálam két mini amit két hétig tesztelhettem, egyik a 07 a másik a 36 rommal volt felvértezve, és a következőkre jutottam. Mindkét verziónál a Windows könyvtárból bár ki kinyerheti a magyarítást 8MB, és azt kitömörítve hozzájuthat a 2MB hosszúságú magyar Sunnysoft fordításhoz. Az 1.36479.1 verziónál kipróbáltam, tökéletesen működöt, ha angolul ált fel a rendszer, és csak a 2MB cab-ot töltöttem rá. Akár meg is lennénk, de találtam egy nagyon fontos különbséget a két rom közt. Mindenki úgy van vele, gyerünk nyomjuk fel az újabb romot, biztosan gyorsabb és jobb, de én azt tapasztaltam a régi, mindenben jobb. Sajnos nem találtam olyan oldalt ahol elolvashatnám, mi történt, mit javítottak az új romban, de a tapasztalat katasztrofális. A 07 rom, úgymond tökéletesen működik, működik a levelezés, simán lehet mindenre válaszolni, ez már szubjektív, de szerintem még a hangja is szebb. Persze angolul mindkét rom tökéletesen működik. Végezetül, ha bárkinek szüksége volna a magyarításra, rom megnevezésével szívesen elküldöm, ha ír egy privit, vagy a fórumgazdának is szívesem átadom, ha feltölti valahova.