Rootolás - Superboot-talAhogy kivettem sok olvasás után, ez akkor jó, ha nem akarunk romot cserélni a PDA-n, de a root jogokat szeretnénk élvezni, plusz szert tehetünk némi extra RAM-ra is, ami egyébként ott van, csak gyárilag nem használható egy hibából adódóan. A főzött romokkal is megkapjuk a plusz memóriát egyébként, meg a root jogokat is.
A Superboot egy boot.img amit ha felteszel, rootolja a készülékedet az első alkalommal, mikor elindítod utána (telepíti az SU és a superuser.APK-t). Nem szükséges a gyári romot felülírni, csak a boot image-et kell flashelni az alábbiakban leírtaknak megfelelően, és készen is vagy!
Természetesen mindenki csak saját felelősségre telepítse!Letöltés előtt ellenőrizd a pda-n, hogy melyik superboot verziót töltsd le. Ezt a Settings-->About Phone-->Build number (a lista legalján) találod.
Az ERD79 az eredeti gyári ROM, az ERE27 az, ami az update1 után lesz, plusz vannak újabbak is, (ERE36B/EPE54B) ezek még csak kiszivárgott updatek.
Ezek közül lehet választani: (a korrektség kedvéért nem teszem be a direkt linkeket, You are not allowed to view links.
Register or
Login megtalálod őket).
Superboot for ERD79
Superboot for ERE27
Superboot for ERE27 himem engedélyezve (erről később)
Superboot for ERE36B
Superboot for ERE36B himem engedélyezve
Superboot for EPE54B
Superboot for EPE54B himem engedélyezve
A fenti oldalon vannak még további opciók (insecure boot) akit érdekel, nézze meg.
A Himem engedélyezés arra való, hogy egy hibából kifolyólag a Nexusban nem használható mind az 512MB RAM. Ennek a superbootnak a felrakása lehetővé teszi plusz 100-120 (ahogy néztem) MB használatát. Ha sikeres a frissítés, akkor egy sima taskkillerben tudod ellenőrizni, hogy több memóriád lett -e. Úgy olvastam, hogy ennek nincs káros hatása, nem szívja jobban az aksit.
Tehát a frissítés menete:Töltsd le a listából a számodra megfelelő superboot.zip-et (ne felejtsd el megnézni, melyik builddel rendelkezik a PDA-t, és az ahhoz valót letölteni!), és csomagold ki egy mappába.
Tedd az eszközt bootloader módba (trackball+bekapcs gomb egyszerre történő megnyomása kikapcsolt állapotban)
Windows operációs rendszer alatt indítsd el az install-superboot-windows.bat file-t, két sor üzenet lesz, mindkettő okay-jel zárul.
Készen is van, már van is root hozzáférésed, és ha a himem-est tetted fel, akkor a plusz memória is rendelkezésre áll.
Érdemes normális SR-t is csinálni utána, nekem a bootloaderből reboot után kicsit hisztis volt (1-2 fc), de utána kikapcs-bekapcs óta semmi bajom, minden megy.
Ezért a cuccért hálásak vagyunk Paulnak a Modacoról.