ADW Launcher - a legtutibb?Már megszokhattuk, hogy az Android rendszeren az alap felhasználói felület is szép, és jól használható, mégis sokféle alternatívát köszönhetünk a fejlesztőknek mindenféle opciókkal, testreszabható ikonokkal, állítható képernyőszámmal, a TouchWiz UI-hez hasonló oldalról kihúzható "ikontartóval" stb. Én annyira nem kedvelem ezeket az ún. home replacementeket (lecserélik a gyári today-t valamilyen általuk kialakítottra).
Pandahome:visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
LoginSzeretem a gyári Launchert, ami a 2.1-ben van, persze vannak hiányosságai, és kicsit döcögős is néha, no meg nincs az a klassz érzés, mikor váltogatok a képernyők között, mint pl. a Sense-ben, hogy úgy visszapattan a kép egy picit.
Nem is olyan régen elkészítették a Helix Launchert, ahol a legjobb újítás az alsó dockbar volt, ahová négy tetszőleges ikont tehetünk, amik minden képernyőről elérhetők. Sajnos nem a legstabilabb, sajnos nem force-close mentes az élet, a Metamorphokkal (e program segítségével átalakíthatjuk a taskbart, a gyári widgeteket, az eseményjelző ikonokat stb., az apk állományokat módosítja, ezért tud anomáliákat okozni néha) nem mindig jött ki jól.
HelixLauncher:visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Register or
LoginNem sokra rá megjelent a Launcher Pro, szintén nagy népszerűségnek örvend, itt is megvan a 4 dedikált ikon alul, de nem lehet őket egyszerűen változtatni.
Ez után kicsivel jött a Froyo, a maga jópofa középső hívás- és böngészőindító-gombjával. Ennek mintájára készítette el AnderWebs az ő saját Launcher-adaptációját. A már-már szokásos extrákat ez is hozza, és még sok mást:
ADW Launcher: visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Register or
Login visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Register or
Login visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Register or
LoginJellemzők:
* Nem szükséges root hozzáférés hozzá (a Helix Launcherhez pl. kell)
* Android 1.6 alatt is működik
* Teljes Froyo támogatás (ez már pár nappal a Froyo megjelenése után is így volt, én akkor kezdtem használni ezt)
* Froyo-szerű kinézet, testreszabható alsó gombokkal (ráadásul az ott elhelyezett ikonok méretét is állíthatjuk, valamint egy jópofa effekttel igazán gombszerűvé varázsolhatjuk őket.
* Egy mozdulattal előhívható dockbar 6 tetszőleges ikonnal (az alsó gombok alatt rejtőzik)
* Sense-hez hasonló előnézet (a képernyőket látod kicsiben egymás mellett)
* Állítható képernyő-gördítés sebesség
* Visszapattanás-effekt, amely szintén állítható
* A Home gomb megnyomásához különböző dolgok rendelhetők hozzá
* A menübán állítható az ikonok száma oszlop és sor szerint is.
* A képernyők száma állítható, a maximum 7
* Galaxy S, vagy hagyományos menü
* Ami nagyon klassz, hogy elrejthető az ikonok alatti felirat
* Kezeli az élő háttérképeket, de ez kikapcsolható. Ha pl. átlátszó taskbart használunk, és sima hátterünk van, akkor ki kell kapcsolni a live wallpaper hacket, mert különben nem lesz átlátszó a tálca.
* A menüben végre megszabadulhatunk az unalmas fekete háttértől, ugyanis állítható az áttetszősége, így a today-ünk látszik alatta.
* gyári kernelen fut tökéletesen, azt írja a készítő, hogy a nem gyári .33-as és 34-es kernelekkel néha produkál force close-okat, én ilyet nem tapasztaltam
Ez csak egy felsorolás, mindemellett piszok gyors, és rettentő stabil, nekem még sosem állt le.
Marketről is letölthető, ingyen alkalmazás, és a fejlesztője napi szinten foglalkozik vele, mostanában kb. 2-3 naponta jön frissítés.
Nem hiába van ott a top 5 alkalmazás között az Androidzoomon (letöltésszám alapján).
Csak ajánlani tudom, nagyon ígéretesnek tűnik!
XDA-fórum: You are not allowed to view links.
Register or
LoginA fejlesztő blogja: You are not allowed to view links.
Register or
Login