2024, 12 19, 07:08:29

Szerző Téma: Navigáció  (Megtekintve 223195 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető light

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: waze / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy A3 (2017)
  • PDA ROM: AP320FLXXU1AQA5
Re: Navigáció
« Reply #275 Dátum: 2010, 11 26, 07:51:50 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Esetleg valaki tudja hogy hol lehet kikapcsolni vagy kitörölni igo-ban hogy a z útjelző táblákat ne mutassa,mert a fél képernyőt elfoglalja.

Én a múltkor véletlenül azt vettem észre a Motonavban, hogyha ekkor rányomok a kijelzore, akkor eltunik a tábla.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #276 Dátum: 2010, 11 26, 08:53:41 »
Én a múltkor véletlenül azt vettem észre a Motonavban, hogyha ekkor rányomok a kijelzore, akkor eltunik a tábla.
Pontosan :ok:

Nem elérhető buddler

• PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: ReflexTSenseHD v1.5.1 (Froyo)
« Reply #277 Dátum: 2010, 11 30, 07:50:05 »
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy a google maps nem tölthető le vhogy az sd kártyára, hogy offline is lehessen használni? (Tudom, tudom, most jön az, hogy egy ilyen telóhoz illik mobilinternetet vásárolni, de hát ahol tudunk, spórolunk :) )

Több helyen jó lenne: pl smartcity, google maps - places keresésnél. Anno asszem olvastam vmit erről még régebben, nem tudom hol tart ez a dolog. Remek lenne, ha mobilinternet nélkül lehetne használni...

horizotya

• Vendég
« Reply #278 Dátum: 2010, 11 30, 10:55:31 »
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy a google maps nem tölthető le vhogy az sd kártyára, hogy offline is lehessen használni? (Tudom, tudom, most jön az, hogy egy ilyen telóhoz illik mobilinternetet vásárolni, de hát ahol tudunk, spórolunk :) )

Több helyen jó lenne: pl smartcity, google maps - places keresésnél. Anno asszem olvastam vmit erről még régebben, nem tudom hol tart ez a dolog. Remek lenne, ha mobilinternet nélkül lehetne használni...
Erre az offline dologhoz ott van a igo/motonav/navigon

Nem elérhető ocsyke01

• PDA: Samsung Galaxy I9305
  • PDA ROM: 4.4.4 kit-kat
« Reply #279 Dátum: 2010, 11 30, 12:18:58 »
Sziasztok!

Milyen navigációt ajánlotok?

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #280 Dátum: 2010, 11 30, 12:19:13 »
Erre az offline dologhoz ott van a igo/motonav/navigon
amiből csak az utóbbi érhető el hivatalosan androidra, és fizetős a térképe:)
a kolléga spórolni akar,
engem is érdekelne egyébként, ha van rá lehetősélg
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető buddler

« Reply #281 Dátum: 2010, 11 30, 13:08:26 »
a kolléga spórolni akar,

No meg azért a Google-nak jobbak a POI-ai mint az Igonak, az érdekes helyek részletesebbek, frissebbek. Anno javás mobilokon már 2 éve megoldották, hogy offline menjenek ezek...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #282 Dátum: 2010, 11 30, 14:08:33 »
Engem egy dolog érdekelne, de nagyon: hogyan lehet a bt-s fülesre átirányítani a navi hangját.
Ha telefonálok, akkor bekapcsol a füles és ott szól a navi hangja is, egyébként meg a készüléken kihangosítva. Va valami program, amivel át lehet irányítani a hangot a fülesre?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #283 Dátum: 2010, 11 30, 14:11:43 »
Engem egy dolog érdekelne, de nagyon: hogyan lehet a bt-s fülesre átirányítani a navi hangját.
Ha telefonálok, akkor bekapcsol a füles és ott szól a navi hangja is, egyébként meg a készüléken kihangosítva. Va valami program, amivel át lehet irányítani a hangot a fülesre?
Mindegyik navi hangja átment eddig amit próbáltam. A Bt eszközre hosszan nyomsz, majd az Optionsben be van állítva a media is? Ha a zene átmegy, akkor szerintem a navinak is át kellene mennie, legalábbis az SGS-en így van.  Vagy mono fülesre gondolsz?
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #284 Dátum: 2010, 11 30, 14:26:41 »
Mindegyik navi hangja átment eddig amit próbáltam. A Bt eszközre hosszan nyomsz, majd az Optionsben be van állítva a media is? Ha a zene átmegy, akkor szerintem a navinak is át kellene mennie, legalábbis az SGS-en így van.  Vagy mono fülesre gondolsz?

Egy dolgot lehet csak bepipálni: Telefon - Használja telefon audióhoz és ez be is van pipálva. Csak akkor szól a fülesben a navi hangja, amikor telefonálok. Korábban a winmo-n el kellett indítani egy programot a navi előtt, ami minden hangot átirányított a fülesre, ha azt bekapcsoltam. Lehet, hogy itt is kellene valami ilyesmi.

horizotya

• Vendég
« Reply #285 Dátum: 2010, 11 30, 16:31:00 »
a kolléga spórolni akar,
Annyi mindenért fizetünk az életbe,amiért nem muszáj azért ne fizessünk....

Nem elérhető bob.zxr

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Nexus One
  • PDA ROM: Android 2.3.3 / GRI40
« Reply #286 Dátum: 2010, 11 30, 20:34:12 »

Természetesen de igen  :)

Méghozzá nemhogy a sima maps, hanem az alapból itthon letiltott Google Navigation, térképek cachelésével.

Viszont kicsit sz*r*kodós.

Brut Google Maps

Nem elérhető bob.zxr

« Reply #287 Dátum: 2010, 11 30, 20:37:03 »
Sziasztok!

Milyen navigációt ajánlotok?

iGO My Way/Motonav, viszont ha túl sok neked az általuk foglalt hely (~30-35MB) akkor inkább Sygic (a mobile maps ~6MB)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #288 Dátum: 2010, 11 30, 20:47:53 »
iGO My Way/Motonav, viszont ha túl sok neked az általuk foglalt hely (~30-35MB) akkor inkább Sygic (a mobile maps ~6MB)
Ezt nem értem. Nem mindegy, hogy az sdcardon elfoglal 30-50-100 megát a 6 gigából bármi is? Nem a belső memóriából foglalják el. Az apkjuk is a lefoglalt 2 Gigából vesz el.

Szerk: jah most látom Nexusod van. Ott más a helyzet egy kicsivel, bár ott is van ext particio...
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #289 Dátum: 2010, 11 30, 21:20:13 »

Ja igen, mono fülesem van. Ilyat találtam a marketben: Bluetooth Switcher
Elvileg ez azt tudja, ami nekem kell. :)

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #290 Dátum: 2010, 11 30, 22:12:14 »
Ja igen, mono fülesem van. Ilyat találtam a marketben: Bluetooth Switcher
Elvileg ez azt tudja, ami nekem kell. :)
Majd számolj be :)
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető bob.zxr

« Reply #291 Dátum: 2010, 11 30, 22:56:03 »
Ezt nem értem. Nem mindegy, hogy az sdcardon elfoglal 30-50-100 megát a 6 gigából bármi is? Nem a belső memóriából foglalják el. Az apkjuk is a lefoglalt 2 Gigából vesz el.

Szerk: jah most látom Nexusod van. Ott más a helyzet egy kicsivel, bár ott is van ext particio...

Azért írtam mert neki LG GT540-e van amin nem sok hely van, az iGO meg nem megy fel SD-re gyárilag csak hekkel. Ami ha nincs neki akkor számíthat neki.

Nem elérhető buddler

« Reply #292 Dátum: 2010, 12 01, 14:37:37 »
Hali! Ha a settings - my locationbe bepipálom a use wireless network-os, akkor az mit csinál? IP cím alapján azonosít, háromszögel, vagy letölti a műholdak helyzetét? (XTRA?)

Továbbá az sem világos, mit takar a use gps satellites funkció. Ha ugyanis ezt bepipálom, akkor a power control widgetnél nincs bekapcsolva a gps. Magyarán nem fut állandóan a gps, ez csak engedélyt ad, hogy kérdezés nélkül bekapcsolják azok a programok, amiknek épp szüksége van rá?

Nem elérhető bob.zxr

« Reply #293 Dátum: 2010, 12 01, 16:46:27 »
Hali! Ha a settings - my locationbe bepipálom a use wireless network-os, akkor az mit csinál? IP cím alapján azonosít, háromszögel, vagy letölti a műholdak helyzetét? (XTRA?)

Továbbá az sem világos, mit takar a use gps satellites funkció. Ha ugyanis ezt bepipálom, akkor a power control widgetnél nincs bekapcsolva a gps. Magyarán nem fut állandóan a gps, ez csak engedélyt ad, hogy kérdezés nélkül bekapcsolják azok a programok, amiknek épp szüksége van rá?

1. use wireless networks
- ja, ha WiFin vagy IP cím
és
- adatkapcsolat felhasználásával (GPRS vagy 3G): You are not allowed to view links. Register or Login

2. use GPS satellites
- widgeten azért nem kapcsolódik be mert a widget bugos (javaslom az extended controlst inkább, jóval több minden kapcsolható, jól testreszabható)
- attól hogy engedélyezed nem kapcsol be csak használhatják a programok. Akkor kapcsol be valóban amikor felül a taskbar-on megjelenik a GPS ikon.

Nem elérhető buddler

« Reply #294 Dátum: 2010, 12 01, 18:59:24 »
1. use wireless networks
- ja, ha WiFin vagy IP cím
és
- adatkapcsolat felhasználásával (GPRS vagy 3G): You are not allowed to view links. Register or Login

2. use GPS satellites
- widgeten azért nem kapcsolódik be mert a widget bugos (javaslom az extended controlst inkább, jóval több minden kapcsolható, jól testreszabható)
- attól hogy engedélyezed nem kapcsol be csak használhatják a programok. Akkor kapcsol be valóban amikor felül a taskbar-on megjelenik a GPS ikon.

1) De itt akkor nincs olyan XTRA, mint a windows mobile-nál volt? Tehát hogy letölti 1 hétre előre a műholdak helyzetét, így netkapcsolat nélkül is piszok gyorsan fogott jelet.

2) "javaslom az extended controlst inkább, jóval több minden kapcsolható, jól testreszabható" - ez mi? Marketen nem találok ilyen progit, vagy ezt hol keressem?

köszi a segítséget!

Nem elérhető bob.zxr

« Reply #295 Dátum: 2010, 12 01, 19:31:28 »
1) De itt akkor nincs olyan XTRA, mint a windows mobile-nál volt? Tehát hogy letölti 1 hétre előre a műholdak helyzetét, így netkapcsolat nélkül is piszok gyorsan fogott jelet.

2) "javaslom az extended controlst inkább, jóval több minden kapcsolható, jól testreszabható" - ez mi? Marketen nem találok ilyen progit, vagy ezt hol keressem?

köszi a segítséget!

1. Nem tudok ilyenről hogy lenne
2. You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető buddler

« Reply #296 Dátum: 2010, 12 01, 19:55:18 »
1. Nem tudok ilyenről hogy lenne
2. You are not allowed to view links. Register or Login

Értem, köszi. Egyelőre iGOm van fent, sajnos elég lassan fog jelet, akár 2-3 perc. Nálatok mi a helyzet, mennyi idő a jelfogás?

horizotya

• Vendég
« Reply #297 Dátum: 2010, 12 01, 20:10:10 »
Értem, köszi. Egyelőre iGOm van fent, sajnos elég lassan fog jelet, akár 2-3 perc. Nálatok mi a helyzet, mennyi idő a jelfogás?
Nekem csak telepités után szokot 2-3 percig keresgélni,utána 20-30mp alatt talál jelet

Nem elérhető bob.zxr

« Reply #298 Dátum: 2010, 12 01, 21:17:16 »

Nekem állandó az adatkapcsolat így másodpercek kérdése...
Nélküle nemtudom, utoljára külföldön net nélkül októberben használtam, már nem emlékszek  :hmm:

Nem elérhető buddler

« Reply #299 Dátum: 2010, 12 01, 21:34:57 »
Nekem csak telepités után szokot 2-3 percig keresgélni,utána 20-30mp alatt talál jelet

Köszi mindkettőtöknek, akkor vmi nálam nem okés, még bütykölgetem majd :)