2024, 11 23, 21:15:50

PFC Downloads!

Szerző Téma: Hogyan állítom be a pda-mat rom csere vagy hard reset után?  (Megtekintve 103091 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
Érdeklődéssel várom mindenkitől a kezdeti beállítási leírásokat!

Azt javaslom, sima szöveges dokumentumban írjátok meg, és ha kész, másoljátok be egy új HSz-be, mert előfordulhat, hogy hosszantartó írás esetén kidobódunk a fórumból, így megelőzhetjük a vörös fej effektus kialakulását  ;)

Vállalom a hozzászólások utólagos szerkesztését, ha képeket is akartok mellékelni.

Magyarított romot használók beállítási leírásáért 1 tábla csokoládé  :'( jutalmat ajánlok fel, melyet a következő pfc-s találkozón fájó szívvel átadok.

Így csinálom én:

Első lépésként kergetem a kereszteket, nem is akárhogyan! Vízszintes felületre helyezem, majd kb 40 cm-ről nézve, egy hegyes tárggyal beletrafálok a kereszt közepébe. A találatot nyugtázza, majd jutalmul elugrál mind a négy sarokba.
A többi képernyőn állítgatások nélkül továbblépek, átugrok.

Felugrik egy ablak, miszerint új sim kártyát érzékel, és megkérdezi óhajtom-e hogy helyettem beállítsa. ÓÓ, igen, csak nyugodtan!

Feltelepítem a Resco explorert.

A Settings, Display and light, Theme részen átállítom a témát a crossbow-ra, mert nem szeretem az alap fekete skint, és kikapcsolom a Samsung Widgetet.

És eljön a Resco ideje máris, feltelepítem a NetCF3.5-öt, és az sdk-t, a Smart.exe programmal kikapcsolom a TW UI-t, elővarázslom a régi Windows Settings felületet, engedélyezem a képernyőforgatást. Telepítem a Battit. Kitörlöm a Windows\Startup-ból a Linkmngr-t, mert nem akarom a TW UI-t induláskor betölteni. Bemásolom Dezmo keyboardját a Windows könyvtárba.

Elindítom a PimBackup programot, és visszatöltöm a névjegyeket, sms-eket, naptárbejegyzéseket.

Amit lehet, a régi windows settingsben állítok be, nekem az gyorsabb.
Clock and alarms: More fülön átállítom az akkukijelzés helyett az órára, mert a Battit használom a töltöttség kijelzésére.

Sound and Notify: Csak a Programs előtt hagyok jelölést, nem akarom, hogy csipogjon minden rendszerműveletnél, gombnyomásnál. Notifi fül: beállítom a csengőhangot, értesítések hangjait. Vibration fül, kiveszem a pipát.

Today: A megnyíló oldalon alul kiválasztom a háttérképet amit a Todayen (és a lockscreenen) látni szeretnék. Items fülön kiválasztom: Calendar, Date, Wireless, Messaging.

Connections:
- Beam, kikapcsolás. Majd ha küld valaki BT-on valamit, bekapcsolom, nem kell hogy automatikusan fogadja.
- Connections: nem piszkálom egyelőre, úgyis jól állítja be magától, majd a Mobil tv-hez csinálok egy új kapcsolatot, ráér.
- Wireless manager: - Wifi, bekapcsolom és beállítom az otthoni routerhez, alul Menu, Data conn. setting, No packet for 2 perc, vagyis beállítom a GPRS adatkapcsolat bontását 2 perc inaktivitás utánra.

Personal mappa:
- Buttons: később állítom be melyik gombhoz mit szeretnék rendelni, általában a Camera melletti rövid a képernyőforgatás, a hosszú nyomás a zseblámpa. Középső gomb rövid, Task Switcher, hosszú nyomás, Cube.
- Owner Info: beírom a nevemet
- Input: kikapcsolom az XT9-et,  beállítom a Danish nyelvet, mert bemásoltam Dezmo keyboardját :)

System mappa:
- Backlight: 30 mp, 1 perc, bekapcsolom a backlightot ha nem lenne alapból bepipálva.
- Error reporting: Disable, jobb a béke...
- GPS: Program: com4,  Hardware com9 baud 9600,
- Regional settings: Hungary, Time: HH:mm:ss.
- Screen: Text size: largest :D  :p
Ezzel itt készen is vagyok, áttérek a samis settings felületre.
- Display and Light, Lock Screen, jelölés ki.
- Network settings, GPS, Xtra, mindent bejelölök, mert van GPRS internet előfizetésem, és egyből le is töltöm az xtra.bin file.t.
- Band selection: ha spórolni akarok a delejjel, akkor GSM-re állítom, ha Mobil tv-zni vagy netezni akarok, akkor Automatikusra.
További beállítások itt: Browser connection, Automatikus, hogy az Opera vagy IE ne GPRS neten menjen fel, ha van wifi kapcsolat.

Opera settings: Connectiont automatikusra állítom.

Beállítom az e-mail postafiókomat.

Ébresztőóra beállítása.

Újraindítom a pda-t, hogy a változtatások érvénybe lépjenek. Örülök a 80 feletti program memóriámnak :)

Romcsere után ezek az első beállítások, utána nagyon trükkösen Mass storage módban kiválasztom az sd-t és rádugom a pc-re. Elindítom a Touch playert, és "szörcsöltetem". Mivel a pda az sd-t usb módban nem látja, így az azon lévő képeket, hangokat nem találja meg   :ok:

Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető gaabbaa

• PDA: Samsung Omnia II --- LG Optimus 2X
  • PDA ROM: WinMo: Sense: JI1 (6.5.3) --- Android 2.3.4 (baseband 1035.21_20110725 ; kernel: 2.6.32.9-NeoBlaze ; rom: V20e)
Re: Hogyan állítom be a pda-mat rom csere vagy hard reset után?
« Reply #1 Dátum: 2010, 02 12, 11:18:22 »
No ahogy ígértem pár mondatban én is összeszedtem a romcsere vagy hard reset utáni tehendőket:  :)

Első lépés természetesen a kijelző kalibrálása. Ezt úgy szoktam elvégezni, hogy valami lapos felületre teszem a pda-t és a saját kis ceruzáját használva végignyomkodom a kis keresztek közepét.
Második lépés a telefon általános beállítása. Ez nálam annyit tesz, hogy végiglépkedek a samsungos settings-ben minden egyes opción és a nekem megfelelő opciókat állítom be. (pl.:gps port átállítás)
Harmadik lépés hogy a memóriakártyán tárolt, már egyszer feltelepített, sok kis program indítóikonjait (parancsikonjait) bemásolom a windows/start menu/programok mappába.
Negyedik lépés az sms és címjegyzék visszaállítása, amit előzőleg lementettem a pimbackup nevű kis szuper alkalmazással.
Ötödik lépés a regisztry beállítások módosítása. (fotoalbum szűrés, windows settings, sms értesítő tiltás, lockscene átállítás)
Hatodik lépés hogy feltelepítem azokat a programokat, amik nem élik túl a hard reset hatását, és nem képesek a megmaradt feltelepített file-okból elindulni (sdk2,net3,spb keyboard,partytime, és időnként az spb MS)

Ezzel nagyjából kész is a dolog, van pár program ami további regisztrációt igényel, ill amiket újra be kell állítani. (Pl.:IGO8)

Ez a pár lépés nekem álltalában olyan 15-25 percet vesz igénybe, így a romcsere és beállítások kb. 1 órás művelet.... :taps:

Márpedig, babrálni állandóan kell valamit!

Nem elérhető Gyufus

• Örökös Tag
  • *
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus S
  • PDA ROM: CYAN
« Reply #2 Dátum: 2010, 02 13, 15:59:01 »
Leírom én is hogyan szoktam beállítani a PDA-t.
Első alkalommal kicsit hosszadalmas, de utána nagyban megkönnyíti az ember életét.
1-   a tiszta telefonnak lementem a reg adatbázisát (CeRegistryEditor).
2-   beállítom a számomra fontos dolgokat (ugyanezt a programot szoktam használni)
Képernyőforgatás, samsung tárcsázó, MS Shell sms beállítása, régi Win-es settings
3-   Majd a menüben szintén beállítok egy két dolgot
Sound settings: HW button , Touch alert (szeretem ha ad hangot mikor a kijelzőt megérintem, de a Samsungos beállításoknál sajnos nem minden képernyőn és programnál van hang. Viszont ha a régi Win felületen  Sound&notifications menüpont alatt a screen taps-nál állítom be akkor mindig lesz hang a képernyő érintésre)
Display: Brightness, Blackhlight, Screne off time, Lock screeen, Text size
Network settings: GPS XTRA
General settings: Button Assign program, Wake up, X button, Motion settings Etiquette
System: Power and performance, Error reporting
Amint megvagyok minden beállítással a fent említett programmal ujra lementem a reg adatbázist a telefonról.
A fent említett programmal összehasonlítom a két lementett adatbázist, majd a változásokat lementem.
Ezt követően a WinCE CAB Manager progammal egyszerűen lehet CAB-ot gyártani belőle.
A következő frissítés után már csak a CAB-ot kell elindítani és a beállítások nagyrésze kész is.
Ha nem vagy biztos benne mit csinálsz, inkabb szólj valakinek aki ért hozzá!

Nem elérhető Galdemorph

• PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: Rapid 29017 Sense
« Reply #3 Dátum: 2010, 03 30, 12:36:17 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Első alkalommal kicsit hosszadalmas, de utána nagyban megkönnyíti az ember életét.
2-   beállítom a számomra fontos dolgokat (ugyanezt a programot szoktam használni)
Képernyőforgatás, samsung tárcsázó, MS Shell sms beállítása, régi Win-es settings
Sound settings: HW button , Touch alert (szeretem ha ad hangot mikor a kijelzőt megérintem, de a Samsungos beállításoknál sajnos nem minden képernyőn és programnál van hang. Viszont ha a régi Win felületen  Sound&notifications menüpont alatt a screen taps-nál állítom be akkor mindig lesz hang a képernyő érintésre)
General settings: Button Assign program, Wake up, X button, Motion settings Etiquette
Amint megvagyok minden beállítással a fent említett programmal ujra lementem a reg adatbázist a telefonról.
A fent említett programmal összehasonlítom a két lementett adatbázist, majd a változásokat lementem.
Ezt követően a WinCE CAB Manager progammal egyszerűen lehet CAB-ot gyártani belőle.
A következő frissítés után már csak a CAB-ot kell elindítani és a beállítások nagyrésze kész is.

Joffffééleeeee! kiprobálom:)

Imhotep

• Vendég
« Reply #4 Dátum: 2010, 04 28, 16:28:57 »
Jól állítom be  ;) :D :D

Nem elérhető xiong

• Navigáció / Navigation: IGO 8 Hun
  • PDA ROM: I8000TMHIL3
« Reply #5 Dátum: 2010, 06 18, 12:46:21 »
Sziasztok! Nekem az Omnia II. hard reset után nem fogadja el a WIFI-t internet kapcsolatként,
a beállításokat már megnéztem, csak a GPRS internetet akarja használni,ezt hogytudnám ráerőszakolni,hogy a wifire dolgozzon?

Nem elérhető tusa

• Turi Sándor
  • PDA: Nexus 5x
  • PDA ROM: Android 8.1.0
« Reply #6 Dátum: 2010, 06 18, 16:05:23 »
Sziasztok! Nekem az Omnia II. hard reset után nem fogadja el a WIFI-t internet kapcsolatként,
a beállításokat már megnéztem, csak a GPRS internetet akarja használni,ezt hogytudnám ráerőszakolni,hogy a wifire dolgozzon?
Nekem úgy sikerült, hogy a NODATA programmal letiltottam minden más kapcsolatot, azután a Beállítások/Hálózati kapcsolatok/Böngésző kapcsolatai menüben bekapcsoltam a "Beállítások automatikus észlelése" funkciót.
Ezután a WiFi-vel működött az Internet kapcsolat.

Nem elérhető sz.roland76

• Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #7 Dátum: 2010, 06 18, 16:07:59 »
Nekem úgy sikerült, hogy a NODATA programmal letiltottam minden más kapcsolatot, azután a Beállítások/Hálózati kapcsolatok/Böngésző kapcsolatai menüben bekapcsoltam a "Beállítások automatikus észlelése" funkciót.
Ezután a WiFi-vel működött az Internet kapcsolat.

Ez sokaknál bevált módszer !!
A programról: You are not allowed to view links. Register or Login
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető xiong

• Navigáció / Navigation: IGO 8 Hun
  • PDA ROM: I8000TMHIL3
« Reply #8 Dátum: 2010, 06 18, 20:34:38 »
Ez sokaknál bevált módszer !!
A programról: You are not allowed to view links. Register or Login

Köszi de sajna igy sem akarja a dög!

Nem elérhető Zozzi6

• Navigáció / Navigation: -
  • PDA: I900
  • PDA ROM: -
« Reply #9 Dátum: 2010, 08 02, 20:40:19 »
Sziasztok...lenne egy nagyon fontos kérdésem.Vettem egy használt i900 Omniát,kicsit karcos de minden fainul ment rajta ADDIG...míg rá nem találtam a hard reset funkcióra...megcsináltam,és amikor újra indult a telefon,az egész rendszer a kalibrálásnál megállt.Nyomkodtam órákig de semmi...meg csinálja a 4 darab helyen való mozgást...és mikor visszamenne az utolsónál középre nem megy tovább semmi (gondolom ilyenkor folytatnia kellene a beállításokat).De semmi próbáltam haverral megcsináltatni..ő azt mondta hogy el lett rontva.Én meg már full idegbeteg vagyok hogy egy csomó pénzt kidobtam az ablakon,úgyhogy nagyon kérlek titeket segítsetek valamit mert meghülyülök.Gondoltam elviszem szervizbe...de lövetem sincs mit kellene vele csinálni,talán szoftvert cserélni,vagy nem tudom.(Windows Mobile 6.1 van rajta)Előre is kösz a segítséget.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #10 Dátum: 2010, 08 02, 20:42:55 »
Sziasztok...lenne egy nagyon fontos kérdésem.Vettem egy használt i900 Omniát,kicsit karcos de minden fainul ment rajta ADDIG...míg rá nem találtam a hard reset funkcióra...megcsináltam,és amikor újra indult a telefon,az egész rendszer a kalibrálásnál megállt.Nyomkodtam órákig de semmi...meg csinálja a 4 darab helyen való mozgást...és mikor visszamenne az utolsónál középre nem megy tovább semmi (gondolom ilyenkor folytatnia kellene a beállításokat).De semmi próbáltam haverral megcsináltatni..ő azt mondta hogy el lett rontva.Én meg már full idegbeteg vagyok hogy egy csomó pénzt kidobtam az ablakon,úgyhogy nagyon kérlek titeket segítsetek valamit mert meghülyülök.Gondoltam elviszem szervizbe...de lövetem sincs mit kellene vele csinálni,talán szoftvert cserélni,vagy nem tudom.(Windows Mobile 6.1 van rajta)Előre is kösz a segítséget.
csinálj a pc-n egy üres szöveges file-t a neve legyen: welcome.not.
Ezt másold a my storage gyökerére és nyomj egy hard resetet manuálisan:

Az általános, és romos topikokban a keresőbe beírva a kalibrálás szót, megtaláltad volna a választ  ;)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Zozzi6

« Reply #11 Dátum: 2010, 08 02, 21:26:32 »
csinálj a pc-n egy üres szöveges file-t a neve legyen: welcome.not.
Ezt másold a my storage gyökerére és nyomj egy hard resetet manuálisan:

Az általános, és romos topikokban a keresőbe beírva a kalibrálás szót, megtaláltad volna a választ  ;)
Ő megcsináltam amit javasoltál bemásoltam a szöveges fájl-t a My storage mappába és a reset gombal újraindítottam a pda-t...de nem javított rajta,úgyanúgy elakadok a kalibrálásnál,légyszives magyarázd már el lépésről lépésre józan paraszti ésszel,hogy meg tudjam csinálni magamnak az omniát. :)

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #12 Dátum: 2010, 08 02, 21:35:09 »
Ő megcsináltam amit javasoltál bemásoltam a szöveges fájl-t a My storage mappába és a reset gombal újraindítottam a pda-t...de nem javított rajta,úgyanúgy elakadok a kalibrálásnál,légyszives magyarázd már el lépésről lépésre józan paraszti ésszel,hogy meg tudjam csinálni magamnak az omniát. :)
Nem reset gomb, hanem Hard Reset... A link, amit Pati bemásolt egyértelműen leírja, mit hogyan kell.
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető Zozzi6

« Reply #13 Dátum: 2010, 08 02, 21:39:22 »
Nem reset gomb, hanem Hard Reset... A link, amit Pati bemásolt egyértelműen leírja, mit hogyan kell.

Onnan csináltam először is...de nem tudok belépni a telóba mert a kalibrálásnál megakadok...lehet pcről is? Van msn ed? vegyen már fel valaki szakértő,hogy normálisan végig tudjuk beszélni!

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #14 Dátum: 2010, 08 02, 21:49:48 »
Onnan csináltam először is...de nem tudok belépni a [NEM TELÓ!]ba mert a kalibrálásnál megakadok...lehet pcről is? Van msn ed? vegyen már fel valaki szakértő,hogy normálisan végig tudjuk beszélni!
Tehát, kikapcsolod az Omniát - teljesen, nem csak a képernyőt. Lenyomod egyszerre a telefon lerak és felvesz gombokat. Míg azokat nyomvatartod, megnyomod hosszan a bekapcsológombot, és továbbra is nyomod a két gombot, amíg nem látod azt a képernyőt, ahol megkérdezi, hogy ha Reset-et akarsz, akkor nyomd meg a Telefon Felvesz gombot.

Ezt csinálod?

Nem elérhető Zozzi6

« Reply #15 Dátum: 2010, 08 02, 22:01:56 »
Tehát, kikapcsolod az Omniát - teljesen, nem csak a képernyőt. Lenyomod egyszerre a telefon lerak és felvesz gombokat. Míg azokat nyomvatartod, megnyomod hosszan a bekapcsológombot, és továbbra is nyomod a két gombot, amíg nem látod azt a képernyőt, ahol megkérdezi, hogy ha Reset-et akarsz, akkor nyomd meg a Telefon Felvesz gombot.

Ezt csinálod?

Nem ezt csináltam...De mostmár kikészülök...azt csináltam amit mondtál,máshogy töltött be...kiírta a windows mobile "bejelentkező" képernyőjén ugyanaz...hogy ugye a további beállításokhoz érintsem meg a képernyőt...aztán kiadott valami kis angol szöveget,az egész újraindult megint...megint az üdvözlőképernyő ráérintek...ÉS MEGINT kalibrálási gond...megint nem lép tovább,én nem értem ezt...tényleg ilyen hülye vagyok hozzá?Taszítom a technikát! >:( :(

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #16 Dátum: 2010, 08 02, 22:10:44 »
Nem ezt csináltam...De mostmár kikészülök...azt csináltam amit mondtál,máshogy töltött be...kiírta a windows mobile "bejelentkező" képernyőjén ugyanaz...hogy ugye a további beállításokhoz érintsem meg a képernyőt...aztán kiadott valami kis angol szöveget,az egész újraindult megint...megint az üdvözlőképernyő ráérintek...ÉS MEGINT kalibrálási gond...megint nem lép tovább,én nem értem ezt...tényleg ilyen hülye vagyok hozzá?Taszítom a technikát! >:( :(
Tudom, hogy nem azt csinálod, mert ha azt csinálnád, már működne.

Na, akkor utoljára: legyen a helyén a bizonyos welcome.not file (csinálj egy tök üres szöveges dokumentumot a gépeden pl. welcome.txt, mentsd el, majd nevezd át welcome.not -ra).

Utána csináld meg, ami ezen a videón van, amit úgy látszik, valamiért nem néztél meg azon a linken, amit Pati bemásolt neked. Aztán jónak kell lennie.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=94GdVqbjfWA&feature=player_embedded[/youtube]

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
  • Navigáció / Navigation: iGo, Sygic
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 4G/ iPhone 5 / LG G3S / SGS / i8000 / SG3 / HTC One 7
« Reply #17 Dátum: 2010, 08 02, 22:14:55 »
Na, akkor utoljára: legyen a helyén a bizonyos welcome.not file (csinálj egy tök üres szöveges dokumentumot a gépeden pl. welcome.txt, mentsd el, majd nevezd át welcome.not -ra).

+másold a memkari gyökerébe a file-t!! (bár gondolom ez egyértelmű volt)
"Amikor bejött az élet, én rögtön kimentem!"

Nem elérhető Zozzi6

« Reply #18 Dátum: 2010, 08 03, 14:36:34 »
Szerintem ez a telefon hibás...szóról szóra mindent úgy csináltam ahogy kellene...de a hiba mindig ugyanaz marad.

Nem elérhető sz.roland76

• Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #19 Dátum: 2010, 08 03, 15:04:36 »
Szerintem ez a telefon hibás...szóról szóra mindent úgy csináltam ahogy kellene...de a hiba mindig ugyanaz marad.

Nem hinném, vmit rosszul csinálsz szerintem.  :shock: :shock:
Próbáld még1szer. Mindenkinek működött eddig ez a megoldás.  :hmm: :hmm:
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #20 Dátum: 2010, 08 03, 15:11:02 »
Kitöltenéd kérlek a Profilodat? Nem lehet hogy i910-ed van és nem i900-ad?

Nem elérhető nbukta

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: Asus P526
  • PDA ROM: 34d432gh6677
« Reply #21 Dátum: 2010, 12 02, 04:45:27 »
Sziasztok! Meg új vagyok ebben a világban. Kellene egy kis segítség. Kaptam amerikából egy at&t-s samsug i 637 jack telot. Már független, de angol wm6.1 standard van rajta. Bele vannak integrálva a gyari at&t-s programok. Szeretnék rá egy sima 6.5-ot, de meg nem csinaltam ilyet. Ha valaki segitene es emailben elküldene nekem hozzá mindent azt nagyon megköszönném. Pontról pontra leírással, mit a gyerekeknek. Remélem van itt valaki aki segít. A mail cimem You are not allowed to view links. Register or Login
Köszönöm!

Nem elérhető Lucius C

• Navigáció / Navigation: Igo8 / Sygic
  • PDA: Samsung Omnia II GT8000i
  • PDA ROM: RAPIDNXXJJ1 / CSC_I8000XEHJG5 / Phone_I8000XXJJ1
« Reply #22 Dátum: 2010, 12 07, 02:32:00 »

Szia(sztok)!

Ez a fent említett dolog érdekelne engem is, mert igen csak kitűnőnek tűnik, csak angolból láma vagyok.
Valaki tudna segíteni a CeRegistryEditor használatában magyarul  :oops: :ima:

THX előre is!

Nem elérhető reiben

• TOPIKGAZDA
  • Közlegény
  • PDA: Nokia Lumia 710
  • PDA ROM: Rataplan v7.0 (Windows Phone 7.8)
Re:Hogyan állítom be a pda-mat rom csere vagy hard reset után?
« Reply #23 Dátum: 2010, 12 08, 11:25:59 »
Akkor leírom én is hogyan szoktam csinálni ezt, bár kicsit erősnek tűnhet, de igazából nem az.
A Storage Card-n nyugszik egy You are not allowed to view links. Register or Login nevezetű cucc, ami arra szolgál, hogy HR után pikk-pakk menjen a ROM belakása.
A SilentInstall-ban különböző könyvtárak szerepelnek:

myCab könyvtár tartalma: (ide jönnek a telepíteni kívánt alkalmazások)
sdkcerts, brians_bwtaskbar, mortscript 4.2, nitrogen 1.1, pim backup, panoramic calculator pro, resco explorer, resco keyboard, resco screen capture, start menu remover + quickmenu, sktools, spb backup, phonex 2.2, titanium skin v2.0, s2u2, bt & wifi on/off, opera 10, o2flash 1.1

myExe könyvtár tartalma: (ide jönnek a futtatható alkalmazások)
Pim Backup

myRegistry könyvtár tartalma: (importálni kívánt reg kulcsok könyvtára)
allinone.reg (bővebb információ a mellékelt infó.doc-ban)

Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Phone\Skin]
"Enabled"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ErrorReporting\DumpSettings]
"DumpEnabled"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Shell\StartInfo]
"HideSettings"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\BackLight]
"BatteryTimeout"=dword:0000001E
"ALCMode"=dword:00000000
"Brightness"=dword:00000008
"ACBacklightOnTap"=dword:00000001
"ACTimeoutUnchecked"=dword:00000000
"BacklightOnTap"=dword:00000001
"BatteryTimeoutUnchecked"=dword:00000000
"ACTimeout"=dword:0000003C

[HKEY_CURRENT_USER\Software\AlenSoft\QuickMenu\Display]
"BkgroundImage"="\\Storage Card\\Pictures\\Wallpaper_Black24.jpg"
"BkgroundMode"=dword:00000002
"ShowAppIcon"=dword:00000000
"ShowTaskClose"=dword:00000001
"BkgndCacheMode"=dword:00000000
"WindowLeft"=dword:00000006
"TextColorOnImage"=dword:00FFFFFF
"SelectionAlpha"=dword:0000007F
"BatteryMode"=dword:00000000
"MenuItemEdge"=dword:0000000F

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
"EnableAutoDetect"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\BackLight\LockLevel]
"LockLevel"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\samsung\JINBOX]
"ThreadedViewDisabled"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Settings]
"SMSUnicode"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\TouchVibration]
"ScreenTaps"=dword:00000000
"TouchVibrateEnabled"=dword:00000002

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\VibeTonz]
"TouchAlert"=dword:00000000
"TouchSoundOn"=dword:00000000
"TouchVibeOn"=dword:00000000
"TouchEvent"=dword:00000003
"VibeBel"=dword:00000000
"TouchScreenVibe"=dword:00000000
"Mute"=dword:00000000
"MannerVibeBel"=dword:00000000
"Strong"=dword:00000003
"TouchVibeStrength"=dword:00000003

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Volume]
"Ringer"=dword:CCCCCCCC
"Volume"=dword:CCCCCCCC
"key"=dword:00000000
"Screen"=dword:00000000
"Mute"=dword:00000007

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\CHome\JMLLauncher\Page5]
"Icon5"="\\Storage Card\\Icons\\calendar.png"
"Icon4"="\\Storage Card\\Icons\\bubble_breaker.png"
"Icon3"="\\Storage Card\\Icons\\wifi.png"
"Icon2"="\\Storage Card\\Icons\\bluetooth.png"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\CHome\JMLLauncher\Page4]
"Icon5"="\\Storage Card\\Icons\\calculator.png"
"Icon4"="\\Storage Card\\Icons\\photo_album.png"
"Icon3"="\\Storage Card\\Icons\\opera.png"
"Icon2"="\\Storage Card\\Icons\\pim_backup.png"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\CHome\JMLLauncher\Page3]
"Icon5"="\\Storage Card\\Icons\\process.png"
"Icon4"="\\Storage Card\\Icons\\ram.png"
"Icon3"="\\Storage Card\\Icons\\registry.png"
"Icon2"="\\Storage Card\\Icons\\sktools.png"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\CHome\JMLLauncher\Page2]
"Icon5"="\\Storage Card\\Icons\\radio.png"
"Icon4"="\\Storage Card\\Icons\\titanium_on_off.png"
"Icon3"="\\Storage Card\\Icons\\igo_primo.png"
"Icon2"="\\Storage Card\\Icons\\igo.png"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\CHome\JMLLauncher\Page1]
"Icon5"="\\Storage Card\\Icons\\spb_backup.png"
"Icon4"="\\Storage Card\\Icons\\sms.png"
"Icon3"="\\Storage Card\\Icons\\nitrogen.png"
"Icon2"="\\Storage Card\\Icons\\file_explorer.png"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shell\Rai\:MSCLOCK]
"1"="\\windows\\tclock.exe"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\samsung\MMS\Settings]
"Delivery Report"=dword:00000000
"SMSDeliveryReport"=dword:00000000
"SMSForegroundSend"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Inbox\Settings]
"SMSNoSentMsg"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Policies\Policies]
"0000101a"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Clock\Alarm]
"RingPlaying"=dword:00000000
"Changed"=dword:00000012
"Initialized"=dword:00000001
"AlarmBoot"=dword:00000000
"IsPlaying"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Clock\Alarm\1048577]
"Snooze"=dword:00000002
"SnoozeOn"=dword:00000001
"Minute"=dword:0000001E
"Hour"=dword:00000004
"RepeatMask"=dword:00000040
"Use"=dword:00000000
"RingTonePath"="\\Storage Card\\Musics\\Ringstones\\Instrumental.mp3"
"RingToneName"="Instrumental"
"Name"="Ébresztőőőő"
"AutoPowerUp"=dword:00000020
"Repeat"=dword:00000020
"Permanent"=dword:00000000
"Volume"=dword:00000004
"Vibrate"=dword:00000000
"RadioChannel"=dword:00000000
"Sound Profile"=dword:00000000
"RepeatFreq"=dword:00000000
"MorningCall Use"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\samsung\RIL\GPS\XTRA]
"AutoDownloadActiveSync"=dword:00000001
"AutoDownload"=dword:00000001
"Enable"=dword:00000001
"XTRARoaming"=dword:00000001
"UseSNTP"=dword:00000001
"AutoDownloadWifi"=dword:00000000
"UseSpecificAPN"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sip]
"TurnOffAutoDeploy"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sounds\RingTone0]
"Sound"="\\Windows\\Rings\\David Guetta & Kid Cudi - Memories.mp3"
"Script"="av0pw3r"
"SavedSound"="\\Windows\\Rings\\David Guetta & Kid Cudi - Memories.mp3"
"Category"="Ring"

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sounds\Keypress]
"BeepMode"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Today]
"Skin"="\\windows\\BlackTheme.tsk"

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Notifications\{A877D65B-239C-47a7-9304-0D347F580408}]
"Wave"="\\Windows\\Iphone_4g_Sms_Tones.mp3"

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\XButton]
"IsActive"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware]
"Baud"=dword:00002580
"CommPort"="COM9:"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Multiplexer]
"DriverInterface"="COM7:"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Multiplexer\ActiveDevice]
"Index"=dword:00000007

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver]
"IsEnabled"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\A_C\S2U2]
"Autostart"=hex:01
"AutoSnooze"=hex:00
"SnoozeTime"=hex:00
"LockNotification"=hex:01
"LockMsgPreview"=hex:00
"ShowSMSPreview"=hex:01
"ShowMMSPreview"=hex:01
"ShowEmailPreview"=hex:01
"PasswordLock"=hex:00
"PasswordTime"=dword:00000000
"ShufflePassword"=hex:00
"BlankStart"=hex:01
"IdleStart"=hex:01
"OffLCD"=hex:11
"BlankScreen"=hex:00
"BlankOnTalk"=hex:00
"InCallLock"=hex:00
"ProximityOff"=hex:00
"ProximityUnlock"=hex:00
"ProximityUnlockCheck"=hex:00
"ACBlankStart"=hex:00
"ACIdleStart"=hex:00
"ACOffLCD"=hex:00
"ACBlankScreen"=hex:00
"ACBlankOnTalk"=hex:00
"ACInCallLock"=hex:00
"ACProximityOff"=hex:00
"ACProximityUnlock"=hex:00
"ACProximityUnlockCheck"=hex:00
"DateFormat"="yyyy'. 'MMMM d', 'dddd"
"TimeFormat"="H':'mm"
"ClockPath"="clock\"
"Time2Format"="H':'mm"
"Clock2Path"=""
"AlignClock"=hex:01
"ShowAlarm"=hex:01
"ShowTask"=hex:00
"ShowMMS"=hex:00
"NoSyncEmailUnread"=hex:00
"ShowWeather"=hex:05
"CurrentWeather"=hex:00
"ShowOwnerInfo"=hex:00
"DigitalBattery"=hex:00
"ShowAppointment"=hex:00
"AppointmentDays"=hex:07
"ShowAllDay"=hex:01
"ShowTodayPast"=hex:00
"AppointmentLine"=hex:00
"AlignAppointment"=hex:01
"AppointmentDateFormat"=""
"AppointmentTimeFormat"="H':'mm"
"CallerID"=hex:00
"Slide2Answer"=hex:00
"Slide2End"=hex:00
"S2AAnsKey"=hex:00
"S2AEndKey"=hex:01
"PowerButtonEndCall"=hex:01
"SendBusySMS"=hex:00
"CanonicalFormat"=hex:00
"CanonicalPrefix"=dword:00000001
"VolumeControl"=hex:00
"TransparentVC"=hex:00
"NoVolumeKeyLock"=hex:00
"InCallVolumeControl"=hex:00
"Wallpaper"="\Program Files\S2U2\gfx\wallpaper.jpg"
"WallpaperL"=""
"ShowBattery"=hex:00
"BatteryOnTop"=hex:00
"GifSpeed"=hex:00
"GifEndless"=hex:00
"CacheGIF"=hex:00
"WallpaperChangeTime"=hex:00
"WallpaperRandom"=hex:00
"NoSoftKey"=hex:00
"SliderPosition"=hex:00
"SlideTextMirror"=hex:00
"SlideTextSize"=hex:00
"Slide2Ring"=hex:00
"TopmostCurtain"=hex:00
"TopCurtain"=hex:00
"BottomCurtain"=hex:00
"CurtainAlpha"=hex:0f
"TextShadow"=hex:02
"TextSize"=hex:00
"S2PControl"=hex:01
"HPstartS2P"=hex:01
"HPcloseS2P"=hex:00
"NoS2P"=hex:00
"S2PAlbum"=hex:01
"LockSound"=""
"UnlockSound"=""
"SliderInertia"=hex:00
"VibrationLED"=hex:0b
"HapticFeedback"=hex:00
"VibrateOnConnect"=hex:00
"RemindMode"=hex:00
"RemindSound"=""
"RemindSnooze"=hex:05
"RemindRepeatHour"=hex:01
"RemindWakeup"=hex:00
"RemindStartTime"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00
"RemindEndTime"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00
"RemindReminder"=hex:00
"RemindMissedCall"=hex:00
"RemindUnreadSMS"=hex:00
"RemindUnreadMMS"=hex:00
"RemindUnreadEmail"=hex:00
"RemindUnreadVmail"=hex:00
"DpadOn"=hex:00
"UnlockOnRotate"=hex:00
"ActionOnAC"=hex:02
"ActionOnCradle"=hex:01
"StylusOutUnlock"=hex:01
"StylusInLock"=hex:00
"KeyboardOpenUnlock"=hex:00
"KeyboardCloseLock"=hex:00
"UnlockRunEXE"=""
"Unlock2Home"=hex:00
"IgnoreScreenRotation"=hex:00
"NoPowerSuspend"=hex:00
"DisplayMode"=hex:02
"KoreanSMSpatch"=hex:00
"NoKeyBoardHook"=hex:01
"NoManilaLock"=hex:00
"NoSystemLock"=hex:01
"NoHTCLongEndLock"=hex:00
"Replace65Lock"=hex:01
"ExceptionEXEisFG"=hex:01
"WakeupDelayMS"=dword:000001f4
"BlankOnTalkDelayMS"=dword:0000012c
"DelayBootUpMS"=dword:00001388

[HKEY_CURRENT_USER\Software\A_C\S2U2\Exceptions]
"ExceptionEXE00"="PhonEx.exe"
"ExceptionEXE01"="iGO8.exe"
"ExceptionEXE02"="iGO8.exe"
"ExceptionEXE03"="Nitrogen.exe"
"ExceptionEXE04"="Opera10-armv4i.exe"
"ExceptionEXE05"="wmplayer.exe"
"ExceptionEXE06"="wceload.exe"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shell\Keys\40C1]
@="\"\\Windows\\Start Menu\\Programok\\Resco File Explorer.lnk\""
"WndCls"=""
"BtnWnd"=dword:00000000
"Name"="Gomb1"
"Flags"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shell\Keys\40C3]
@=""
"Name"="Gomb2"
"ResetFlags"=dword:0000000A
"Flags"=dword:0000000A
"Icon"="\\Windows\\outres.dll, -10005"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shell\Keys\40C4]
@="\"\\Windows\\Start Menu\\Programok\\Beállítások.lnk\""
"WndCls"=""
"BtnWnd"=dword:00000000
"Name"="Gomb2 Tart"
"Icon"="\\Windows\\outres.dll, -10005"
"Flags"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Providers\{7C4B7A38-5FF7-4bc1-80F6-5DA7870BB1AA}\Connections\VF Internet]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Providers\{7C4B7A38-5FF7-4bc1-80F6-5DA7870BB1AA}\Connections\VF Streaming]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Providers\{7C4B7A38-5FF7-4bc1-80F6-5DA7870BB1AA}\Connections\Vodafone live!]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\Cellular\RIL]
"NetworkContexts"=dword:00000004

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ActiveSync]
"SerialAPNMode"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\State\Phone]
"Cellular System Available"=dword:00000001
"System Capabilities"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\State\RIL]
"NetworkAvailable"=dword:00000005

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\PowerControl]
"SettingProfileType"=dword:00000001

myScript könyvtár tartalma: (ide jönnek az mscr fájlok)
copyandpaste.mscr (bővebb információ a mellékelt infó.doc-ban)

Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
Copy ("\Storage Card\Musics\Ringstones\David Guetta & Kid Cudi - Memories.mp3", "\Windows\Rings\David Guetta & Kid Cudi - Memories.mp3", TRUE)
Copy ("\Storage Card\Files\Install\GlossyBlue_Nitrogen.sk2", "\My Storage\Program Files\Nitrogen\skins\GlossyBlue_Nitrogen.sk2", TRUE)
Copy ("\Storage Card\Files\Install\config.dat", "\My Storage\Program Files\Nitrogen\config.dat", TRUE)
DelTree ("\Program Files\S2U2\gfx\clockA\")
DelTree ("\Program Files\S2U2\gfx\operator\")
XCopy ("\Storage Card\Files\Install\S2U2 Android Skin\*", "\Program Files\S2U2\gfx\", TRUE)
Copy ("\Storage Card\Files\Install\S2U2LanguagePack.zip", "\Program Files\S2U2\S2U2LanguagePack.zip", TRUE)
Copy ("\Storage Card\Files\Install\s2u2 Settings.reg", "\Program Files\S2U2\s2u2 Settings.reg", TRUE)
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Játékok\Crayon Physics.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Játékok\Kocka.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\ActiveSync.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Bing.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Első lépések.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Facebook.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Feladatok.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Fájlkezelő.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Intéző.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Messenger.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Mértékegység -átváltó.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Program váltás.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Ütemezés.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Youtube.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Video szerkesztő.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Távoli Asztal.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\RSS-olvasó.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Rögzítés.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Streaming lejátszó.lnk")
Delete ("\Windows\Start Menu\Programok\Számológép.lnk")
Exit

root könyvtár tartalma: (ide jönnek azok a fájlok, amiket másolni szeretnénk)
root könyvtárban létrehozott Windows mappa tartalmáról bővebb információ az infó.doc-ban

Szóval HR vagy flash után elindítom az alkalmazást, majd a könyvtárak elhelyezése sorrendjében lefutnak az alkalmazások és végezetül jön az SR. Ez mindössze egy max. 15 perces procedúra, ahol nincs csak 1-2 tapicskolás és kész a belakott ROM :taps: :ok:

Nem elérhető loituma69

• Navigáció / Navigation: WayteQ X960BT HD, Wayte X-tab 50, Nexus 7,
  • PDA: HTC Incredible S-->Xperia Neo-->Xperia Arc-->LG Optimus 4X HD fehér
  • PDA ROM: Android 4.0.3 - 4.1.2
Re:Hogyan állítom be a pda-mat rom csere vagy hard reset után?
« Reply #24 Dátum: 2010, 12 15, 08:07:17 »
reiben nem semmi arc vagy gratula! A kis pda guru!  :ok:
Ha fele tudásom meg lenne már akkor is örülnék!  :ima: