Érdeklődéssel várom mindenkitől a kezdeti beállítási leírásokat!Azt javaslom, sima szöveges dokumentumban írjátok meg, és ha kész, másoljátok be egy új HSz-be, mert előfordulhat, hogy hosszantartó írás esetén kidobódunk a fórumból, így megelőzhetjük a vörös fej effektus kialakulását Vállalom a hozzászólások utólagos szerkesztését, ha képeket is akartok mellékelni.
Magyarított romot használók beállítási leírásáért 1 tábla csokoládé jutalmat ajánlok fel, melyet a következő pfc-s találkozón fájó szívvel átadok. Így csinálom én:
Első lépésként kergetem a kereszteket, nem is akárhogyan! Vízszintes felületre helyezem, majd kb 40 cm-ről nézve, egy hegyes tárggyal beletrafálok a kereszt közepébe. A találatot nyugtázza, majd jutalmul elugrál mind a négy sarokba.
A többi képernyőn állítgatások nélkül továbblépek, átugrok.
Felugrik egy ablak, miszerint új sim kártyát érzékel, és megkérdezi óhajtom-e hogy helyettem beállítsa. ÓÓ, igen, csak nyugodtan!
Feltelepítem a Resco explorert.
A Settings, Display and light, Theme részen átállítom a témát a crossbow-ra, mert nem szeretem az alap fekete skint, és kikapcsolom a Samsung Widgetet.
És eljön a Resco ideje máris, feltelepítem a NetCF3.5-öt, és az sdk-t, a Smart.exe programmal kikapcsolom a TW UI-t, elővarázslom a régi Windows Settings felületet, engedélyezem a képernyőforgatást. Telepítem a Battit. Kitörlöm a Windows\Startup-ból a Linkmngr-t, mert nem akarom a TW UI-t induláskor betölteni. Bemásolom Dezmo keyboardját a Windows könyvtárba.
Elindítom a PimBackup programot, és visszatöltöm a névjegyeket, sms-eket, naptárbejegyzéseket.
Amit lehet, a régi windows settingsben állítok be, nekem az gyorsabb.
Clock and alarms: More fülön átállítom az akkukijelzés helyett az órára, mert a Battit használom a töltöttség kijelzésére.
Sound and Notify: Csak a Programs előtt hagyok jelölést, nem akarom, hogy csipogjon minden rendszerműveletnél, gombnyomásnál. Notifi fül: beállítom a csengőhangot, értesítések hangjait. Vibration fül, kiveszem a pipát.
Today: A megnyíló oldalon alul kiválasztom a háttérképet amit a Todayen (és a lockscreenen) látni szeretnék. Items fülön kiválasztom: Calendar, Date, Wireless, Messaging.
Connections:
- Beam, kikapcsolás. Majd ha küld valaki BT-on valamit, bekapcsolom, nem kell hogy automatikusan fogadja.
- Connections: nem piszkálom egyelőre, úgyis jól állítja be magától, majd a Mobil tv-hez csinálok egy új kapcsolatot, ráér.
- Wireless manager: - Wifi, bekapcsolom és beállítom az otthoni routerhez, alul Menu, Data conn. setting, No packet for 2 perc, vagyis beállítom a GPRS adatkapcsolat bontását 2 perc inaktivitás utánra.
Personal mappa:
- Buttons: később állítom be melyik gombhoz mit szeretnék rendelni, általában a Camera melletti rövid a képernyőforgatás, a hosszú nyomás a zseblámpa. Középső gomb rövid, Task Switcher, hosszú nyomás, Cube.
- Owner Info: beírom a nevemet
- Input: kikapcsolom az XT9-et, beállítom a Danish nyelvet, mert bemásoltam Dezmo keyboardját
System mappa:
- Backlight: 30 mp, 1 perc, bekapcsolom a backlightot ha nem lenne alapból bepipálva.
- Error reporting: Disable, jobb a béke...
- GPS: Program: com4, Hardware com9 baud 9600,
- Regional settings: Hungary, Time: HH:mm:ss.
- Screen: Text size: largest
Ezzel itt készen is vagyok, áttérek a samis settings felületre.
- Display and Light, Lock Screen, jelölés ki.
- Network settings, GPS, Xtra, mindent bejelölök, mert van GPRS internet előfizetésem, és egyből le is töltöm az xtra.bin file.t.
- Band selection: ha spórolni akarok a delejjel, akkor GSM-re állítom, ha Mobil tv-zni vagy netezni akarok, akkor Automatikusra.
További beállítások itt: Browser connection, Automatikus, hogy az Opera vagy IE ne GPRS neten menjen fel, ha van wifi kapcsolat.
Opera settings: Connectiont automatikusra állítom.
Beállítom az e-mail postafiókomat.
Ébresztőóra beállítása.
Újraindítom a pda-t, hogy a változtatások érvénybe lépjenek. Örülök a 80 feletti program memóriámnak
Romcsere után ezek az első beállítások, utána nagyon trükkösen Mass storage módban kiválasztom az sd-t és rádugom a pc-re. Elindítom a Touch playert, és "szörcsöltetem". Mivel a pda az sd-t usb módban nem látja, így az azon lévő képeket, hangokat nem találja meg