2024, 11 22, 11:48:04

Szerző Téma: Omnia 2 TMC Project  (Megtekintve 126602 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Imhotep

• Vendég
Re: Omnia 2 TMC Project
« Reply #550 Dátum: 2010, 06 19, 07:29:15 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok tényleg nagyon dicséretes a munkátok. Sajnos nekem nem egyszerü ezt ferakni az O2-re valak tudna linkelni egy oldalt ahol már a végleges telepítési útmutató van. Köszönöm a fáradozást :ok: :taps:
Csak még hozzá teszem hogy, You are not allowed to view links. Register or Login mert, sokan nem tudják melyiket kell feltenni  :hmm: ;)

Nem elérhető Impair

• Navigáció / Navigation: IGO, Sygic Aura
  • PDA: Samsung I9000
  • PDA ROM: Darky 9.3
« Reply #551 Dátum: 2010, 06 24, 08:42:57 »
Sziasztok!

Szombathelyen a 98,2 a Petőfi rádió. A rdsradio programmal u.a van , mint ami PHJ honlapján van, hogy 8A:TMC, folyamatosan jön a TMC jel.

Ha elindítom az IGo-t, manuálisan 98,2-re rakom, akkor meg semmi. Vártam vagy 20 percet.

Esetleg ötlet?Javaslat?

Azokat a fájlokat raktam fel, amit Imothep linkelt

Előre is köszi!

Lehet ez lehet a gond? Szombathelyen nincs megfelelő jelerősség a TMC-hez?

Impair

Nem elérhető Impair

« Reply #552 Dátum: 2010, 06 24, 09:03:36 »
Megint én!

Most már kiírta , hogy TMC elérhető, csak rá 2 percre, meg azt, hogy TMC állapota ismeretlen.

Gondolom gyenge a TMC-hez a jelerőség.

A registry-ben lehet valamit módosítani, hogy jobb legyen?

Impair

Nem elérhető patka

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy Ace GT-S5830i
  • PDA ROM: XXLB1/2.6.35.7/XXLB2
« Reply #553 Dátum: 2010, 06 29, 15:49:18 »
Sziasztok!

Nálam az a nagy helyzet h feltettem mindent, meg is találja a TMC vevőt szépen, azt írja h elérhető, viszont az istennek sem frissíti. Azt írja h Nincs közlekedési esemény. Petőfi van belőve. Vkinek vmi ötlet?
Az élet olyan mint az orális szex, ha nem nyalsz akkor szopni fogsz!

Nem elérhető patka

« Reply #554 Dátum: 2010, 06 29, 19:21:59 »
Sziasztok!

Nálam az a nagy helyzet h feltettem mindent, meg is találja a TMC vevőt szépen, azt írja h elérhető, viszont az istennek sem frissíti. Azt írja h Nincs közlekedési esemény. Petőfi van belőve. Vkinek vmi ötlet?

Láma voltam, utána olvastam, megoldottam. :)

Nem elérhető iScream^

• Navigáció / Navigation: Motonav
  • PDA: GT-i9000 Galaxy S 8GB
  • PDA ROM: XXJPK PDA+XXJPK Phone+OXXJPK CSC+root+OCLF
« Reply #555 Dátum: 2010, 06 30, 13:43:21 »
Láma voltam, utána olvastam, megoldottam. :)
Esetleg leírnád? Talán még másnak is szüksége lehet rá, ugyebár egy egy fórum, vagy mi.

Nem elérhető patka

« Reply #556 Dátum: 2010, 06 30, 18:27:54 »
Esetleg leírnád? Talán még másnak is szüksége lehet rá, ugyebár egy egy fórum, vagy mi.

Csak ugyanazt csináltam meg amit már itt előrébb le irtak a forumban. Igo update toolbox-al, stb...
Tusa szépen le irta az összes lépést a 11-es oldalon ebben a topicban. Az alapján megy a TMC gond nélkül.

Nem elérhető Impair

« Reply #557 Dátum: 2010, 07 02, 11:41:26 »
Sziasztok!

Az jelent valamit, hogy ha az rdsradio program fut, csak akkor hajlandó TMC információt nyomatni, de akkor viszont rengeteg jön, 5 perc alatt vagy 160 esemény.
Ha az rdsradio nem megy, akkor viszont kussol.
Természetesen a hypergps bekapcsolva.

Üdv.: Impair

Nem elérhető diablo77

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: NXXJG5-XEHJG5-XXJF1
« Reply #558 Dátum: 2010, 07 02, 15:58:26 »
Sziasztok!

Az jelent valamit, hogy ha az rdsradio program fut, csak akkor hajlandó TMC információt nyomatni, de akkor viszont rengeteg jön, 5 perc alatt vagy 160 esemény.

Nekem rádió nélkül is tökéletesen megy, nem is telepítettem fel.

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
  • Navigáció / Navigation: ?
  • PDA: N7000
  • PDA ROM: LRQ/LRK
« Reply #559 Dátum: 2010, 07 02, 19:36:54 »
Sziasztok!

Mind a HyperGPS mind az RDSRadio ugyanazt a gfmapi dll-t használja, viszont a konkurrens (egyszerre történö) használata a dll-nek nem megengedett, a hívó ilyenkor hibajelzést kap. Valószinüleg itt a gond. Próbáld meg elöször újraindítás után csak  a HyperGPS-t indítani, ill. a rádiót mindig leállítani a GPS-ezés elött.

Nem elérhető szax

• PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: I9300XXEMC2
« Reply #560 Dátum: 2010, 07 06, 23:33:17 »
Sziasztok! Sikerült megcsinálnom mindent de amikor belépek az aktuális forgalmi helyzetben kiírja h. nem található forgalmi esemény. Mitől lehet ez? És még egy kérdés. Ugye le van írva hogy ha bemásoljuk az IGO 8 mappába akkor nem kell mindig be-ki kapcsolni a TMC vevőt, de az is oda van írva hha nem kapcsoljuk ki akkor meríti az aksit. Akkor ha beteszem az IGO 8 mappába és mindent megcsinálok amit kell akkor ki kapcsol automatikusan a TMC és nem meríti? Lehet h. énvagyok a hülye de nemvágom...

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #561 Dátum: 2010, 07 07, 08:08:35 »
Sziasztok! Sikerült megcsinálnom mindent de amikor belépek az aktuális forgalmi helyzetben kiírja h. nem található forgalmi esemény. Mitől lehet ez? És még egy kérdés. Ugye le van írva hogy ha bemásoljuk az IGO 8 mappába akkor nem kell mindig be-ki kapcsolni a TMC vevőt, de az is oda van írva hha nem kapcsoljuk ki akkor meríti az aksit. Akkor ha beteszem az IGO 8 mappába és mindent megcsinálok amit kell akkor ki kapcsol automatikusan a TMC és nem meríti? Lehet h. énvagyok a hülye de nemvágom...

Igen. Ha mindent megcsinálsz, ahogy PHJ leírta a "További teendők"-nél, akkor autómatikusan fog a TMC be/ki kapcsolni.
A forgalmi események nem mindig jönnek egyből. Van, hogy nekem is 5 percet kell rá várni. Máskor meg egy perc alatt lejön 100 esemény.
Az iGO-ban beállítottad a rádióadót is? Kiírja az adó nevét?
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető szax

« Reply #562 Dátum: 2010, 07 07, 10:10:46 »
Igen. Ha mindent megcsinálsz, ahogy PHJ leírta a "További teendők"-nél, akkor autómatikusan fog a TMC be/ki kapcsolni.
A forgalmi események nem mindig jönnek egyből. Van, hogy nekem is 5 percet kell rá várni. Máskor meg egy perc alatt lejön 100 esemény.
Az iGO-ban beállítottad a rádióadót is? Kiírja az adó nevét?
Köszi a választ! Igen beállítottam az MR2 Petőfit és ki is írja hogy van TMC jel de nem jelenik meg semmi forgalmi esemény...

Nem elérhető szax

« Reply #563 Dátum: 2010, 07 07, 10:17:12 »
Ja és mégegy kérdés. Átmásoltam meg megcsináltam a parancsikont meg minden de utána azt írja hogy a HPGP_Switch-el indítsam el az IGO-t. Na azzal nekem nem indul... Akkor most mivel kell?

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
« Reply #564 Dátum: 2010, 07 07, 10:23:27 »
Ja és mégegy kérdés. Átmásoltam meg megcsináltam a parancsikont meg minden de utána azt írja hogy a HPGP_Switch-el indítsam el az IGO-t. Na azzal nekem nem indul... Akkor most mivel kell?
A HGPS_Switch-et kell indítanod, annak pedig látnia kell ( ugyanabban a könyvtárban legyen mint az exe) a Navapp.lnk file-t ami az iGO8-ra mutat. Vagy a link rossz, vagy valami nincs a helyén.....

Nem elérhető szax

« Reply #565 Dátum: 2010, 07 07, 11:50:35 »
A HGPS_Switch-et kell indítanod, annak pedig látnia kell ( ugyanabban a könyvtárban legyen mint az exe) a Navapp.lnk file-t ami az iGO8-ra mutat. Vagy a link rossz, vagy valami nincs a helyén.....
Igen köszi mostmár sikerült megoldanom. Ja és köszi h. megcsináltad az omniások számára a tmc-t :ok: :D

Nem elérhető luxusbatar

• Navigáció / Navigation: HP Ipaq 314
  • PDA: Samsung Galaxy S4
  • PDA ROM: I9505 PAN BMF1
« Reply #566 Dátum: 2010, 07 07, 12:10:39 »
Először is köszönöm mindenkinek aki a TMC-s dolgokkal foglalkozik, és időt, energiát nem kímélve segít a többieknek. Ezer köszönet.
És akkor a kérdéseim. Én is bele szeretnék fogni a TMC-s dologba.
1. Meg lehet e "hívni" a TMC-s adatokat aktiv GPS kapcsolat nélkül? Vagyis úgy kérdezem, hogy működik e a dolog úgy hogy mondjuk nincs pozícióm?
2. Ha csak aktív GPS pozícióval műxik, akkor műxik-e külső GPS vevővel?
3. Az antenna dologra létezik valami szebb/praktikusabb megoldás már, mint az az összeszelagozott jack kdugó. Valamint ennél a jack dugós dolognál, csak le kell vágni tőből és odaszalagozni? Valami kontaktust nem kell létesíteni a füles vezetéke a és a jack dugó között?

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #567 Dátum: 2010, 07 07, 12:44:44 »
Először is köszönöm mindenkinek aki a TMC-s dolgokkal foglalkozik, és időt, energiát nem kímélve segít a többieknek. Ezer köszönet.
És akkor a kérdéseim. Én is bele szeretnék fogni a TMC-s dologba.
1. Meg lehet e "hívni" a TMC-s adatokat aktiv GPS kapcsolat nélkül? Vagyis úgy kérdezem, hogy működik e a dolog úgy hogy mondjuk nincs pozícióm?
2. Ha csak aktív GPS pozícióval műxik, akkor műxik-e külső GPS vevővel?
3. Az antenna dologra létezik valami szebb/praktikusabb megoldás már, mint az az összeszelagozott jack kdugó. Valamint ennél a jack dugós dolognál, csak le kell vágni tőből és odaszalagozni? Valami kontaktust nem kell létesíteni a füles vezetéke a és a jack dugó között?

- A TMC vételnek semmi köze a GPS-hez.
- Csinálhatsz akár egy krómozott antennaszárat is, csak az alja egy 3,5-s jack legyen ;)
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető luxusbatar

• Navigáció / Navigation: HP Ipaq 314
  • PDA: Samsung Galaxy S4
  • PDA ROM: I9505 PAN BMF1
« Reply #568 Dátum: 2010, 07 07, 13:31:17 »
- A TMC vételnek semmi köze a GPS-hez.
- Csinálhatsz akár egy krómozott antennaszárat is, csak az alja egy 3,5-s jack legyen ;)
Nos, némi próbálkozás után sikerült életet lehelni a dologba. Egy gond van: elindítom a HyperGPS programot, beállítom a porot, meg Protocolt. Rábökök a TMC fülre....és... Bocsánat, Probléma történt....akarok e hibajelentést küldeni. Rábökök a Menü/Test gombra: a 6-os pot nem nyitható meg. Ezt vagy 10x megcsinálta. 11.-re sikerült, de akkor is hibát jelzett, de bekapcsolta a TMC-t. Azóta is próbálkozok, de nagyon hektikusan indul, de hibaüzenet az mindig van.
Egyébként az adatok jönnek faxán.
Az IGO-ban az automata keresés jól műxik? Mert ha külföldön nem tudom, hogy melyik adók sugároznak TMC jeleket, akkor rá leszek utalva. Valamint a rádió automatán követi a frekvenciát, vagy mindig utána kellk állítani?

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #569 Dátum: 2010, 07 07, 13:51:20 »
Nos, némi próbálkozás után sikerült életet lehelni a dologba. Egy gond van: elindítom a HyperGPS programot, beállítom a porot, meg Protocolt. Rábökök a TMC fülre....és... Bocsánat, Probléma történt....akarok e hibajelentést küldeni. Rábökök a Menü/Test gombra: a 6-os pot nem nyitható meg. Ezt vagy 10x megcsinálta. 11.-re sikerült, de akkor is hibát jelzett, de bekapcsolta a TMC-t. Azóta is próbálkozok, de nagyon hektikusan indul, de hibaüzenet az mindig van.
Az IGO-ban az automata keresés jól műxik? Mert ha külföldön nem tudom, hogy melyik adók sugároznak TMC jeleket, akkor rá leszek utalva. Valamint a rádió automatán követi a frekvenciát, vagy mindig utána kellk állítani?

Majd jön PHJ, Ő a profi. Ő talán tudja mi lehet a gond. Nekem tökéletes a TMC.
Az elbeszélések szerint tökéletes az otomata.
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető iScream^

• Navigáció / Navigation: Motonav
  • PDA: GT-i9000 Galaxy S 8GB
  • PDA ROM: XXJPK PDA+XXJPK Phone+OXXJPK CSC+root+OCLF
« Reply #570 Dátum: 2010, 07 07, 19:00:08 »
1: Nálam is állandóan küldött hibát, én nem foglalkoztam vele. Kikapcsolhatod a beállításokban a rendszer/hibajelentéseknél.
2: Külföldön hol? tmc-csak nyugat felé keress. You are not allowed to view links. Register or Login ugyan egy régebbi térkép, a rózsaszín a tervezett országokat jelenti, de tisztán kivehető, hogy Dél felé teljesen esélytelen. Ezzel én is ma szembesültem. :'(

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
« Reply #571 Dátum: 2010, 07 09, 15:53:11 »
Igen, sajnos mindenképpen ki kell kapcsolni a hibajelentés küldést, amúgyse sok értelme lenne...  Az automata keresés müködik, tehát minden országban ahol van TMC ott menni fog. Délen Olaszországban biztosan van TMC.

Nem elérhető vzsolti

• Navigáció / Navigation: Samsung I8000
  • PDA: Samsung I8000
  • PDA ROM: I8000NXXJJ1
« Reply #572 Dátum: 2010, 07 09, 23:28:18 »
Sziasztok,

Segítsetek kérlek, mert nekem a HGPS_Switch.exe file-ra kattintva semmi nem történik, így parancsikont is felesleges létrehoznom. Mi lehet ennek az oka?
A TMC teljesen jól működik a leírtak szerint, csak ezt az automata ki-be kapcsolást szeretném megoldani a leírás szerint, de nem működk.

Köszi.

Nem elérhető tusa

• Turi Sándor
  • PDA: Nexus 5x
  • PDA ROM: Android 8.1.0
« Reply #573 Dátum: 2010, 07 09, 23:40:39 »
Sziasztok,

Segítsetek kérlek, mert nekem a HGPS_Switch.exe file-ra kattintva semmi nem történik, így parancsikont is felesleges létrehoznom. Mi lehet ennek az oka?
A TMC teljesen jól működik a leírtak szerint, csak ezt az automata ki-be kapcsolást szeretném megoldani a leírás szerint, de nem működk.

Köszi.
Most raktad fel? Először elindítottad a HyperGPS-t, majd COM6-ot választottál és a TMC gombbal aktiváltad a drivert?
Ezután elindítva az IGO-t talált TMC vevőt?
Ha mindez megvolt nekem csak akkor működött a Hyper GPS Switch-el, ha előbb újraindítottam a PDA-t.

Nem elérhető rittzo

• PDA: Galaxy S5
« Reply #574 Dátum: 2010, 07 13, 08:11:53 »
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz a kérdés, de hogy működik a TMC ha nincs neki antennája? Simán töltő nélkül kirakom a kocsi ablakára, akkor hogyan veszi a rádió jeleket?