2024, 11 23, 18:21:25

Szerző Téma: Omnia 2 TMC Project  (Megtekintve 126658 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető evo5

• PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: nOObody & Rapid JD6 Sense 2.5 V4.2/XEHJD9/XXJD1
Re: Omnia 2 TMC Project
« Reply #225 Dátum: 2010, 01 29, 18:29:03 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nos megcsináltam az antennát a TMC-hez. Van TMC jel, automatikus keresés beállítva, TMC jelek felhasználása beállítva, összes forgalmi információ mutatása beállítva. Megyek a kocsival, az iGO navigál. TMC jelek végig vehetők Kabhegyről, (de kipróbáltam Psttel is) egyetlen TMC információ sincs. Mi a csuda lehet? (GFMAPI=80 msec, minRSSI=20)

Eredeti az IGO?
Ha igen, akkor van TMC liszensz hozzá?
Mert nekem sem jött semmi az eredeti IGO-val, csak a tört verzióssal, ami full liszenszes.
Van egy Iconx navim is, és ezt már le leveleztem egyszer a Naviextras-sal.
Ők azt írták, hogy a toolbox segítségével le lehet tölteni a TMC liszenszet, de nem találtam sehol, csak a UK TMC Pro, meg a Német(ez nem biztos, hogy Német) vásárolható meg.

Nem elérhető vincent75

• PDA: Samsung GT- I8000
  • PDA ROM: I8000NXXIL3
« Reply #226 Dátum: 2010, 02 01, 12:29:52 »
Szia!

Kis segítségedet szeretném kérni.  Az vajon miért lehet, hogy a TMC infónál csak azt írja, hogy nincs esemény?  TMC driver aktiválva, megtalálta a 94.8 -at és van TMC vétel is. Lehetséges, hogy valamit nem jól csináltam?- mert a gfmapi-t felraktam -legalábbis azt írta, hogy telepítve- de nincs ikonja. A Pólusnál lakom és a Garmin nüvi elég sokat talál. 8.3.2. IGO van a telefonon. Válaszodat előre is köszönöm!

Nem elérhető simontibi

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Galaxy SII
  • PDA: Galaxy SII
  • PDA ROM: Mindig más
« Reply #227 Dátum: 2010, 02 01, 13:06:03 »
Szia!
 A Pólusnál lakom és a Garmin nüvi elég sokat talál. 8.3.2. IGO van a telefonon. Válaszodat előre is köszönöm!
Pont azért mert 8.3 szerintem.
tegnapelőtt jelent meg egy fájl, amit le kell tölteni a naviextras.com oldalról, és utána működni fog remélem.

Nem elérhető napx

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Galaxy Tab 8.9 (P7300)
  • PDA ROM: Overcome2.1.1/_motley OC 1,5GHz/WKK4
« Reply #228 Dátum: 2010, 02 01, 13:09:47 »
Szia!

Kis segítségedet szeretném kérni.  Az vajon miért lehet, hogy a TMC infónál csak azt írja, hogy nincs esemény?  TMC driver aktiválva, megtalálta a 94.8 -at és van TMC vétel is. Lehetséges, hogy valamit nem jól csináltam?- mert a gfmapi-t felraktam -legalábbis azt írta, hogy telepítve- de nincs ikonja. A Pólusnál lakom és a Garmin nüvi elég sokat talál. 8.3.2. IGO van a telefonon. Válaszodat előre is köszönöm!

A gfmapi-nak nem kell ikon, az csak a hypergps helyes működéséhez (az i8000-en) kell.
Nincs beállítva neked, hogy az eseménylistában csak az útvonalon levő eseményeket jelezze?

Nem elérhető tusa

• Nem: Férfi
  • Turi Sándor
  • PDA: Nexus 5x
  • PDA ROM: Android 8.1.0
« Reply #229 Dátum: 2010, 02 01, 13:40:35 »
tegnapelőtt jelent meg egy fájl, amit le kell tölteni a naviextras.com oldalról, és utána működni fog remélem.
A Naviextras frissítő software nem jelez ilyen file-t. Hol lehet ezt a file-t megtalálni?

Nem elérhető vincent75

« Reply #230 Dátum: 2010, 02 01, 14:57:12 »
A gfmapi-nak nem kell ikon, az csak a hypergps helyes működéséhez (az i8000-en) kell.
Nincs beállítva neked, hogy az eseménylistában csak az útvonalon levő eseményeket jelezze?

Nincsen beállítva, de megpróbálom úgy is. Köszi

Nem elérhető vincent75

« Reply #231 Dátum: 2010, 02 01, 14:59:57 »

Köszi. Megnézem

Nem elérhető vincent75

« Reply #232 Dátum: 2010, 02 01, 15:03:20 »
Köszönöm a válaszokat.

Megpróbálom mind a kettőt

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
  • Navigáció / Navigation: ?
  • PDA: N7000
  • PDA ROM: LRQ/LRK
« Reply #233 Dátum: 2010, 02 01, 15:08:47 »
Nincsen beállítva, de megpróbálom úgy is. Köszi
Ne arra állítsd, akkor tényleg csak azokat mutatja amelyek útba esnek, az összes a jó. Amúgy a gfmapi csak egy dll, így nem is lehet ikonja.

Nem elérhető vincent75

« Reply #234 Dátum: 2010, 02 01, 15:18:36 »
Ne arra állítsd, akkor tényleg csak azokat mutatja amelyek útba esnek, az összes a jó. Amúgy a gfmapi csak egy dll, így nem is lehet ikonja.
Rendben, köszönöm.

Most éppen GPS vételem ugyan nincs-lakásban vagyok- de a TMC működik mivel fogja a rádió jeleit. Elvileg nem kellene most is kiírnia az infókat?

Nem elérhető vincent75

« Reply #235 Dátum: 2010, 02 01, 15:40:50 »
Ja igen, még egy kérdés:  az RDSrádiónak mennie kell és úgy indítsam az IGO-t?

Elnézést, hogy ennyire nem tudok semmit, de csak symbianos mobiljaim voltak eddig.

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
« Reply #236 Dátum: 2010, 02 01, 16:32:14 »
Ja igen, még egy kérdés:  az RDSrádiónak mennie kell és úgy indítsam az IGO-t?

Elnézést, hogy ennyire nem tudok semmit, de csak symbianos mobiljaim voltak eddig.
Nem, egyszerre az iGO és a PowerRadio nem tudja használni a dll-t. Tehát ahogyan a Pati leírta, csak a HGPS_SWitch-et cészerü indítani - a többi  automatikus. Ha nem így akarod, akkor elöször a HGPSClient-ben kell elindítani a TMC drivert, majd azután az iGO-t..

Nem elérhető vincent75

« Reply #237 Dátum: 2010, 02 01, 16:59:30 »
Nem, egyszerre az iGO és a PowerRadio nem tudja használni a dll-t. Tehát ahogyan a Pati leírta, csak a HGPS_SWitch-et cészerü indítani - a többi  automatikus. Ha nem így akarod, akkor elöször a HGPSClient-ben kell elindítani a TMC drivert, majd azután az iGO-t..

Pontosan így csináltam, manuálisan bekapcsoltam a TMC drivert, utána az IGO-t, majd a beállításokban láttam, hogy rendesen kapcsolódott. A TMC-t megtalálta, aktív, úgyhogy azt hittem minden ok. Vissza a főképernyőre, gyorsmenü, TMC, és semmi infó. Pedig a kis TMC ikon is kifehéredik, úgyhogy tuti látja. Látom szinte mindenkinél megy a progid, ezért gratula, de nálam valamiért nem sikerül

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
« Reply #238 Dátum: 2010, 02 01, 19:02:56 »
Pontosan így csináltam, manuálisan bekapcsoltam a TMC drivert, utána az IGO-t, majd a beállításokban láttam, hogy rendesen kapcsolódott. A TMC-t megtalálta, aktív, úgyhogy azt hittem minden ok. Vissza a főképernyőre, gyorsmenü, TMC, és semmi infó. Pedig a kis TMC ikon is kifehéredik, úgyhogy tuti látja. Látom szinte mindenkinél megy a progid, ezért gratula, de nálam valamiért nem sikerül
Akkor valószínüleg a jelszint lesz a gond. Talán kapcsold egy idöre be a log-ot......

Nem elérhető vincent75

« Reply #239 Dátum: 2010, 02 01, 19:28:04 »
Akkor valószínüleg a jelszint lesz a gond. Talán kapcsold egy idöre be a log-ot......

Tényleg kezdő vagyok...  Mi az a log? És hogy kapcsolom be?

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #240 Dátum: 2010, 02 01, 19:46:37 »
Ma délután először láttam olyat, hogy fogyott az események száma és 20-ról 19 oldalra csökkent a lista hossza. Ez legalább bizakodásra ad okot, hogy ha nem is percere pontosan, de folyamatosan nyomon követik az eseményeket. :ok:
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
« Reply #241 Dátum: 2010, 02 01, 21:24:22 »
Tényleg kezdő vagyok...  Mi az a log? És hogy kapcsolom be?
Akkor javaslom a Smartot, megtalálod itt a programok között. Az elsö oldal alján van a GFMAPI log, CMD+RDS re állítsd, és keletkezik a My Storage gyökerében egy gfmapi.txt....

Nem elérhető vincent75

« Reply #242 Dátum: 2010, 02 01, 21:40:39 »
Akkor javaslom a Smartot, megtalálod itt a programok között. Az elsö oldal alján van a GFMAPI log, CMD+RDS re állítsd, és keletkezik a My Storage gyökerében egy gfmapi.txt....
[/quote
Bocs, de most meg egy darab videó fájlt nem játszik le, még a gyárit sem!
Megpróbáltam az összes tmc-vel kapcsolatos progit leszedni róla Pocket Mechanic-kal, de nem sikerültek teljesen, mert mindig kiírta ,hogy valami rajta maradt. Próbáltam a soft resetet, de annyit értem el, hogy némely videónak lett hangja, a többi viszont "nem támogatott formátum". Még az a film sem amelyiket néztem mielőtt a tmc-vel kezdtem szenvedni.

Tényleg nagyon megköszönném ha legalább a videó megint menne, a tmc már valahogy nem érdekel...

Nem elérhető vincent75

« Reply #243 Dátum: 2010, 02 01, 21:44:14 »
Megpróbáltam az összes tmc-vel kapcsolatos progit leszedni róla Pocket Mechanic-kal, de nem sikerültek teljesen, mert mindig kiírta ,hogy valami rajta maradt. Próbáltam a soft resetet, de annyit értem el, hogy némely videónak lett hangja, a többi viszont "nem támogatott formátum". Még az a film sem amelyiket néztem mielőtt a tmc-vel kezdtem szenvedni.

Tényleg nagyon megköszönném ha legalább a videó megint menne, a tmc már valahogy nem érdekel..

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
« Reply #244 Dátum: 2010, 02 02, 08:17:47 »

Tényleg nagyon megköszönném ha legalább a videó megint menne, a tmc már valahogy nem érdekel..
Akkor lehet gondod a TMC driverek és a gfmapi leszedésével, ha használatban vannak valamely program által - ez a megoldás is: le kell állítani a HGPSClient-el vagy a Powerradioval; más program ezeket ugyanis nem is tudja használni. A videolejátszának és bármely TMC-vel kapcsolatos programnak egyetlen közös pontja, hogy ugyanazt az oprendszert használják, így sajnos nem fogok tudni segiteni.

Nem elérhető vincent75

« Reply #245 Dátum: 2010, 02 02, 09:18:26 »
Köszönöm a választ.  Akkor azt hiszem szerviz.

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
« Reply #246 Dátum: 2010, 02 03, 14:40:10 »
Ha valakinek gondja volt a PowerRadio scan-el, az 1.10-ben javítottam. A TMC kezelés változatlan maradt.....

Nem elérhető f.janni

• PDA: GalaxyS5
  • PDA ROM: Lillipop 5.0 G900F XXU1BNL9
« Reply #247 Dátum: 2010, 02 04, 07:15:59 »
sziasztok. Két problémám van a tmc-vel. Ha bekapcsolom a folyamatos keresést nagyon nehezen talál tmc jelet, és ha megtalálta akkor is kis idő után dobja és újra keres. A másik pedig az hogy ha a tmc miatt be van dugva a füles, akkor nem tudok bt headsettel telefonálni.

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
« Reply #248 Dátum: 2010, 02 04, 08:30:47 »
sziasztok. Két problémám van a tmc-vel. Ha bekapcsolom a folyamatos keresést nagyon nehezen talál tmc jelet, és ha megtalálta akkor is kis idő után dobja és újra keres. A másik pedig az hogy ha a tmc miatt be van dugva a füles, akkor nem tudok bt headsettel telefonálni.
1, Ez valószínüleg jelszint gond lesz, bár lehet hogy az iGO verziók között is van némi különbség. Sajnos még nem sikerült kideríteni, hogyan lockol az iGO egy csatornára.
2, olvass vissza egy kicsit, nem feltétlenül kell a fülest bedugni...

Nem elérhető csavargo77

• PDA: Samsung GT-I8000
« Reply #249 Dátum: 2010, 02 04, 11:36:22 »
Működő TMC vevő az Omnia 2-ben!

Nos, nem tudom eléggé kifejezni a hálám phj-nak a programért és patience-nek a hülyebiztos:) leírásért!
Ha az életben nem is, akkor a túlvilágon minimum 70 szűz várjon benneteket:))!