Elvileg a magyarítás okozza a gondot, legalábbis az esetek döntő többségében.
A Location beállításoknál mindenképp állítsál be Magyarországot, majd töltsed le a legújabb verziójú Google Maps-ot, és telepíts fel a régi helyére. Elvileg a Location beállítások alapján automatikusan magyar nyelvre állítódik, ha mégsem, akkor keress magyar nyelvű verziót.
Ha nem javul meg így sem, akkor valószínűleg csak angolul fogod tudni használni...
Köszönöm a tanácsot!
Kipróbáltam egy két dolgot és pontosan a következőt tapasztaltam:
A lokalizációt átállítottam angolra és soft reseteltem. Ezután a google maps teljesen jól indult és természetesen angolnyelven jelent meg. Ekkor visszaállítottam a lokalizációt magyarra, de a gép tanácsának ellenére nem bootoltam újra a gépet. Ekkor a google maps jól ment magyarul. Ha ezután újra bootoltam, ismét össze-vissza karakterekkel jelentek meg a menük a google maps-ban. Ha ekkor állítottam át a lokalozációt angolra bootolás nélkül, akkor ugyanúgy "windings" karaktereket láttam a maps-ban.
Sajnos én béna vagyok ahhoz, hogy ezt megoldjam, de látszik, hogy valamilyen beállítási problémáról van szó.
Olyan mintha a magyar beállításhoz a bootolás után mondjuk olyan kínai karaktereket rendelne e maps, amelyeket az európai karakterkisztással csak ilyen bénán tud megjeleníteni (vagy valami ilyesmi)
Ha valaki esetleg tud valamilyen tartós megoldást a problémámra, kérem jelezze (most elkaristolok így is) - de az azért gáz, hogy angol lokalizációval kell futtatnom az egész rendszert ahhoz, hogy jó legyen a maps (egyébént nem gond az angol, de hát mégis jobban szeretem a magyart - ha már lúd ...)