2024, 12 19, 05:55:49

Szerző Téma: A HTC Sense személyre szabása, képes útmutatók  (Megtekintve 246317 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető siófok

• PDA: htc desire
  • PDA ROM: android 2.2
Re: A HTC Sense személyre szabása, képes útmutatók
« Reply #1125 Dátum: 2010, 08 25, 06:44:00 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Touch HD-m még nem volt, de a link alapján, amit küldtél, szép és igényes ROM-nak tűnik!  :ok:

A Sense 2.5 Leo az - valószínűleg - teljesen ugyanolyan, mint amilyen a HD2-ben (a.k.a Leo) található meg, de ahogy a képeket ill. leírásokat néztem, a 2.5-ös Rhodium is szinte teljesen ugyanolyan, szóval túl sok különbség nincs a kettő között, bár ez csak egy vélemény, lévén hogy Rhodium Sense-szel még nem volt dolgom!
értem,köszönöm!akkor véülis kipróbálom,azt meglátom.:)

ha a pimbackup progival csinálok mentést,az lementi a beállításokat is,mindent?de gondolom a készülékre telepített progiket nem ugye?azokat hr után ugyanugy ujra kell tenni?

Nem elérhető szeszo

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: HTC Ameo (IGO)
  • PDA: Samsung Galaxy Note 8
« Reply #1126 Dátum: 2010, 08 25, 09:25:29 »
értem,köszönöm!akkor véülis kipróbálom,azt meglátom.:)

ha a pimbackup progival csinálok mentést,az lementi a beállításokat is,mindent?de gondolom a készülékre telepített progiket nem ugye?azokat hr után ugyanugy ujra kell tenni?

Érdemes az SPB Backup programmal készíteni biztonsági mentést, mert azzal még a programok is megmaradnak. Itt megnézheted hogyan néz ki a dolog:

Nem elérhető probitas

• Navigáció / Navigation: beépített
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: 1.66.479.2 (76641) WWE
Re: sms gondok
« Reply #1127 Dátum: 2010, 08 25, 11:03:08 »
Nincs nagyítás, rossz magyarítás van.

Hát lehet, csak ez a magyarítás nekem gyári. Pontosabban így vettem és HR után is ez települ vissza cab állomány külön manuális indítása nélkül. Ergo leszedni így nem tudom. Gondoltam valahol csak át lehet írni a karakter méretet a rendszerben, de a válasz alapján nem ilyen egyszerű ez mint amit egy ilyen együgyű lélek remélt.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #1128 Dátum: 2010, 08 25, 13:11:37 »
Gondoltam valahol csak át lehet írni a karakter méretet a rendszerben, de a válasz alapján nem ilyen egyszerű ez mint amit egy ilyen együgyű lélek remélt.

Nem értek a magyarításhoz, mindig tartózkodtam tőle. Csak annyit tudok, hogy mások is panaszkodtak erre a hibára, és nekik a magyarítás eltávolítása (javítása?) segített rajta.
Mivel nem általános a pici betű, ezért nyilván nem rendszer szinten kell állítani.

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
« Reply #1129 Dátum: 2010, 08 25, 14:41:53 »
Szerintem dobd be a topicba, közérdekű. :)

Bővített időjárás kijelzés.

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

:ok: Okés, akkor bemásolom ide is, hátha valakinek megjön (rajtunk kívül is) a kedve, hogy kissé szebbé és részletesebbé tegye az időjárást a saját készülékén!  :)

Akkor tehát a leírás:

1./ Töltsd le a 4 fájlt, ami a programhoz kapcsolódik! Ezek a programok a szoftver XDA-s oldalának alján találhatóak (Weatherpanel, SecondToday, radars.zip és Fonts.zip), valamint az operációs rendszered verziójához (WM 6.5 vagy 6.5.x) és beállított időformátumodhoz (12/24h) kapcsolódó fájlok egyikét is töltsed le! (WM 6.5(.x) 12/24 h)

2./ Csomagold ki a Fonts.zip fájlt a számítógépeden, vagy a HD2-dön! Én az egyszerűség kedvéért csináltam egy Weatherpanel nevű mappát a Storage Card-omon, hogy minden egy helyen legyen!

A két szöveges fájlt ezután másold bele a My Device/Windows/Fonts mappába!

3./ Csomagold ki a DDT Ultiamte fájlt is!
Fontos! Kicsomagolás után nézd meg, hogy nincs-e "mappa-a-mappában", azaz, hogy nincs-e az adott mappában egy másik, ugyanolyan nevű mappa! Ha van, akkor a "belsőt" vágd ki a "külsőből", majd a "külsőt" töröld ki, mert máskülönben nem fog működni a program! (Pl.: DDT Ultimate WVGA (külső) >> DDT Ultimate WVGA (belső) ) Ezt a műveletet majd az 5-ös pontnál is hajtsd végre!

4./ You are not allowed to view links. Register or Login

5./ A letöltés után ezt a mappát is csomagoljad ki!

6./ Telepítsed fel a Weatherpanel programot! Ajánlott az SD kártyára installálni, mert relatíve nagy a mérete (~17 MB ha jól emlékszem), de a mem.kártyáról is kitűnően működik!

7./ Miután befejeződött a telepítés, válaszd ki a használni kívánt nyelvet (van magyar is, de semmit se ér, mert kb. 2-3 szó van lemagyarítva! ), majd nyomj egy hardveres "vissza" gombot, és OK-ézd le a telepítést!

8./ Telepítsed fel a Secondtoday-t is! (Ez automatikusan a My Device memóriába fog települni!)

9./ Hajts végre egy SR-t!

10./ Egy Filemanager (jó a beépített is) segítségével másold bele a DDT Ultiamte WVGA mappát a Program Files/MarsWare /Weatherpanel/ elérési útvonalon található "Themes" mappába, a DDT Mod Diamond WVGA Iconset-et pedig a ~/Weatherpanel/Icons mappába!

11./ A Start Menüből (és a program mappájából) indítsad el a SecondToday programot (NE a Settings-t!), ahol az első indításkor megjelenik a beállítási panel! Itt a Plugin részen CSAK A WEATHERPANEL-t jelöld be, mást NE! Itt tudsz beállítani egyedi háttérképet is a program "Home" füléhez, ami csak ott fog megjelenni, máshol nem! ( Ajánlott fekete / sötét hátteret választani, mert világosak a betűk!)

Ezután kattints a "Settings" fülre, majd TÖRÖLD Ki a "Start" szócskát a Windows-Title box alatt található sávból, és jelöld be a Disable Command Bar box opciót!

Ha ezekkel végeztél, OK-ézd le a programot!

12./ A Weatherpanel konfigurálása következik! Itt tudod majd beállítani a városokat, a hozzájuk tartozó radarfelvételeket, stb!

12.a/ Add hozzá a kívánt város(ai)d nevét a listához az "Add New" gombbal! A program egyelőre képtelen alkalmazni a My Location-t, bár állítólag már dolgoznak az ügyön!

12.b/ Kattints a beállított város nevére, majd az Edit gombra (jobb oldalt)! Nyomd meg a Weather Images opciót, és az "Add New" alatt válaszd ki az általad preferált műholdképeket, radarképeket, stb.! Ha végeztél, csak nyomj egy hardveres "visszát"! (Szerk.: A program sajnos nem támogatja az összes magyar várost, de még egy-két közép ill. nagyvárost sem! Kísérletezgetni kell...)

FONTOS! Az eredeti radars.zip NEM TARTALMAZ magyar műholdképeket, viszont You are not allowed to view links. Register or Login! A letöltött radars.zip-et egyszerűen csak másold bele a Weatherpanel gyökerébe, és írd felül vele a régit!

12.c/ Ha végeztél NE LÉPJ még ki a programból, hanem a Display fülön válaszd ki az Ikonpakkot és a Témát is! A Theme opciónál a DDT Ultimate WVGA-t, a Layout-nál a DDT_Ultimate_V1+.wpl-t, az Icon Set-nél pedig a DDT Mod Diamond WVGA fájlt válasszad ki!

13./ Ha mindennel végeztél, csak nyomj egy "vissza" gombot, és már láthatod is a vadonatúj WeatherPanel-t! A gombok szerintem egyértelműek, kísérletezz velük!

13. + 1! Ha nem akarsz a Start Menün keresztül belépni a programba, a CHT Editor segítségével az Applications fülön a "Weather"-nek ne az eredeti Sense-es Weather-t váaszd alapértelmezett programnak, hanem a "Second Today-t! Így, ha a főképernyőn az időjárásra kattintasz, egyből az fog megjelenni!

A programból a hardveres "back" gombbal lehet kilépni!

Ha valami nem világos ill. problémába ütköztök, nyugodtan írjatok!
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető szeszo

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #1130 Dátum: 2010, 08 25, 15:08:05 »

:ok: Okés, akkor bemásolom ide is, hátha valakinek megjön (rajtunk kívül is) a kedve, hogy kissé szebbé és részletesebbé tegye az időjárást a saját készülékén!  :)

Köszi a leírást :ok:, én igazgattam rajta egy picit :oops:.

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #1131 Dátum: 2010, 08 25, 15:19:11 »
Köszi a leírást :ok:, én igazgattam rajta egy picit :oops:.

Nincs mit, és köszönöm az igazítást!  :ok: Akartam képet linkelni, csak elfelejtettem...  :D

Nem elérhető probitas

« Reply #1132 Dátum: 2010, 08 25, 15:44:39 »

Akkor tehát a leírás:

Nekem annyiban volt gondom, hogy a second today-t követő beállításnál nem jelent meg a layout listán a ddt 3 verziója. Ezt úgy tudtam kiküszübölni, hogy a theme mappában bemásolt ddt mappából kimásoltam a 3 db wpl állományt a ddt mappán kívülre a theme mappába. Ezt követően a layout is vagányan változtatható volt. A progi király csak kicsit lassú a reakcióideje. +a bővített radar listán szereplő magyar hivatkozások sem dobnak képeket. nem tom miért. ŰAz meg jó lenne ha a my location-t is megoldanák mert most bár az időjárás grafikonra nyomva a second today-es Wp jön be de a kijelző aktuális időjárási animációját továbbra is a sense weather paneljéről szedi. Engem ez kissé zavar mert megtévesztő, így addig le is kaptam a kijelzőről... (bár hiányzik :) )

Nem elérhető probitas

« Reply #1133 Dátum: 2010, 08 25, 15:47:34 »
Nem értek a magyarításhoz, mindig tartózkodtam tőle. Csak annyit tudok, hogy mások is panaszkodtak erre a hibára, és nekik a magyarítás eltávolítása (javítása?) segített rajta.
Mivel nem általános a pici betű, ezért nyilván nem rendszer szinten kell állítani.

Értem! Na valamit csak kitalálok. Abban tudnál segíteni hogy a most már több 100 oldalnyi hd2-vel kapcsolatos oldalakon hol kezdtetek beszélni a magyarításról mert nem lelem.

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #1134 Dátum: 2010, 08 25, 17:09:40 »
Nekem annyiban volt gondom, hogy a second today-t követő beállításnál nem jelent meg a layout listán a ddt 3 verziója. Ezt úgy tudtam kiküszübölni, hogy a theme mappában bemásolt ddt mappából kimásoltam a 3 db wpl állományt a ddt mappán kívülre a theme mappába. Ezt követően a layout is vagányan változtatható volt. A progi király csak kicsit lassú a reakcióideje. +a bővített radar listán szereplő magyar hivatkozások sem dobnak képeket. nem tom miért. ŰAz meg jó lenne ha a my location-t is megoldanák mert most bár az időjárás grafikonra nyomva a second today-es Wp jön be de a kijelző aktuális időjárási animációját továbbra is a sense weather paneljéről szedi. Engem ez kissé zavar mert megtévesztő, így addig le is kaptam a kijelzőről... (bár hiányzik :) )

Érdekes, az angol leírás szerint mappástól kell a különböző ikon és témafájlokat a megfelelő helyre másolni, de ugye... kivételek mindig vannak! :)

A radarképeket eleve kiválasztani sem tudod a listából, vagy csak megjeleníteni nem tudok őket? Ha nincs a listában magyar felvétel, akkor töltsed le a leírás alján található új radar.txt fájlt, ha pedig ki tudod választani, de megjeleníteni nem, akkor a képek fülön kattins a "No Weather Image Specified" "képen" a bal felső sarokban található ikonra (3 pötty, mellettük 3 vonal), majd a legördülőből válassz ki egy magyar felvételt!

Ez lehet a 4-es képhely, vagy akár az ötös, attól függően, hogy hányat rendeltél az adott városhoz hozzá.

Nem elérhető probitas

« Reply #1135 Dátum: 2010, 08 25, 22:06:25 »
Értem! Na valamit csak kitalálok. Abban tudnál segíteni hogy a most már több 100 oldalnyi hd2-vel kapcsolatos oldalakon hol kezdtetek beszélni a magyarításról mert nem lelem.

A vége új billentyűzet panel lett. Finger keyboard. Így valóban a magyarításom lehetett gáz vagy  a főzés. De ez is egy megoldás.

Nem elérhető probitas

« Reply #1136 Dátum: 2010, 08 25, 22:09:03 »
Érdekes, az angol leírás szerint mappástól kell a különböző ikon és témafájlokat a megfelelő helyre másolni, de ugye... kivételek mindig vannak! :)

A radarképeket eleve kiválasztani sem tudod a listából, vagy csak megjeleníteni nem tudok őket? Ha nincs a listában magyar felvétel, akkor töltsed le a leírás alján található új radar.txt fájlt, ha pedig ki tudod választani, de megjeleníteni nem, akkor a képek fülön kattins a "No Weather Image Specified" "képen" a bal felső sarokban található ikonra (3 pötty, mellettük 3 vonal), majd a legördülőből válassz ki egy magyar felvételt!

Ez lehet a 4-es képhely, vagy akár az ötös, attól függően, hogy hányat rendeltél az adott városhoz hozzá.

A radar txt alapból átíródot ;)

viszont a próba miatt 5 várost és a radar állományból mindhez 1-1 magyar radar linket rendeltem. ezekből csak 1 működött és az is 2009-es infót adott az omsz oldaláról... neked nem?

Nem elérhető siófok

« Reply #1137 Dátum: 2010, 08 25, 22:21:27 »
sziasztok! én is beraktam a névnapokat, de nem jelenik meg a főképernyőn.  csak a szokásos naptár felirat van kinn, ha belelépek a havi leosztásba, és rámegyek 1 napra, akkor ott kiírja. wm6.5 sense 2.5 van 1 touch hd-n
és magyar a sense felület, tehát ha kérhetem a magyarul légyszives az az opciót amit keressek.
segítséget előre is köszönöm!!

találtam én ezt a segítséget, csak nemtudom hol találom ezt a 2 említett opciót.

"Kiteszed a naptárt a Lifestyle-ra, és engedélyezed az All day eventeket, meg a free appointments-eket."

Nem elérhető siófok

« Reply #1138 Dátum: 2010, 08 26, 21:20:24 »
sziasztok! én is beraktam a névnapokat, de nem jelenik meg a főképernyőn.  csak a szokásos naptár felirat van kinn, ha belelépek a havi leosztásba, és rámegyek 1 napra, akkor ott kiírja. wm6.5 sense 2.5 van 1 touch hd-n
és magyar a sense felület, tehát ha kérhetem a magyarul légyszives az az opciót amit keressek.
segítséget előre is köszönöm!!

találtam én ezt a segítséget, csak nemtudom hol találom ezt a 2 említett opciót.

"Kiteszed a naptárt a Lifestyle-ra, és engedélyezed az All day eventeket, meg a free appointments-eket."
most felraktam a blackstonehenge romot,de ennél sem teszi ki.:(
sőőt lenne még 1 kérdésem,hogy ennél a romnál még az időjárás sem megy ki a sense felületre.azt irja hogy saját helyem,hiába frissítem rá internet kapcsolat alatt.arra a városra frisít rá,ami alapból benne volt.:(

Nem elérhető soldierdsgn

• Navigáció / Navigation: Igo Primo
  • PDA ROM: 3.14.479.2 (04666) WWE
« Reply #1139 Dátum: 2010, 08 27, 11:31:25 »
hello!
Felraktam pár nap és hold skint az időjáráshoz és pl az esősnél nincs ott a bolygó... valaki be tudja linkelni az alap skineket, amiben benne van?!
Innen szedtem: You are not allowed to view links. Register or Login
de sajna az original - sun szintén nem jó :(

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #1140 Dátum: 2010, 08 27, 12:03:41 »
hello!
Felraktam pár nap és hold skint az időjáráshoz és pl az esősnél nincs ott a bolygó... valaki be tudja linkelni az alap skineket, amiben benne van?!
Innen szedtem: You are not allowed to view links. Register or Login
de sajna az original - sun szintén nem jó :(

Hát az esősnél nem is kell ott lennie a bolgyónak (napnak), csak záporos, zivataros ill. közepesen-erősen felhős időnél látszik félig-meddig a felhő mögött / mellett. Vagy te egyáltalán nem látod?

Nem elérhető soldierdsgn

« Reply #1141 Dátum: 2010, 08 27, 12:29:34 »
Hát az esősnél nem is kell ott lennie a bolgyónak (napnak), csak záporos, zivataros ill. közepesen-erősen felhős időnél látszik félig-meddig a felhő mögött / mellett. Vagy te egyáltalán nem látod?

hát ilyen... You are not allowed to view links. Register or Login

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #1142 Dátum: 2010, 08 27, 20:53:46 »
hát ilyen... You are not allowed to view links. Register or Login

Aha, értem. Hirtelen, s ráadásul így látatlanban nem igazán tudom, hogy mi lehet a hiba, de mindenképpen töröld le a módosításokat (a módosított bolgyót vagy égitestet, amit utólag telepítettél), majd inítsad újra a Sense-t (vagy akár az egész rendszert)! Ha így sem működik, akkor passzolom... hacsak nem csináltál valamikor backup-ot, mert azzal vissza lehet állítani az akkor elmentett állapotot!

Nem elérhető siófok

« Reply #1143 Dátum: 2010, 08 27, 21:32:39 »
megoldottam a gondot,dobtam fel másik romot! :D
létezik esetleg olyan progi,ami létrehoz a készüléken soft reset kapcsolót?jó lenne,nem kéne leveszeetni a hátulját. :p

Nem elérhető soldierdsgn

« Reply #1144 Dátum: 2010, 08 27, 21:48:16 »
megoldottam a gondot,dobtam fel másik romot! :D
létezik esetleg olyan progi,ami létrehoz a készüléken soft reset kapcsolót?jó lenne,nem kéne leveszeetni a hátulját. :p

pl az fdcsoft taskmgr és a cookie's home tab chteitor 1.8.5 is

Nem elérhető siófok

« Reply #1145 Dátum: 2010, 08 27, 21:55:41 »
pl az fdcsoft taskmgr és a cookie's home tab chteitor 1.8.5 is
köszi!!

de olyan kis egyszerű progi nem létezik,ami mondjuk csak annyi hogy létrehoz 1 reset gombot?

Nem elérhető szeszo

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #1146 Dátum: 2010, 08 27, 22:11:29 »
köszi!!

de olyan kis egyszerű progi nem létezik,ami mondjuk csak annyi hogy létrehoz 1 reset gombot?
Ez pont ilyen:

Nem elérhető siófok

« Reply #1147 Dátum: 2010, 08 27, 22:16:49 »
Ez pont ilyen:

áá ezer köszönöm,kiis próbálom!!:)

Nem elérhető TucsiGuy

• Navigáció / Navigation: Garmin Monterra
  • PDA: LG G3 32 Gb
  • PDA ROM: AndroidNow 10 SE
« Reply #1148 Dátum: 2010, 08 28, 22:22:06 »
Most nézegettem a 2018-as manilát. Itt is elég sok mindent változtattak. Az időjárás előjelzésnél bejött a jégeső, homokvihar, tornádó is. Már elég sok mindent átírtam eddigg jutottam:
Továbbra sem kell a Sens-t magyarra állítani, csak a tömörített fájlokat a windows könyvtárba kicsomagolni.
Ha lesz időm folytatom. 15/63 maradt. A fontosabbak készen vannak.

Nem elérhető szeszo

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #1149 Dátum: 2010, 08 28, 23:43:30 »
Most nézegettem a 2018-as manilát. Itt is elég sok mindent változtattak. Az időjárás előjelzésnél bejött a jégeső, homokvihar, tornádó is. Már elég sok mindent átírtam eddigg jutottam:
Továbbra sem kell a Sens-t magyarra állítani, csak a tömörített fájlokat a windows könyvtárba kicsomagolni.
Ha lesz időm folytatom. 15/63 maradt. A fontosabbak készen vannak.
Köszi :ok:.