Ezt most komolyan kérdezed? Pont azt írtam, hogy ez a Chucky ROM sötét párja.
Hát igen, nem árt figyelmesen
-ni!
Egész tetszetős amúgy ez az új fekete "Dexter", bár a szívem mindigis közelebb állt a fehér / szürke párosításhoz, szóval véglegesen valószínűleg nem cserélem le rá, maximum kipróbálási céllal.
Más téma:
A CHT 2.0 Nekem eddig nagyon bejött. Megtaláltam a megoldást is az SMS Widget hibájára, és megpróbáltam végigböngészni az összes CHT és CHT Editor adta lehetőségeket.
Egyetlen egy kis grafikai bugot találtam benne, amit érdemes lehet megemlíteni, ez pedig a Zenelejátszó Widgetnél jelentkezik: a visszaléptető gomb fekete, az előreléptető pedig fehér, de kívánom, hogy csak ennyi baj legyen vele!
Ahhoz képest, hogy még csak béta állapotban van, a gyorsaságára nem lehet panasz, kellően gyors, szinte sohasem akad. Nekem eddig kétszer lefagyott, bár egyáltalán nem csodálkoztam rajta, lévén, hogy ez még nem a végleges verzió.
Nyelvi csomag telepítésével a magyar nyelvet is tudja, hogyha valakinek esetleg erre van szüksége.
A 2.0 természetesen tartalmaz rengeteg érdekes és fontos újítást, amelyek még könnyebbé teszik a HD2 és a Sense használatát (nem mintha eddig nem lett volna az, de ugye mind tudjuk, hogy a legjobbat is lehet még jobbá tenni!
)
Egy-két példa (ami engem első használatkor megfogott):
- Proximity-szenzor kapcsoló (ez lehetővé teszi, hogyha a távolságérzékelő közvetlen közelébe kerül valami, akkor lekapcsolja a háttérvilágítást, és ezzel - ha úgy állítottuk be - aktiválja a képernyő-zárat.)
- Proximity-szenzor kapcsoló 2 (ez pedig azt teszi lehetővé, hogyha az adott tárgy kikerül a távolságérzékelő környezetéből, újra bekapcsolja a háttérvilágítást)
- Új, külön munkaasztalok (összesen 5) - most már nem csak a Quicklinks (gyorsindítók) oldalai között lapozhatunk, hanem azoktól függően vagy függetlenül, teljesen új munkaasztalokat kapunk, maximálisan ötöt. Ezekre tehetünk akármit, widgeteket, órát, naptárat, stb., és mind az 5 (vagy ahányat beállítunk) rendelkezik a CHT korábbi verzióiból már megszokott 4 lépcsős szinttel, azaz tulajdonképpen akár
20 darab egyéni asztalunk is lehet.
-
Free Links , azaz szabad linkek. Hasonlóan működnek, mint a Quicklinkek, csak nem kötöttek helyhez.
-
Állapotjelzők - Ide tartoznak az akkumulátor különböző állapotairól információt adó állapotjelzők, például a jelenlegi feszültséget, hőmérsékletet, töltöttséget jelző ikonok. A készülék elérhető és teljes programmemóriájára, RAM memóriájára és a Storage Card kapacitására vonatkozó jelzőket is beállíthatunk. (Beleépítettek két, számomra kicsit értelmetlen kapcsolót is: az egyik az összes futó folyamatot jelzi (ez még nem is lenne felesleges, de ha rákattintunk, sajnos nem nyitja meg a feladatkezelőt
), a másik pedig azt, hogy a CHT 2.0 telepítése óta hányszor kapcsoltuk ki-be a készüléket...
)
-
Létezik egy ún. Softkey mód, amely aktiválja és elérhetővé teszi a 2.0 új alsó Softkey sávját. Ezen a sávon megtalálható a Windows gomb, a menü gomb, a lezáró gomb, a tárcsázó gombja és a Sense-es Slider-t előhívő sofktey gomb is. Ezek sorrendje változtatható, és ahogy néztem a CHT Editorban, a funckiójuk is módosítható. Én nem használom, mert számomra a régi, normál bottom bar kényelmesebb, és sajnos az új Softkey-bar miatt fagyott le egyszer az egész rendszer...
Nemsokára csinálok néhány képernyőfotót is!