2025, 01 05, 07:44:47

Szerző Téma: Leo főzött (custom) ROM-ok  (Megtekintve 252652 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető barna73

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: SGS4 (I9505)
Re: Leo főzött (custom) ROM-ok
« Reply #1075 Dátum: 2010, 08 20, 19:46:21 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nah, féltizenegy van. Nekiállok a főzéshez...

romot főzöl vagy csak frissítesz!?
a kérdéseid alapján szvsz csak frissítesz.
Evolution: nokia 5110, sony j7, sharp gx10i, sharp gx20, sharp gx30, sharp 903sh, eten x500+, htc touch hd, htc hd2.
Present: samsung galaxy s4

Nem elérhető TheBigX87

• Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: FoxHound Sliver 0.7 | Jelly
« Reply #1076 Dátum: 2010, 08 20, 19:59:19 »
1. pont: igen (gondolom mo.-n vásárolt független)
2. pont: inkább HSPL2
3. pont: ne keverjük a rom főzést a rom frissítéssel!
4. pont: nemtom...
5. pont: ami romba van az fel is megy (ne válogass :)  )

tőmondatokba. remélem valaki válaszol szép kerek mondatokban is neked. sok sikert!

A 3. pontban arra gondolok, hogy neekm gyári romom van. De gondolom amik keringenek itten a neten, azok nem a HTC álltal kiadott ROMok,pl ami itten sok embernek van Elegant, GTX stb... Arra voltam kiváncsi hogyha felrakok egy ilyen ROMot az olyan mintha uj windowst raknék fel? Vagy csak frissítek erre-arra? Mert azokrol a Romokról amiket letöltöttem mindenhol van egy kép a Settings/Softvare menüből és ottan az OShez is más van írva... Tehát ez ilyen teljes gyalulás, ugye?
A real RockNRolla wants the f@&#ing lot...
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Forgi

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: igo8.3, Sygic Aura
  • PDA: HTC HD; SGN
  • PDA ROM: Miri_Steve0007_CHT2; Rocket Vxx.
« Reply #1077 Dátum: 2010, 08 20, 20:09:05 »
A 3. pontban arra gondolok, hogy neekm gyári romom van. De gondolom amik keringenek itten a neten, azok nem a HTC álltal kiadott ROMok,pl ami itten sok embernek van Elegant, GTX stb... Arra voltam kiváncsi hogyha felrakok egy ilyen ROMot az olyan mintha uj windowst raknék fel? Vagy csak frissítek erre-arra? Mert azokrol a Romokról amiket letöltöttem mindenhol van egy kép a Settings/Softvare menüből és ottan az OShez is más van írva... Tehát ez ilyen teljes gyalulás, ugye?
aszem úgy a legegyszerűbb megfogalmazni, h az oprendszer az alap win és olyan mintha egy Valaki által már szépen összerakott ill. kimazsolázott körítést tennél fel (programok, külalak, stb)

Nem elérhető TheBigX87

« Reply #1078 Dátum: 2010, 08 20, 20:23:26 »
aszem úgy a legegyszerűbb megfogalmazni, h az oprendszer az alap win és olyan mintha egy Valaki által már szépen összerakott ill. kimazsolázott körítést tennél fel (programok, külalak, stb)

Many, Many Thanks :taps: :ok:, akkor most az este megprobálkozom ezzel a HSPL2vel és vmelyik faintos CRmal a htcpedia.comról... :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető samgar

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: ROMeOS 4.17 + 2.14.50.04 Radio
« Reply #1079 Dátum: 2010, 08 22, 15:45:01 »
Most megint megkeveredtem kicsit. Ha radio romot cserélek és adott a RUU_signed.nbh fájl, mi kell mellé, hogy elinduljon a csere? Mert pl. az előző radio rom cserénél csak egy fájl volt és azt índítottam el.  :hmm:
"Úton lenni: a boldogság, megérkezni: a halál"

Nem elérhető barna73

« Reply #1080 Dátum: 2010, 08 22, 16:37:00 »
Most megint megkeveredtem kicsit. Ha radio romot cserélek és adott a RUU_signed.nbh fájl, mi kell mellé, hogy elinduljon a csere? Mert pl. az előző radio rom cserénél csak egy fájl volt és azt índítottam el.  :hmm:

Evolution: nokia 5110, sony j7, sharp gx10i, sharp gx20, sharp gx30, sharp 903sh, eten x500+, htc touch hd, htc hd2.

Nem elérhető barna73

« Reply #1081 Dátum: 2010, 08 22, 16:49:01 »
Kromosome!

új ChuckyROM GTX.....
(érdekes soft start...  )

Nem elérhető mkrisz

• PDA ROM: I9300XXLH1
« Reply #1082 Dátum: 2010, 08 22, 17:01:27 »
Helló!

Valaki megtudja mondani mi a különbség a 2 ROM között?

[ROM][1.80 WWE][16.08.2010] Miri HD2 WM6.5.X (23569) ROM :: V 17.7 [ONLINE]

[ROM][WWE][16.08.2010] Miri HD2 WM6.5.X (23569) ROM :: V 17.7 [ONLINE]

Én nem veszek észre semmi különbséget....

Nem elérhető samgar

• PDA ROM: ROMeOS 4.17 + 2.14.50.04 Radio
« Reply #1083 Dátum: 2010, 08 22, 20:04:37 »

Ha jól értelmezem, ugyanaz cseréli a radio romot és a custom romot is?
"Úton lenni: a boldogság, megérkezni: a halál"

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
« Reply #1084 Dátum: 2010, 08 22, 20:33:43 »
Kromosome!

új ChuckyROM GTX.....
(érdekes soft start...  )

Köszönöm a linkeket, pont most akartam megnézni, hogy vannak-e újfajta GTX-es ROM-ok, vagy újítottak-e valamit rajutk!  :D Viszont a mostanit már úgy belaktam (a Tabastic-ot), hogy egyelőre szerintem nem fogok váltani, hacsak valami hatalmas újítást nem eszközölnek a GTX terén!
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető barna73

« Reply #1085 Dátum: 2010, 08 23, 08:09:43 »
Köszönöm a linkeket, pont most akartam megnézni, hogy vannak-e újfajta GTX-es ROM-ok, vagy újítottak-e valamit rajutk!  :D Viszont a mostanit már úgy belaktam (a Tabastic-ot), hogy egyelőre szerintem nem fogok váltani, hacsak valami hatalmas újítást nem eszközölnek a GTX terén!

akkor nem mostanában cserélsz rom-ot! :)
sztem ez lesz a GTX utód: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető bakmancs

• Navigáció / Navigation: Ndrive 10
  • PDA: HTC One X
  • PDA ROM: Gyári Android 4.0.4 sens 4.1 szoftver 2.17.401.2 CL89015 kernel:2.6.39.4-g090b42e
Leo főzött (custom) ROM-ok, mindent vissza!
« Reply #1086 Dátum: 2010, 08 23, 11:00:45 »
Sziasztok!

Szeretnék kísérletezni én is a HD2-vel, de valamit tudnom kell.
Az SPB Backup-al mentett full rendszer (original) teljes mértékben visszaállít mindent (főleg a ROM-ot is), és minden utólagos turkálás eltüntethető?
Mert ezt nem árt tudnom.

Köszönöm, ha tudtok segíteni..

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
Re: Leo főzött (custom) ROM-ok, mindent vissza!
« Reply #1087 Dátum: 2010, 08 23, 12:37:30 »
Sziasztok!

Szeretnék kísérletezni én is a HD2-vel, de valamit tudnom kell.
Az SPB Backup-al mentett full rendszer (original) teljes mértékben visszaállít mindent (főleg a ROM-ot is), és minden utólagos turkálás eltüntethető?
Mert ezt nem árt tudnom.

Köszönöm, ha tudtok segíteni..

Szia! Ha egy adott ROM-on, teszem azt a ChuckyGTX-en elvégzel egy teljes SPB Backupot, és utána egy másikat (ROM-ot) telepítesz fel, akkor azt a backup mentést az új ROM-on már nem fogod tudni használni, hiszen egy teljesen új környezetet kap a HD2-d!

Viszont ha esetleg az újonnan telepített ROM valamiért nem tetszik, és te visszaváltasz pontosan ugyanarra , ami előzőleg volt (amin elvégezted a backup-ot is), akkor azon gond nélkül vissza tudod majd állítani az SPB Backup által lementett állapotot, amibe (ha teljes lementést - Full Backup-ot eszközölsz) minden beletartozik, a szoftverek, a registry-módosítások, ikoncserék, stb: azaz teljesen ugyanolyanná válik a ROM, mint amilyen a backup elkészítésekor volt!

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #1088 Dátum: 2010, 08 23, 12:42:40 »
akkor nem mostanában cserélsz rom-ot! :)
sztem ez lesz a GTX utód: You are not allowed to view links. Register or Login

Hát, nem tűnik rossznak, de nem is tudom... nekem valahogy az eredeti GTX jobban bejön, bár kinkek a pap, kinek a paplan.  :)

Nem elérhető bakmancs

• Navigáció / Navigation: Ndrive 10
  • PDA: HTC One X
  • PDA ROM: Gyári Android 4.0.4 sens 4.1 szoftver 2.17.401.2 CL89015 kernel:2.6.39.4-g090b42e
Re: Leo főzött (custom) ROM-ok, mindent vissza!
« Reply #1089 Dátum: 2010, 08 23, 13:59:42 »
Szia! Ha egy adott ROM-on, teszem azt a ChuckyGTX-en elvégzel egy teljes SPB Backupot, és utána egy másikat (ROM-ot) telepítesz fel, akkor azt a backup mentést az új ROM-on már nem fogod tudni használni, hiszen egy teljesen új környezetet kap a HD2-d!

Viszont ha esetleg az újonnan telepített ROM valamiért nem tetszik, és te visszaváltasz pontosan ugyanarra , ami előzőleg volt (amin elvégezted a backup-ot is), akkor azon gond nélkül vissza tudod majd állítani az SPB Backup által lementett állapotot, amibe (ha teljes lementést - Full Backup-ot eszközölsz) minden beletartozik, a szoftverek, a registry-módosítások, ikoncserék, stb: azaz teljesen ugyanolyanná válik a ROM, mint amilyen a backup elkészítésekor volt!

Szia!

Köszönöm a választ, de tovább mennék - konrétan erre gondoltam:

Restore Backup - ROM Upgrade Mode: Select to restore data after a ROM upgrade (change the permanent software in your device).

Van tapasztalat, hogy ez tényleg mindent visszaállít, akármit is főzök, "rombolok" rajta?

Nem elérhető TheBigX87

« Reply #1090 Dátum: 2010, 08 24, 19:41:03 »
Heloka!

Csak így utólag, köszi minden infot a ROM installal, tökéletesen működik a Chucky Tabastic, de vhogy nem az én világom sokkal inkább a Dutty's Cream de la Cream vagy Miri's HD2es verziói, de ezzekel kapcsolatban van egy-két kérdésem:

1. Dutty'snál a letöltött fáj egy .zipx vmi. Azt hogyan tudom kicsomagolni vagy vhogy életre kelteni,mert átneveztem csak .zipre és ugy mikor winrarban megynyitottam láttam mindent,costum_ruu,nbh fájl ect...

2. Miri'snéál szinte  minden ROMjához saját radió verziót kell használni. Ha már most fenntvan jelenleg a Chuckyban lévő az kompatibilis vele is? Ha másikat szeretnék felrakni akkor youtube a barátom tudom, de nem okozok semmi galibát a jelenlegi Chuckyban?

Előre is köszi!

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #1091 Dátum: 2010, 08 26, 14:36:07 »
Heloka!

Csak így utólag, köszi minden infot a ROM installal, tökéletesen működik a Chucky Tabastic, de vhogy nem az én világom sokkal inkább a Dutty's Cream de la Cream vagy Miri's HD2es verziói, de ezzekel kapcsolatban van egy-két kérdésem:

1. Dutty'snál a letöltött fáj egy .zipx vmi. Azt hogyan tudom kicsomagolni vagy vhogy életre kelteni,mert átneveztem csak .zipre és ugy mikor winrarban megynyitottam láttam mindent,costum_ruu,nbh fájl ect...

2. Miri'snéál szinte  minden ROMjához saját radió verziót kell használni. Ha már most fenntvan jelenleg a Chuckyban lévő az kompatibilis vele is? Ha másikat szeretnék felrakni akkor youtube a barátom tudom, de nem okozok semmi galibát a jelenlegi Chuckyban?

Előre is köszi!

1./ A .ZIPX fájlok tudomásom szerint WinZip-pel vannak tömörítve, tehát egy WinZip programmal tökéletesen ki tudod tömöríteni úgy, hogy csak az az (egy) fájl látszódjon, amire szükséged van! (Azt hiszem a 7zip nevű alkalmazás is elboldogul vele, nem tudom pontosan...)

2./ A Radio frissítése csak akkor okozhat problémákat, ha egy adott ROM-hoz olyan rádiót telepítesz fel, ami a ROM-mal ill. verziójával nem kompatibilis.
Radio-t azonban kikapcsolt készülék esetén is tudsz frissíteni, ha USB-vel a géphez van kötve a készülék, és hardveres gombokkal előhívod a Bootloader-t, szóval ha esetleg össze is omlik a rendszer, akármikor tudsz új rádiót installálni.

Azt viszont fejből nem tudom, hogy a ChuckyROM-hoz illő TMOUS rádiók kompatibilisak-e Miri egyik adott ROM-jával, ezt célszerű leellenőrizni az XDA-n, hogy elkerüld a későbbi bonyodalmakat. (De mint említettem: Radio-t kikapcsolt készülékkel is tudsz frissíteni, csak egy HSPL kell hozzá)

Nem elérhető TheBigX87

« Reply #1092 Dátum: 2010, 08 26, 17:29:33 »
1./ A .ZIPX fájlok tudomásom szerint WinZip-pel vannak tömörítve, tehát egy WinZip programmal tökéletesen ki tudod tömöríteni úgy, hogy csak az az (egy) fájl látszódjon, amire szükséged van! (Azt hiszem a 7zip nevű alkalmazás is elboldogul vele, nem tudom pontosan...)

2./ A Radio frissítése csak akkor okozhat problémákat, ha egy adott ROM-hoz olyan rádiót telepítesz fel, ami a ROM-mal ill. verziójával nem kompatibilis.
Radio-t azonban kikapcsolt készülék esetén is tudsz frissíteni, ha USB-vel a géphez van kötve a készülék, és hardveres gombokkal előhívod a Bootloader-t, szóval ha esetleg össze is omlik a rendszer, akármikor tudsz új rádiót installálni.

Azt viszont fejből nem tudom, hogy a ChuckyROM-hoz illő TMOUS rádiók kompatibilisak-e Miri egyik adott ROM-jával, ezt célszerű leellenőrizni az XDA-n, hogy elkerüld a későbbi bonyodalmakat. (De mint említettem: Radio-t kikapcsolt készülékkel is tudsz frissíteni, csak egy HSPL kell hozzá)

Thx, thx, kockáztattam egy kicsit,youtube barátom segítségemre volt, xdn-n megtaláltam szinte az összes radio frissitést,hspl volt a telon-chucky nem ment volna fel nélküle-de Miri helyett egy jobban passzos Rom mellett döntöttem,kevezebb add-in progival,így egy Energy Rom büszke tulaja vagyok,hozzá passzos radioval,gyors,pontos,alig van bennt felesleges progi számomra-Chuckyban rengeteg volt+a fehér nem jön be xD-és vele is tudok androidot futtatni,illetve ezt az importálást memokártyáról.

+1 kérdés:Láttam itt sokatoknál,hogy az aláirásban képek,brannerek vannak,én is szeretnék ilyet energisbe,de hogyan tudom belevarázsolni az aláirásba a képet vagy a brannert?Mit kell oda beilleszteni?Bocsi a nem ide vágó kérdés miatt...:)

Nem elérhető Leonaprofi

• PDA ROM: 1.66.479.2 (76641) WWE
« Reply #1093 Dátum: 2010, 08 26, 20:11:39 »
Sziasztok!Bocsi a zavarásért,biztos már sokat hallottátok ezt a kérdést,de én is most szeretnék főzött ROM-ot fölrakni a gépre.Viszont fogalmam sincs mivel és hogy kezdjem,illetve milyen ROM-ot ajánlotok?Tudnátok adni valamilyen linket és tanácsot?Köszi előre is.

Nem elérhető szeszo

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: HTC Ameo (IGO)
  • PDA: Samsung Galaxy Note 8
« Reply #1094 Dátum: 2010, 08 26, 20:31:59 »
Sziasztok!Bocsi a zavarásért,biztos már sokat hallottátok ezt a kérdést,de én is most szeretnék főzött ROM-ot fölrakni a gépre.Viszont fogalmam sincs mivel és hogy kezdjem,illetve milyen ROM-ot ajánlotok?Tudnátok adni valamilyen linket és tanácsot?Köszi előre is.
Ezek hasznos infók:

Nem elérhető Leonaprofi

« Reply #1095 Dátum: 2010, 08 26, 20:47:39 »
Köszi.De a Radio-t azt külön kell frissítenem 2.11 vagy 2.12-re?

Nem elérhető Forgi

• DOUBLE CLUB
« Reply #1096 Dátum: 2010, 08 26, 20:58:47 »
Köszi.De a Radio-t azt külön kell frissítenem 2.11 vagy 2.12-re?
a rádió romok külön szoktak lenni. Aki a romot készíti mindig feltünteti, h milyen rádiót ajánl mellé.
romot pedig úgy válassz, h megnézed külalakra ha tetszik nézd meg a technikai paramétereit vagy fordítva. ha mindkettő passzol akkor a tiéd, . Mondjuk én azt is megnéztem, h hányan használják.

Nem elérhető Leonaprofi

« Reply #1097 Dátum: 2010, 08 26, 21:09:46 »
Én ezt a ROM-ot néztem ki You are not allowed to view links. Register or Login,de nem tudom ehhez milyen Radio jó.Amúgy,ha javasolsz valamilyen ROM-ot így kezdésnek,akkor megköszönném.

Nem elérhető Leonaprofi

« Reply #1098 Dátum: 2010, 08 26, 21:52:24 »
Most ott tartok,hogy elindítottam a HSPL2-t és ki kell választanom a HSPL-verziót.Nekem most 1.42 SPL van a gépemen,akkor ugyanilyen HSPL-t kell installálnom vagy mindegy melyiket választom?

Nem elérhető Forgi

• DOUBLE CLUB
« Reply #1099 Dátum: 2010, 08 26, 22:05:43 »
Most ott tartok,hogy elindítottam a HSPL2-t és ki kell választanom a HSPL-verziót.Nekem most 1.42 SPL van a gépemen,akkor ugyanilyen HSPL-t kell installálnom vagy mindegy melyiket választom?
itt le van írva minden. Az XDA fórum nagyon jó hely regisztrálj be oda(is)
a HD2 rom szobában mindent megtalálsz ami csak kell, kellhet.