2024, 12 19, 09:42:47

Szerző Téma: HD2 specifikus programok  (Megtekintve 175218 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető himenolepis

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: 1.66
Re: HD2 specifikus programok
« Reply #400 Dátum: 2010, 08 16, 18:10:20 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Az utolsó naggggyon odavág, már be is állítottam Lockscreen háttérképnek! :D

En is beallitanam, de mar nincs fent a forumon. Tegnap meg lattam, ma mar nem talalom, valamelyik admin leszedhette..... >:(

Nem elérhető Kromosome

• Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
« Reply #401 Dátum: 2010, 08 16, 23:10:11 »
En is beallitanam, de mar nincs fent a forumon. Tegnap meg lattam, ma mar nem talalom, valamelyik admin leszedhette..... >:(

Ne mérgelődj, You are not allowed to view links. Register or Login! ;) (Utolsó előtti hozzászólás, illetve ha addig írnak újat, akkor az enyém előtt lévő!)

... még jó, hogy néha más topikokat is nézegetek, nem csak a HD2-jét!  :D
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Attiska

• Navigáció / Navigation: Garmin Mobile 10, Globalsat BT-338, Garmin Legend
  • PDA: HTC HD2, HTC Universal 128 Mb
  • PDA ROM: 3.14 WWE, Tomal v10
« Reply #402 Dátum: 2010, 08 18, 22:32:34 »
Valaki beüzemelte a gps mod drivert? Én feltettem egy Garmin XT-vel egyetemben (a driver a COM3-ra települt, és ezt állítottam be az XT-ben is), de a digitális iránytűn nem jelenik meg a kis zöld pont, ha az XT-ben célt jelölök meg. Navitellel sem működik. :(

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #403 Dátum: 2010, 08 19, 18:46:05 »
Valaki beüzemelte a gps mod drivert? Én feltettem egy Garmin XT-vel egyetemben (a driver a COM3-ra települt, és ezt állítottam be az XT-ben is), de a digitális iránytűn nem jelenik meg a kis zöld pont, ha az XT-ben célt jelölök meg. Navitellel sem működik. :(

Én úgy tudom, hogy csak Google Maps-szel hajlandó együttműködni, de lehet, hogy le vagyok maradva...  :hmm: :p

staca

• Vendég
« Reply #404 Dátum: 2010, 08 21, 11:41:31 »
Ehez a flash player patchez valaki tudna 1 magyar leírást készíteni?
Ígéretesnek tűnik....
Sajnos nekem valamiért nem működik.

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #405 Dátum: 2010, 08 21, 14:22:54 »
Ehez a flash player patchez valaki tudna 1 magyar leírást készíteni?
Ígéretesnek tűnik....
Sajnos nekem valamiért nem működik.

Köszönöm, hogy belinkelted, valóban kitűnő alkalmazás, s nekem sikerült is működésre bírni. Én a képek alapján csináltam mindent, te hol akadsz el?

staca

• Vendég
« Reply #406 Dátum: 2010, 08 21, 15:38:30 »
Köszönöm, hogy belinkelted, valóban kitűnő alkalmazás, s nekem sikerült is működésre bírni. Én a képek alapján csináltam mindent, te hol akadsz el?

A youtube műkszik, csak nagy méretben, és lassan játsza a videókat. A videán viszont nem akar működni.

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #407 Dátum: 2010, 08 21, 16:52:55 »
A youtube műkszik, csak nagy méretben, és lassan játsza a videókat. A videán viszont nem akar működni.

Ja értem. A Videán azért nem játszik le semmit, mert - ahogyan a FAQ-ban is szerepelt - csak pár (külföldi) oldalt támogat egyelőre, köztük a HTC.com-mal és a YouTube-bal. Sajnos egyelőre más, flash alapú videós oldal nem jöhet szóba...  :(

Nem elérhető samgar

• PDA ROM: ROMeOS 4.17 + 2.14.50.04 Radio
« Reply #408 Dátum: 2010, 08 23, 22:56:54 »
Sziasztok!

Web browser alterntívákat keresek explorer és opera helyett. Egyik sokat olvasott oldalamat egyszerűen nem tudja egyik sem normális módom behozni, valami borzalom. Ha androidon futtatom, az ott lévő böngésző kulturált módon jeleníti meg.

konkrétam mindig beírja a címhez az m betüt is, ettől megőrülök! >:(
"Úton lenni: a boldogság, megérkezni: a halál"

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #409 Dátum: 2010, 08 23, 23:50:51 »
Web browser alterntívákat keresek explorer és opera helyett. Egyik sokat olvasott oldalamat egyszerűen nem tudja egyik sem normális módom behozni, valami borzalom. Ha androidon futtatom, az ott lévő böngésző kulturált módon jeleníti meg.

konkrétam mindig beírja a címhez az m betüt is, ettől megőrülök! >:(

Azért csinálja, mert mobil eszközként azonosít az oldal. Ha az asztali nézetet preferálod, írd át az Opera azonosítóját, mondjuk asztali FF-ra.

Nem elérhető Attiska

• Navigáció / Navigation: Garmin Mobile 10, Globalsat BT-338, Garmin Legend
  • PDA: HTC HD2, HTC Universal 128 Mb
  • PDA ROM: 3.14 WWE, Tomal v10
« Reply #410 Dátum: 2010, 08 24, 05:58:25 »
A beépített email klienssel kapcsolatban lenne két kérdésem. Az egyik az,hogy hol lehet azt módisítani, hogy a leveleket a letöltés után fenthagyja-e a szerveren, vagy törölje le? A Régebbi WinMo-ban volt ilyen állítási lehetőség, de most itt nem találom. A másik az, hogy a levél aljára odaszúrt "Sent my HTC" szöveget hol lehet módosítani?

Nem elérhető samgar

« Reply #411 Dátum: 2010, 08 24, 07:28:56 »
Azért csinálja, mert mobil eszközként azonosít az oldal. Ha az asztali nézetet preferálod, írd át az Opera azonosítóját, mondjuk asztali FF-ra.

Ez így jól hangzik, de hol tudom megtenni?

Más: lezárt állapotban hogy lehet működésre bírni a wifit?

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #412 Dátum: 2010, 08 24, 11:11:46 »
A beépített email klienssel kapcsolatban lenne két kérdésem. Az egyik az,hogy hol lehet azt módisítani, hogy a leveleket a letöltés után fenthagyja-e a szerveren, vagy törölje le? A Régebbi WinMo-ban volt ilyen állítási lehetőség, de most itt nem találom. A másik az, hogy a levél aljára odaszúrt "Sent my HTC" szöveget hol lehet módosítani?

Mindkettőt az adott fiók beállításainál lehet módosítani, kb. úgy, mint régebben.

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #413 Dátum: 2010, 08 24, 12:24:50 »
Mindkettőt az adott fiók beállításainál lehet módosítani, kb. úgy, mint régebben.

Így igaz, az aláírást a Start Menü > E-Mail > XY Fiók kijelölése > Menu > Options > Signatures opció alatt, a szerverről történő letörlést pedig az E-Mail > XY Fiók kijelölése > Menu > Options > XY Fiók megnyitása > Send/Recieve Schedule > Advanced elérési útvonalon lehet beállítani!

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #414 Dátum: 2010, 08 24, 13:38:15 »
Ez így jól hangzik, de hol tudom megtenni?
Google keresés megvolt?
opera:config

Idézetet írta: samgar
lezárt állapotban hogy lehet működésre bírni a wifit?

Nem sok értelme van, mert akkor nem alszik a készülék, ugyanannyit fogyaszt, mintha csak a kijelzőt kapcsolnád le.

Nem elérhető Zaren

• PDA ROM: 1.66.405.2 (76641) WWE
Re: HD2 specifikus programok - Mobilnet kikapcsolása
« Reply #415 Dátum: 2010, 08 24, 23:08:54 »
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok a problémámmal (eddig nem sikerült orvosolni :'():
valamilyen oknál fogva a mobilnetem átveszi az irányítást, és fogja magát, bekapcsol; ha megy a wi-fi, akkor néha az adatforgalom nem azon, hanem a mobilneten zajlik. Se időjárás, árfolyam, idő, sem egyéb netes progi (facebook, twitter, stb.) nincs bekapcsolva. Felraktam egy 3G kapcsolót, amin kikapcsoltam az auto módot, de ez sem használt.
Ha tudna vki valamilyen megoldást, hogy a mobilnetem akkor kapcsoljon be, ha én szeretném, nagyon hálás lennék!!!
Köszi előre is!
Zaren

Nem elérhető Forgi

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: igo8.3, Sygic Aura
  • PDA: HTC HD; SGN
  • PDA ROM: Miri_Steve0007_CHT2; Rocket Vxx.
Re: HD2 specifikus programok - Mobilnet kikapcsolása
« Reply #416 Dátum: 2010, 08 25, 06:21:03 »
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok a problémámmal (eddig nem sikerült orvosolni :'():
valamilyen oknál fogva a mobilnetem átveszi az irányítást, és fogja magát, bekapcsol; ha megy a wi-fi, akkor néha az adatforgalom nem azon, hanem a mobilneten zajlik. Se időjárás, árfolyam, idő, sem egyéb netes progi (facebook, twitter, stb.) nincs bekapcsolva. Felraktam egy 3G kapcsolót, amin kikapcsoltam az auto módot, de ez sem használt.
Ha tudna vki valamilyen megoldást, hogy a mobilnetem akkor kapcsoljon be, ha én szeretném, nagyon hálás lennék!!!
Köszi előre is!
Zaren

ém ezt használom.

Nem elérhető samgar

« Reply #417 Dátum: 2010, 08 25, 18:21:59 »
Google keresés megvolt?
opera:config

Nem sok értelme van, mert akkor nem alszik a készülék, ugyanannyit fogyaszt, mintha csak a kijelzőt kapcsolnád le.

De az email és időjárás frissítéshez akkor a mobilnet forgalmat kapcsolja be és nem a wifit.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #418 Dátum: 2010, 08 25, 19:17:53 »
De az email és időjárás frissítéshez akkor a mobilnet forgalmat kapcsolja be és nem a wifit.

Ha a kijelzőt kapcsolod le, a mobil netet pedig kilövöd?

Nem elérhető kistita

• PDA ROM: 1.48.479.1 (71294) WWE OS: 5.2.21869 Manila: 2.5.19211619.0
« Reply #419 Dátum: 2010, 08 31, 16:16:02 »
Sziasztok!
Én rengeteget vívódtam, hogy almás, vagy HD2. Végül a HD2 mellette döntöttem, de elbizonytalanodtam...  :(  (remélem, nem sértődik meg...)
Van almás a családban nem is egy és mintha annak sokkal jobb lenne a szoftver ellátottsága... oké, oké, de ennyire???  :(
Elég sok grafikai munkám van és az almásnak egyszer kipróbáltam a myPantone programját, amire azt kell mondanom, eléggé megbízható adatokat mutatott. A HTC-re viszont csak egy tothcolor nevű programot találtam, ami inkább felidegesít, mint használható :(
Nincs köztetek egy guru, aki átírja az Iphonos progit? Megveszem! :)
Szóval komolyra fordítva a szót, az érdekelne, hogy vannak-e már win 6.5 re átírt almás progik (olvastam cikket, hogy tervezik, hiszen ezért népszerűbb, illetve párat már a marketplace-ben találtam is), ha igen, akkor hol találhatóak, vagy tud-e valaki olyan színskálát, ami win 6.5 alatt működik és kezelhető is?
Na és persze minden más hasznos tippnek is örülök, már itt is találtam sokat, köszi érte!!! :)

Szép napot,
Tita

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #420 Dátum: 2010, 08 31, 19:15:58 »
Sziasztok!
Én rengeteget vívódtam, hogy almás, vagy HD2. Végül a HD2 mellette döntöttem, de elbizonytalanodtam...  :(  (remélem, nem sértődik meg...)
Van almás a családban nem is egy és mintha annak sokkal jobb lenne a szoftver ellátottsága... oké, oké, de ennyire???  :(
Elég sok grafikai munkám van és az almásnak egyszer kipróbáltam a myPantone programját, amire azt kell mondanom, eléggé megbízható adatokat mutatott. A HTC-re viszont csak egy tothcolor nevű programot találtam, ami inkább felidegesít, mint használható :(
Nincs köztetek egy guru, aki átírja az Iphonos progit? Megveszem! :)
Szóval komolyra fordítva a szót, az érdekelne, hogy vannak-e már win 6.5 re átírt almás progik (olvastam cikket, hogy tervezik, hiszen ezért népszerűbb, illetve párat már a marketplace-ben találtam is), ha igen, akkor hol találhatóak, vagy tud-e valaki olyan színskálát, ami win 6.5 alatt működik és kezelhető is?
Na és persze minden más hasznos tippnek is örülök, már itt is találtam sokat, köszi érte!!! :)

Szép napot,
Tita

Nos igen, sajnos igazat kell adnom neked, és szinte mindenki másnak is, aki már kapott egy képet az iOS és a WM különbségeiről, főleg, ami a szoftveres ellátottságot illeti. Állításod megfelel a valóságnak, sajnálatos módon szifonra és egyéb más, iOS-sel rendelkező készülékre (nincs túl sok belőlük, iPod Touch és iPad) jóval több alkalmazás létezik és készült el, amelyek legnagyobb része ráadásul grafikai színvonalban is felülmúlja a Windows Mobile-os programokat (tisztelet a kivételnek, sok, szép grafikájú WM szoftver is létezik, de messze nem annyi, mint az iOS-ekre).

Az iPhone-oknak nagyjából ez az egyetlen "hatalmas" előnye a PDA-kkal szemben, mást nem igazán tudnék mellettük felhozni, szóval szerintem nem fogod megbánni, hogy HD2-t vettél. Nem lesz hátrakötve a kezed: úgy tudod testreszabni a készüléked, ahogy csak szeretnéd; nem kell majd feltörni ahhoz, hogy tudjál "nem gyári / hivatalos" (home-made) programokat felmásolni rá, s annyi apróbb vagy éppen nagyobb méretű módosítást tudsz majd rajta végrehajtani, amiről egy iPhone esetében álmodni sem lehet - a sebessége pedig bőven hozni fogja a szifonok szintjét!

Ráadásul sokkal több ember várja majd itt a kérdéseid, mint az iPhone-os topikban!  :D

Az általad emlegetett grafikai alkalmazásokhoz térve pedig: rengeteg-féle képszerkesztő alkalmazás létezik WM-re is, csak keresgélni kell őket! Mindenesetre regisztrálj be az You are not allowed to view links. Register or Login-ra (egy PDA-snak szinte kötelező!), hiszen ott (többnyire a Themes & Apps topikban) szinte akármilyen alkalmazást ill. új fejlesztést megtalálsz!

Képszerkesztők:
Resco Photo Manager (fizetős), Pocket Artist (rengeteg funckiót kínál, nagyon hasonlít a számítógépes Paint-re, csak funckiógazdagabb - fizetős), PDAcraft Paint (ingyenes), de nézd meg You are not allowed to view links. Register or Login a HD2 rajztáblaként történő alkalmazásáról is, ott ő is részletez 3 grafikai programot!

Nem elérhető kistita

• PDA ROM: 1.48.479.1 (71294) WWE OS: 5.2.21869 Manila: 2.5.19211619.0
« Reply #421 Dátum: 2010, 09 01, 11:26:54 »
Szia!

Nagyon köszönöm a választ és a biztatást is :) Jó lenne már megnyugodva tapogatni a készüléket, de még félek, hogy nem ez volt a jobb választás... remélem, hamarosan másképp gondolom majd!  :)

Nem képszerkesztőre lenne szükségem, mert azt egy "ekkora" kütyün azért tényleg nem lehet, hanem "színmeghatározóra". De arra nagyon! Úgyhogy továbbra is ha bárki tud/lát/ hall ilyenről, nagyon megköszönöm, ha megírja!

Addig is megyek és böngészek az xda-n :)

Jut eszembe, akkor ha ennyire várjátok a kérdéseim: :) Az még nem tiszta: mi az a Manila? Látom, olvastam, hogy jó dolgokat lehet vele beállítani. Erre például szükségem lenne, mert a fényjelzőm nem mindig működik értesítésként, van amikor egyáltalán nem ébred fel. Aztán az pl nekem is problémám, mint azt már valaki írta, hogy egyáltalán nem biztos benne, hogy ott ahol WI-FI van, és tud is rá kapcsolódni, ott azt használja és nem az előfizetéses netet...
A harmadik pedig amivel megvétel óta küzdök, az MMS beállítás. MINDENT megpróbáltam már ami fellelhető, illetve mivel van egy másik HTC is a családban, onnan kiszedtük a beállításokat, és azokkal SEM MEGY!  :hmm: Szerintetek?!

Köszönöm előre, meg utólag meg mindenhogy, örülök, hogy segítségre találtam! :)

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #422 Dátum: 2010, 09 01, 17:23:02 »
A Manila (HD2 esetében már Sense-ről beszélnük) a HTC által elkészített, Windows Mobile-os környezetet majdnem teljesen elfedő alapértelmezett felület. Ha bekapcsolod a HD2-t, akkor egyből a Sense interfész fogad - tulajdonképpen ez a HD2 "főképernyője", ami több tab-ból, ún. fülekből áll. Számomra nagyon hasznos, ennél jobb felhasználói felülettel aligha találkoztam, ráadásul néhány kisebb trükkel (CHT Editor, témák) valóban olyanná varázsolhatjuk, amilyenné csak akarjuk.

Biztosíthatlak, hogyha a készülék Wi-Fi hálózatra kapcsolódott, akkor azt, és nem a mobilos netet fogja használni - hiszen számtalanszor volt rá már példa, hogy elfogyott a kártyámról a pénz, és otthon a Wi-Fi-re kapcsolódva mégis el tudtam érni az Internetet!  ;) Ha ennek ellenére kétségeid vannak, akkor egy szimpla NoData programmal ki tudod kapcsolni a 3G-t ill. a mobilnetet, majd úgy ismét megpróbálhatsz kapcsolódni Wi-Fi-n kersztül.

Az MMS problémára sajnos nincsen ötletem, nekem tökéletesen működik az alapértelmezett (készülék által beintegrált) T-Mobile-s beállításokkal. Esetleg próbálj meg átváltani T-Mobile NET-ről T-Mobile MMS-re, bár nem tudom, hogy ez mennyire lesz célravezető...

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #423 Dátum: 2010, 09 01, 17:39:22 »
A Manila (HD2 esetében már Sense-ről beszélnük) a HTC által elkészített, Windows Mobile-os környezetet majdnem teljesen elfedő alapértelmezett felület. Ha bekapcsolod a HD2-t, akkor egyből a Sense interfész fogad - tulajdonképpen ez a HD2 "főképernyője", ami több tab-ból, ún. fülekből áll. Számomra nagyon hasznos, ennél jobb felhasználói felülettel aligha találkoztam, ráadásul néhány kisebb trükkel (CHT Editor, témák) valóban olyanná varázsolhatjuk, amilyenné csak akarjuk.

Reklámszövegnek is jó lenne :), de árnyaljuk egy kicsit:
A Sense a leginkább erőforrás pazarló Today plugin, ami valaha létezett. Amellett, hogy már indulás után megeszik 30-40 MB RAM-ot, még szivárog is. Emellett szinte minden stabilitás probléma a Sense számlájára írható, gyári WinMo 6.5(.x) felületen a többségükkel sose találkozunk.
Ennek ellenére az 576 MB RAM-mal felvértezett HD2-n általában én is használom.

Idézetet írta: Kromosome
Az MMS problémára sajnos nincsen ötletem, nekem tökéletesen működik az alapértelmezett (készülék által beintegrált) T-Mobile-s beállításokkal. Esetleg próbálj meg átváltani T-Mobile NET-ről T-Mobile MMS-re, bár nem tudom, hogy ez mennyire lesz célravezető...

Először a beépített kapcsolat kezelővel érdemes próbálkozni, nekem még mindig jól lőtte be.
WinMo Settings -> Connections -> Connection Setup alatt OK-t nyomva.
Néha ugyanitt (a Menu alatt) nem árt letölteni a legfrissebb adatbázist sem...

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #424 Dátum: 2010, 09 01, 17:41:26 »
mms beállitásnál figyelni kell arra, hogy a kapcsolat szerver ciméből ki kell hagyni a 0-kat.  most nem keresem meg és fejből sem megy de ehhez hasonlóan kell átirni:   156.01.002.07 ebből ->   156.1.2.7    ezek nem azok a számok csak példának irtam!!!!   
rom függő is melyik hogyan lövi be de a főzött romok vodánál általában rosszul - az internetbeállitáshoz hasonlóan...

Szia!

Nagyon köszönöm a választ és a biztatást is :) Jó lenne már megnyugodva tapogatni a készüléket, de még félek, hogy nem ez volt a jobb választás... remélem, hamarosan másképp gondolom majd!  :)

Nem képszerkesztőre lenne szükségem, mert azt egy "ekkora" kütyün azért tényleg nem lehet, hanem "színmeghatározóra". De arra nagyon! Úgyhogy továbbra is ha bárki tud/lát/ hall ilyenről, nagyon megköszönöm, ha megírja!

Addig is megyek és böngészek az xda-n :)

Jut eszembe, akkor ha ennyire várjátok a kérdéseim: :) Az még nem tiszta: mi az a Manila? Látom, olvastam, hogy jó dolgokat lehet vele beállítani. Erre például szükségem lenne, mert a fényjelzőm nem mindig működik értesítésként, van amikor egyáltalán nem ébred fel. Aztán az pl nekem is problémám, mint azt már valaki írta, hogy egyáltalán nem biztos benne, hogy ott ahol WI-FI van, és tud is rá kapcsolódni, ott azt használja és nem az előfizetéses netet...
A harmadik pedig amivel megvétel óta küzdök, az MMS beállítás. MINDENT megpróbáltam már ami fellelhető, illetve mivel van egy másik HTC is a családban, onnan kiszedtük a beállításokat, és azokkal SEM MEGY!  :hmm: Szerintetek?!

Köszönöm előre, meg utólag meg mindenhogy, örülök, hogy segítségre találtam! :)