Hello!
Még kezdő vagyok a témában, és mielőtt bármibe is belevágnék szeretnék egy biztonsági mentést csinálni a jelenlegi gyári ROMomról, hogyha későbbiekben bármi probléma merülne fel, akkor vissza tudjam állítani a garanciális állapotra.
A kérdésem az lenne, hogy ez megoldható-e? Ha igen milyen programmal tudom ezt megcsinálni? Hogyan tudnám ezt megcsinálni? Valamint, hogy későbbiekben használt főzött romokról vissza tudnám állítani a mentett állapotot garanciának megfelelő módon?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.:
sunnzAn
Igen, természetesen lehet mentést készíteni a ROM-od egy adott állapotáról, viszont azt a Backup mentést CSAK ugyanazon a ROM-on tudod visszaállítani, másikon nem! Persze léteznek olyan backup-kezelő és készítő szoftverek, amelyek bizonyos, a rendszer működéséhez nem szükséges fájlokat (pl. zenék, dokuentumok, utólag telepített programok, stb.) vissza tudnak állítani akár egy másik, a mentés készítésekor alkalmazott ROM-tól eltérő ROM-okon is, mint például az SPB Backup legújabb verziója.
Rengeteg program létezik, közülük vannak ingyenesek, és fizetősek is. Én az utóbb említett SPB Backup-ot részesítem előnyben, mert sokoldalú, könnyű használni - viszont a minőségért fizetni kell, az SPB Backup sajnos nem ingyenes.
A legtöbb program működése pedig az általában egyszerű, felhasználóbarát felületek miatt evidens!