Igazad van nem igen találkozni fórumokon ilyen esetekkel,de a fenyegetettség nő!!
Konkrét esetet nem tudok De utána olvastam a neten és a gyártók már nagyon készülnek a pda vírusokra,talán nem véletlenül.
Feltörték egy szolgáltatón lévő Web oldalamat, és az index.php-hez hozzáfűztek egy olyan kódot, amely egy hátsó kaput nyitott a feltörőnek, le és feltőltésekre.
A feltöréshez kiolvasták az asztali PC-mről a PC-n tárolt FTP jelszavamat (most március 3-án történt!).
A szolgáltató azt javasolja, hogy a jelszavaimat ne tároljam a PC-n! De hát akkor hol, leírni papírra nem célszerű, a PC-ne, a szolgáltató szerint a Mobiltelefonon, igen jó ötlet, de hát a samin Windows Mobile fut, és igencsak használom rendesen az Internetes kijáratot, hiszen még a PC-hez is a sami a HSDPA modem (azaz az átjáró), ezt kellene védeni, míg nem késő.
Nem kifejezetten a játszadozó őrültek miatt izgulok, leginkább az információ feltörő és lopó őrültek a veszélyesek, gondoljataok bele, ha hozzáférnek a személyes adataidhoz (banki, accountok, stb.), akkor már késő lesz!
Végül is a sami marad tárolási eszközként, de meg kell oldani a biztonságát, ezért kezdtem el kutakodni nem kifejezetten a virusírtás felé, hanem az Internet sequrity felé, ilyen például a Kaspersky-ék programja.
A jelszavak, banki adatok, accountok, stb.-hez pedig vásároltam egy progit a samira: You are not allowed to view links.
Register or
LoginEhhez mit szóltok?