A noname kategóriával egyetértünk, de a töltő áram szvsz minimum 1A legyen. A gyújtáskor ráadott fesz nem terheli az aksit.
Nem is arra gondoltam, hogy terheli az akksit, hanem hogy indítózáskor előfordul erősebb ingadozás a rendszerben, és ha már eleve a határokat feszegetjük, könnyen pórul járhatunk.
USB szabvány leírása wikitől:
"A unit load is defined as 100 mA in USB 2.0, and was raised to 150 mA in USB 3.0. A maximum of 5 unit loads (500 mA) can be drawn from a port in USB 2.0, which was raised to 6 (900 mA) in USB 3.0. There are two types of devices: low-power and high-power. Low-power devices draw at most 1 unit load, with minimum operating voltage of 4.4 V in USB 2.0, and 4 V in USB 3.0. High-power devices draw the maximum number of unit loads supported by the standard. All devices default as low-power but the device's software may request high-power as long as the power is available on the providing bus.[29]
Igen, ez pont azt erősíti meg, amit mondtam, tehát hogy 500 mA a névleges (USB 2.0 esetén). Ebből talán ha 450-et tudsz kimérni egy laptop oldalán, vagy egy desktop PC ház elejére kivezetett USB porton. Mégis tölti, sőt, fel is tölti. Nyilván lassabban, mint az 1 A-es gyári töltővel, de működik.
Bocsájts meg! de azzal a nokia töltővel kapcsolatban had kételkedjem (nem modtam, h nem mondasz igazat), Én is tapasztalatból beszélek. Nekem mint említettem a 800mA gyorsboltos, nem noname töltő nem tudott mit kezdeni a megnövekedett terheléssel. Vettem egy 1A töltőt (nem volt erősebb) és azt használom azóta, vele semmi gondom.
Az irodában egy 700 mA-es Samsung töltőre szoktam akasztani, és az is tökéletesen tölti, BT sztereó zeneátjátszás (képernyő bekapcsolva) közben is simán felnyomja teljesen. Nyaraláskor egy Samsung Wave 700 mA-es töltőjével használtam, és azzal se volt semmi gond.
Valószínűleg mégiscsak noname volt az a 800 mA-es, amit a gyorsboltban vettél.