Előzmények:
Érdekes következtetésre jutottam:
A Samsung figyeli a fórumot!Hogy miből gondolom ezt? Mert az L2-es romba ( lehet, hogy már a korábbiba is) berakta a Keyboard módosításom jó részét, sőt még ki is javított egy két (,egyébként nem túl zavaró) bakit.
Belerakták a szimbólum oldalakon a nyilakat, meg az ékezetes karaktereket hosszú nyomásra. (Felíratok hiányoznak ugyan, de szerintem ez nem zavaró, nem is rakom rá...
)
Nem rakták bele viszont a szóköz hosszú nyomására előjövő nyilakat. (Helyette, egy még nem működő nyelvváltás funkció kezdeményei vannak...
)
Érdekes módon az előugró nyilak menű megvan az új "Danish"-omból származó XT9_QVGA.Common.Hungarian.Portrait.Accent.xml, XT9_QVGA.Common.Hungarian.Landscape.Accent.xml -ekben...
Kedves samsungos kolléga, igazán lökhetnél egy: "Köszi dezmo b...meg"- et ...
Szóval akinek szüksége van a szóköz hosszú nyomására előjövő nyilakra annak itt van:Telepítés:
- Készíts biztonsági másolatot a kütyü windows könyvtárában lévő a lenti csomagban találhatók nevével megeggyező fájlokról.
- Válts át Samsung Keypad-ról valami másra pl:Keyboard (Ez azért kell mert az esetleg használatban lévő fájlokat nem lehet átírni)
- A mellékelt fájlokat csomagold ki és másold be a kütyü windows könyvtárába, felülírva az eredetit.
Figyelem, az Omnia II beépített fájlkezelője nem alkalmas erre. Használj Resco Explórelrt vagy Total Commandert.
Bemásolás után csinálj egy soft resetet, majd:
Settings, Personal, Input (vagy Samsungos Settings, Advanced Settings, System, Input Method). Az Input method legördülő menűbül válaszd a Samsung Keypad-ot, majd Options...A Language legördülőmenűben válaszd az English-t. Done. Ok.
Figyelem:
Az általam készített billentyűkiosztás - bár a lehető legnagyobb körültekintéssel csináltam - tartalmazhat hibákat. Az ebből adódó károkért felelőséget nem vállalok. Ha használod, magadra vess!
Az új keyboard az általm használt L2-es romon működik. Lehet, hogy korábbiakon is, de nem teszteltem. Ha a windos könyvtárban eredetileg megvannak a XT9_QVGA.Common.Hungarian.Portrait.Accent.xml, XT9_QVGA.Common.Hungarian.Landscape.Accent.xml fájlok akkor valószínűleg igen... egyébként régebbi romokon a régebbi verziókat használd (lásd fent)