2024, 12 26, 11:49:43

Szerző Téma: N900 általános beszélgetés  (Megtekintve 189124 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
Re: N900 általános beszélgetés
« Reply #800 Dátum: 2010, 03 28, 15:27:44 »
"Én nap mint nap használom szélvédőben folyamatosan, semmi baja nem lett, sőt, 40 fokban is , akkor sem lestt semmi baja, mert továbbera is lekapcsolja a világítást az lcd panel"

:D
Lekapcsolja a világítást, fenomenális.

"Míg a linux mefelelően kezeli az erőforrásokat, addig az iPhone folyamatosan pörgeti a processzort sjnos, nem ismert az energiatakarékosdság sz jelentése, és megvalósítása."

Jaja, az iPhone nem ismeri. Csak az a kérdés ilyenkor, hogy akkor miért az N900 működik csak fele annyi ideig egy töltéssel?

N900

• Vendég
« Reply #801 Dátum: 2010, 03 28, 15:29:42 »
Én kattintottam a módosítra véletlenül, már szóltam, mindjárt visszaállítják a hozzászólásodat!
A saját tartalmad amúgy sem lett törölve, ott van minden, amit leírtál. Nem vagyok hülye, hogy töröljem a hozzászólásaidat!  :)

Ja, nincs szükségem bejeentkezni a felhasználó ineveddel, én felügyelem ezt a topikot, ha illetlen a megjegyzs, törölhetem, áthelyezhetem, azért férek hozzá ezekhez az opciókhoz.

Nem elérhető Mordon

« Reply #802 Dátum: 2010, 03 28, 15:32:42 »
"A saját tartalmad amúgy sem lett törölve, ott van minden, amit leírtál."

Nem egészen…

"Nem vagyok hülye, hogy töröljem a hozzászólásaidat!  :)"

Némi kétségem azért támadt ez ügyben ;)

"Ja, nincs szükségem bejeentkezni a felhasználó ineveddel, én felügyelem ezt a topikot, ha illetlen a megjegyzs, törölhetem, áthelyezhetem, azért férek hozzá ezekhez az opciókhoz."

Ajjjajjj, a tiedet vajon ki felügyeli? :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #803 Dátum: 2010, 03 28, 15:35:54 »
Ne töröljön senki, mert ki akarom adni könyv formájában. :D

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #804 Dátum: 2010, 03 28, 15:36:23 »
Nem tudjuk visszaállítani. Mordon, elnézed az esetet vagy történjen valami?

Szerk: N900 visszacsinálta
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

N900

• Vendég
« Reply #805 Dátum: 2010, 03 28, 15:45:53 »
Lekapcsolja a világítást, fenomenális.

igen, erről szól a transflektív lcd panal, 0% energiafogyasztás, mégis tökéletesen látszik midne. Ilyen képet csinálj, fókuszáld be a szifonon a Napot!
mellékel kép...

Jaja, az iPhone nem ismeri. Csak az a kérdés ilyenkor, hogy akkor miért az N900 működik csak fele annyi ideig egy töltéssel?

Akkor tessék:
- folyamtos online kapcsolatot létesíteni egyszrre Skype, msn, google talk fiókkal
- folyamatos hardveres/internetes GPS pocítionálás legyen bekapcsolva
- a netet wifi/gprs ne bontsa alvó állapotban
- BT lgyen aktív, csatlakoztatva valamlyen eszközhöt
- telefonálj 2 órát 3G hálózaton (ne 2G-n)
- küldj 10 email melléklettel (800x600 kép)
- 30 perc videótelefonálás
- 30 perc folyamatos böngésző használat

N900 20 órán keresztül megy így

N900

• Vendég
« Reply #806 Dátum: 2010, 03 28, 15:51:24 »
visszaállítottam:
You are not allowed to view links. Register or Login

N900

• Vendég
« Reply #807 Dátum: 2010, 03 28, 16:03:03 »
Ami szintén nem ismeri a magyar ékezeteket csak ilyen nyakatekert módon, nem véletlen, hogy a teszt screenshoot-on is ékezetek nélkül írtál :D

Egyzser van egy virtuális billentyűzet N900-nál
Plusz van egy virtuális karakterkészleted több ezer karakterrel, amit úgy szerkesztesz, ahogy van, shift lenyomására lépteted tovább stb. Itt megint sokkal többet tud karakter bevitel terén a Maemo mint az iPhone. Ez linux.

Kapcsold be a saját készülékeden és próbáld ki, ne legyél ilyen  censored . Jobb demo nincs, mert nincs kéznél kamera.

persze-persze, "most nincs kéznél" , mint az, hogy tökéletesen látszik a kijelző napsütésben :D :taps: :taps:

N900

• Vendég
« Reply #808 Dátum: 2010, 03 28, 16:15:27 »
Ne töröljön senki, mert ki akarom adni könyv formájában. :D

Hányas betűmérettel fogod kinyomtatni? 32px?  :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #809 Dátum: 2010, 03 28, 16:46:19 »
"igen, erről szól a transflektív lcd panal, 0% energiafogyasztás, mégis tökéletesen látszik midne. Ilyen képet csinálj, fókuszáld be a szifonon a Napot!"

Ha holnap süt a nap megcsinálom, a gép az irodában van és ezért nem megyek be érte :D

De addig is itt egy videó:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZYJbIiV5kPc[/youtube]
"N900 20 órán keresztül megy így"

Szerintem csak kezdjünk beszélgetni Skype-on keresztül, kikapcsolhatsz mindent, csak wifi maradjon, még így is hamarabb le fogsz merülni.
Simán, ha mindent kikapcsolsz és csak GSM-en keresztül beszélsz, akkor is fele a beszélgetési ideje az n900-nak. (Én már beszéltem egy töltési cikluson belül 11 órát iPhone-al és még volt 18% az aksiban.

Az N900 meg jó, ha 5-6 órát kibír.
"Talk-time (Maximum):
GSM up to 6.3 hours
WCDMA up to 4.3 hours"

"Plusz van egy virtuális karakterkészleted több ezer karakterrel, amit úgy szerkesztesz, ahogy van"

Mert iPhone-on nem tudom szerkeszteni, aha :D bármivel kiegészíthetem, ahogy kedvem tartja és nem kell ostoba külön symb képernyőkön lapozgatnom az előhívásukhoz.

"persze-persze, "most nincs kéznél" , mint az, hogy tökéletesen látszik a kijelző napsütésben "

Nem tehetek róla, hogy a hangfelvételt kitörölted…

De itt a hivatalos videó is:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WxQ2qKShvmc[/youtube]

Persze, ha kicsit is ismernéd az iPhone-t akkor nem kéne ilyen alap dolgot bizonygatnom :D

N900

• Vendég
« Reply #810 Dátum: 2010, 03 28, 17:30:16 »
Ha holnap süt a nap megcsinálom, a gép az irodában van és ezért nem megyek be érte :D
De addig is itt egy videó:

persze-persze
a videón nem is tükröződik a kijelzőn a Nap! Ettől még az amoled is világosabb ilyen fényben! Ez cinkes!  :D :taps:

Szerintem csak kezdjünk beszélgetni Skype-on keresztül, kikapcsolhatsz mindent, csak wifi maradjon, még így is hamarabb le fogsz merülni.
Simán, ha mindent kikapcsolsz és csak GSM-en keresztül beszélsz, akkor is fele a beszélgetési ideje az n900-nak. (Én már beszéltem egy töltési cikluson belül 11 órát iPhone-al és még volt 18% az aksiban.

iPhone: egy szimpla telefon extra funkciók nélkül, recsegő akadozó skype alkalmazással, ami nem beépített.

N900: egy számítógép minden funkcióval, beépített Skype, kristálytiszta folyamatos hanggal

Az N900 meg jó, ha 5-6 órát kibír.
"Talk-time (Maximum):
GSM up to 6.3 hours
WCDMA up to 4.3 hours"

Nokia le is írta, hogy minden vezetéknélküli funkció és harver (szenzorok is) be volt kapcsolva, és így született meg ez az eredmény, míg az iPhone 1 óra navigálás után kikapcsol.

Mert iPhone-on nem tudom szerkeszteni, aha :D bármivel kiegészíthetem, ahogy kedvem tartja és nem kell ostoba külön symb képernyőkön lapozgatnom az előhívásukhoz.

Elttől még mindig 50%os megjelenítés veszteség van, míg ilyen probléma nincs az N900-nál.

Nem tehetek róla, hogy a hangfelvételt kitörölted…
De itt a hivatalos videó is:
Persze, ha kicsit is ismernéd az iPhone-t akkor nem kéne ilyen alap dolgot bizonygatnom :D

Ha tudnád bizonygatni, belinkelnád a tényeket a saját készülékedről, de túl égő lenne a valóság, így ködösítesz. Hát ez is elég béna, senkit nem győztél meg vele, és nem is fogsz! Nekem itt a kép egyszerrre az iPhone és N900, megvárom a te képedet először.

Nem elérhető Mordon

« Reply #811 Dátum: 2010, 03 28, 17:43:47 »
" Hát ez is elég béna, senkit nem győztél meg vele, és nem is fogsz!"

Ha a fejedet belevernék akkor se látnád a lényeget, én itt abba is hagytam a dolgot.
Onnantól, hogy egy gyári funkció meglétét sem akarod elhinni, komolytalanná vált a dolog (eddig sem volt túl komoly a részemről).

Attól, hogy te mit hiszel, vagy mit nem én még jól tudok böngészni tűző napon és felolvassa a híreket a weboldalról, ha úgy akarom, no meg kényelmesen tudom akár 10-12 órát telefonálásra használni és bármely funkciót egy kézzel is elérni és használni, mert végül is ez egy mobiltelefon. Ha mobil számítógép kell arra ott a netbookom, desktop alkalmazásokat meg futtasson 3,5"-os kijelzőn az, aki akar, nálam ez bőven ok a készülék kihagyására.

Használd egészséggel a kütyüdet. :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #812 Dátum: 2010, 03 28, 17:49:37 »
Skype. Mordon, N900 mindenhik meghívok egy conferencia beszélgetésre. Elvileg tudnia kéne.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #813 Dátum: 2010, 03 28, 17:58:37 »

Ha a fejedet belevernék akkor se látnád a lényeget, én itt abba is hagytam a dolgot.
Onnantól, hogy egy gyári funkció meglétét sem akarod elhinni, komolytalanná vált a dolog (eddig sem volt túl komoly a részemről).

Attól, hogy te mit hiszel, vagy mit nem én még jól tudok böngészni tűző napon és felolvassa a híreket a weboldalról, ha úgy akarom, no meg kényelmesen tudom akár 10-12 órát telefonálásra használni és bármely funkciót egy kézzel is elérni és használni, mert végül is ez egy mobiltelefon. Ha mobil számítógép kell arra ott a netbookom, desktop alkalmazásokat meg futtasson 3,5"-os kijelzőn az, aki akar, nálam ez bőven ok a készülék kihagyására.

Nem vagy online Skypon? Most próbáltam működne a dolog. :D

N900

• Vendég
« Reply #814 Dátum: 2010, 03 28, 18:02:06 »

Ezt bebuktad!  :)
"Gyári funkciók" megszakadok a röhögéstől. a Hardvert nem lehet még mindig szoftverfrissíéssel cserélni, Apple-nél sem  :D :D :D

Ha  a felolvasás funkcióra gondolsz a szifonnál, meg sem közelíti az espeket, ezért kértem volna egy hihető demót tőled, de ez sem megy úgy látszik. Ja tényleg, hirtelen nincs nálad  a szifon? cask nem az őrzi az irodát?  :D

N900 a navigációnál is a beépített felolvasást használja z előrre rögzített hangállományok helyett, így bármit könnyedéd felolvas, elég egyszer begépelni. Ezt a funkciót természeretes bárhonna elérhetjük, megadhatunk egy dokumnetum nevet és azonnal felolvassa a tartalat stb.

Nem elérhető Mordon

« Reply #815 Dátum: 2010, 03 28, 18:05:57 »
"Ha  a felolvasás funkcióra gondolsz a szifonnál, meg sem közelíti az espeket, ezért kértem volna egy hihető demót tőled, de ez sem megy úgy látszik. Ja tényleg, hirtelen nincs nálad  a szifon? cask nem az őrzi az irodát?  :D"

Linkeltem az Index oldaláról felolvasott szöveget, linkeltem a gyári demo videót. Ha ennyi neked nem elég akkor sajnállak.

"Ezt a funkciót természeretes bárhonna elérhetjük, megadhatunk egy dokumnetum nevet és azonnal felolvassa a tartalat stb."

Elég háromszor megnyomnom a home gombot és a felolvasó funkció aktív lesz, bármire bökök, vagy bármilyen szöveg van a képernyőn azt felolvassa. No és nem idióta angol kiejtéssel, hanem magyarul.

Nem elérhető Mordon

« Reply #816 Dátum: 2010, 03 28, 18:15:52 »
"Ha  a felolvasás funkcióra gondolsz a szifonnál, meg sem közelíti az espeket"

N900

• Vendég
« Reply #817 Dátum: 2010, 03 28, 18:49:50 »
"Ha  a felolvasás funkcióra gondolsz a szifonnál, meg sem közelíti az espeket"

Hát ez tényleg vicces volt!  :D :D :D

N900

• Vendég
« Reply #818 Dátum: 2010, 03 28, 19:11:50 »
Linkeltem az Index oldaláról felolvasott szöveget, linkeltem a gyári demo videót. Ha ennyi neked nem elég akkor sajnállak.

Elég háromszor megnyomnom a home gombot és a felolvasó funkció aktív lesz, bármire bökök, vagy bármilyen szöveg van a képernyőn azt felolvassa. No és nem idióta angol kiejtéssel, hanem magyarul.
Válasz erre:

Magyarul is beszél, férfi hang, vagy átállítod női hangra, ezek mind állíthatók, Dart Weder hang, és még sorolhatnám, elég vicces.  :) Mint minden digitálisan generált hang.  :D
De legalább itt is ezer féle lehetőség korlátok nélkül.  :)

Itt a lista a nyelvekről, ez is régóta létezik linuxra, de N900  os is megy , ezt sem kellett megírni.  :)

A Navi ezt a rendszert használja, így nem kell  nyelvi fájlokat rögzíteni, kényelmes, egyszerű, ingyenes megoldás.

Nem elérhető Mordon

« Reply #819 Dátum: 2010, 03 28, 20:21:28 »
"Magyarul is beszél, férfi hang, vagy átállítod női hangra, ezek mind állíthatók, Dart Weder hang, és még sorolhatnám, elég vicces.  :) Mint minden digitálisan generált hang.  :D
De legalább itt is ezer féle lehetőség korlátok nélkül.  :)"

Nagyszerű, akkor hallhatnánk az Indexes Palik cikket N900-as tolmácsolásban is? ;)

N900

• Vendég
« Reply #820 Dátum: 2010, 03 28, 20:29:28 »
"Magyarul is beszél, férfi hang, vagy átállítod női hangra, ezek mind állíthatók, Dart Weder hang, és még sorolhatnám, elég vicces.  :) Mint minden digitálisan generált hang.  :D
De legalább itt is ezer féle lehetőség korlátok nélkül.  :)"

Nagyszerű, akkor hallhatnánk az Indexes Palik cikket N900-as tolmácsolásban is? ;)

Add a linket! Addig beállítok valami vicces hangszínt!  :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #821 Dátum: 2010, 03 28, 20:41:54 »
Add a linket! Addig beállítok valami vicces hangszínt!  :D

N900

• Vendég
« Reply #822 Dátum: 2010, 03 28, 22:39:43 »
Ismét érdemes Forma-1-et nézni
Van isten
2010.03.28. 09:58 - sixx

Nem azért, mert a ma reggeli futam első 30 körében több esemény történt, mint az előző évadban összesen, nem azért, mert ismét versenyben láthatjuk a sportág vitathatatlanul egyik legnagyobb alakját, és még csak nem is azért, mert Sebastian Vettel személyében egy nagyon szerethető pechvogelje van az F1-nek, nem.

Nekünk, magyar nézőknek az a lényeg, hogy végre nem kell egy kerengő dervis  censored ságait hallgatni, megszabadultunk a kioktató, lekezelő hangnemtől, amivel a kollégáit, a pilótákat, a csapatokat, mérnököket és a Safety Car vezetőjét is osztotta korábban, nem kell olyan marhaságokat hallgatni, hogyaszongya "XY beesett Z mögé", és végre nem az artikulátlan üvöltözés, hanem a lekesedés, és normális hangnem uralja a közvetítéseket. Nincs Palik, emberek, nincs Palik.

UPDATE: a sportrovatos kollégák sietve lelombozták lelkesedésemet: Palik László azért nem közvetített, mert autóversenyen vett részt, és jövő héten már sajnos visszatér a közvetítőállásba.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pyThPBOdBhA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HbQP4T33ITU[/youtube]
 :D :D :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #823 Dátum: 2010, 03 28, 22:47:01 »
Esetleg valami emberibb hangszín? :D

Egyébként ez hogy működik? Én csak rábökök az oldalon a szövegblokkra és felolvassa. Nálad?

N900

• Vendég
« Reply #824 Dátum: 2010, 03 28, 23:15:08 »
Esetleg valami emberibb hangszín? :D

Egyébként ez hogy működik? Én csak rábökök az oldalon a szövegblokkra és felolvassa. Nálad?

Itt nincs, hogy auto felolvassa bökködésre a webtartalmat, mert nagy a felobntása a kijelzőnek, el lehet olvasni rendesen zoom nékül is, hisz mi, fiatalok még megfeleő szemekkel rendelekezünk!  :D

Fel lehet tenni egy felolvasó programot, ami használja az espeak motort. Opcionális.

Itt a válaszom álhangon:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uNeJnXqlt08[/youtube]
 :D :D :D

parancssor:

espeak -v hu+f3 -a 100 -p 90 -s 180 ide jönna szöveg/fájl, weblap stb

remélem nem akarsz mostantól így társalogni itt...