2024, 12 28, 09:31:16

Szerző Téma: N900 általános beszélgetés  (Megtekintve 189196 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

N900

• Vendég
Re: N900 általános beszélgetés
« Reply #650 Dátum: 2010, 02 04, 12:29:34 »
Juj, tényleg.  :'(

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #651 Dátum: 2010, 02 04, 12:32:32 »
:)

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #652 Dátum: 2010, 02 04, 14:14:36 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Juj, tényleg.  :'(

Ő nem más mint Jobs álnéven, és hamarosan az is kiderül, hogy magyar származású, mint minden híres ember. Egyébként az sem tetszett neki, hogy a Google betőrt a mobil piacra, és most azzal fenyegette meg a világot, hogy Ők is kidobják saját keresőjüket. Lehet hogy itt a világvége? >:(

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #653 Dátum: 2010, 02 04, 21:37:38 »

Csak óvatosan, óvatosan. Azt is mondtam vala, hogy az N900 megbukott…  >:(

Ki szeretné, hogy jósoljak neki is?   >:(  ;)
(A Mozillás fiúk már találkoztak a haragommal  >:( :D )

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #654 Dátum: 2010, 02 04, 21:57:22 »

Én már meg sem merek szólalni ::)

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #655 Dátum: 2010, 02 04, 22:04:23 »
Én már meg sem merek szólalni ::)

"Csak óvatosan, óvatosan. Azt is mondtam vala, hogy az N900 megbukott…"

Vak tyúk is talál szemet.  :D
Modjuk én csak letilthatová tettem volna.

N900

• Vendég
« Reply #656 Dátum: 2010, 02 04, 22:08:31 »
"Beleive Me!"

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #657 Dátum: 2010, 02 04, 22:10:42 »
"Beleive Me!"

Örülök, hogy ilyen vicceket teszel közzé és nem a "csajod" képeit! :):)

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #658 Dátum: 2010, 02 05, 17:30:34 »

A ragozással probémák vannak. A mai mapig minden hol dicshimnuszokat zengnek az N900-ról. Mielőtt bukásról beszélnél ved figyelembe, hogy ez a készülék egy szűk rétegnek szó. Messze nem olyan populáris mint a legtöbb készülék. Nevezheted kisérletnek, vagy aminek akarod, de tény hogy 90%-ben meg vannak elégedve vele a vásárlók. Az a 10% meg nem érti hogy adhatott ki ilyen készüléket a Nokia. Na ez az a réteg aki bármit megvesz vásárlási kényszerből, aki nem olvas előtte (utána) a dolgoknak, aki csak a reklám szogeneknek hisz (ami legtöbbszőr igaz, csak a lényeget nem írják bele) és jön a hidegzuhany. Merem állítani, hogy a Maemo supportja jobb mint az iPhoné, viszont a marketingje messze élmarad sajnos. Hamarosan meglesz a készülék és akik nem bíznak az önkéntes fejlesztők munkájába, azoknak szeretném bebizonyítani, hogy tartalmas megbízható annak ellenére, hogy nem olyan látványos mint a konkurencia megoldásai. Előre határozottan nem állíthatok semmít, de remélem síkerrel járok. Az iPhone nálam stabil minősítést kapott, annak ellenére, hogy néha szüksége van az újraindításra, BT internet tetring aktív haszálat alatt dobálja a hálózatótt. Ezzel szemben az N900 24órás online kapcsolatot igér. Abban bízom, hogy megfelelő operátori tudás mellett az iPhonnál is stabilabb ipari modult kapok az N900-ban.

Nem elérhető Mordon

« Reply #659 Dátum: 2010, 02 05, 17:37:08 »
"Nevezheted kisérletnek, vagy aminek akarod, de tény hogy 90%-ben meg vannak elégedve vele a vásárlók. Az a 10% meg nem érti hogy adhatott ki ilyen készüléket a Nokia."

No igen, csak az a réteg amit te 100%-nak veszel mint N900 vásárlók, az sajna mobilt vásárló emberek 1-2%-a és akkor már sokat mondtam.
A Maemo-t mint smartphone rendszert még csak nem is jegyzik a statisztikák, mert annyira marginális adat, hogy nem érdemes vele számolni.

"Merem állítani, hogy a Maemo supportja jobb mint az iPhoné"

Ez szerinted miben nyilvánul meg?

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #660 Dátum: 2010, 02 05, 18:10:57 »
"Nevezheted kisérletnek, vagy aminek akarod, de tény hogy 90%-ben meg vannak elégedve vele a vásárlók. Az a 10% meg nem érti hogy adhatott ki ilyen készüléket a Nokia."

No igen, csak az a réteg amit te 100%-nak veszel mint N900 vásárlók, az sajna mobilt vásárló emberek 1-2%-a és akkor már sokat mondtam.
A Maemo-t mint smartphone rendszert még csak nem is jegyzik a statisztikák, mert annyira marginális adat, hogy nem érdemes vele számolni.

Még, de az is lehet hogy sokái így is marad, mivel nagyon kis réteget érint most. Hogy mit hoz a jővő meg nem tudni.

Látogas el a maemo.org-ra és meglátod. Napi szinten vannak nem  csak hírek újdonságok. Nem hiszed el de percenként születnek új topikok, persze ez egy nemzetközi oldal.A problémákat meg lehet beszélni, nem csak egymás között, de közvetlenül a fejlesztőkkel. Nagyon részletes leírások a frissítésekről, a várható fejlesztésekről, amibe bárki beszállat. Az a hit hogy telelesz szeméttel mert senki nem ellenőrzi téves. A fejlesztés különböző szakaszain is komoly szürésen megy át egy egy megoldás. Ha valami még is problémás arra a elhasználók egyből síkítanak, és nem kell féléveket várni a javításra, és még sorolhatnám.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #661 Dátum: 2010, 02 05, 18:17:30 »

Markáns Különbség az, hogy teljesen belelátsz a munkákba a rendszerbe, nincsenek titkolódzások, egy átlátható tiszta rendszer. Az én nézetem szerint is nem amatő hanem önkéntes programozói szellem dolgozik a rendszeren. Vagyis nem a sufniman Pistike. Ez szakmabeli profi szürkeállomány. Ne tévesszen meg az önzetlenségük.

Nem elérhető Mordon

« Reply #662 Dátum: 2010, 02 05, 18:51:11 »
"Látogas el a maemo.org-ra és meglátod. Napi szinten vannak nem  csak hírek újdonságok. Nem hiszed el de percenként születnek új topikok, persze ez egy nemzetközi oldal."

Nézegetem a maemo.org-ot de én nám látom azt amit te. Egy közepesebb iPhone-al foglalkozó fórumon is sokkal nagyobb forgalom van, egy xsellize, vagy fejlesztői oldalon meg szinte követni sem tudod a hozzászólásokat.

"Az a hit hogy telelesz szeméttel mert senki nem ellenőrzi téves. A fejlesztés különböző szakaszain is komoly szürésen megy át egy egy megoldás. Ha valami még is problémás arra a elhasználók egyből síkítanak, és nem kell féléveket várni a javításra, és még sorolhatnám."

Látszik, hogy nem használsz jailbrek-et, ugyanis ha használnál, akkor tudnád, hogy itt is ugyanez van.

"Markáns Különbség az, hogy teljesen belelátsz a munkákba a rendszerbe, nincsenek titkolódzások, egy átlátható tiszta rendszer."

Ha fejlesztő vagy, akkor itt is mindenhez hozzáférsz és ugyanúgy átlátod a rendszert, ha meg App Store alá fejlesztesz, akkor megkapsz ingyen az SDK-tól az oktató videókon át a developer fórumokig mindent.

"Az én nézetem szerint is nem amatő hanem önkéntes programozói szellem dolgozik a rendszeren. Vagyis nem a sufniman Pistike."

Pedig a pillanatnyilag elérhető alkalmazásokon nem igen látszik ez a nagy szellem, vagy az is lehet, hogy éppen az látszik, mivel akik erre írogatnak alkalmazásokat azok simán programozók, grafikához, felhasználói felület tervezéshez, ergonómiához semmit nem értenek.
Én a maemo.org-on látott programokban azt látom viszont, mint mikor megvettem 2 éve az iPhone-t, még nem volt hivatalos SDK és App Store és lelkes fiatalok írogattak programokat rá és az Installerrel lehetett telepítgetni őket (Cydia elődje).
Csak a jelenlegi alkalmazásokon látszik, hogy azóta eltelt 2 év és sokat fejlődött minden. Az N900-as alkalmazások esetében meg tisztán olyan érzésem van, mintha visszamentem volna az időben jó 2 évet.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #663 Dátum: 2010, 02 05, 20:20:25 »
"Látogas el a maemo.org-ra és meglátod. Napi szinten vannak nem  csak hírek újdonságok. Nem hiszed el de percenként születnek új topikok, persze ez egy nemzetközi oldal."

Nézegetem a maemo.org-ot de én nám látom azt amit te. Egy közepesebb iPhone-al foglalkozó fórumon is sokkal nagyobb forgalom van, egy xsellize, vagy fejlesztői oldalon meg szinte követni sem tudod a hozzászólásokat.

"Az a hit hogy telelesz szeméttel mert senki nem ellenőrzi téves. A fejlesztés különböző szakaszain is komoly szürésen megy át egy egy megoldás. Ha valami még is problémás arra a elhasználók egyből síkítanak, és nem kell féléveket várni a javításra, és még sorolhatnám."

Látszik, hogy nem használsz jailbrek-et, ugyanis ha használnál, akkor tudnád, hogy itt is ugyanez van.

"Markáns Különbség az, hogy teljesen belelátsz a munkákba a rendszerbe, nincsenek titkolódzások, egy átlátható tiszta rendszer."

Ha fejlesztő vagy, akkor itt is mindenhez hozzáférsz és ugyanúgy átlátod a rendszert, ha meg App Store alá fejlesztesz, akkor megkapsz ingyen az SDK-tól az oktató videókon át a developer fórumokig mindent.

"Az én nézetem szerint is nem amatő hanem önkéntes programozói szellem dolgozik a rendszeren. Vagyis nem a sufniman Pistike."

Pedig a pillanatnyilag elérhető alkalmazásokon nem igen látszik ez a nagy szellem, vagy az is lehet, hogy éppen az látszik, mivel akik erre írogatnak alkalmazásokat azok simán programozók, grafikához, felhasználói felület tervezéshez, ergonómiához semmit nem értenek.
Én a maemo.org-on látott programokban azt látom viszont, mint mikor megvettem 2 éve az iPhone-t, még nem volt hivatalos SDK és App Store és lelkes fiatalok írogattak programokat rá és az Installerrel lehetett telepítgetni őket (Cydia elődje).
Csak a jelenlegi alkalmazásokon látszik, hogy azóta eltelt 2 év és sokat fejlődött minden. Az N900-as alkalmazások esetében meg tisztán olyan érzésem van, mintha visszamentem volna az időben jó 2 évet.

Egy közepesebb iPhone-al foglalkozó fórumon is sokkal nagyobb forgalom van, egy xsellize, vagy fejlesztői oldalon meg szinte követni sem tudod a hozzászólásokat.

Ez egy kicsit ellentmondásosnak tünik számomra.

Ezt nem tagadom, lehetnének felhaszálóbarátabbak az alkalmazások, de a mostani tempoból következtetve itt nem fog kelleni két évet várni. Konkrétan melyik programra gondolsz? Vannak portolt 5-10 éves clonok a repró nevében, ezek azt a korszakot idézik, és pont ez a szép bennük. A rendszer már most megfelel a kor követelényeinek.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #664 Dátum: 2010, 02 10, 17:04:54 »

Azért itt is megy az őrület, nem csak az iPhone-n.

Fapados fatartó
:D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CEB6GIMuVaA [/youtube]

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #665 Dátum: 2010, 02 21, 21:30:54 »
Letölthető a Magyar nyelv a repoból

Hungarian lokalization

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #666 Dátum: 2010, 02 23, 07:57:32 »
Letölthető a "Hosszú ékezetek" csomag is a hardveres billentyűzethez, ugyanonnan!
Ctrl + Alt kombinációval használható...
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

N900

• Vendég
« Reply #667 Dátum: 2010, 02 27, 10:15:57 »
Készülőben az egyedi grafikus felületek:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K5Yd1ceVkHE[/youtube]

N900

• Vendég
« Reply #668 Dátum: 2010, 02 27, 10:38:20 »
Újabb dolog, amiből a szifon kimarad, N900 talán már az 1.2-vel megkapja a Flash Palyer 10.1et:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pee3nT4bPw4[/youtube]

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #669 Dátum: 2010, 02 27, 18:55:28 »
Készülőben az egyedi grafikus felületek:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K5Yd1ceVkHE[/youtube]

Jól néz ki de az órán lesz másodperc mutató is.  :D és a portré mod  :taps: :taps:

N900

• Vendég
« Reply #670 Dátum: 2010, 03 04, 21:28:53 »
Ez mekkora gagyi. Kukába vele!  :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mhzWFH82GCs&feature=player_embedded#[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WR2GUWrxTmU&feature=player_embedded[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EN3UBJp8298&feature=player_embedded[/youtube]

Forrás:

N900

• Vendég
« Reply #671 Dátum: 2010, 03 16, 17:54:17 »
Olyan fura, december 3-a óta nem kellett telepítgetnem újra semmit, formázni, frissítgetni, csak működik a készülék, használom, midnent meg tudok vele csinálni, legújabb fw is fenn van észrevétlenül.  :)

Android=Windóz ezen a tére, frissítés után újra kell telepíthgetni mident, beállítgatni stb, kuka.

Hát igen, linux az linux.  :)

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #672 Dátum: 2010, 03 16, 18:13:43 »
Olyan fura, december 3-a óta nem kellett telepítgetnem újra semmit, formázni, frissítgetni, csak működik a készülék, használom, midnent meg tudok vele csinálni, legújabb fw is fenn van észrevétlenül.  :)

Android=Windóz ezen a tére, frissítés után újra kell telepíthgetni mident, beállítgatni stb, kuka.

Hát igen, linux az linux.  :)

Nem tudom miért vagy kiakadva? Ved már észre, hogy ez nem WinMo.
Szerinted mi lesz a MeeGo-val? Most lesz N900-as változata vagy sem.?

N900

• Vendég
« Reply #673 Dátum: 2010, 03 16, 18:57:23 »
Nem tudom miért vagy kiakadva? Ved már észre, hogy ez nem WinMo.
Szerinted mi lesz a MeeGo-val? Most lesz N900-as változata vagy sem.?

Nem izgazt a meego. NEm foányzik, a mostani frissításben benne lesz a QT 4.6 amire a mego épül, így a meegos cuccok simán futnak n900on is, majd csinálunk romot a meggo rendszeréből. Megoldható egyszerűen, ez linux, meg van maemo.org támogatás.  :)

Csak van androidom is, azárt írtam, az ingyenességen kívül nem igen van köze a linuxhoz,d e legalább midenn megoldható vele.  :)

N900

• Vendég
« Reply #674 Dátum: 2010, 03 17, 22:48:25 »
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QrqWMhfNqFw&NR=1[/youtube]