"Látogas el a maemo.org-ra és meglátod. Napi szinten vannak nem csak hírek újdonságok. Nem hiszed el de percenként születnek új topikok, persze ez egy nemzetközi oldal."
Nézegetem a maemo.org-ot de én nám látom azt amit te. Egy közepesebb iPhone-al foglalkozó fórumon is sokkal nagyobb forgalom van, egy xsellize, vagy fejlesztői oldalon meg szinte követni sem tudod a hozzászólásokat.
"Az a hit hogy telelesz szeméttel mert senki nem ellenőrzi téves. A fejlesztés különböző szakaszain is komoly szürésen megy át egy egy megoldás. Ha valami még is problémás arra a elhasználók egyből síkítanak, és nem kell féléveket várni a javításra, és még sorolhatnám."
Látszik, hogy nem használsz jailbrek-et, ugyanis ha használnál, akkor tudnád, hogy itt is ugyanez van.
"Markáns Különbség az, hogy teljesen belelátsz a munkákba a rendszerbe, nincsenek titkolódzások, egy átlátható tiszta rendszer."
Ha fejlesztő vagy, akkor itt is mindenhez hozzáférsz és ugyanúgy átlátod a rendszert, ha meg App Store alá fejlesztesz, akkor megkapsz ingyen az SDK-tól az oktató videókon át a developer fórumokig mindent.
"Az én nézetem szerint is nem amatő hanem önkéntes programozói szellem dolgozik a rendszeren. Vagyis nem a sufniman Pistike."
Pedig a pillanatnyilag elérhető alkalmazásokon nem igen látszik ez a nagy szellem, vagy az is lehet, hogy éppen az látszik, mivel akik erre írogatnak alkalmazásokat azok simán programozók, grafikához, felhasználói felület tervezéshez, ergonómiához semmit nem értenek.
Én a maemo.org-on látott programokban azt látom viszont, mint mikor megvettem 2 éve az iPhone-t, még nem volt hivatalos SDK és App Store és lelkes fiatalok írogattak programokat rá és az Installerrel lehetett telepítgetni őket (Cydia elődje).
Csak a jelenlegi alkalmazásokon látszik, hogy azóta eltelt 2 év és sokat fejlődött minden. Az N900-as alkalmazások esetében meg tisztán olyan érzésem van, mintha visszamentem volna az időben jó 2 évet.