2024, 12 29, 00:55:49

Szerző Téma: N900 általános beszélgetés  (Megtekintve 189220 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sárkányölő

• Vendég
Re: N900 általános beszélgetés
« Reply #575 Dátum: 2010, 01 26, 22:53:38 »
"Kikapcsolható, hogy csak 2G-t használjon, ha nincs nagyobb sebességre szükség?"

Az N900 a egyik lejobban testreszebható készülék ha nem a legjobb. Ha akarod beállíthatod 1.5G-re is.  :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #576 Dátum: 2010, 01 26, 23:04:29 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Mindjárt jön a kontrázás, hogy ez nem így van, mert ez meg az azt mondja ésatöbbi. az iPhone meg ezt tudja, ezért az N900 nem tudja.  :)

Az OVI Storban fizetős alkalmazások vannak. Ha jól tudom már Maemora is. A lényeg az ingyenesség. Látsz valami esélyt arra hogy a szoftverfejlesztők cégek rákattanjanak? A SYgic már bíztos. Tulajdomképen a Linux nem zárja ki a fizetéses megoldást. Lásd Német közigazgatás. Szerintem sokan fizetnének komplexebb progikér is, ugy ahogy az Appstorben is ha van mögötte tartalom.

N900

• Vendég
« Reply #577 Dátum: 2010, 01 26, 23:06:02 »
"3,5G"

Kikapcsolható, hogy csak 2G-t használjon, ha nincs nagyobb sebességre szükség?

Persze, kikapcsolható, autó program is van rá, de engem nem zavar, T-Mobile még a hegyekben és 3,5G-vel megy, nekem folyamatosan.

"Szerintem ilyen aktív használat mellett nagyon jól teljesít az eszköz, ugyanis készenléti módban nem bontja se a wifit, se a többi kapcsolatot, a háttérben tovább dolgoznak a folyamatok, frissítések stb."

Ez kikapcsolható?
Értelmetlen dolog, hogy készenléti állapotban frissítgesse a böngésző tartalmát, vagy folyamatos kapcsolatot tartson fenn, ha nem szükséges.

Kikapcsolható minden. Én nem kapcsolok ki semmit, frissít, időjárás email minden, amit lehet, beállítottam, így nincs szükség számítógépre, minden egy helyen van, ha már támogatja ezeket, akkor legyen kihasználva. És bírja is az akku.

"Videózás 6 óra"

Gyári adat, vagy külsős lejátszóval mért adat?

Betöltöttem 4 filmet, és megnéztem, mikor betegen feküdtem egyik nap. A saját lejátszóval néztem a filmeket. a végén még 13% maradt, és több volt a film hossz, mint 6 óra, csak kerekítettem, sajnálom.

"Az opengls-es játékok gyorsan merítik a telefont, főleg azok, amik internet kapcsolatot használnak (openarena), ilyenkor 100%on használják ki a processzor és a grafikus kártyát, és az energiatakarékosság telejesen háttérba szorul."

Háttérbe küldve is zabálja a rendszert, vagy intelligensen felfüggeszti a futást?
(Egyrészt egy hívás esetén zavaró lenne, másrészt felesleges a háttérben futó vezérlés nélküli játék.)

Mivel ez egy valós multitaskos rendszer, így nem áll le a háttérbe küldött folyamat, program, ez nem windows mobile, iPhone OS,  Android, Bada, Limo, hogy leállítja a háttérben futó alkalmazásokat, amíg nincsenek használatban.

"Internetezésnél már jobb a helyzet, a processzor szépen leveszi teljesítményét 250Mhz-re és növeli sebességét 500/600 ra amikor épp kell, így órákat lehet barangolni a világhálón."

A flash-es oldalak mekkora erőforrást igényelnek?
Gyakorlatilag alig van már olyan oldal, ahol ne lenne pár kedves flash-es reklám, illetve ezek mennyire szűrhetők (hazai szűrés megoldott-e)?

Most teszteltem:
Youtube videózás 500Mhz
Flash alapú weblap You are not allowed to view links. Register or Login: 250Mhz
Flash tartalmú weblap: 250 Mhz
Animált flash tartalmak You are not allowed to view links. Register or Login: 250Mhz-550Mhz

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #578 Dátum: 2010, 01 26, 23:10:53 »
"Mivel ez egy valós multitaskos rendszer, így nem áll le a háttérbe küldött folyamat, program, ez nem windows mobile, iPhone OS,  Android, Bada, Limo, hogy leállítja a háttérben futó alkalmazásokat, amíg nincsenek használatban."

Ezt nem a rendszernek kell elsősorban figyelnie (annak is), hanem az alkalmazásnak. Kellemes meglepetés lehet egy autóverseny közben bejövő hívás ami elveszi a fókuszt, de nem állítja le a játékot, biztos élvezetes lehet úgy beszélgetni, hogy a háttérből bömböl a játék zenéje :D

Itt is kiütközik az, hogy ezt még nem egészen finomították ki, a multitask nem azt jelenti egy mobil eszköznél, hogy eszetlenül mindennek futnia kell a háttérben, ha kell, ha nem. Ez óriási hátrány, egyáltalán nem előny.

N900

• Vendég
« Reply #579 Dátum: 2010, 01 26, 23:12:21 »
Az OVI Storban fizetős alkalmazások vannak. Ha jól tudom már Maemora is. A lényeg az ingyenesség. Látsz valami esélyt arra hogy a szoftverfejlesztők cégek rákattanjanak? A SYgic már bíztos. Tulajdomképen a Linux nem zárja ki a fizetéses megoldást. Lásd Német közigazgatás. Szerintem sokan fizetnének komplexebb progikér is, ugy ahogy az Appstorben is ha van mögötte tartalom.

Nem kell esély, a nagy fejleztésekmár folyamatban vannak, fizetősek természetesen, és meg is fogják venni őket.  :)
Maya 2008 Linuxra is fizetős. Helyette van a Blender, ami ingyenes
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PcBECFLXmuc[/youtube]

Lehet választani, a linux világa mindig biztosítani fog egy ingyenes alternatívát, ezért olyan jó, csak kevesen ismerik.

Nokia viszont beleadott mindent az N900ba, hogy mindenki megkérdezze, mi  is az. Anyum is megkérdezte, mi az  az N900.  :)

N900

• Vendég
« Reply #580 Dátum: 2010, 01 26, 23:20:15 »
"Mivel ez egy valós multitaskos rendszer, így nem áll le a háttérbe küldött folyamat, program, ez nem windows mobile, iPhone OS,  Android, Bada, Limo, hogy leállítja a háttérben futó alkalmazásokat, amíg nincsenek használatban."

Ezt nem a rendszernek kell elsősorban figyelnie (annak is), hanem az alkalmazásnak. Kellemes meglepetés lehet egy autóverseny közben bejövő hívás ami elveszi a fókuszt, de nem állítja le a játékot, biztos élvezetes lehet úgy beszélgetni, hogy a háttérből bömböl a játék zenéje :D

Itt is kiütközik az, hogy ezt még nem egészen finomították ki, a multitask nem azt jelenti egy mobil eszköznél, hogy eszetlenül mindennek futnia kell a háttérben, ha kell, ha nem. Ez óriási hátrány, egyáltalán nem előny.

Nem kell okoskodnod, de látszik, nem vagy képben, milyen processzot kapott a te készülked és az N900 is. Csak itt a rendszer ki is használja ezt, nem úgy, mint az iPhone OS. Reklamálj a gyártónál, ne itt, Maemo-nál működik.
Itt a multitask multitaskot jelent. Ennyi, nem kell az ellenkezőjét állítanod, és nem kell senkinek bebizonyítania, hisz Nokia megtette.

A gagyi játékok itt is leállnak a háttérben, mint az iPhopnon, megnéztem.
A komoly játékok viszont nem, felesleges, mikor online játszol, és kidob a szerver, újra kell akkor csatlakozni stb, pontokat vesztesz... Így semmi értelme leállítani. De ezt tudnod kéne, iPhoneon te is online openarenazol, quake 3 stb, ugye? Ott leáll?

Nem elérhető Mordon

« Reply #581 Dátum: 2010, 01 26, 23:30:49 »
"Nem kell okoskodnod, de látszik, nem vagy képben, milyen processzot kapott a te készülked és az N900 is. Csak itt a rendszer ki is használja ezt, nem úgy, mint az iPhone OS. Reklamálj a gyártónál, ne itt, Maemo-nál működik."

Ne haragudj de te okoskodsz védesz egy ostobaságot.
Egy mobil eszköz esetén a legfontosabb az energiával való takarékoskodás, ha ezt a készülék rendszere semmibe veszi, mert éppen a Quake Arena szerverével tartja a nonstop kapcsolatot, akkor esetleg majd te fogsz a gyártónál panaszkodni, mikor neadja isten egy balesetnél nem tudsz mentőt hívni, mert lemerült a készüléked. Gondolom akkor nem fog vigasztalni a tudat, hogy az utolsó pillanatig kapcsolatban voltál a játékszerverrel és egyetlen pontot sem vesztettél, csak éppen az életedet, vagy valaki másét.
Ezért nem tartom sokra ezt a készüléket, mert minden hülyeséget fontosnak vélnek pár geek kedvéért, és ezért az alap használhatóságot és funkcionalitást dobják ki a kukába. Nem csoda, hogy ilyen rohamosan veszít a piaci részesedéséből a Nokia, hisz fingja nincs, hogy a felhasználóknak (az igazinak, nem garázsban görnyedő Linux geek-nek) mire is van szüksége.

Egy háttérben felejtett 3D-s játék mennyi idő alatt is szívja 0-ra az aksidat? 2-3 óra?

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #582 Dátum: 2010, 01 26, 23:32:41 »
Nem kell okoskodnod, de látszik, nem vagy képben, milyen processzot kapott a te készülked és az N900 is. Csak itt a rendszer ki is használja ezt, nem úgy, mint az iPhone OS. Reklamálj a gyártónál, ne itt, Maemo-nál működik.
Itt a multitask multitaskot jelent. Ennyi, nem kell az ellenkezőjét állítanod, és nem kell senkinek bebizonyítania, hisz Nokia megtette.

A gagyi játékok itt is leállnak a háttérben, mint az iPhopnon, megnéztem.
A komoly játékok viszont nem, felesleges, mikor online játszol, és kidob a szerver, újra kell akkor csatlakozni stb, pontokat vesztesz... Így semmi értelme leállítani. De ezt tudnod kéne, iPhoneon te is online openarenazol, quake 3 stb, ugye? Ott leáll?

Widgettek mennyire zavarnak be? Fogyasztás stabilitás.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #583 Dátum: 2010, 01 26, 23:38:34 »
"Nem kell okoskodnod, de látszik, nem vagy képben, milyen processzot kapott a te készülked és az N900 is. Csak itt a rendszer ki is használja ezt, nem úgy, mint az iPhone OS. Reklamálj a gyártónál, ne itt, Maemo-nál működik."

Ne haragudj de te okoskodsz védesz egy ostobaságot.
Egy mobil eszköz esetén a legfontosabb az energiával való takarékoskodás, ha ezt a készülék rendszere semmibe veszi, mert éppen a Quake Arena szerverével tartja a nonstop kapcsolatot, akkor esetleg majd te fogsz a gyártónál panaszkodni, mikor neadja isten egy balesetnél nem tudsz mentőt hívni, mert lemerült a készüléked. Gondolom akkor nem fog vigasztalni a tudat, hogy az utolsó pillanatig kapcsolatban voltál a játékszerverrel és egyetlen pontot sem vesztettél, csak éppen az életedet, vagy valaki másét.
Ezért nem tartom sokra ezt a készüléket, mert minden hülyeséget fontosnak vélnek pár geek kedvéért, és ezért az alap használhatóságot és funkcionalitást dobják ki a kukába. Nem csoda, hogy ilyen rohamosan veszít a piaci részesedéséből a Nokia, hisz fingja nincs, hogy a felhasználóknak (az igazinak, nem garázsban görnyedő Linux geek-nek) mire is van szüksége.

Egy háttérben felejtett 3D-s játék mennyi idő alatt is szívja 0-ra az aksidat? 2-3 óra?

Aki ilyen készüléket használ, az tudja mit csinál. El tudja dönteni mennyi aksierő van hátra. Nem hiszem hogy a háttérben futó alkalmazások tekintetében le kéne regadni a játékoknál. Szerintem a háttérben futó kommunikácios formák sokkal fontosabbak.

N900

• Vendég
« Reply #584 Dátum: 2010, 01 26, 23:42:06 »
Widgettek mennyire zavarnak be? Fogyasztás stabilitás.

így néz ki az enyém, a teljesítményét már ismered az N900nak.  :)
Frissít, letlt, képeket lapozgat, rádiózás, minden van itt. Különösebb gondot nem tapasztaltam.
Van GPS nyomkövető, loggoló, van egy szempár, ami a giroszkópos alpkalmazás erra arra pislog, épp ahogy áll a telefon.  :)

4 oldal van, amit tudsz mozgatni, ás telepakolni amivel csak szeretnéd, majd lesz videjkó is róla, jpofa, ötletes, alkalmazásgazdag és úgy néz ki, ahogy szeretnéd, nincs korlátozás.

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

N900

• Vendég
« Reply #585 Dátum: 2010, 01 26, 23:44:45 »
Aki ilyen készüléket használ, az tudja mit csinál. El tudja dönteni mennyi aksierő van hátra. Nem hiszem hogy a háttérben futó alkalmazások tekintetében le kéne regadni a játékoknál. Szerintem a háttérben futó kommunikácios formák sokkal fontosabbak.

openarena: bejövő hívást kiírja konzolra a játékban a többieknek, hogy épp telefonálsz, így nem vadász le senki téged amig bontja a készülék a vonalat.  :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #586 Dátum: 2010, 01 26, 23:48:18 »

Teljesen mindegy, hogy mi az amit a háttérben felejtesz és leszívja az aksidat.
Nem véletlen, hogy WinMo-ra és Symbian-ra is igencsak fontos alkalmazások a taskmanager-ek, amikkel ki lehet lőni a háttérben futó alkalmazásokat.

Elég, ha videónézés, játék, vagy egy komolyabb flash-es weboldal nézegetése közben kapsz egy bejövő hívást és utána más tennivalód lesz és elrakod a készüléket, lehet, mire 1-2 óra múlva előveszed már le is merült, mert milyen jó is a háttérben wifi-ző, 3G-ző alkalmazás, ami még mellette tök fölöslegesen 100%-on járatja az egész vasat.

Mondhatsz amit akarsz, de ez egy hiányosság, nem előny, mégpedig igen súlyos és veszélyes.

N900

• Vendég
« Reply #587 Dátum: 2010, 01 26, 23:52:44 »
Mondhatsz amit akarsz, de ez egy hiányosság, nem előny, mégpedig igen súlyos és veszélyes.

Ha hiányosság lenne, akkor nem menne egy teljes napt a készülékem, ez még nem esett le?

Mivel mobil készülék természetesen midne alkalmazásba be lehet ültetni az energiagazdálkodást, amit az OS ellenőriz, ha nem tartlamazza, és az alkalamazás nem tilja le az energiagazdálkozást, a rendszer auto felfüggeszti a folyamatot.

Mit hiányolsz a rendsezrből igazából?

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #588 Dátum: 2010, 01 27, 00:07:03 »
Teljesen mindegy, hogy mi az amit a háttérben felejtesz és leszívja az aksidat.
Nem véletlen, hogy WinMo-ra és Symbian-ra is igencsak fontos alkalmazások a taskmanager-ek, amikkel ki lehet lőni a háttérben futó alkalmazásokat.

Elég, ha videónézés, játék, vagy egy komolyabb flash-es weboldal nézegetése közben kapsz egy bejövő hívást és utána más tennivalód lesz és elrakod a készüléket, lehet, mire 1-2 óra múlva előveszed már le is merült, mert milyen jó is a háttérben wifi-ző, 3G-ző alkalmazás, ami még mellette tök fölöslegesen 100%-on járatja az egész vasat.

Pontosan az ilyen felhasználokra gondoltak az Applénél amikor lebutitották az iPhonet alapból. Mi lett az eredmény? Feltörték. :D Az N900.nál is leálljthatód a futó progikat, és ha elfelejted, az iPhonnál is elfelejted.
Emlékszem WinMon pont az volt a probléma, hogy az x-re való katitntás nem a valós bezárást jelentette. Ha van kalapja az a baj, ha nincs az a baj.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #589 Dátum: 2010, 01 27, 00:17:50 »
így néz ki az enyém, a teljesítményét már ismered az N900nak.  :)
Frissít, letlt, képeket lapozgat, rádiózás, minden van itt. Különösebb gondot nem tapasztaltam.
Van GPS nyomkövető, loggoló, van egy szempár, ami a giroszkópos alpkalmazás erra arra pislog, épp ahogy áll a telefon.  :)

4 oldal van, amit tudsz mozgatni, ás telepakolni amivel csak szeretnéd, majd lesz videjkó is róla, jpofa, ötletes, alkalmazásgazdag és úgy néz ki, ahogy szeretnéd, nincs korlátozás.

Brutál jól néz ki, csak kérdés ebből napsütésben mennyit látsz? A 16millió szin,és a800x480 felbontás mellett.

N900

• Vendég
« Reply #590 Dátum: 2010, 01 27, 00:19:41 »
A Maemot már 2004-től fejlesztik, elég bunkóság és nagy bátorság lenézni a feljelsztőket, és azt állítani, hogy 6 év alatt nem építeték bele az energiagazdálkodást a mobile nokia operációs rendszerbe.

Az energiagazdálkodás tökéletesen működik N900-nál, N810-nél, N800-nál, és N770-né is!  :)

Azért 6 év alatt sikeresen kiforrta magát a rendszer, és jön a következő lépés, a multitouch rendszer, ami a Maemo 7-ben fog új lészülékkel megjelenni.

Készül egy átmeneti rendszer, Maemo 6 néven, de ki tudja, mit hoz a jövő.
Egy AM.OLDE kapacitív kijelző, fizikai billentyűzet, ami 1 mm vastag.  :)

N900

• Vendég
« Reply #591 Dátum: 2010, 01 27, 00:22:59 »
Brutál jól néz ki, csak kérdés ebből napsütésben mennyit lász?

Direkt kimentem, telibeverte a nap a kijelzőt, és tökéletesen, szolarizáltan lászik minden, a kék színt a sárgát tökéletesen ki lehet venni, a fehér az mintha barníva lenne. Nem hittem a szememnek, de ez a transflektív réteg tényleg működik rendesen, ilyenkor kikapcsol a háttérvilágítás, mert felesleges, mivel magát a napfényt használja fel a megjelenítésre, a speciális reflektív rétegről módosiultan verédnek vissza a napsugarak, színekké alakítva. Érdekes megoldás, de energiatakarékos, az tuti, nem kell max háttérfény ha süt a nap, semmi energiát nem fogyaszt az LCD panel ilyenkor (jó, minimálisat fogyaszt)

Nem elérhető Mordon

« Reply #592 Dátum: 2010, 01 27, 03:06:46 »
"Ha hiányosság lenne, akkor nem menne egy teljes napt a készülékem[/b], ez még nem esett le?"

Dobj háttérbe egy 3D-s játékot és nézzük meg elmegy-e egy napig a készüléked? :D

"Mivel mobil készülék természetesen midne alkalmazásba be lehet ültetni az energiagazdálkodást, amit az OS ellenőriz, ha nem tartlamazza, és az alkalamazás nem tilja le az energiagazdálkozást, a rendszer auto felfüggeszti a folyamatot."

No ez mindjárt jobban hangzik.
Bár elméletileg egy alkalmazásnak sem lehetne az energiagazdálkodást letiltania.

Ha én futtatok egy 3D-s játékot és a háttérbe küldöm, akkor a rendszer azonnal visszaveszi a GPU-t, mivel a háttérben futó alkalmazásnak nincs szüksége a megjelenítésre. Ezzel párhuzamosan szépen csökkenti a CPU terhelést is.
Egy előtérben 100%-on terhelő alkalmazás a háttérbe küldve akár 20-30%-os CPU terheltségig visszamegy úgy, hogy közben működik az interakció (pl. vakon vezetem tovább a pályán az autót a hangokra utalva).
Ha meg leteszem az asztalra és nem érzékel a részemről semmilyen beavatkozást, akkor szép lassan lecsökkenti az alkalmazást 2-3%-os terhelésre és egész addig ott tartja, míg fel nem emelem és nem érzékeli a mozgást.
Egy nem interaktív alkalmazás esetén, pl. jegyzetfüzet a háttérbe helyezés után 1-2 perccel megy az alkalmazás idle-be és onnan semmit nem terhel, csak a memóriát.
És ezt egyetlen alkalmazás sem bírálhatja felül, mert a rendszer kezeli, semmi értelme nem lenne annak, hogy a háttérben futó alkalmazás 100%-on terhelje a hardvert, csak azért, mert ostobá a programozója és ezért a felhasználót megszivathassa. (Pl egy Quake3 szintű játék a háttérben felejtve, ha nem venné vissza a rendszer a terhelését, akkor 1-2 óra alatt szépen lenullázná az aksit a zsebedben, anélkül, hogy bármit is észrevennél belőle.

Nem elérhető Mordon

« Reply #593 Dátum: 2010, 01 27, 03:09:05 »
"Direkt kimentem, telibeverte a nap a kijelzőt, és tökéletesen, szolarizáltan lászik minden"

Hol laksz te, ahol hajnali negyed egykor bármit is "telibever" a nap? :D :D

N900

• Vendég
« Reply #594 Dátum: 2010, 01 27, 09:16:57 »
megszivathassa. (Pl egy Quake3 szintű játék a háttérben felejtve, ha nem venné vissza a rendszer a terhelését, akkor 1-2 óra alatt szépen lenullázná az aksit a zsebedben, anélkül, hogy bármit is észrevennél belőle.

Nem lehet a háttérben felejteni ezeket a játékokat, mert ablakváltás le van tiltva, állandóan a játék dominál legfelül, szóval ha mér meguntad, kilépsz belőle, hogy elkerüld az ilyen problémákat.

Én tv-re szoktam kitenni a játékot, 800x600 felbontás már élvezhető HD tv-n. Aki nem akarja használni az ilyen tpusú játékokat, az nem teszi fel, én szeretem, a Wormux-ot is, hálózatban játszani barátokkal  nekem buli.

Nyaraláskor is jól jön, mikor a tengerpartra nem viszem magammal a notebookot, csak egy napenergiás töltőt és az N900at, nem lesz gond, hogy lemerül, nem lesz gond, hogy ragyogó napsütés van, a kijelző tökéletesen olvasható, és energiatakarékos a rendszer. És még barna is leszek unatkozás nélkül. Vagy épp ráá égek, miközben openarenazok.  :)

Nem elérhető Mordon

« Reply #595 Dátum: 2010, 01 27, 10:16:52 »
"Nem lehet a háttérben felejteni ezeket a játékokat, mert ablakváltás le van tiltva, állandóan a játék dominál legfelül, szóval ha mér meguntad, kilépsz belőle, hogy elkerüld az ilyen problémákat."

Ha ezzel kezded, akkor elkerültünk volna pár hozzászólást :D

Magyarul az alkalmazások kezelik az energiagazdálkodást, ha azok nem akkor a rendszer felügyeli azt, ha meg adott alkalmazás ezt felülbírálja, akkor azt nem lehet háttérbe küldeni.

Már csak egy kérdés maradt, ha ilyen játékkal játszol és jön egy bejövő hívás, akkor mi történik? A hívás felülbírálja az ablakváltás tiltását és hívás után visszahozza?

N900

• Vendég
« Reply #596 Dátum: 2010, 01 27, 10:34:27 »
"Nem lehet a háttérben felejteni ezeket a játékokat, mert ablakváltás le van tiltva, állandóan a játék dominál legfelül, szóval ha mér meguntad, kilépsz belőle, hogy elkerüld az ilyen problémákat."

Ha ezzel kezded, akkor elkerültünk volna pár hozzászólást :D

Kérdezted? Nem!  :D

Magyarul az alkalmazások kezelik az energiagazdálkodást, ha azok nem akkor a rendszer felügyeli azt, ha meg adott alkalmazás ezt felülbírálja, akkor azt nem lehet háttérbe küldeni.

Az energiagazdálkodás így van az Windows Mobilnál és Androidnál is, és beállíthatod, hogy az alkalmazásod mindig legfelül legyen e vagy ne. Ez egy alap dolog az oprendszereknél.
Ne keverd össze az energiagazdálkodást az oprendsezr ablakkezelésével!

Már csak egy kérdés maradt, ha ilyen játékkal játszol és jön egy bejövő hívás, akkor mi történik? A hívás felülbírálja az ablakváltás tiltását és hívás után visszahozza?

Pontosan. Jön a hívás, beszélsz, leteszed, játszol tovább, mintha misem történt volna

N900

• Vendég
« Reply #597 Dátum: 2010, 01 28, 15:41:21 »
A magyar hivatalos megjelenés előtt már egy hónappal előbb lehet mmst küldeni/fogadni. Ez is milyen tré dolog a Maemo 5-nél, ugye!? Mennyire gáz, hogy nem kell éveket várni. Borzalmas, nem tetszik, eladom a csába.  :)

N900

• Vendég
« Reply #598 Dátum: 2010, 01 28, 17:59:45 »
Egy kis ízelítő a Qt (kjút) alkalmazás-fejlesztő környezetről N900on:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3kkS2vP4-_4&feature=related[/youtube]

Nem elérhető Mordon

« Reply #599 Dátum: 2010, 01 28, 22:35:40 »
A magyar hivatalos megjelenés előtt már egy hónappal előbb lehet mmst küldeni/fogadni. Ez is milyen tré dolog a Maemo 5-nél, ugye!? Mennyire gáz, hogy nem kell éveket várni. Borzalmas, nem tetszik, eladom a csába.  :)

És ki is lehet kapcsolni a  censored ba?
Kell a francnak...