2025, 01 01, 11:33:57

Szerző Téma: N900 általános beszélgetés  (Megtekintve 189303 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sárkányölő

• Vendég
Re: N900 általános beszélgetés
« Reply #325 Dátum: 2009, 12 07, 14:40:41 »
Nagyon bátran prognosztizász ami rendszeresen nem jön be. :p

Lifeforce

• Vendég
« Reply #326 Dátum: 2009, 12 07, 15:27:52 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Tudom hogy idegesítő tud lenni a pali :D de semmi értelme felkapni a vizet, Mordon már csak ilyen, csak a tényeknek hisz. Személyeskesdéstől sem kell tartanod mindenkivel így csípkelődik.
Én előszeretettel használom a szerintem, és az én véleményem szerint szavakat.
Ezekkel nem csak tiszteletben tartod a másik véleményét, hanem jelzed azt, hogy ez a saját véleményed, érzéseid, ami lehet teljesen eltérő másétól.
Hagyatkozhatok és építhetek tényekre mint az N900 hardvere, mert az tény.
Itt kijelenthetem, hogy az iPhone vagy xyz jobb.
Ha azt mondom, hogy véleményem szerint, az-az nekem a maemo jobban megtetszett mint az összes többi OS, akkor bárki áradozhat nekem az iphone OSX-ről, nem igazán érdekel, és bizony sértő ha valaki azt mondja "buta vagy" hozzá ez azért van. (ezért választottam szét multkor a hozzászólásokat, majd inkább töröltem).
Viszont ez az első maemoval készült telefonos kütyü, ami sokkal nagyobb és gyorsabb fejlődésre enged következtetni...
És pontosan ez volt a multkori "nyilt vs zárt" rendszer hozzászólásom lényege amit te is kifejtettél...
Jön Gézabácsi, megveszi, és nem tudja úgy használni ahogyan szeretné, mert kell hozzá JB.
N900-nál eleve semmi korlátozás, letöltök egy "install listát" rákatt az App managerre, és jó sok cucc már is elérhető.
Igaz ennek is megvan a hátránya, kinyírtam párszor (2x) a rendszert, mert olyat is rátölthettem.
A másik a golyós játék, nekem gyönyörűen megy.
De lesz videó is róla, mert tényleg meglepően szép a grafikája a wormuxal együtt.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #327 Dátum: 2009, 12 07, 15:46:32 »
Mordon

rendszerek és felépítésük is hasonlóak (Unix/Linux).

Bocsánat, a Maemo soha nem volt Unix Linux.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #328 Dátum: 2009, 12 07, 17:16:44 »
Akit érdekel innen megoldhatja a PPTP VPN-t igénylő MPPE.

PPTP: tömötitési és titkosítási protokoll

MPPE: titkosítás virtuális magánhálozatokon forgalmazott adatokhoz (40-56-128bites)

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #329 Dátum: 2009, 12 07, 19:35:12 »
"Ennek ellenére már most túlmutat az összes oprendszeren, az Apple diktatórikus üzletpolitikáján"

Igen, diktatórikus, és néha nem egyértelmű, de ami tény, hogy működik, ellentétben az OVI-val, ami egyelőre minden csak nem jól használható alkalmazás áruház.

"a JB meg csak egy ideiglenes megoldás, amit a Julcsi néni, Pista bácsi meg sem tud oldani."

Julcsi néni és Pista bácsi nem jailbreak-el, mert kiválóan elvan a gyári megoldásokkal, ellenben nem fog N900-at vásárolni, mert egy mobil esetén nem kíván pilótavizsgát letenni.

"A ma forgalomba lévő iPhonok 4-6%-ka van JB-zve. Inenntől ne jöjjön senki azzal, hogy az iPhone JB-vel mindent tud, mert az iPhone tudását a piac nem a pár db   Feltört iPhone alapján ítéli meg."

Így igaz, 4-6% a többiek meg elégedetten használják az eredeti felállásban.
Egy apró dolgot viszont nem vettél figyelembe. Mobil OSX alapú készülékből lassan 80 millió van a felhasználóknál, ennek a 4-6%-a akkora felhasználói bázis amitől a Nokia a seggét a földhöz verné örömében, ha mint Maemo usereket üdvözölhetné (egyelőre még ezen felhasználóknak tizedét sem teszi ki az N900-at vásárlók száma.

"a mai napig nem tut a háttérben futtatni programokat (és még sorolhatnám) mert nem bíznak magukban, a rendszerükben."

Bíznak ők a rendszerben, csak józanul gondolkodnak.
Hiába az N900-as nagy szabadsága, megveszed és szépen tilthatsz le mindent, Wifi, BT, háttérben futó alkalmazások, MSN és Skype a névjegyzékben stb. mert ha nem teszed, akkor fél napig sem megy el a készülék. Itt az Apple korlátoz ott meg te magad önként, de mindkét oldalon használhatsz mindent, ha szükségesnek ítéled.
A mikéntje érdektelen, mert mindkét esetben barkácsolnod kell (vicces volt, mikor rákérdeztem, hogy van-e Maemo-ra prc-t ismerő ebook olvasó, akkor azt a választ kaptam, hogy nincs, de írjak magamnak, vagy portoljak egy Linux alkalmazást :D).

"Nincs benne és nem is lesz letöltésvezérlő"

Ne soroljuk, hogy mi nincs alapból adott rendszerekben, mert mindent egyik sem tud, külsős megoldás meg mindegyikre van (iPhone-ra is).

"Az Applenek első a pénz és csak utána az ember. Akkor amikor egy ócska telefon miatt meghal egy ember, és a mai napig a tajvani Foxonnal gyártat az Apple minden fajta retorzió nélkül, erkölcstelen, de az is amikor a szerencsétlenül járt vásárlókat a hallgatását akarta megvásárolni az Apple."

Ahhoz mi köze a megrendelőnek, hogy egy tolvaj a lefülelésekor kiugrik az ablakon?
A "szerencsétlen" vásárlók meg fülüket-farkukat behúzva vontak vissza minden vádat, amikor az adott ország fogyasztóvédelme közbe akart lépni a sok baleset miatt és helyi kivizsgálásokat indítottak (érdekes módon, mióta EU-s vizsgálat indul minden bejelentés után, azóta nincs több érdekes "robbanás").
Nem kell felülni egy bizonyos konkurens gyártó lejárató kampányának.

"Bízom benne, hogy a Nokiának lesz annyi esze, mint ahogy az N900-nál is volt és a legfejlettebb hardveres megoldásokat használta"

Úgy mint a rezisztív képernyőt, a kis kapacitású akksit, a gyenge billentyűzetet, vagy a fele olyan erős GPU-t?

"és elvárom, hogy a 920-ban két magos procci legyen különben elbukik."

Egy ilyen eszköz nem a magok számától lesz gyors, hanem az intelligens hardverkomponensektől.
Ugyebár nem kell kiherélni a GPU-t, meg a hardveres videógyorsítást (pl. HD2), rendszerszinten támogatni kell ezeket a hardvereket, egyéb számításokra is befogni és akkor máris nagyságrendekkel gyorsabb készülék kerül a kedves vásárló kezébe.

Nem elérhető Mordon

« Reply #330 Dátum: 2009, 12 07, 19:48:02 »
"Én előszeretettel használom a szerintem, és az én véleményem szerint szavakat."

Én általában megpróbálok tényekhez ragaszkodni, pl. minek írjam azt, hogy szerintem az N900 GPU-ja fele olyan teljesítményre képes, mint a 3GS-é, amikor ez tény (egyel kisebb GPU van benne), vagy, hogy normál használat esetén jó, ha egy napig elketyeg, hisz ez is tény és mindenki megírja, aki használja (ha jól tévedek Te is). Az is tény, hogy a két készülék nagyon hasonló hardveres és szoftveres felépítésű, így az összehasonlításuk adja magát.
Lehet, hogy ezekkel én megbántom az érzéseid, de ezt legkevésbé sem akarom, csupán vitát generálok, amiből mindketten (illetve akik még olvassák) tanulhatunk.
Az, hogy leírod hogy a Maemo játékok frenetikusak, az önmagában semmit nem jelent, írd le hogy mik azok és Te miért tartod annak. Linket is tudsz mellékelni, mert szinte mindenhez van már videó.

"és bizony sértő ha valaki azt mondja "buta vagy" hozzá ez azért van. (ezért választottam szét multkor a hozzászólásokat, majd inkább töröltem)."

Ott olyan hibát róttál fel az iPhone-nak ami nem létezik, mert user error. Vagyis saját magadnak köszönhetted a roaming során megtörtént súlyos számlát (bekapcsoltad a roaming alatti adatátvitelt, ami alapból kikapcsolt állásban van), ha a kocsiban kikapcsolod a biztonsági övet és baleset esetén kirepülsz a kocsiból, akkor sem a kocsi gyártója a hibás, hanem Te.

"Jön Gézabácsi, megveszi, és nem tudja úgy használni ahogyan szeretné, mert kell hozzá JB."

A különbség az, hogy Géza bácsi alapból jól tudja használni, ha meg expert kívánságai vannak, akkor megteheti mindkét rendszer esetén és mindkét rendszer esetén kell ehhez némi alaptudás, vagy segítség.

"N900-nál eleve semmi korlátozás, letöltök egy "install listát" rákatt az App managerre, és jó sok cucc már is elérhető."

Ala Cydia.

"Igaz ennek is megvan a hátránya, kinyírtam párszor (2x) a rendszert, mert olyat is rátölthettem."

No ezért nem elérhetők ezek a funkciók iPhone-on és ezért is vásárolják többen. Erzsike néni nem akar barkácsolni és nem akar how-to-kat olvasni, hogy használhassa a készülékét.

"A másik a golyós játék, nekem gyönyörűen megy.
De lesz videó is róla, mert tényleg meglepően szép a grafikája a wormuxal együtt."

Kíváncsian várom, mert eddig vagy 2 tucat You Tube-os videót láttam róla, de mindegyiknél akadozott.

Nem elérhető Mordon

« Reply #331 Dátum: 2009, 12 07, 19:49:56 »
Mordon

rendszerek és felépítésük is hasonlóak (Unix/Linux).

Bocsánat, a Maemo soha nem volt Unix Linux.

Mobile OSX - Unix
Maemo - Linux

Az alapok azonosak, Terminal parancsok is ugyanazok és a rendszerek felépítése is hasonló. Az, hogy a grafikus felület eltér ne tévesszen meg, a motorházban hasonló szív dobog mindkettőben :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #332 Dátum: 2009, 12 07, 21:19:32 »
Mobile OSX - Unix
Maemo - Linux

Az alapok azonosak, Terminal parancsok is ugyanazok és a rendszerek felépítése is hasonló. Az, hogy a grafikus felület eltér ne tévesszen meg, a motorházban hasonló szív dobog mindkettőben :D

"Mobile OSX - Unix
Maemo - Linux"

Ez már igaznak igaz, de nagyon elnagyolt. Helyesen ez lenne.

OSX - UNIX

Maemo - Debian

Lifeforce

• Vendég
« Reply #333 Dátum: 2009, 12 07, 21:38:15 »
"és bizony sértő ha valaki azt mondja "buta vagy" hozzá ez azért van. (ezért választottam szét multkor a hozzászólásokat, majd inkább töröltem)."

Ott olyan hibát róttál fel az iPhone-nak ami nem létezik, mert user error. Vagyis saját magadnak köszönhetted a roaming során megtörtént súlyos számlát (bekapcsoltad a roaming alatti adatátvitelt, ami alapból kikapcsolt állásban van), ha a kocsiban kikapcsolod a biztonsági övet és baleset esetén kirepülsz a kocsiból, akkor sem a kocsi gyártója a hibás, hanem Te.
Mióta is használsz iPhone-t?  :D
Nos erre egyet mondok, örülök, hogy javították.
Mint akkor is írtam, bizony elsők között tesztelhettem...
Bizony beszo... csúnyán...
És ha az butaság, hogy bekapcsoltam (magam indítottam elsőnek), és elkezdtem használni egy linuxos superuser társaságában...
Semmit nem kapcsoltam ki vagy be, alapból ez volt a beállítás...
Tényleg nem értettem hozzá (még jóhogy... szerintem akkor még szinte senki az új felhasználók közül).
És mint írtam, nem csak nekem okozott kellemetlenséget...  >:(
Dehát ez a "teszterek sorsa"  :D

Lifeforce

• Vendég
« Reply #334 Dátum: 2009, 12 07, 21:53:39 »
Egyébként azért sem értelek, mert nekem a következő dolgok fontosak:
Elsőlapi és hátlapi kamera, FM rádió, beépített memória, qwerty, linux vagy unix op. rendszer, USB csatlakozás (már a micro USB-nek sem örülök), Átlagos bitrátájú divx - xvid film lejátszása, és hogy megmosolyogj, menjen rajta egy minimum worm clone  :D
Lássuk csak:... (szerintem felesleges, úgy is tudod mit írnék)
Ezért nem hasonlítom az iphonehoz, mert egy csomó minden hiányzik belőle ami nekem kell.
Záró mondatként, és az itt fórumozók a tanuk rá, az Omnia 1-et a csatlakozója miatt hajítottam el :)
Szóval csak ennyire ragaszkodom ahhoz amire szükségem van és használok...
Ezért van az, hogy nincs mihez hasonlítanom az N900-at, és baromira nem érdekel az iPhone  ;D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #335 Dátum: 2009, 12 07, 22:23:12 »
E-book olvasó FBReader eredetileg Zaurusra.

Támpgatott formátumok:FB2, TXT, html, rtf, chm, Plucker.

Az egyik kedvenc gurum :D You are not allowed to view links. Register or Login

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #336 Dátum: 2009, 12 07, 22:59:19 »

AlmosTI grafikus számológép emuláció, egyelőre csak N800-810-re.

Nem elérhető Mordon

« Reply #337 Dátum: 2009, 12 08, 00:27:10 »
"Mobile OSX - Unix
Maemo - Linux"

Ez már igaznak igaz, de nagyon elnagyolt. Helyesen ez lenne.

OSX - UNIX

Maemo - Debian

Nem, ha ennyire lebontod akkor:

OSX - BSD Unix
Maemo - Debian Linux distrib

:D

Nem elérhető Mordon

« Reply #338 Dátum: 2009, 12 08, 00:29:03 »
"Mióta is használsz iPhone-t?  :D"

Lassan 3 éve, még első generációs készülékkel léptem be a táborba az 1.2-es rendszernél.

"Nos erre egyet mondok, örülök, hogy javították."

Ez a funkció már akkor megvolt és működött (tapasztalat).

Nem elérhető Mordon

« Reply #339 Dátum: 2009, 12 08, 01:02:05 »
"Elsőlapi és hátlapi kamera"

Kamera van, előlapi neked lehet, hogy fontos, de embert nem ismerek aki használná. :D

"FM rádió"

A rádió hardver azonos, az iPhone 3GS-nek is része, szoftveresen még nincs engedélyezve… rövidesen ;)

"beépített memória"

Megvan.

"qwerty"

Pozitívum lenne, ha jó lenne, de sajna nem az.
Ha jól emlékszem itt is linkelve volt egy hazai GSM bolt saját tesztje, én már rég beírtam a tesztelt weboldal címét (a betöltés sebességét akartam összemérni) és várnom kellett, hogy a teszter egy sima webcímet beírjon, amit többször elütött. Az egy dolog, hogy az adott oldalt a 3GS hamarabb megnyitotta (sokkal hamarabb), de az más dolog, hogy egy fizikai qwerty billentyűzetnek a bevitelt segítenie kéne és nem hátráltatnia. A legtöbb teszt amit olvastam szintén elmarasztalja és a leggyengébb pontjaként aposztrofálja a billentyűzetét az N900-nak.
Szóval jelen esetben ezt én nem tartom itt előnynek.

"linux vagy unix op. rendszer"

Adott.

"USB csatlakozás (már a micro USB-nek sem örülök)"

A csatlakozás USB, a csatlakozó szabványos.
(Az iPhone és iPod csatlakozójához több százezer hardver készült már, elterjedtebb szabvány és jobban használt mobil perféria szabvány, mint a micro, vagy mini usb amit adatátvitelen és töltésen kívül semmi másra nem lehet használni. Pl.: egy autóba integrált fejegység vajon melyik eszközzel lesz elsődlegesen kompatibilis? :D)

"Átlagos bitrátájú divx - xvid film lejátszása"

Működik és FullHD felbontásig a H.264-es tömörítésű filmeket is lejátssza (az N900 egyelőre ezzel még nem boldogul).

"és hogy megmosolyogj, menjen rajta egy minimum worm clone  :D"

Kipipálva. :D

"Ezért van az, hogy nincs mihez hasonlítanom az N900-at"

Nos akkor nézzük az én nézőpontomat.
- Szükségem van egy kiforrott és megbízható rendszerre (a Maemo még a Nokia szerint sem az, nem véletlenül hívták vissza)
- Szükségem van a kiterjedt szoftverbázisra, jelenleg iPhone-ra van a legtöbb mobil alkalmazás a fingós programtól az OCR-es és hang alapú fordítórendszereken át az orvosi CT kiértékelő szoftverekig és olyan játékok, amik Maemo-ra talán 1-2 év múlva fognak megjelenni. Napi szinten használok adatbázis-kezelőt és irodai szoftvercsomagot a készüléken, ami jelenleg nem elérhető Maemo-n. Ugyancsak jó lenne egy itthon is jól használható navigációs program, nos a Nokia Maps és a Sygic nem az.
- kapacitív érintőkijelző
- megfelelő akkukapacitás (még az iPhone sem lehet erre túl büszke, de a 11-12 órás beszélgetési idejével még így is dupla annyit tud, mint az N900, már pedig egy mobil készüléknél ez sarkalatos pont (nem, nem gyártói adat, volt szerencsém egy töltési időn belül több mint 10 órát beszélni rajta)
- megfelelő fejlesztői bázis (az iPhone mögött ott vannak a nagyobb szoftvercégek és a hobby programozók garmadái, a Maemo csak a hobby-ból fejlesztőket tudta egyelőre megnyerni)
- emberi méret és súly (a Nokiánál valamit nagyon elszúrtak, mert a qwerty nem indokolja ezt a böszme vastagságot és súlyt (lásd. Motorola Droid, ugyanezzel a hardverrel iPhone méretű tud lenni)

No és a lényeg, kapaszkodj meg, ettől függetlenül is érdekel a készülék, mert én is ugyanolyan barkács lelkületű vagyok mint sokan mások és ha emberi szintre csökken az ára, akkor én is veszek egyet. Ezzel azt akarom megértetni, hogy nem ellened, vagy az N900 ellen, vagy az iPhone mellett akarok pálcát törni, csak megpróbálok ellensúlyt adni a kissé eufórikus írásaidnak, mert a Maemo és az N900 távolról sem tökéletes és még a piacon lévő konkurenciához képest is tökéletlen sok tekintetben, de van benne lehetőség, de ennek kibontakozásához idő kell.

Amikor megvettem az iPhone-t az egy zárt rendszer volt és kizárólag jailbreak után lehetett rá alkalmazásokat telepíteni, ugyanaz a vas mára teljesen más eszköz lett, mert egy robbanásszerű fejlődés zajlott le körülötte. Ezt a Nokia is végig tudja vinni, ha szakít az eddigi szokásaival és jobban odafigyel a felhasználóira (erre reményt ad az, hogy a Maemo project-et és az új N szériát vezető embert az Apple-től csábították át, akinek elég sok köze volt ahhoz, hogy az iPhone most ott tart ahogy ma ismerjük).

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #340 Dátum: 2009, 12 08, 03:18:24 »
Mordon

Na ez már nekem is durva, sok a fogalom zavar, persze mindenkivel előfordulhat, ha elkapja a hév (vagy a metró :D) Később reflektálom.

Mi az ami neked a Sygicből hiányzik?  Azon kívül, hogy esetleg egyes főldutak nincsenek benne ami neked létszükség volna. Ráadásul már ez sem olyan bíztos mert már volt az idén frissítés.

"Maemo és az N900 távolról sem tökéletes és még a piacon lévő konkurenciához képest is tökéletlen sok tekintetben, de van benne lehetőség, de ennek kibontakozásához idő kell"

Ezzel a mondatoddal tudok csak egyet érteni, a többin meg csak mosolygok, mert ugyan olyan eufolikus, mint amit Te kritizálsz nem sok valoság alapja van. 

Nem elérhető Mordon

« Reply #341 Dátum: 2009, 12 08, 07:47:03 »
"Na ez már nekem is durva, sok a fogalom zavar, persze mindenkivel előfordulhat, ha elkapja a hév (vagy a metró :D) Később reflektálom."

Erre kíváncsi vagyok :D

"Mi az ami neked a Sygicből hiányzik?"

Itt pl. majd a fél város.
Az elavult térkép jóindulatú jelző rá. Nem tűnt fel, hogy a Sygic volt az első navigációs program iPhone-ra is, de ha bárhol szóba kerül a navigáció, akkor ezt az alkalmazást meg sem említik?

"Ezzel a mondatoddal tudok csak egyet érteni, a többin meg csak
mosolygok, mert ugyan olyan eufolikus, mint amit Te kritizálsz nem sok valoság alapja van. "

Elégé a kézzelfogható dolgoknál maradtam, szóval kíváncsi volnék, hogy szerinted mi nem valóságos :)

---

Egyébként is, Te kérted, hogy írjak, most ne sírjál :D :D :D :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #342 Dátum: 2009, 12 08, 07:49:16 »
E-book olvasó FBReader eredetileg Zaurusra.

Támpgatott formátumok:FB2, TXT, html, rtf, chm, Plucker.

Az egyik kedvenc gurum :D You are not allowed to view links. Register or Login

A legelterjedtebb formátumot nem támogatja és mivel nekem több száz könyvem van prc formátumban (Mobipocket), így ez használhatatlan.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #343 Dátum: 2009, 12 08, 08:06:32 »
A csatlakozás USB, a csatlakozó szabványos.
(Az iPhone és iPod csatlakozójához több százezer hardver készült már, elterjedtebb szabvány és jobban használt mobil perféria szabvány, mint a micro, vagy mini usb amit adatátvitelen és töltésen kívül semmi másra nem lehet használni. Pl.: egy autóba integrált fejegység vajon melyik eszközzel lesz elsődlegesen kompatibilis? :D)

Bár ez itt nagyon mellékvágány, és a jelenlegi adatokat nem is ismerem, rövidesen mindenképpen apró kisebbség lesz a speciális csatlakozó, lévén a Nokia, a Samsung, a HTC, sőt, jövőre már a SE is áttér a microUSB-re. Innentől nem kérdés, hogy melyikhez lesz több tartozék.
Autós audió berendezéseken egyre gyakrabban van USB bemenet, az AUX (2,5-es jack) pedig már régebben is volt.

A készülék QWERTY-jéről én se olvastam még jót, általában a DROID/Milestone billentyűzetéhez hasonlítják, ami szintén fényévekre vna egy TP2-étől.

Bennem inkább az a kérdés merült föl, hogy ha Lifi zyebében már nem fért el a 11 mm vastag és 150 g-os HD2, mennyire kényelmes a 19.55 mm vastag és 181 g tömegű N900?

Nem elérhető Mordon

« Reply #344 Dátum: 2009, 12 08, 08:29:59 »
"a Nokia, a Samsung, a HTC, sőt, jövőre már a SE is áttér a microUSB-re."

Igen, mint töltő csatlakozó, de a készülék vezérlését nem ezen keresztül oldják meg, míg az iPod csatin keresztül mindenhez hozzáférnek (ráadásul ott rendes vonali kimenet van, nem fülhallgató kimenet, mint az összes többi eszköz esetén).
Tudom, hogy leírva furcsán hangzik, de sajna tény, hogy az iPod ma a mobil zenehallgatás terén szabványnak tekinthető és kismillió külsős hardver készült és készül hozzá, ezek meg nem mini/micro USB-t használnak. Így, ha az Apple megváltoztatná a csatlakozót, akkor több kárt okozna, mint ha nem. (Igazából az lenne a jó lépés, ha megnyitná más gyártók fele is ezt a szabványt és nem védené még hardveresen is.)

Lifeforce

• Vendég
« Reply #345 Dátum: 2009, 12 08, 10:53:15 »
Bennem inkább az a kérdés merült föl, hogy ha Lifi zyebében már nem fért el a 11 mm vastag és 150 g-os HD2, mennyire kényelmes a 19.55 mm vastag és 181 g tömegű N900?
Nem annyival vastagabb mint amennyivel nagyobb a HD2...
Közelről sem mondanám, hogy kényelmesen elfér, ahogyan az i8000-et is azzal jellemeztem, hogy határeset.
Ez is az, de a HD2 már kényelmetlen volt, mert a csipőm hajlásánál nem igazán akart úgy igazódni, hogy az jó legyen.
Egyébként a hw bill valóban egy elb..., de azért használható.
Szerintem kényelmesebb.
Mordon megemlítette, hogy ő gyorsabb mint egy ismerőse...  :D
Képzeld ha 3 év után nem lennél... szégyelhetnéd akkor magad, hogy van valami amiben bénább vagy 3év vs 1napos használat után :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #346 Dátum: 2009, 12 08, 11:43:59 »
"Na ez már nekem is durva, sok a fogalom zavar, persze mindenkivel előfordulhat, ha elkapja a hév (vagy a metró :D) Később reflektálom."

Erre kíváncsi vagyok :D

"Mi az ami neked a Sygicből hiányzik?"

Itt pl. majd a fél város.
Az elavult térkép jóindulatú jelző rá. Nem tűnt fel, hogy a Sygic volt az első navigációs program iPhone-ra is, de ha bárhol szóba kerül a navigáció, akkor ezt az alkalmazást meg sem említik?

"Ezzel a mondatoddal tudok csak egyet érteni, a többin meg csak
mosolygok, mert ugyan olyan eufolikus, mint amit Te kritizálsz nem sok valoság alapja van. "

Elégé a kézzelfogható dolgoknál maradtam, szóval kíváncsi volnék, hogy szerinted mi nem valóságos :)

---

Egyébként is, Te kérted, hogy írjak, most ne sírjál :D :D :D :D

Igen, de szakmai dolgokat, és nem a Hóleanyó folytatását.

Mint irtam nem mérgelődöm, csak mosolygok. ;)

Az esszét majd este.

Nem elérhető Gyufus

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: Nexus S
  • PDA ROM: CYAN
« Reply #347 Dátum: 2009, 12 08, 11:48:45 »
Hát amit ti itt összevitatkoztok jobb mint egy kabaré, olyan jókat derülök rajta :D :D :D
Ha nem vagy biztos benne mit csinálsz, inkabb szólj valakinek aki ért hozzá!

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #348 Dátum: 2009, 12 08, 11:50:03 »
Hát amit ti itt összevitatkoztok jobb mint egy kabaré, olyan jókat derülök rajta :D :D :D
Én is imádom  :taps:
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Lifeforce

• Vendég
« Reply #349 Dátum: 2009, 12 08, 11:59:59 »
Mordon:
És mégvalami...
Elhiszem, hogy nem használod az előlapi kamerát, mert nincs mivel ;)
Én viszont msn-en kamerázok sokat a b.nőmmel, szóval ez is kihasználva és kipipálva...
1000MHz ide vagy oda, egyik sem tudja :D :D :D