Szia!
Itt a történet,de sajnos a vége nem happyend. Szóval még december elején egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem,hogy a gyári 6.1-es ROM-ot 6.5-ösre cserélem. Ezzel persze nem is lett volna gond,hogyha picit figyelmesebben olvasom el a leírásokat. Szóval gondoltam egy merészet,és Win7 alól Grand Prix-vel nekilódultam a dolgoknak. Egy nagy hibát követtem el. Szolgáltatói szoftver volt rajta, és a DXHK3 szerviz rom telepítését kihagytam, rögtön 6.5-öt húztam rá. Ennek következtében a pda része felment a szoftvernek, viszont a telefon rész semmilyen körülmények között nem hajlandó rámenni. Próbáltam több gépről és több oprendszerről is,az eredmény mindig a "Switching USB to Phone" résznél meghiúsult a próbálkozás. Egyébként mint kéziszámítógép használható maradt az Omnia,csupán a telefon funkciót nem képes betölteni. Beadtam a T-Mobile-hoz,ahol átalakítási munkák miatt 2 hónapot volt a telefonom. Miután február elején elkezdtem hisztizni, átvitték egy másik üzletbe,ahol nem tudták megcsinálni. Onnan továbbküldték egy másik helyre, ott sem jártak sikerrel. 2 hónap után újra láttam a telefonom, gondoltam nekifutok megint. Ismét csalódás,továbbra sem jó. Interneten böngészve akadtam rá egy maszek szervizesre, gyors fel is hívtam, találka megbeszélve, azt mondta, hogy sima ügy. Ám ma kiderült, hogy mégse olyan sima. Ma vissza is hozta a telefonom (nagyon korrektül elmondta,hogy mit hogyan kéne csinálnom,semmi pénzt nem kért érte,pedig tényleg megpróbálta megcsinálni). Elmagyarázta szájbarágósan a dolgokat,hogy megértsem. Menthető a telefonom, de sajnos sikerült előállítanom benne a legköltségesebb hibát. Két lehetőségem maradt: vagy alaplapot kell cserélni a telefonban, vagy pedig JTag-gelni kell. Az alaplap csere élből elvetve, mert annyi pénzből már új telefont veszek. Maradt a JTag, az sem olcsó (akit ezzel kapcsolatban megkerestem 15.000-ért csinálja meg). Úgyhogy most várok,gyűjtöm a pénzt, és viszem JTag-gelni. Más lehetőségem sajnos nem maradt...
Hát ennyi az én kis történetem, remélem valakik számára tanulságos lesz,és nem futnak bele abba az óriási hibába,amit én elkövettem. További fejlemények majd később.
M.
(Szösszenet MaateeoC-tol)