2025, 01 12, 12:56:25

Szerző Téma: HD2: Információk, találgatások és általános beszélgetés  (Megtekintve 1031307 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető ZΛGΣ

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
    • Elitnet
  • PDA: Galaxy S III
  • PDA ROM: crDroid
Re: HD2: Információk, találgatások és általános beszélgetés
« Reply #1225 Dátum: 2009, 11 21, 12:38:19 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Remélem amikor ennyire elfogult teszt lesz a samsung ellen akkor is így álltok majd a dolgokhoz!  ;)
Na jó befejeztem a morgolódást, csak kicsit bántotta az igazságérzetem.

Az O2 tesztje is mindent leír, jót és rosszat egyaránt.
A HD2 is kiváló készülék annak, aki azt választotta, hiszen az igényeihez választotta. És ez így van rendjén. Nincs ezen mit ragozni.
Őszintén szólva NEM SZERETEM AZ ÖSSZEHASONLÍTÓ ÍRÁSOKAT, és soha nem is befolyásolták a döntésemet a vásárlásban.

Nem elérhető aracco

• PDA: Samsung Galaxy S II
  • PDA ROM: XXKE7
« Reply #1226 Dátum: 2009, 11 21, 12:44:17 »
Van egy 2110-em kéred ???  :D :D :D
Majdnem akkora mint a HD2 csak vastagabb  :D :D
De lényegesen gyorsabb az i8000 -nél! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Nokia 6630 - HTC Tytn - Nokia E61i - Samsung i900 - Nokia 5800 XpressMusic - HTC HD2 - HTC Desire - Samsung Galaxy S - ZTE Blade - Samsung Galaxy S II

Nem elérhető aracco

« Reply #1227 Dátum: 2009, 11 21, 12:45:22 »
Az O2 tesztje is mindent leír, jót és rosszat egyaránt.
A HD2 is kiváló készülék annak, aki azt választotta, hiszen az igényeihez választotta. És ez így van rendjén. Nincs ezen mit ragozni.
Őszintén szólva NEM SZERETEM AZ ÖSSZEHASONLÍTÓ ÍRÁSOKAT, és soha nem is befolyásolták a döntésemet a vásárlásban.
:ok:
Nokia 6630 - HTC Tytn - Nokia E61i - Samsung i900 - Nokia 5800 XpressMusic - HTC HD2 - HTC Desire - Samsung Galaxy S - ZTE Blade - Samsung Galaxy S II

Nem elérhető Zwiebel

• PDA: Samsung Omnia i900 / Samsung Omnia II i8000 / HTC HD2 /Samsung Galaxy S / SGSII / Samsung Galaxy Tab 10.1 SLIM
  • PDA ROM: i900BUHH5/MIHI1 / I8000XXIG6 / I9000XXJM1/ I9100XWKE7 / UEKMB
« Reply #1228 Dátum: 2009, 11 21, 13:57:17 »
Olvastam az egyik oldalon, hogy van olyan HTC HD2 melynek a kamerázásnál a megjelenített képnél van egy rózsaszín folt középen, és azt írják, hogy ez hardware probléma. Nálatok nem áll ez fent?
Eladó egy bontatlan Zagg Invisible Shield fólia (Maximum Coverage) LG Optimus 2X készülékre.
Ha érdekel írj privátot :)

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #1229 Dátum: 2009, 11 21, 13:59:34 »
Azokra gondolok akik beleegyezése kellett hogy ez kikerüljön főoldalra.
Számomra alap hogy egy teszt maximálisan pártatlan, minden oldalt megvizsgáló, részletes és valós legyen. Ha ez nem így van akkor annak nincs helye a nyilvánosságban. (ugyanaz mintha a F1 verseny alatt a speaker az egyik versenyzőnek szurkolna, a másikat leszólná) Az ilyen dolgok csak veszekedéshez vezetnek, és ez nem vet jó fényt erre a fórumra.
Pocketnow -n és Xda -n ilyen tesztet szerinted kiraknának a kezdőoldalra???
Akik jóváhagyják, hogy kimenjen bármilyen írás, azok között tulajdonában jelenleg pont hogy mindenfajta kütyü megtalálható. Ha mi nem "ugrunk" egymásnak bagatel dolgok miatt, miért teszi bárki is?
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #1230 Dátum: 2009, 11 21, 14:12:39 »
Olvastam az egyik oldalon, hogy van olyan HTC HD2 melynek a kamerázásnál a megjelenített képnél van egy rózsaszín folt középen, és azt írják, hogy ez hardware probléma. Nálatok nem áll ez fent?

A rózsaszín/lila folttal nem találkoztam, de a felvételek minősége az Omniáét is erősen alulmúlja, nem hogy az Omnia II-ét. :)

Nem elérhető Zwiebel

• PDA: Samsung Omnia i900 / Samsung Omnia II i8000 / HTC HD2 /Samsung Galaxy S / SGSII / Samsung Galaxy Tab 10.1 SLIM
« Reply #1231 Dátum: 2009, 11 21, 14:48:52 »

Te tuti jobban értesz hozzá, bár szerintem az ezen az oldalon levő képek nem rosszak  :D A sötétebb képeken látszik a rózsaszín folt középen  :shock:
Eladó egy bontatlan Zagg Invisible Shield fólia (Maximum Coverage) LG Optimus 2X készülékre.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #1232 Dátum: 2009, 11 21, 14:58:26 »

Te tuti jobban értesz hozzá, bár szerintem az ezen az oldalon levő képek nem rosszak  :D A sötétebb képeken látszik a rózsaszín folt középen  :shock:

Ezek tényleg jobb képek, mint amiket én csináltam, de majd még próbálkozok.

Nem elérhető Zwiebel

« Reply #1233 Dátum: 2009, 11 21, 15:32:11 »
Ezek tényleg jobb képek, mint amiket én csináltam, de majd még próbálkozok.
:D :ok:

Nem elérhető Qukace

• PDA: Galaxy SIII.
  • PDA ROM: R2D2 Mix Light power v8.7
« Reply #1234 Dátum: 2009, 11 21, 16:38:40 »
Tudna valaki segíteni a telefon lehalkításában? Hívás közben ugyanis olyan hangosan szól, hogy el kell tartani a fülemtől, hogy ne szenvedjek halláskárosodást. A hangerőt már teljesen levettem, de még így is nagyon hangos.
Én is ilyet tapasztalok. El kell tartanom a fülemtől (a telefonbeszélgetést mindenki hallja körülöttem).
Talált valaki erre megoldást?

Nem elérhető Qukace

• PDA: Galaxy SIII.
  • PDA ROM: R2D2 Mix Light power v8.7
« Reply #1235 Dátum: 2009, 11 21, 16:52:56 »
Egyébként emlékszem a HTC Diamondnál pedig pont az volt a gond hogy túl halk volt eleinte, majd az új Radio ROM-k javítottak rajta.
Én is ebben bízom: USPL vagy HSPL majd a ROM frissítés hátha javít rajta. Már várom hogy az XDA-s fiúk kifőzzenek valamit.  :shock:
Üdv

Nem elérhető bolada12

• PDA: HD2, Iphone_4, IPAD2
  • PDA ROM: kwbr topix 1.6, Radio 2.08
« Reply #1236 Dátum: 2009, 11 21, 19:58:42 »

Foglalkozzunk-e a blödli-vel?

Válaszom csak akkor ha van sok időnk és nem csak úgy unatkozunk, hanem ha kell tudunk egy kicsit lazítani, továbbá van merszünk nyíltan is röhögni a hülyeségeken is. (Még akkor is ha tudjuk, hogy mindez a mai magyar-hétköznapjainkra jellemző megnyilatkozások tükörképe, a mások örömének , eredményének tagadása, de akár a ugyanolyan hevesen tagadása a „nemnek” is, - ha a szikra nem a saját kő-fejünkből pattant ki!) Megjegyzem a negáció általában a pitiánerek éterben szétszórt hulladéka, - ami előbb utóbb saját fejükre visszahullva, a saját ottthonaikat be fogja legelébb betemetni. [/size][/size]

Pl. a közös „HTC-HD2-es bilinkben” a téma kapcsán kialakult vihart eredőjébe, ha beleszagolunk megállapíthatjuk, hogy a szelek az üzemszerű használat által keletkeztek bent és a „bekérezkedő-k által kintről is. Az egyik ilyen „bab-gyöngyszem” fentebbről:

„kamerázásnál a megjelenített képnél van egy rózsaszín folt középen, és azt írják, hogy ez hardware probléma”.

Hát amennyire a saját fejünk hardveres torzításait, az objektivitás illogikusan neoprimitív torzítási együtthatójával (22-vel) felszórorozzuk, majd rövid várakozási idő után, az így kapott eredményt (2x11)-el osztjuk, akkor az eseményeknek azonos térben és időben létrejött hologramját lelki szemeink elé vetítve, - feltételezve továbbá, hogy egyidejűleg egy lehetséges „S-..PDA” konkurens hason célú eszközt tartunk a fény felé, - akkor ez a dőre-képzet a fejünkből visszatükröződve, nagy valószínűséggel idővel másoknak is valósnak fog látszani.
Persze itt inkább attól kell félni, amit a továbbiakban a látszólagos naivitás leple alatt ármányos megfogalmazásban olvashattok:

„Nálatok nem áll ez fent?”

A válasz egzakt tudományossággal állítható, hogy pl. nálam előrehaladt korom ellenére, momentán ez nem áll fenn. Szerencsére meg minden másra vonatkozóan ennek az ellenkezője szokott lenni!
Tehát kedves fórumtársak! Szeressük a blödlit, mert minden ellenkező szándék ellenére azon is lehet jót szórakozni.
Persze amennyiben kedves kolléga, Te egy most kezdő őszinte kérdés feltevő vagy, úgy megkövetlek amiért is hírbe hoztalak, az első talán zavarosnak látszó összeesküvés elméletemmel.
üdvözlettel: bolada12

Nem elérhető bolada12

« Reply #1237 Dátum: 2009, 11 21, 20:16:40 »

PDA ügyben általában azok se pártatlanok, egy kiábrándult, iPhone-hoz menekült PDA-s véleményét adják vissza. Olvasd csak el a Pulse tesztjét, oda is becsempészett egy övön aluli szúrást a WM ellen, biztos ami biztos...

Az én ízlésemnek egyébként is túl felületesek és elsietettek az ottani tesztek, és ez igaz a HD2-esre is.

Ezzel a véleménnyel teljességgel egyet tudok érteni!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #1238 Dátum: 2009, 11 21, 20:19:36 »

Válaszom csak akkor ha van sok időnk és nem csak úgy unatkozunk, hanem ha kell tudunk egy kicsit lazítani, továbbá van merszünk nyíltan is röhögni a hülyeségeken is. (Még akkor is ha tudjuk, hogy mindez a mai magyar-hétköznapjainkra jellemző megnyilatkozások tükörképe, a mások örömének , eredményének tagadása, de akár a ugyanolyan hevesen tagadása a „nemnek” is, - ha a szikra nem a saját kő-fejünkből pattant ki!) Megjegyzem a negáció általában a pitiánerek éterben szétszórt hulladéka, - ami előbb utóbb saját fejükre visszahullva, a saját ottthonaikat be fogja legelébb betemetni.

Pl. a közös „HTC-HD2-es bilinkben” a téma kapcsán kialakult vihart eredőjébe, ha beleszagolunk megállapíthatjuk, hogy a szelek az üzemszerű használat által keletkeztek bent és a „bekérezkedő-k által kintről is. Az egyik ilyen „bab-gyöngyszem” fentebbről:

„kamerázásnál a megjelenített képnél van egy rózsaszín folt középen, és azt írják, hogy ez hardware probléma”.

Hát amennyire a saját fejünk hardveres torzításait, az objektivitás illogikusan neoprimitív torzítási együtthatójával (22-vel) felszórorozzuk, majd rövid várakozási idő után, az így kapott eredményt (2x11)-el osztjuk, akkor az eseményeknek azonos térben és időben létrejött hologramját lelki szemeink elé vetítve, - feltételezve továbbá, hogy egyidejűleg egy lehetséges „S-..PDA” konkurens hason célú eszközt tartunk a fény felé, - akkor ez a dőre-képzet a fejünkből visszatükröződve, nagy valószínűséggel idővel másoknak is valósnak fog látszani.
Persze itt inkább attól kell félni, amit a továbbiakban a látszólagos naivitás leple alatt ármányos megfogalmazásban olvashattok:

„Nálatok nem áll ez fent?”

A válasz egzakt tudományossággal állítható, hogy pl. nálam előrehaladt korom ellenére, momentán ez nem áll fenn. Szerencsére meg minden másra vonatkozóan ennek az ellenkezője szokott lenni!
Tehát kedves fórumtársak! Szeressük a blödlit, mert minden ellenkező szándék ellenére azon is lehet jót szórakozni.
Persze amennyiben kedves kolléga, Te egy most kezdő őszinte kérdés feltevő vagy, úgy megkövetlek amiért is hírbe hoztalak, az első talán zavarosnak látszó összeesküvés elméletemmel.

KHM... Ez már súlyos... :D

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #1239 Dátum: 2009, 11 21, 20:24:20 »

Nem tudom kinek, mi, hova, de ez a rózsaszín folt nekem a retinámra vetül ki, és ez látható a többi képen is. Azt már csak félve jegyzem meg, hogy ugyan ezt tapasztaltam, mikor a gyorsboltban készítettem néhány próbafotót a HD2-vel.
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető Zwiebel

« Reply #1240 Dátum: 2009, 11 21, 20:25:53 »
Holnap átolvasom újra és majd válaszolok, de most valamiért nem igazán tudom benne felfogni a poént (gondolom az akart lenni  :D, de ha nem akkor bocsesz). Egyébként nem vagyok kezdő, de nem értem, hogy mi volt a baj a kérdésemmel, de biztos bennem van a hiba  :oops:

Jó hír: valószínűleg frissíthető lesz a HD2 WM7-re  :taps:

Frici: Köszi hogy meg erősítettél még is csak én írtam jól  :p

Nem elérhető aracco

« Reply #1241 Dátum: 2009, 11 21, 20:37:22 »
Nem tudom kinek, mi, hova, de ez a rózsaszín folt nekem a retinámra vetül ki, és ez látható a többi képen is. Azt már csak félve jegyzem meg, hogy ugyan ezt tapasztaltam, mikor a gyorsboltban készítettem néhány próbafotót a HD2-vel.
Én mint egyesek szerint elfogult HD2 tulaj annyit mondok hogy:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Hoppá! :(
Vakunál minden o.k.
Na ennyit a blődliről!
+ még annyit hogy csak teljesen egyszínű fehér háttérnél látszik ennyire. Normál fotózásnál nem tűnt fel színtorzítás.

Nem elérhető Zwiebel

« Reply #1242 Dátum: 2009, 11 21, 20:56:55 »
 :D :ok: :ima:
 :p O->-

Szerintem ezzel mindent elmondtam  :-X

Nem elérhető bolada12

« Reply #1243 Dátum: 2009, 11 21, 20:58:18 »
Én mint egyesek szerint elfogult HD2 tulaj annyit mondok hogy:

Hoppá! :(
Vakunál minden o.k.
Na ennyit a blődliről!
+ még annyit hogy csak teljesen egyszínű fehér háttérnél látszik ennyire. Normál fotózásnál nem tűnt fel színtorzítás.

Hát ez az érdekes objektum valóságosnak látszik. Egy darabkát szöszöltem, hátha elő tudom állítani, eleddig nem sikerült. A HD2-be ha ez a hibának látszó égi tünemény általános hiba volna, akkor közölhetem legalább még egy van benne az, hogy még nem Win7-re épült.
      Akik itt a "blödli hivatkozást" megidéztétek, szerintem a létező javításokat Ti is feltettétek. Ha mégis jelentkezik ami a csatolt képeken látszik, akkor csak az a kérdés, lehetséges-e hardveres hiba, vagy sem.

Más: ugye tökéletes videót, vagy éles makrókat nem egy telefon lencséjétől vártok?

Nem elérhető bolada12

« Reply #1244 Dátum: 2009, 11 21, 21:00:36 »
:D :ok: :ima:
 :p O->-

Szerintem ezzel mindent elmondtam  :-X

Szerintem is.
 O->-

Nem elérhető bolada12

« Reply #1245 Dátum: 2009, 11 21, 21:07:19 »
KHM... Ez már súlyos... :D

Ez a tömör vélemény ellenpontozás, vagy egyetértés!

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #1246 Dátum: 2009, 11 21, 21:08:44 »
Más: ugye tökéletes videót, vagy éles makrókat nem egy telefon lencséjétől vártok?

Azért próbáltam ki a gyorsboltban a kamerát, mert már az erdoke által korábban belinkelt teszteknél is feltűnt ez az elszíneződés. Ilyet a kétéves HTC Trinitym se csinál. Jó volna, ha nem visszafele fejlődnének!
Nem várok profi fotót a pdaimtól, de ennyi pénzért már közelítse meg egy 5000 Ft-os telefon szintjét. >:(
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #1247 Dátum: 2009, 11 21, 21:12:48 »

Valahol azt olvastam, hogy ha Auto-n van a fehéregyensúly, vagy erőltetve van a vaku, akkor nem jelentkezik. Tehát egyértelműen NEM a kamera hardver hibájáról van szó. Ha hardveres, akkor valami a fehéregyensúly mérőjével lehet. Talán ezért nem is találkoztam még vele.
Próbáljátok ki Auto fehéregyensúllyal, vagy állandó vakuval, ill. ezek kombin ációival is!

Nem elérhető bolada12

« Reply #1248 Dátum: 2009, 11 21, 21:41:27 »
Valahol azt olvastam, hogy ha Auto-n van a fehéregyensúly, vagy erőltetve van a vaku, akkor nem jelentkezik. Tehát egyértelműen NEM a kamera hardver hibájáról van szó. Ha hardveres, akkor valami a fehéregyensúly mérőjével lehet. Talán ezért nem is találkoztam még vele.
Próbáljátok ki Auto fehéregyensúllyal, vagy állandó vakuval, ill. ezek kombinációival is!

Nagyon valószínű, hogy ebben az észrevételben van a megoldás! Ismeretes, hogy a HD-n is voltak problémák a kamerával. A 6.1. változatot azért cserélték le (6.6) ami már a maga kategóriájában majdnem tökéletes volt. Ha az "image properties" menüben fehéregyensúly befolyásoló tényezőkön "állítgattok" sokat javíthattok a helyzeten. Megfelelő megvilágításban pedig ez a jelenség ritkán jelentkezik. Pl. az objektívet is kéretik megtisztítani, mert a HD2-n nem nehéz összemaszatolni az "objektív" védő üveget. Továbbra is azt vallom, ma még a telefon csak képi illusztrálásra való, nem pedig hiteles képi rögzítésre. Persze ettől még akár jogos is lehet a kifogásotok.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #1249 Dátum: 2009, 11 21, 21:45:50 »
Nagyon valószínű, hogy ebben az észrevételben van a megoldás! Ismeretes, hogy a HD-n is voltak problémák a kamerával. A 6.1. változatot azért cserélték le (6.6) ami már a maga kategóriájában majdnem tökéletes volt. Ha az "image properties" menüben fehéregyensúly befolyásoló tényezőkön "állítgattok" sokat javíthattok a helyzeten. Megfelelő megvilágításban pedig ez a jelenség ritkán jelentkezik. Pl. az objektívet is kéretik megtisztítani, mert a HD2-n nem nehéz összemaszatolni az "objektív" védő üveget. Továbbra is azt vallom, ma még a telefon csak képi illusztrálásra való, nem pedig hiteles képi rögzítésre. Persze ettől még akár jogos is lehet a kifogásotok.

Szerintem senkinek nincsenek komoly elvárásai a kamerával kapcsolatban, de az mindenképpen fejcsóválásra ad okot, ha a HD2 5 MP-re hizlalt felbontású fotoapparátja nem hozza legalább a bő egy évvel korábban megjelent Samsung Omnia szintjét.