2024, 12 29, 14:57:17

Szerző Téma: Omnia II vs. iGO8  (Megtekintve 344225 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető szucsa

• Navigáció / Navigation: Galaxy S6
  • PDA: Galaxy S6
  • PDA ROM: XXS3DPD1
Re: Omnia II vs. iGO8
« Reply #1775 Dátum: 2011, 04 20, 09:53:24 »
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Csatlakoztatnék egy bluetooth-os külső gps-t az Omnia II-höz.
Sajnos hiába adom meg a kódot az elején, és állítom be a com6 -os portot, az eszközök között nem látom hogy kapcsolódna gps a pda-hoz.
Tudtok erre valami megoldást?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #1776 Dátum: 2011, 04 20, 10:51:51 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Csatlakoztatnék egy bluetooth-os külső gps-t az Omnia II-höz.
Sajnos hiába adom meg a kódot az elején, és állítom be a com6 -os portot, az eszközök között nem látom hogy kapcsolódna gps a pda-hoz.
Tudtok erre valami megoldást?
Úgy rémlik hogy a pda GPS beállításaiban Hardware (vagy software?  :oops: ) portnak azt kell beállítani amit a BT párosításkor megadtál neki.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető szucsa

• Navigáció / Navigation: Galaxy S6
  • PDA: Galaxy S6
  • PDA ROM: XXS3DPD1
« Reply #1777 Dátum: 2011, 04 20, 10:57:29 »
Úgy rémlik hogy a pda GPS beállításaiban Hardware (vagy software?  :oops: ) portnak azt kell beállítani amit a BT párosításkor megadtál neki.

Köszi Patience!
Beállítottam a gps-nél a szoftveres portot com6-ra és így már érzékeli az Igo!

Nem elérhető Kacsy21

• Nem: Férfi
  • PDA: Htc One
  • PDA ROM: 4.3 3.18..709.2
« Reply #1778 Dátum: 2011, 04 20, 11:36:19 »
Sziasztok!
Nagyon sürgős segítség kellene Igo 8-at honnan tudnám letölteni illetve europa térképet hozzá.Minimum Magyarországot mert délután számomra nagyon idegen helyre kell elutaznom és nem ártana egy navigáció.Tudom vissza kellene olvasgatnom de most nagyon idő szűkében vagyok.Nagyon köszönöm a segítséget előre is

Nem elérhető garesz

• Sörivó
    • uksesakk
  • Navigáció / Navigation: ajgo
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: a legfrissebb független
« Reply #1779 Dátum: 2011, 04 20, 14:38:04 »
Sziasztok!
Nagyon sürgős segítség kellene Igo 8-at honnan tudnám letölteni illetve europa térképet hozzá.Minimum Magyarországot mert délután számomra nagyon idegen helyre kell elutaznom és nem ártana egy navigáció.Tudom vissza kellene olvasgatnom de most nagyon idő szűkében vagyok.Nagyon köszönöm a segítséget előre is
You are not allowed to view links. Register or Login     :D
Ha nem sikerül elsőre, akkor az ejtőernyős ugrás nem neked való!

Nem elérhető zulubravo

• PDA: Samsung I8000 Omnia2
  • PDA ROM: szöggyáriJJ1
« Reply #1780 Dátum: 2011, 04 21, 19:51:55 »
Nem akarok én warezolni :D
Meg van az eredeti IGOm a telohoz adták... DE!
Van egy 8gigás kártyám, ezt használom az O2-ben és valahogy rá szeretném operálni erre az IGOt, hogy ne kelljen állandóan ki-be rakosgatnom a kártyákat. Mert leesett az a kis fém biszbasz amibe bele kell rakni az sd-t és tiszta szenvedés kicserélni a kártyát.
Megoldás??? :ima:

Nem elérhető sz.roland76

• Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #1781 Dátum: 2011, 04 22, 05:51:30 »
Nem akarok én warezolni :D
Meg van az eredeti IGOm a telohoz adták... DE!
Van egy 8gigás kártyám, ezt használom az O2-ben és valahogy rá szeretném operálni erre az IGOt, hogy ne kelljen állandóan ki-be rakosgatnom a kártyákat. Mert leesett az a kis fém biszbasz amibe bele kell rakni az sd-t és tiszta szenvedés kicserélni a kártyát.
Megoldás??? :ima:
A megoldás  :warez: .
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető lori29

• Navigáció / Navigation: i 8000
  • PDA: samsung i 8000
  • PDA ROM: i8000NXXJB3
« Reply #1782 Dátum: 2011, 04 22, 13:01:31 »
Sziasztok nekem az gondom az igoval hogy kb 10-15perc  mire be jön a jps-jel ,az xtra is fel van frissítve.Azt mondták más fórumon hogy romot kellene frissíteni és így pár másodperc alatt van jel .Omnia 2 est használok igo8 -al kb 1éves a pda még nem volt frissítve semmi rajta.
Köszönöm a válaszokat.

Nem elérhető zulubravo

« Reply #1783 Dátum: 2011, 04 22, 14:15:45 »
A megoldás  :warez: .

Valóban warez a megoldás, csakhogy erre a csalásra rá vagyunk kényszerítve. Nekem is gond volt a kártya cserélgetés (legalább a hátlap alatt kiképeztek volna egy helyet ahol az éppen nem használt kártyát tarthatnánk) és csak úgy tudtam megoldani, hogy a 16GB-os kártyámra felraktam egy tört IGO-t. Így most hiába van eredeti szoftverem, azt csak arra használom, hogy kártyaolvasóban frissítem és a friss fájlokat átmásolom a másik kártyára.

Nem elérhető zulubravo

« Reply #1784 Dátum: 2011, 04 22, 14:22:39 »
Sziasztok nekem az gondom az igoval hogy kb 10-15perc  mire be jön a jps-jel ,az xtra is fel van frissítve.Azt mondták más fórumon hogy romot kellene frissíteni és így pár másodperc alatt van jel .Omnia 2 est használok igo8 -al kb 1éves a pda még nem volt frissítve semmi rajta.
Köszönöm a válaszokat.

Igen, ezt a problémát nekem is ROM csere és a portok átírása oldotta meg. Azthiszem itt ebben a topikban van leírva hogyan kell átírni. Azóta villám gyorsan meg van a jel.

Nem elérhető sz.roland76

• Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #1785 Dátum: 2011, 04 22, 14:52:06 »
Igen, ezt a problémát nekem is ROM csere és a portok átírása oldotta meg. Azthiszem itt ebben a topikban van leírva hogyan kell átírni. Azóta villám gyorsan meg van a jel.
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető zulubravo

« Reply #1786 Dátum: 2011, 04 24, 14:22:53 »

Nem, én nem erre gondoltam.
Nekem ez oldotta meg:

"A fórumok alapján az látszik, hogy az OMNIA II GPS
kezelése a megadott gyári beállításokkal nem az igazi,  ezért megfontolásra ajánlom a MODACO-n elhangzott változtatást.  Hardver port: COM9, de a bitráta 9600 baud + a szoftver portnak a COM4 -et kell minden programban használni, melynek a sebessége legalább ennyi vagy a többszöröse legyen. Nekem ez minden programnál jelentősen megrövidítette a fix megtalálásának idejét és a megtartását is .

Nem elérhető lori29

« Reply #1787 Dátum: 2011, 04 24, 21:42:40 »
Sziasztok, én is  beállítottam ezeket az értékeket ,annyit értem így el ,hogy kb15 percről lecsökkent kb 4-5percre a gpsjel megtalálása.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #1788 Dátum: 2011, 04 24, 23:01:52 »
Sziasztok, én is  beállítottam ezeket az értékeket ,annyit értem így el ,hogy kb15 percről lecsökkent kb 4-5percre a gpsjel megtalálása.
Van mobil internet elérésed?
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #1789 Dátum: 2011, 04 24, 23:31:07 »
Van mobil internet elérésed?
Nem kell mobilnet, én az xtra-t sosem használtam. Jónéhány oldallal korábban van egy frankó leírás, amit azóta én is már többször újralinkeltem. Xda-ról származik egy .cab fájl ami regbejegyzésekkel buherál, feltelepíti az ember, és ha normális romverziója van, frissítés után kb 2 percen belül holdat talál, később 5-10 másodperc. Vissza kell keresni és olvasni.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető mench

• Navigáció / Navigation: Nav N Go Igo 8 (8.3.2.119225) Hungary 8.3TM
  • PDA: samsung omnia 2
  • PDA ROM: I8000NXXIK3
« Reply #1790 Dátum: 2011, 04 25, 12:24:30 »
Sziasztok! Igo primo-nál hol találom a programból való kilépés menüpontot. Kissé vicces a kérdés de már egy ideje keresgetem és sehol sem találok ilyet.  Nagyon bosszantó! Lehet hogy a végén még megbánom a primo-ra való váltást kissé átláthatatlan ez a legújabb verzió pedig a régit imádtam. Ráadásul miután talált műholdakat nem is tudom ellenőrizni hányhoz van csatlakozva illetve, h. milyen a pontossága, mert akkor már elérhetetlen a menü >:(

Nem elérhető baki1

• Android in the future
  • Navigáció / Navigation: IGO Primo 2.4
  • PDA: Omnia II, SGS 2, SGS 4-I9505
  • PDA ROM: NXXJJ1 Rapid Sense/XEHJG5/4.2.2 TMHMH7
« Reply #1791 Dátum: 2011, 04 25, 17:31:02 »
Sziasztok! Igo primo-nál hol találom a programból való kilépés menüpontot. Kissé vicces a kérdés de már egy ideje keresgetem és sehol sem találok ilyet.  Nagyon bosszantó! Lehet hogy a végén még megbánom a primo-ra való váltást kissé átláthatatlan ez a legújabb verzió pedig a régit imádtam. Ráadásul miután talált műholdakat nem is tudom ellenőrizni hányhoz van csatlakozva illetve, h. milyen a pontossága, mert akkor már elérhetetlen a menü >:(

Nav N Go Igo 8 (8.3.2.119225) verzió az nem Primo. A Primo csak PNA-ra jelent meg.
Ezekután minden ezzel kapcsolatos kérdés  :warez: :google2:

Nem elérhető garesz

• Sörivó
    • uksesakk
  • Navigáció / Navigation: ajgo
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: a legfrissebb független
« Reply #1792 Dátum: 2011, 04 25, 18:28:33 »
Ha találsz egy ilyen visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login gombot akkor már jó úton haladsz  :D
Ha nem sikerül elsőre, akkor az ejtőernyős ugrás nem neked való!

Nem elérhető lori29

« Reply #1793 Dátum: 2011, 04 28, 19:46:59 »
Sziasztok,én is letöltöttem ezt a GPS Intermediate fájlt rá telepítettem a telóra pár másodpercen belül 3-4 sárga pont ez ment kb. 5-6 percig szabad ég alatt ,de jps jel nem jött be .Aztán nem próbálkoztam tovább...

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1794 Dátum: 2011, 04 28, 20:55:58 »
Sziasztok,én is letöltöttem ezt a GPS Intermediate fájlt rá telepítettem a telóra pár másodpercen belül 3-4 sárga pont ez ment kb. 5-6 percig szabad ég alatt ,de jps jel nem jött be .Aztán nem próbálkoztam tovább...
Ment a PÜ.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető mazsó

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: Samsung I8000NXXJJ1
  • PDA ROM: I8000XXJJ1
« Reply #1795 Dátum: 2011, 04 30, 21:12:10 »
Üdvw

Azt hogy lehet megoldani, hogy a beállítások, gps beállítások -nál a portot, és a sebességet ne kelljen állandóan a használat előtt átállítani?
Köszi!!

Nem elérhető Judge

• Navigáció / Navigation: GARMIN nüvi 1350T,GARMIN StreetPilot c510,Mio A701
  • PDA: SAMSUNG S8000(Jét),Mio A701
  • PDA ROM: S800MCEJJ3,Mio R.64.101
« Reply #1796 Dátum: 2011, 05 01, 08:12:03 »
Nekem az lenne a problémám,hogy felraktam a frissítést,ami ha álló üzemmódban van akkor hibátlan,csak az a bibi,hogy én fekve szeretem használni a navi-t,és magától nem fordul el(nem tom nektek elfordul-e) és amikor fekvőbe teszem akkor a szélén van egy kb 2 cm-es fekete csík,ami nagyon zavaró,az meg még inkább,hogy a képernyő érintés is el van csúszva,tehát ha nyomni akarok egy gombot az Igo-n akkor van olyan,hogy a fekete térséget kell nyomkodjam.Erre van-e vkinek megoldása??? :ima:

Nekem is ugyan ez a problémám,kérlek írjátok le mi a megoldás.Köszönöm!

Nem elérhető Judge

« Reply #1797 Dátum: 2011, 05 01, 11:56:33 »
Nekem is ugyan ez a problémám,kérlek írjátok le mi a megoldás.Köszönöm!

Bocsánatot kérek,amiért a kérdésem ilyen riadtszemű kezdőre sikerült. :oops:
Azóta kicsit olvasgattam a fórumot és azt szűrtem le,hogy a problémámra kb. ez a megoldás:

[project]
name="igo8_pda"

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
vga=0

[rawdisplay]
highres=1
autoconfig=1
screen_x=800
screen_y=480
class="auto"
driver=gdi

Így ki is próbáltam ,de nem volt jó.Aztán egy helyen halvány utalást találtam arra,hogy a módosított sys.txt fájlt az sd kártyán lévő és a telepített Program Files\Igo8\ könyvtárban is felül kell írni.Én csak a kártyán lévőt írtam felül.Erősítsétek meg kérlek,hogy csak ez a baj.Most sajnos nem tudom kipróbálni, mert nincs nálam a telefon.Azért szeretném tudni a tutit.Mindenkinek köszönöm aki segít!

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1798 Dátum: 2011, 05 01, 12:27:38 »
Bocsánatot kérek,amiért a kérdésem ilyen riadtszemű kezdőre sikerült. :oops:
Azóta kicsit olvasgattam a fórumot és azt szűrtem le,hogy a problémámra kb. ez a megoldás:

[project]
name="igo8_pda"

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
vga=0

[rawdisplay]
highres=1
autoconfig=1
screen_x=800
screen_y=480
class="auto"
driver=gdi

Így ki is próbáltam ,de nem volt jó.Aztán egy helyen halvány utalást találtam arra,hogy a módosított sys.txt fájlt az sd kártyán lévő és a telepített Program Files\Igo8\ könyvtárban is felül kell írni.Én csak a kártyán lévőt írtam felül.Erősítsétek meg kérlek,hogy csak ez a baj.Most sajnos nem tudom kipróbálni, mert nincs nálam a telefon.Azért szeretném tudni a tutit.Mindenkinek köszönöm aki segít!
A probléma vagy a sys.txt-ben van amit te is írtál, vagy pedig a branding.zip fájlodat érdemes még megnézni, van e benne 800x480. Bár a valószínűbb az első szerintem. Így ránézésre jónak tűnik a tartalom amit leírtál. Keresgélj vissza én is másoltam már be ilyet, meg töltöttem fel sys.txt fájlt korábban.

Nem elérhető Judge

« Reply #1799 Dátum: 2011, 05 01, 14:07:43 »
A probléma vagy a sys.txt-ben van amit te is írtál, vagy pedig a branding.zip fájlodat érdemes még megnézni, van e benne 800x480. Bár a valószínűbb az első szerintem. Így ránézésre jónak tűnik a tartalom amit leírtál. Keresgélj vissza én is másoltam már be ilyet, meg töltöttem fel sys.txt fájlt korábban.

Köszönöm a választ!A branding.zip-ben benne vannak a szükséges felbontások(800x480 és 480x800 is,ezt még akkor megnéztem amikor nálam volt a telefon)
Arról tudsz valamit,hogy mit jelent az ha a sys.txt-ben egy sor előtt pontos vessző van?

Pl:

[rawdisplay]
highres=1
autoconfig=1
;screen_x=800
;screen_y=480
;class="auto"
driver=gdi