Biztos hogy függ attól is, hogy hol vagy, pl magas házak közt vagy a pusztán a szabad ég alatt. Jótanácsként: állj meg fél percre távolabb a magas épületektől míg keresi a holdakat, ha autóban vagy akkor tedd ki a műszerfalra az ablak alá (feltéve ha nem fémgőzölt szélvédő van a járművön)
Sok sikert
Ezeket én is tudom, mivel már évek óta használok navigációt a munkám miatt.
Napi szinten egy Harmann-Kardon PNA-t használok. De ha már az O II-ben is van, miért ne lőném be azt is. Csak hogy nem akarja megadni magát. Az autóban egymás mellett van a kettő (3 cm-re). A napokban kipróbáltam. A Harmann pillanatok alatt belőtte az útirányt. Fél óra múlva a címen voltam, de az O II még mindig csak piroslott.
Amikor a kolléga által említett beállításokat próbálgattam, akkor kimentem az út mellé a járdára, és pont ugyanoda álltam, de egyikkel sem zöldült be hamarabb. (Autóban sehogy)
A következő lépés az lesz, hogy van egy külső gps vevőm, amit az N70-ben lévő Tom-Tom-al használtam. Az annyira szuper, hogy olyan pesti belvárosi szűk utcában is tudott útirányt produkálni, ahol mindkét oldalon többemeletes házak vannak.
Megpróbálom összehozni az O II-vel, (csak még nem tudom hogyan kell). Ha azzal gyorsan talál jelet akkor a belső gps vevővel lesz gond, nem az Igo-val, vagy a ROM-al.