2025, 01 04, 07:00:51

Szerző Téma: Omnia II vs. iGO8  (Megtekintve 344653 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Gülredy

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: PDA:NXXJI1 CSC:XEUJI1 P:XXJF1
Re: Omnia II vs. iGO8
« Reply #1675 Dátum: 2011, 01 19, 00:49:22 »
Nem olvastam vissza, hogy volt-e ez belinkelve vagy sem, de azért leírnám:

Szóval én is abban a cipőben voltam, hogy baromi lassan (1-2 perc néha 3 is) mire kint a szabad téren jelet, pontosabban műholdat lát, majd kapcsolódik a gps.
Találtam a modaco-n egy srácot aki a registry módosítással próbálkozik. Nekem bejött ez a módszer így szeretném megosztani veletek is:

You are not allowed to view links. Register or Login

Beírjátok ezt a kódot: *#1472365#  majd alul menü/beállítások/gps
Itt arra kell ügyelni, hogy az Üzemmód: Standalone a Start üzemmód: Hot Start legyen. Ha ez megvan fenti linken a hozzászólás végén letölthető a registry_settings.zip (persze csak regisztráció után), abban van egy "GPS Intermediate Driver.cab" ezt kell telepíteni, a DEVICE-ra (eszköz). Ha jól tudom a másik, a gyári beállításokat állítja vissza.

A beállításaim az itt leírtak alapján van.
Beállításokban: Program port: COM7 Hardver port: COM9 Bitsebesség: 9600
IGO beállításokban: Port: 7  Adatátviteli sebesség: 9600

Jelenleg a szobában is talál műholdat, az ablak mellett kapcsolódott is másodpercek alatt, és megtartja a jelet akkor is ha elmegyek az ablaktól. Az eddig 2-3 perces kereséshez képest szerintem ez így sokkalta jobb.

Ha másnak is jobb lett ezzel a módszerrel a GPS, kérlek jelezzétek!

Nem elérhető Rolix

• PDA: iPhone 4S
  • PDA ROM: iOS 5.0
« Reply #1676 Dátum: 2011, 01 19, 13:58:33 »
Sziasztok!

2010. decemberében vásároltam a T-Mobile-nál egy S. Omnia II-t.
Ezen már W. 6.5 szerepel.
Feltelepítettem a hozzá kapott kártyáról az IGO 8-at és már akkor a gyári beállításokkal sem talált műholdat. Kb. 20 percig próbálkoztam vele, a szabad ég alatt is és bent a lakásban is.
Több beállítás módot találtam, de valamiért egyik sem volt jó.
Most ott tartok, hogy jelenleg a programban azt írja ki, hogy "A GPS-vevő nem található."

Szeretnék kérni egy T-seknél is működő beállítást. :)

GPS szoftverben,
Port: ?
Adatátv. seb.: ?

PDA beállításnál,
GPS program port: ?
GPS hardver port: ?
Bitsebesség: ?

Előre is köszönöm!

Nem elérhető gabeek

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: i8000
  • PDA ROM: PFCJI1
« Reply #1677 Dátum: 2011, 01 19, 14:10:36 »
Sziasztok!

2010. decemberében vásároltam a T-Mobile-nál egy S. Omnia II-t.
Ezen már W. 6.5 szerepel.
Feltelepítettem a hozzá kapott kártyáról az IGO 8-at és már akkor a gyári beállításokkal sem talált műholdat. Kb. 20 percig próbálkoztam vele, a szabad ég alatt is és bent a lakásban is.
Több beállítás módot találtam, de valamiért egyik sem volt jó.
Most ott tartok, hogy jelenleg a programban azt írja ki, hogy "A GPS-vevő nem található."

Szeretnék kérni egy T-seknél is működő beállítást. :)

GPS szoftverben,
Port: ?
Adatátv. seb.: ?

PDA beállításnál,
GPS program port: ?
GPS hardver port: ?
Bitsebesség: ?

Előre is köszönöm!
Ezt probáld meg : You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Rolix

« Reply #1678 Dátum: 2011, 01 19, 14:23:22 »
Ezt probáld meg : You are not allowed to view links. Register or Login

Próbáltam. Nem volt jó így sem.

Nem elérhető gabeek

« Reply #1679 Dátum: 2011, 01 19, 15:46:21 »
"A GPS-vevő nem található." Ez sztem azért van mert nem egyezik a két  port .
már a program portnak COM4 -nek kell lenni és az igo-ban is  com 4 nek kell szerepelni -
nekem akkor ija ki ez amikor nem egyezik a 2 szám.

Nem elérhető yolesz

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Galaxy S8, S6 edge, s5, s4
« Reply #1680 Dátum: 2011, 01 19, 16:23:20 »

töröld a save mappát teljesen, hátha...
a poi-d az user.upoi fileban vannak, azt mentsd elötte

Nem elérhető Rolix

« Reply #1681 Dátum: 2011, 01 19, 16:35:36 »
töröld a save mappát teljesen, hátha...
a poi-d az user.upoi fileban vannak, azt mentsd elötte

Töröltem. Valamiért még mindig azt írja ki, hogy a gps vevő nem található. A programban és a beállításokban is egyezik a port és a családban lévő másik szintén T-s omnia II beállításaival sem jó nálam. Kipróbáltam az aut. keresést a programon belül, de azt írta ki a végén, hogy nincs gps jel. Pedig nem töröltem ki eddig semmilyen file-t a program könyvtárából ami miatt ilyen hulla lenne.  :'(

Ha más nem, hétvégén elviszem a T-be, hogy valamit csináljanak vele, mert ez így nem okés.

Nem elérhető gabeek

« Reply #1682 Dátum: 2011, 01 19, 16:47:39 »
nekem meg lenne egy olyan kérdésem ( ha már itt vagyok  :D) hogy lehet-e nagyobb (8gb) memória karira másolni az igo8-at , ugy műkszik-e ?
Valakinek van ilyen tapasztalata ?

Moderator Comment  Az iGO-nál a memória kártya a védelem, csak a sajátjáról fut a program. Tört iGO futtatása megoldható nagyobb kártyán is, de az már :warez:, ami nálunk tiltott.

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #1683 Dátum: 2011, 01 19, 16:49:11 »
Töröltem. Valamiért még mindig azt írja ki, hogy a gps vevő nem található. A programban és a beállításokban is egyezik a port és a családban lévő másik szintén T-s omnia II beállításaival sem jó nálam. Kipróbáltam az aut. keresést a programon belül, de azt írta ki a végén, hogy nincs gps jel. Pedig nem töröltem ki eddig semmilyen file-t a program könyvtárából ami miatt ilyen hulla lenne.  :'(

Ha más nem, hétvégén elviszem a T-be, hogy valamit csináljanak vele, mert ez így nem okés.
Samus beállításokban be van kapcsolva, hogy gps automatikus kezelése? Ha nem ez a probléma, én a szerviz előtt mindenképp megpróbálnék egy HR-t, biztos ami biztos.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető Rolix

« Reply #1684 Dátum: 2011, 01 19, 16:58:16 »
Samus beállításokban be van kapcsolva, hogy gps automatikus kezelése? Ha nem ez a probléma, én a szerviz előtt mindenképp megpróbálnék egy HR-t, biztos ami biztos.

Igen, az mindig be is volt kapcsolva.
Most csináltam az imént egy hard resetet, de semmi. :( A fura az egészben az, hogy amikor megvettem még legalább gps vevőt talált, most meg már annyi port állítgatást próbáltam, hogy már azt sem talál, nem hogy műholdat.  :D >:(

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1685 Dátum: 2011, 01 19, 17:19:08 »
Most csináltam az imént egy hard resetet, de semmi. :( A fura az egészben az, hogy amikor megvettem még legalább gps vevőt talált, most meg már annyi port állítgatást próbáltam, hogy már azt sem talál, nem hogy műholdat.  :D >:(
Hát ez esetben marad a szerviz. Bár olyat eddig én még nem hallottam, hogy magától megpukkant volna a gps vevő. Olyan viszont már fordult elő velem is, hogy bizonyos romverzióknál így jártam.
Ha megjártad a szervizt, számolj be a tapasztalatokról! ;)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető Rolix

« Reply #1686 Dátum: 2011, 01 19, 17:27:55 »
Hát ez esetben marad a szerviz. Bár olyat eddig én még nem hallottam, hogy magától megpukkant volna a gps vevő. Olyan viszont már fordult elő velem is, hogy bizonyos romverzióknál így jártam.
Ha megjártad a szervizt, számolj be a tapasztalatokról! ;)

Én is csak pislogok, mivel nem piszkáltam a romhoz, sőt máshoz sem. No mindegy.
Ha megvolt a szerviz, írok. Remélem, hogy egy olyan szervizest fogok ki aki ért is hozzá, mert eddig csak olyanokkal hozott össze a sors, akiket fogalmam sincs hogyan vettek fel erre a posztra.  :D

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

Nem elérhető Gülredy

• PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: PDA:NXXJI1 CSC:XEUJI1 P:XXJF1
« Reply #1687 Dátum: 2011, 01 19, 18:39:01 »
Én is csak pislogok, mivel nem piszkáltam a romhoz, sőt máshoz sem. No mindegy.
Ha megvolt a szerviz, írok. Remélem, hogy egy olyan szervizest fogok ki aki ért is hozzá, mert eddig csak olyanokkal hozott össze a sors, akiket fogalmam sincs hogyan vettek fel erre a posztra.  :D

Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Csak egy tipp, de próbáld meg a kódot amit írtam mielőtt elviszed szervizbe (*#1472365#) és itt nézd meg, hogy standalone-on van-e vagy sem, mert ha ms-based, vagy ms-assisted-en van nem fog találni műholdat. Meg nézd meg hogy amiket leírtam, azok be vannak e állítva rendesen. Esetleg megpróbálhatod a cab-filet is telepíteni, ettől jobban nem tudod úgysem elrontani, egy próbát szerintem megér!
Esetleg ha más nincs még megpróbálhatsz egy hard resetet, majd mikor felkínálja újra rakod az igo-t, hátha valami ilyesmi baja van. Ha ezek sem jók akkor tényleg vidd el szervizbe!

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1688 Dátum: 2011, 01 19, 19:00:05 »
Csak egy tipp, de próbáld meg a kódot amit írtam mielőtt elviszed szervizbe (*#1472365#) és itt nézd meg, hogy standalone-on van-e vagy sem, mert ha ms-based, vagy ms-assisted-en van nem fog találni műholdat. Meg nézd meg hogy amiket leírtam, azok be vannak e állítva rendesen. Esetleg megpróbálhatod a cab-filet is telepíteni, ettől jobban nem tudod úgysem elrontani, egy próbát szerintem megér!
Esetleg ha más nincs még megpróbálhatsz egy hard resetet, majd mikor felkínálja újra rakod az igo-t, hátha valami ilyesmi baja van. Ha ezek sem jók akkor tényleg vidd el szervizbe!
Egyébként én kipróbáltam amit kitettél, nekem bejött. Délután a városban különböző helyeken randomban belőttem az igot, gyakorlatilag 5 másodpercen belül fogta a holdakat! :) Köszi, hogy megosztottad velünk! :)

Nem elérhető Rolix

« Reply #1689 Dátum: 2011, 01 19, 19:29:18 »

Megcsináltam mindent amit leírtál. Alapból a standalone volt beállítva. Feltelepítettem a cab file-t és semmi. A hard reset megvolt korábban már, de semmi. Egyszerűen valamiért nem találja meg a vevőt sem. A beállításaid alapján sem. Szóval a hiba nálam van sajnos.

Nem elérhető bszg

• PDA: samsung gt i8000
  • PDA ROM: PFCJI129020, CSC: XEUJI1, PHONE: XXJF1
« Reply #1690 Dátum: 2011, 01 19, 19:33:09 »
Szerintem a gps vevőt tesztelheted vmi más programmal, ami használja, pl a Rapid féle iránytűvel.
A gps vevő automatikus kezelését is ellenőrizd, mert úgy emlékszem, HR után kikapcsolt állapotban van.
Még egy dolog: valaki azt írta itt a fórumon, hogy kézben tartva nem fog jelet, egyébként igen. Ezt én is így tapasztaltam. Nekem ablakkönyöklőre téve, vagy szabadban kézben tartva talán sohasem látott műholdat, autóstartóban - internetkapcsolat nélkül - fél-egy perc.

Nem elérhető Rolix

« Reply #1691 Dátum: 2011, 01 19, 19:51:43 »
Szerintem a gps vevőt tesztelheted vmi más programmal, ami használja, pl a Rapid féle iránytűvel.
A gps vevő automatikus kezelését is ellenőrizd, mert úgy emlékszem, HR után kikapcsolt állapotban van.
Még egy dolog: valaki azt írta itt a fórumon, hogy kézben tartva nem fog jelet, egyébként igen. Ezt én is így tapasztaltam. Nekem ablakkönyöklőre téve, vagy szabadban kézben tartva talán sohasem látott műholdat, autóstartóban - internetkapcsolat nélkül - fél-egy perc.

Az iránytű működik. Kezdek elkeseredni. :( Letöltöttem egy másik Igo 8-at és összehasonlítottam a sys txt fájlban lévő értékeket, mert valahol ezt is olvastam, hogy lehet hiba, de egyezik... passz

Nem elérhető Imrus

• Navigáció / Navigation: iGO 8.4.2
  • PDA: Motorola Defy+
  • PDA ROM: 4.0.4
« Reply #1692 Dátum: 2011, 01 19, 21:04:38 »

Bocs, hogy bele ...
Sztem nem a kéz a lényeg.
Hanyatt fekve a készülék nem túl sok jelet lát, de állítva, esetleg "hasra" fordítva", hátlappal felfelé sokkal nagyobbak  a csíkok a műholdak mellet  ;)

Nem elérhető bszg

• PDA: samsung gt i8000
  • PDA ROM: PFCJI129020, CSC: XEUJI1, PHONE: XXJF1
« Reply #1693 Dátum: 2011, 01 20, 12:14:02 »
Az iránytű működik. Kezdek elkeseredni. :( Letöltöttem egy másik Igo 8-at és összehasonlítottam a sys txt fájlban lévő értékeket, mert valahol ezt is olvastam, hogy lehet hiba, de egyezik... passz
Nem konkrétan az iránytűre gondoltam. Rapid programcsomagjában a menü/beállításokban bekapcsolhatod a gps vevőt. Ezután meghatározza a pozíciódat, amit az iránytű felett kiír, illetve a következő lapon magasság, sebesség és észlelt műholdak száma adatokat közöl.

Nem elérhető Rolix

« Reply #1694 Dátum: 2011, 01 20, 12:23:16 »
Nem konkrétan az iránytűre gondoltam. Rapid programcsomagjában a menü/beállításokban bekapcsolhatod a gps vevőt. Ezután meghatározza a pozíciódat, amit az iránytű felett kiír, illetve a következő lapon magasság, sebesség és észlelt műholdak száma adatokat közöl.

Be tudod nekem linkelni Rapid programcsomagját? Kerestem itt a programok között, de nem találtam. Ha hazaértem melóból kipróbálom majd. Köszönöm. :)

Szerk.: Ha erre gondoltál, akkor megtaláltam.
O2Compass 3.31 és O2Flash 1.2

Nem elérhető sz.roland76

• Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #1695 Dátum: 2011, 01 20, 12:26:54 »
Be tudod nekem linkelni Rapid programcsomagját? Kerestem itt a programok között, de nem találtam. Ha hazaértem melóból kipróbálom majd. Köszönöm. :)

Szerk.: Ha erre gondoltál, akkor megtaláltam.
O2Compass 3.31 és O2Flash 1.2

„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető Rolix

« Reply #1696 Dátum: 2011, 01 20, 12:31:55 »

Köszönöm szépen. Remélem megoldódnak a gondjaim ezzel. :)

Nem elérhető tiamatt

• Navigáció / Navigation: Igo8
  • PDA: Omnia II
  • PDA ROM: I8000NXXJB3
« Reply #1697 Dátum: 2011, 01 20, 19:17:53 »
Üdv!

Olyan gondom van az omniámmal,hogy nem lát gps jelet. Régebben ment, de meghibásodott a teló, és nem lehetett rajta telefonáli, és a gps sem ment. A szervizben "főpanelt" cseréltek benne. Bemérték, letesztelték. A telefon része azóta működik, de a GPS továbbra sem. Írtak egy kis regényt mellé, hogy letöltötték az XTRA szolgáltatást tovább, hogy a "gyorsabb megtalálás érdekében lehetőség van ....gsm szolgáltatón keresztül...adat forgalom generálással... stb. Most mit csináljak? Vissza a szervizbe, vagy vmit be kell állítani? Pls help!

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1698 Dátum: 2011, 01 20, 19:40:16 »
Üdv!

Olyan gondom van az omniámmal,hogy nem lát gps jelet. Régebben ment, de meghibásodott a teló, és nem lehetett rajta telefonáli, és a gps sem ment. A szervizben "főpanelt" cseréltek benne. Bemérték, letesztelték. A telefon része azóta működik, de a GPS továbbra sem. Írtak egy kis regényt mellé, hogy letöltötték az XTRA szolgáltatást tovább, hogy a "gyorsabb megtalálás érdekében lehetőség van ....gsm szolgáltatón keresztül...adat forgalom generálással... stb. Most mit csináljak? Vissza a szervizbe, vagy vmit be kell állítani? Pls help!
Az xtra csak egy plusz dolog, attól még látnia kell holdakat. Hol próbálkozol, milyen körülmények között stb? igo mappájából a save mappát törölted szerviz óta?

Nem elérhető tiamatt

• Navigáció / Navigation: Igo8
  • PDA: Omnia II
  • PDA ROM: I8000NXXJB3
« Reply #1699 Dátum: 2011, 01 20, 20:00:58 »
Az xtra csak egy plusz dolog, attól még látnia kell holdakat. Hol próbálkozol, milyen körülmények között stb? igo mappájából a save mappát törölted szerviz óta?

Próbálkoztam kocsiban,lakásban ,szabadban. A save mappát töröltem. Nem lát semmit. A probléma előtt látott.