2025, 01 06, 09:01:39

Szerző Téma: Omnia II vs. iGO8  (Megtekintve 344902 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető yolesz

• DOUBLE CLUB
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Galaxy S8, S6 edge, s5, s4
Re: Omnia II vs. iGO8
« Reply #1650 Dátum: 2010, 12 28, 22:31:48 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ez mit akar pontosan jelenteni?  Mielőtt holdat keres felmegy netre leszedni az infót, vagy gps-elés közben állandó a mnetes kapcsolat?
Ez többlet adatforgalommal jár?

Üdv,SzS

Az xtra adatokat az igo betöltése közben tölti le /gprs-wifi-AS-en keresztül, ami épp elérhető számára/, vagy manuálisan a beállítok/gps/xtra menüben. Ami mindössze 38 kbyte.
Abban az esetben ha a beállításokban kikapcsoltad az xtra letöltést, nem tölt le semmit viszont így tovább tarthat amíg pozíciót fog.
Amikor már teljesen betöltött az igo már nem használja a xtra adatokat. Tehát menet közben NINCS adatfogalom!
/Csupán az induláshoz kell hogy mely műholdakról "várjon" adatot a program./

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #1651 Dátum: 2010, 12 28, 22:38:42 »
Ez mit akar pontosan jelenteni?  Mielőtt holdat keres felmegy netre leszedni az infót, vagy gps-elés közben állandó a mnetes kapcsolat?
Ez többlet adatforgalommal jár?

Üdv,SzS

Mindkét esetben csak pár kbyte adatforgalom van, de ha nincs előfizetésed, akkor még ez se megy. A különbség pedig, hogy az aGPS-nek az iGO minden indításakor kell a kapcsolat, míg az XTRA otthon is letölthető a netről és eltárolódik a készüléken 6 napra előre.
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető szemisun

• Navigáció / Navigation: Waze/Google Maps
  • PDA: Nexus 6P 32GB Silver
  • PDA ROM: Stock 7.1.1 ROM + Systemless root [KERNEL] ElementalX
« Reply #1652 Dátum: 2010, 12 28, 22:47:47 »
Mindkét esetben csak pár kbyte adatforgalom van, de ha nincs előfizetésed, akkor még ez se megy. A különbség pedig, hogy az aGPS-nek az iGO minden indításakor kell a kapcsolat, míg az XTRA otthon is letölthető a netről és eltárolódik a készüléken 6 napra előre.

Köszönöm a válaszokat. Szerintem nem berhelem, mert ez egy október hozzászólás volt, azóta meg kint van a jj1-es rom, ott már 15-20mp alatt találok holdat + pozíciót, szerintem ez nekem bőven megfelel

Üdv,
SzS

Nem elérhető balideme

• PDA: Samsung I8000
  • PDA ROM: I8000NXXIL3
« Reply #1653 Dátum: 2011, 01 03, 18:04:33 »
Sziasztok!
Bocs, de új vagyok ezen a téren.Honnan lehet igo-t letölteni?

Moderator Comment Fórumszabályzatot olvastad már? Mert ez bizony :warez:

Nem elérhető Hypnotic

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: samsung galaxy s
  • PDA ROM: I9000XWJS8 Darky 9.5
« Reply #1654 Dátum: 2011, 01 05, 22:41:18 »
Sziasztok!

Nem akarom én se 100x is feltenni ezt a kérdést de mindent ugyanúgy állítottam be a gpsbe ahogy itt leírták...
IGO8-ban: port com 7, baud 4800

PDA GPS settings: Program port: com7, Hardware port com9, legyen bepipálva, hogy a windows kezeli a GPS-t.
mindent így állítottam be, de amikor megtalálja a műholdat folyton ugrál a jeleröség...  vissza ugrik 3as jeleröségre majd újra maxon van... Söt volt olyan is h a pirosnál megállok a nyil még mindig azt mutatja h a kocsi mozgásban van.... álatalában ilyenkor a GPs gondol egyet és teljesen más útvonalat tervezz mint ami kell vagy éppen nem is azt mutatja ahol vagyok éppen... (na most ez egy gpsnél elég nagy hibának számit, föleg ha elakarok jutni A-ból-B pontba....) Van amikor azt mutatja h a háztetőkön közlekedem :D Igazábol elég sok gondom van a készülékel... Nem csak az igon belül... 1 év alatt negyedjére viszem vissza a szervizbe... :P Pedig nem nyúzom a készüléket mindenféle progikal... Nem tudja valaki h mit kell ahoz tenni h egy másik csere omniát kapjak? Boltban azt mondták h irjak a samsungnak... és mit irjak bele?:P szar ez a teló adj egy másikat?:D és akkor majd biztos rögtön adnak is... :P Na mind1... Elöre is köszönöm a segtiséget.. :))

Nem elérhető Gülredy

• PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: PDA:NXXJI1 CSC:XEUJI1 P:XXJF1
« Reply #1655 Dátum: 2011, 01 07, 19:26:25 »
Sziasztok.
Úgy rémlik mintha lett volna már ilyen kérdés, de sehol nem találtam, így elnézést kérek ha tényleg volt már.

Az a problémám, hogy az előző igo8-asommal, (ami gyárilag jár a kártyához) azzal a navigálás tökéletesen folyamatosan ment.
Azóta frissítettem az Igo-t (jelenleg 8.3.2.124260) és ebben a navigálás picit szaggatva megy. Szóval amikor épp autókázom a kis háromszögem ugrálgatva megy, nem folyamatosan és ez egy kicsit zavaró.
Nem olyan vészes az ugrálgatás, de ilyen fél, 3/4 másodpercként ugrik egyet, nem pedig folyamatosan megy.

Lehet ezt valahogy orvosolni? Esetleg valamilyen driver kell még?

(A rom verzióm pontosan: NXXJJ1 csupasz (magyar) - build 21916)

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #1656 Dátum: 2011, 01 07, 19:33:36 »
Sziasztok!

Nem akarom én se 100x is feltenni ezt a kérdést de mindent ugyanúgy állítottam be a gpsbe ahogy itt leírták...
IGO8-ban: port com 7, baud 4800

PDA GPS settings: Program port: com7, Hardware port com9, legyen bepipálva, hogy a windows kezeli a GPS-t.
mindent így állítottam be, de amikor megtalálja a műholdat folyton ugrál a jeleröség...  vissza ugrik 3as jeleröségre majd újra maxon van... Söt volt olyan is h a pirosnál megállok a nyil még mindig azt mutatja h a kocsi mozgásban van.... álatalában ilyenkor a GPs gondol egyet és teljesen más útvonalat tervezz mint ami kell vagy éppen nem is azt mutatja ahol vagyok éppen... (na most ez egy gpsnél elég nagy hibának számit, föleg ha elakarok jutni A-ból-B pontba....) Van amikor azt mutatja h a háztetőkön közlekedem :D Igazábol elég sok gondom van a készülékel... Nem csak az igon belül... 1 év alatt negyedjére viszem vissza a szervizbe... :P Pedig nem nyúzom a készüléket mindenféle progikal... Nem tudja valaki h mit kell ahoz tenni h egy másik csere omniát kapjak? Boltban azt mondták h irjak a samsungnak... és mit irjak bele?:P szar ez a teló adj egy másikat?:D és akkor majd biztos rögtön adnak is... :P Na mind1... Elöre is köszönöm a segtiséget.. :))
Ha a PDA rom verziód helyesen van kitöltve, akkor mindenképpen egy rom frissítést ajánlok. Ha szervizbe viszed sem csinálnak vele többet, annyi különbséggel, hogy egy régebbi romot tolnak a készülékre. Keress egy új friss romot a romoldában, és megoldódik a GPS problémád.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető Seeelback

• PDA: Samsung I9505
  • PDA ROM: I9505XXUDMH7
« Reply #1657 Dátum: 2011, 01 08, 00:35:12 »
Hello Mindenki.

Ha nem ide tartozik akkor bocsi.

Az a gondom, hogy iGo Primo-t használok de a POI-knál lévő telefonyszámokat nem tudom felhívni az iGo-n keresztül mint ahogy ez iGo8-al működött.

Nincs valakinek valami ötlete?

Köszi

Moderator Comment Nagyon nem ide tartozik. >:( Az iGO Primo PNA-kra készült, tehát PDA-n használni :warez:
$e€eŁß@©Ǩ

Nem elérhető stevered47

• Doktor Úr
  • Navigáció / Navigation: igo
  • PDA: samsung omnia 2
  • PDA ROM: i8000nxxil3
« Reply #1658 Dátum: 2011, 01 12, 12:24:22 »
 >:(  Sziasztok....ha már volt erre a kérdésre válasz, küldjetek oda, de ha nem , most felteszem...
...a megvásárolt Omni-ban ugy benne a szép 2 gb kártya, rajta az IGO8-acska.
De...rendes ember nagyobb kártyát tesz a gépbe, ugye, én csak egy 8gb-st.
..aztán nagyokosan átmásoltam igo-t, de bármilyen módszerrel is teszem oda-vissza, az eredeti kártya nélkül nem akar menni az a francos programocska.

mi a megoldás???? cserélgessem az sd-t mindig????...na ..azt nem.........SEGITSÉÉÉÉÉÉÉÉÉG...

Nem elérhető sz.roland76

• Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #1659 Dátum: 2011, 01 12, 12:30:00 »
>:(  Sziasztok....ha már volt erre a kérdésre válasz, küldjetek oda, de ha nem , most felteszem...
...a megvásárolt Omni-ban ugy benne a szép 2 gb kártya, rajta az IGO8-acska.
De...rendes ember nagyobb kártyát tesz a gépbe, ugye, én csak egy 8gb-st.
..aztán nagyokosan átmásoltam igo-t, de bármilyen módszerrel is teszem oda-vissza, az eredeti kártya nélkül nem akar menni az a francos programocska.

mi a megoldás???? cserélgessem az sd-t mindig????...na ..azt nem.........SEGITSÉÉÉÉÉÉÉÉÉG...
:warez: :warez: :warez: lenne ha segítene valaki.
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető stevered47

• Doktor Úr
  • Navigáció / Navigation: igo
  • PDA: samsung omnia 2
  • PDA ROM: i8000nxxil3
« Reply #1660 Dátum: 2011, 01 12, 12:33:13 »
Tudniillik, már egy éve megvan, azóta nem használom az igot, mert nem tudom  megvarázslni a nagyobb kártyára dolgozását.    az emilem a jótevőmnek:   You are not allowed to view links. Register or Login      köszönöm szépen előre is.

Nem elérhető Imrus

• Navigáció / Navigation: iGO 8.4.2
  • PDA: Motorola Defy+
  • PDA ROM: 4.0.4
« Reply #1661 Dátum: 2011, 01 13, 09:16:38 »
Sziasztok!

A tapasztaltabb kollégák segítségét kérem!  :p
Áttettem az igo kártyát az i900-ból az i8000-be. Eddig mindig kitűnően, gyorsan működött, de az új készülékben nagyon nehezen kapcsolódik  :(
(port 7-re állítva)
Hiába másoltam fel az XTRA-t, nincs hozzá tartozó beállítás a programok között. Honnan lehet letölteni? Nem találom  :ima:

Előre is köszönöm!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #1662 Dátum: 2011, 01 13, 09:41:31 »
Sziasztok!

A tapasztaltabb kollégák segítségét kérem!  :p
Áttettem az igo kártyát az i900-ból az i8000-be. Eddig mindig kitűnően, gyorsan működött, de az új készülékben nagyon nehezen kapcsolódik  :(
(port 7-re állítva)
Hiába másoltam fel az XTRA-t, nincs hozzá tartozó beállítás a programok között. Honnan lehet letölteni? Nem találom  :ima:

Előre is köszönöm!
Beállítások, hálózati beállítások, GPS, XTRA. Ott lehet beállítani hogy letöltse-e vagy sem.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Imrus

« Reply #1663 Dátum: 2011, 01 13, 10:35:08 »
Beállítások, hálózati beállítások, GPS, XTRA. Ott lehet beállítani hogy letöltse-e vagy sem.

Ezt olvastam (igyekeztem a kérdés előtt visszaolvasni) de sajna nem találom  :oops:
Lehet az, hogy az én romomban nincs ilyen lehetőség? (állítólag eredeti még)

Köszi!

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1664 Dátum: 2011, 01 13, 11:43:33 »
Ezt olvastam (igyekeztem a kérdés előtt visszaolvasni) de sajna nem találom  :oops:
Lehet az, hogy az én romomban nincs ilyen lehetőség? (állítólag eredeti még)

Köszi!
Személy szerint én még nem találkoztam olyan rommal amiben ez ne lenne benne. Samus beállításokban kerested?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető Imrus

« Reply #1665 Dátum: 2011, 01 13, 11:48:08 »
Személy szerint én még nem találkoztam olyan rommal amiben ez ne lenne benne. Samus beállításokban kerested?

Már mindenhol próbáltam  :oops: (azt hiszem, de nyilván ...)

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1666 Dátum: 2011, 01 13, 11:58:23 »
Már mindenhol próbáltam  :oops: (azt hiszem, de nyilván ...)
Ettől függetlenül, én sosem használtam az xtrát, mégis gond nélkül gyorsan tudok vele kapcsolódni. Lehet nem 5 sec alatt, de mi van akkor? Elindítom az igot, közben elszívok egy cigit, és kész is :) Egyébként a portokat sem állítgattam soha. Gyári beállításon hagytam romfrissítés után, igo-be belépve megkerestettem a gps vevőt, és kész.

Nem elérhető Imrus

« Reply #1667 Dátum: 2011, 01 13, 12:11:09 »
Ettől függetlenül, én sosem használtam az xtrát, mégis gond nélkül gyorsan tudok vele kapcsolódni. Lehet nem 5 sec alatt, de mi van akkor? Elindítom az igot, közben elszívok egy cigit, és kész is :) Egyébként a portokat sem állítgattam soha. Gyári beállításon hagytam romfrissítés után, igo-be belépve megkerestettem a gps vevőt, és kész.

Én is csak azért nyúltam a beállításokba, mert az i900-ból áttéve nem is látta a vevőt. Ez már jó, meg csatlakozik is lassan, de ezelőtt olyan jó gyors volt. Nem dohányzom, de majd ezután ...  :D

Azért bízom még bízom benne, hogy sikerül  :hmm:

Nem elérhető marioi8000

• konkvisztádor
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo 1.1
  • PDA: samsung GT-I8000 8GB white
  • PDA ROM: PDA:I8000NXXJJ1 CSC:I8000XHEJG5 Phone:I8000XXJJ1
« Reply #1668 Dátum: 2011, 01 13, 21:18:25 »
Hali tudorok,
olyan gondom van hogy igo8 eddig működött állítva is meg fekve is most meg csak állítva.
ha a menüben fekvőre akarom állítani újraindul ahogy kell, de megint csak állva marad.
köszi előre is.

Nem elérhető Imrus

« Reply #1669 Dátum: 2011, 01 14, 00:42:55 »

A beállítások a leírtak szerint. Mégis pl ma este munkából hazafelé, amikor elindítottam azonnal lettek piros pontok. Néhány másodpercen belül sárgák is (akár 10 db egyszerre) de a kacsolódásig mégis 10 percnek és 9km-nek kellett eltelnie  :oops: Miééért???
Mi okozhatja ezt???
 :ima:

Nem elérhető Imrus

« Reply #1670 Dátum: 2011, 01 14, 01:14:03 »
A beállítások a leírtak szerint. Mégis pl ma este munkából hazafelé, amikor elindítottam azonnal lettek piros pontok. Néhány másodpercen belül sárgák is (akár 10 db egyszerre) de a kacsolódásig mégis 10 percnek és 9km-nek kellett eltelnie  :oops: Miééért???
Mi okozhatja ezt???
 :ima:

Ha nagy nehezen csatlakozik, akkor is nagyon könnyen "leszakad" még akkor is, ha egymás mellé téve az i900-l az maximális vételi erősséget és pontosságot jelez  :hmm:

Nem elérhető 7masodperc

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: samsung i8000
  • PDA ROM: PDA:I8000NXXJJ1 CSC:I8000XEHJG5 PHONE:I8000XXJJ1
« Reply #1671 Dátum: 2011, 01 14, 12:15:27 »
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy az omnián lévő rom-verzió az befojásolja e a gps gyorsaságát?
Itt arra gondolok h. az én omnia2-őm xtra használatával sem talál műholdat 20 perc alatt sem.(csak sárga pöttyig jutok vele). Válaszotokat előre is köszönöm.

Nem elérhető yolesz

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Galaxy S8, S6 edge, s5, s4
« Reply #1672 Dátum: 2011, 01 14, 12:45:40 »
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy az omnián lévő rom-verzió az befojásolja e a gps gyorsaságát?
Itt arra gondolok h. az én omnia2-őm xtra használatával sem talál műholdat 20 perc alatt sem.(csak sárga pöttyig jutok vele). Válaszotokat előre is köszönöm.

igen, befolyásolja a rom a gps gyorsaságát

Nem elérhető kokenytomi

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: i4S, iPad 2, i5S, iPad mini, i6S, iPad AIR 2
  • PDA ROM: iOS 6.1.3-9.0.2
« Reply #1673 Dátum: 2011, 01 15, 20:17:57 »
Sziasztok!
A gyári igo szoftver mellé érdemes e külső gps vevőre költeni? Gyorsabban talál e jelet, pontosabb lesz e? Ha igen milyen faját érdemes venni?
Előre is köszönöm a választ!

Nem elérhető luxusbatar

• Navigáció / Navigation: HP Ipaq 314
  • PDA: Samsung Galaxy S4
  • PDA ROM: I9505 PAN BMF1
« Reply #1674 Dátum: 2011, 01 18, 12:35:11 »

Sziasztok!
A gyári igo szoftver mellé érdemes e külső gps vevőre költeni? Gyorsabban talál e jelet, pontosabb lesz e? Ha igen milyen faját érdemes venni?
Előre is köszönöm a választ!

Ha visszaolvasol, soka sokfélét mondanak erre. Valakinek pöpec a beépített vevő, valakinek nem. Én abba a táborba tartozok akinek volt előtte PDA+BT GPS vevő kombója. Onnan "örököltem" a GPS vevőt. Nálam összehasonlíthatatlan a különbség a külső vevővel. Mind a jel megtalálása, mind a megtartás, mind a befogható műholdak számát tekintve a külső vevő a tuti! Ha sokat navigálsz (és kocsival), akkor szerintem megéri a külső vevő. Berakod a kesztyűtartóba, és amikor kell, előveszed...és már mehetsz is. Nem kell stresszelni, hogy lesz-e jel, vagy mikor mikor lesz jel, vagy hogy mikor veszti el a jelet.
Biztos mondják majd többen, hogy ROM-ot kell cserélni, és jobb lesz stb. De ha valakinek nincs kedve ezzel foglalkozni, és "csak" használni akarja a készüléket, úgy ahogy van? Szóval, ha megteheted, és úgy érzed hogy gondjaid vannak a belső vevővel, akkor vegyél egy külsőt. Szerintem