2025, 01 07, 20:38:10

Szerző Téma: Omnia II vs. iGO8  (Megtekintve 344982 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető BluesBolha

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGo
  • PDA: LG Optimus Black
Re: Omnia II vs. iGO8
« Reply #1600 Dátum: 2010, 11 30, 10:26:49 »
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne hogy az iGo-m, hiába van benne a 480x800-as felbontás mégis a 240x400-asat használja. ezt valahogy át lehet állítani? A menübe kerestem de ott biztosan nincs ilyen beállítás. Előre is köszönöm a segítséget

Nem elérhető siky

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S6 EDGE+
  • PDA ROM: G928FXXU3BPJ3
« Reply #1601 Dátum: 2010, 11 30, 11:25:18 »
Sziasztok!

A következő a problémám:
Az O2-m kb 5-10 perc alatt talál GPS jelet (szabad ég alatt) az XTRA adatok letöltése után is. A nagyobb gond viszont az, hogy a belvárosban rengetegszer elveszti a jelet, vagy késve mozgatja a térképet az iGO. Ez normálisnak mondható, vagy csak az én O2-m csinálja? Minden beállítás, port stb. az itt leírtak alapján lett konfigolva.

HELP PLS!

Nem elérhető yolesz

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Galaxy S8, S6 edge, s5, s4
« Reply #1602 Dátum: 2010, 11 30, 21:11:59 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

A következő a problémám:
Az O2-m kb 5-10 perc alatt talál GPS jelet (szabad ég alatt) az XTRA adatok letöltése után is. A nagyobb gond viszont az, hogy a belvárosban rengetegszer elveszti a jelet, vagy késve mozgatja a térképet az iGO. Ez normálisnak mondható, vagy csak az én O2-m csinálja? Minden beállítás, port stb. az itt leírtak alapján lett konfigolva. Az xtra letöltés semmit nem használ...

HELP PLS!

Én is ugyanezzel a problémával küzdök ha véletlenül pozíciót fog! Még hozzátenném, hogy nálam órák alatt se talál műholdat. megnéztem a smart-programmal és még műhold-vételem sincs, 0 dB-t ír pedig 8-10 műholdat "lát" elvileg. Ha a *#1472365# kóddal nézem meg a gps paramétereket akkor is ugyanez a helyzet. Csak 2-5-8-5-2-8-9 műholdat lát de semmelyikről se kap jelet.

Nem elérhető ibazsi007

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: Samsung GT-I8000 OMNIA II+Telenor One Touch
  • PDA ROM: WinMo 6.5
Re:Omnia II vs. iGO8
« Reply #1603 Dátum: 2010, 12 08, 08:44:27 »
Sziasztok!

Csináltam frissitést  az IGOn de azota mintha lassaban találna holdat van hogy 5 percig sincs semmi!Hogyan tudnám felgyorsitani??

Nem elérhető viewdetails

• Support-ER
  • Palibácsi
  • Navigáció / Navigation: Navigon
  • PDA: Acro S
« Reply #1604 Dátum: 2010, 12 08, 10:10:58 »
Aki küszködik a pozíciófogással, az törölje az xtra.bin-t és (feltételezve, hogy van mobilnete) úgy indítsa el az ájgót. Ha az automata xtra letöltés után nem látsz egy rakat piros pöttyöt, a navigációs képernyő bal felső sarkában, menj bele a gyorsmenübe, és egy pillanatra kapcsold ki majd vissza a GPS-t a pipával. Innen már rövid idő alatt pozíciót kell találni, mert így minden cache ürítve van.
És tessenek  :olvass: :olvass: :olvass: !
Nem használok szkájpot, emesent.
Amúgy is gyorsabb, ha a kérdéseid itt teszed fel a fórumban, mindenki okulására. ;)

Nem elérhető ibazsi007

« Reply #1605 Dátum: 2010, 12 08, 14:02:24 »
Nekem nincsen mobil netem!!

Nem elérhető viewdetails

• Support-ER
  • Palibácsi
« Reply #1606 Dátum: 2010, 12 08, 14:31:56 »
Nekem nincsen mobil netem!!
Akkor vagy letöltöd a Beállításokban a GPS XTRA menüben a gombbal úgy, hogy wifi-n vagy (esetleg kábeles ActiveSyncen) vagy nem használod, de akkor - mint minden más gps készülék esetében - időbe telik a pozíciófogás.
Amúgy is gyorsabb, ha a kérdéseid itt teszed fel a fórumban, mindenki okulására. ;)

Nem elérhető yolesz

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Galaxy S8, S6 edge, s5, s4
« Reply #1607 Dátum: 2010, 12 08, 19:52:23 »
Én is ugyanezzel a problémával küzdök ha véletlenül pozíciót fog! Még hozzátenném, hogy nálam órák alatt se talál műholdat. megnéztem a smart-programmal és még műhold-vételem sincs, 0 dB-t ír pedig 8-10 műholdat "lát" elvileg. Ha a *#1472365# kóddal nézem meg a gps paramétereket akkor is ugyanez a helyzet. Csak 2-5-8-5-2-8-9 műholdat lát de semmelyikről se kap jelet.

Tehát megoldódott a probléma... a szervizben. "softwerfrissítés" néven javították. Valamit az alapconfigban frissítettek, mert megváltozott a product id. számom. Azóta még az igo betöltése alatt pozíciót fog :D:D:D:D.

Nem elérhető ibazsi007

« Reply #1608 Dátum: 2010, 12 09, 00:16:09 »
Sziasztok!!Tudja valaki hogy a *#1472365# kód mire való?Mit lehet vele csinálni és állitani?

Nem elérhető sz.roland76

• Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #1609 Dátum: 2010, 12 11, 06:23:25 »
Sziasztok!!Tudja valaki hogy a *#1472365# kód mire való?Mit lehet vele csinálni és állitani?

Nem *#*#1472365#*#* ??
Legalább is az XDA-n így találtam csak meg.  :shock:
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető farkas16

• PDA: Samsung Omnia GT-i8000 Win 6.5.3
  • PDA ROM: I8000NXXJH2
« Reply #1610 Dátum: 2010, 12 12, 12:33:09 »
Tehát megoldódott a probléma... a szervizben. "softwerfrissítés" néven javították. Valamit az alapconfigban frissítettek, mert megváltozott a product id. számom. Azóta még az igo betöltése alatt pozíciót fog :D:D:D:D.

Szia
Milyen szoftvert frissitettek és mire? Csak ugy bementél hogy jónapot itt vagyok?
MIk a verzió számaid most?

Kérdésem:
Van jelentősége annka hogy milyen com port és mekora a baud ?

thy

Nem elérhető bati

• PDA: i8000
  • PDA ROM: I8000NXXJB3
« Reply #1611 Dátum: 2010, 12 12, 17:09:43 »
Sziasztok

reggel írtam egy kérdést de most nem találom sehol. Most röviden ismét.

Szóval ha navigálok és valaki behív akkor eltévedek.
Ennyi:)

Tud valaki megoldást arra, hogy az IGO8 használatakor legalább a képe látható legyen telefonálás közben?
THX
több dolgok vannak földön és égen, mint sem bölcselmetek álmodni képes...

Nem elérhető Takvan

• Navigáció / Navigation: Igo8
  • PDA: Samsung Omnia II GT-I8000
  • PDA ROM: 21916PFCJJ1|XEHJG5|XXJJ1
« Reply #1612 Dátum: 2010, 12 12, 18:40:15 »
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy ROM frissítés után nem tud kapcsolódni a műholdakhoz az O2-m.
Előtte a gyári beállításokkal (COM7) működött. Akkor XXIJ2 phone rész volt fent. Jelenleg az XXJF1 van fent.
IGO8 indítása után pillanatok alatt talál műholdakat (COM4 -el többet, COM7 -tel kevesebbet), de sajnos mind piros, max sárga és egyik sem hajlandó bezöldülni!  :hmm: Olvastam, hogy ROM függő lehet az optimális beállítás. Csak a phone résztől függ, vagy a többitől is? Tudnátok tanácsot adni? Esetleg ehhez mik a jó paraméterek?
Ja, xtra -t nem használok.

Nem elérhető farkas16

« Reply #1613 Dátum: 2010, 12 12, 19:35:18 »
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy ROM frissítés után nem tud kapcsolódni a műholdakhoz az O2-m.
Előtte a gyári beállításokkal (COM7) működött. Akkor XXIJ2 phone rész volt fent. Jelenleg az XXJF1 van fent.
IGO8 indítása után pillanatok alatt talál műholdakat (COM4 -el többet, COM7 -tel kevesebbet), de sajnos mind piros, max sárga és egyik sem hajlandó bezöldülni!  :hmm: Olvastam, hogy ROM függő lehet az optimális beállítás. Csak a phone résztől függ, vagy a többitől is? Tudnátok tanácsot adni? Esetleg ehhez mik a jó paraméterek?
Ja, xtra -t nem használok.

Nekem is XXJF1 van fent de össze vissza csinálja. Valamikor rögtön van hold valamikor meg ki tudja mikor.
Szóval valami állásfoglalást illetve megoldást kellene erre találni mert ez igy nagyon ne, pálya, hogy hol ok hol nem.
baud számithat?
com portnak mi köze van hozzá ?

Nem elérhető Takvan

« Reply #1614 Dátum: 2010, 12 12, 19:47:48 »
Nekem is XXJF1 van fent de össze vissza csinálja. Valamikor rögtön van hold valamikor meg ki tudja mikor.
Szóval valami állásfoglalást illetve megoldást kellene erre találni mert ez igy nagyon ne, pálya, hogy hol ok hol nem.
baud számithat?

Másik ROM -mal próbáltad már?
A COM port beállításnak egyeznie kell a készüléken és az IGO -ban! De ezt nyilván tudod.

Nem elérhető Takvan

« Reply #1615 Dátum: 2010, 12 12, 22:50:12 »
baud számithat?

Kipróbáltam más phone ROM -mal is, de nem történt javulás.
Az XXJJ1 -el, és egy t-home -os BOIL1 -el is ugyanaz. Pedig szerintem a GPS jó, hisz egy hete még pozíciót talált. Nem lehet, hogy valami mással nem fér össze?
Nekem ez van fent: StockPinJH1|XEHJG5|XXJF1

Nem elérhető viewdetails

• Support-ER
  • Palibácsi
« Reply #1616 Dátum: 2010, 12 13, 00:11:18 »
Kipróbáltam más phone ROM -mal is, de nem történt javulás.
Az XXJJ1 -el, és egy t-home -os BOIL1 -el is ugyanaz. Pedig szerintem a GPS jó, hisz egy hete még pozíciót talált. Nem lehet, hogy valami mással nem fér össze?
Nekem ez van fent: StockPinJH1|XEHJG5|XXJF1
XTRA nélkül egy hidegindításból TTFF-ig jutni akár 5-10 perc is lehet.

Nem elérhető Takvan

« Reply #1617 Dátum: 2010, 12 13, 19:50:14 »
XTRA nélkül egy hidegindításból TTFF-ig jutni akár 5-10 perc is lehet.

Én hagytam 15 percet is. Az egyébként normális, hogy mire elindul az IGO és belépek a műholdas részhez (látni akarom a kis g..i pöttyöket) egyből megjelenik 8-10 piros pontocska, aztán 1-2 időnként besárgul, aztán csak 3-4 piros marad aztán megint 10. Az I900 XTRA nélkül normál körülmények között általában 1 percen belül kapcsolódott és pozicionált. Viszont ott belépéskor 5-10 másodpercig még piros pontok sem voltak csak szép lassan jöttek meg.
És melegedni sem érzem, vagy lehet hogy csak az I900 után ez már nem tűnik melegnek?  :)

Nem elérhető viewdetails

• Support-ER
  • Palibácsi
« Reply #1618 Dátum: 2010, 12 13, 22:34:10 »
Én hagytam 15 percet is. Az egyébként normális, hogy mire elindul az IGO és belépek a műholdas részhez (látni akarom a kis g..i pöttyöket) egyből megjelenik 8-10 piros pontocska, aztán 1-2 időnként besárgul, aztán csak 3-4 piros marad aztán megint 10. Az I900 XTRA nélkül normál körülmények között általában 1 percen belül kapcsolódott és pozicionált. Viszont ott belépéskor 5-10 másodpercig még piros pontok sem voltak csak szép lassan jöttek meg.
És melegedni sem érzem, vagy lehet hogy csak az I900 után ez már nem tűnik melegnek?  :)
Barátnőm i900-asa mindig hamarabb fog pozíciót ugyanott ahol az én i8000-em. Esetleg töltsd le wifin vagy AS-en az xtra.bin-t, és próbáld azzal, elvileg 6 napig érvényes.

Nem elérhető Takvan

« Reply #1619 Dátum: 2010, 12 13, 22:42:27 »
Barátnőm i900-asa mindig hamarabb fog pozíciót ugyanott ahol az én i8000-em. Esetleg töltsd le wifin vagy AS-en az xtra.bin-t, és próbáld azzal, elvileg 6 napig érvényes.

Már azt is megpróbáltam! 15 perc alatt ugyanaz, egy csomó piros műhold.
Viszont most leszedtem az O2Compasst a kütyüről. Érdekes módon most még piros pontok sem jelennek meg! Abszolút semmi, ugyanott ahol eddig 10 is megjelent! Lehet ennek valami köze hozzá?
Azt hiszem, ha más nem lesz holnap egy HR, aztán meglátom, hogy csupaszon plusz programok nélkül mi a reakciója.

Nem elérhető farkas16

« Reply #1620 Dátum: 2010, 12 14, 07:39:52 »
Sziasztok
Nekem most hogy uj JH'es a PDA mintha gyorsabb lenne a gps .
com4, 9600
XTRA val max 1perc
XTRA nélküll 15mp ( igaz utána kézzel törltem a xtra.bin file meg kikapcsoltam az xtra )
Amugy továbbra is kérdezem hogy a BAUDnak mi jelentősége van hogy 4800 vagy 9600 vagy ...

Nem elérhető ShellbyGT

• Navigáció / Navigation: IGO N8
  • PDA: I8000
  • PDA ROM: I8000NXXIL3
« Reply #1621 Dátum: 2010, 12 14, 08:37:03 »
Syasztok!!

Érdeklődni szeretnék mert vettem egy Omnia 2 és ugye van hozzá IGO8. de vettem egy 8GB memória kártyát hozzá h arra ráteszem a teljes eu. térképet.de ahogy feltelepíti a kártyáról addig minden oké utána mikor el akarom indítani nem indul el az igo 8 csak a kezdeti betöltési képet hozza fel utána ki lép.
valaki tudna segíteni ebben ?
Válaszotokat előre is köszi

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #1622 Dátum: 2010, 12 14, 08:54:15 »
Syasztok!!

Érdeklődni szeretnék mert vettem egy Omnia 2 és ugye van hozzá IGO8. de vettem egy 8GB memória kártyát hozzá h arra ráteszem a teljes eu. térképet.de ahogy feltelepíti a kártyáról addig minden oké utána mikor el akarom indítani nem indul el az igo 8 csak a kezdeti betöltési képet hozza fel utána ki lép.
valaki tudna segíteni ebben ?
Válaszotokat előre is köszi

Ez a program védelme. Csak a saját kártyájáról fut.
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető Szucsi44

• PDA: GT-I9100
  • PDA ROM: 4.0.3
« Reply #1623 Dátum: 2010, 12 14, 10:53:04 »
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy az IGO futtatása során a sávinformációt egyszer teljesen normál méretű néha meg teljesen összemegy  :( (szinte észrevehetetlen, csak látom hogy megint közölne valami infót, de többszörösére zsugorodik) Sajnos nem olvastam végig a 65 oldalt csak látom, hogy elsősorban GPS jel fogása jelent elsősorban problémát a rovatban.
Egyébként program port:com 4, hardw:com9, B rate: 115200, xtra letöltésével eddig minden rom talált jelet 1 percen belül. Még romcsere után se tart 2-3 percnél tovább. Mindemellett a szoftver volt frissítve 2 szer a naviextras-ról.
Ha tudtuk valamit a problémámra akkor előre is köszönöm.

Nem elérhető Tutyila

• PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: I8000NXXIL3
« Reply #1624 Dátum: 2010, 12 14, 16:30:53 »
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van,hogy az Igo nem megy. Azt írja ki,hogy nem "Pocket pc alkalmazás".
uninstall megvolt már,sőt még hard reset is. Az Igo legális...
Mit lehet még tenni?