2025, 01 09, 08:21:36

Szerző Téma: Omnia II vs. iGO8  (Megtekintve 345021 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető espista

• Navigáció / Navigation: Nav 'n Go i-Go 8.3.4.102680
  • PDA: Samsung GT I-8000 Omnia II
  • PDA ROM: GCJH2-23689/XEBJF4/XXJF1
Re: Omnia II vs. iGO8
« Reply #1475 Dátum: 2010, 08 26, 09:15:13 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Eredeti iGO nem működik másik adathaordozóról, a többi meg itt  :warez:
Éreztem. Azét kösz.

Nem elérhető sipy56

• PDA: Omnia II
  • PDA ROM: K5
« Reply #1476 Dátum: 2010, 09 02, 15:44:34 »
Sziasztok!

Már vagy 8 hónapja nekem is Omnia 2 telóm van de a kb 800 próbálkozásból 5x talált műholdat sajna. Most felidegesítettem magam és szeretnék utánajárni hogy mi a franc van vele. Visszaolvasgatva láttam, hogy hardver portot is kéne állítani első lépésként
Start Menü/Beállítások/Hálózati beállítások/GPS/Kapcsolat GPS program port.
Na nekem ilyen menü nincs is a telefonomba.  >:(
Ilyenkor mi van????
Ez a szar Telenoros k5ös a pda
Lécci segítsetek!!! :'(

Nem elérhető Nagymacscs

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung Galaxy TAB P7300 + P7300XXKJ6
  • PDA ROM: TsunamICS 2.2 + Semaphore ICS 1.2.0
« Reply #1477 Dátum: 2010, 09 02, 17:39:28 »
Sziasztok!

Már vagy 8 hónapja nekem is Omnia 2 [NEM TELÓ!]m van de a kb 800 próbálkozásból 5x talált műholdat sajna. Most felidegesítettem magam és szeretnék utánajárni hogy mi a franc van vele. Visszaolvasgatva láttam, hogy hardver portot is kéne állítani első lépésként
Ilyenkor mi van????

Vegyél egy olcsó külsős gps-t és soha többet nem lesz semmi problémád. Még a pincébe is elnavigál.

Nem elérhető Krissz12

• PDA: Smasung i8000 Omina II
  • PDA ROM: I8000NXXIK5
« Reply #1478 Dátum: 2010, 09 02, 23:32:59 »
sziasztok
Omina 2re felraktam az igo8at de ez még az életbe nem talált műholdat  :(
Mit lehetne tenni ez a probléma ellen?

Nem elérhető viewdetails

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • Palibácsi
  • Navigáció / Navigation: Navigon
  • PDA: Acro S
« Reply #1479 Dátum: 2010, 09 02, 23:34:23 »
sziasztok
Omina 2re felraktam az igo8at de ez még az életbe nem talált műholdat  :(
Mit lehetne tenni ez a probléma ellen?
Várni.
De IK5 ROM-ot én cserélnék valami frissebbre, hogy ne tartson percekig a jelfogás.
Nem használok szkájpot, emesent.
Amúgy is gyorsabb, ha a kérdéseid itt teszed fel a fórumban, mindenki okulására. ;)

Nem elérhető Nagymacscs

« Reply #1480 Dátum: 2010, 09 03, 00:35:21 »
Várni.
De IK5 ROM-ot én cserélnék valami frissebbre, hogy ne tartson percekig a jelfogás.

Anno mikor feladtam a próbálkozást, mikor talált műholdat úgy ahogy kellett volna akkor Pesten vesztette a jelet ahogy azt kell... :S Pedig végigcsináltam a szamárlétrát romokon portokon át... Mikor felveszem akkor rezeg tovább... Szal nem kizárt, hogy valami nem kóser vele.

Nem elérhető viewdetails

• Support-ER
  • Palibácsi
  • PDA: Acro S
« Reply #1481 Dátum: 2010, 09 03, 00:47:17 »
Anno mikor feladtam a próbálkozást, mikor talált műholdat úgy ahogy kellett volna akkor Pesten vesztette a jelet ahogy azt kell... :S Pedig végigcsináltam a szamárlétrát romokon portokon át... Mikor felveszem akkor rezeg tovább... Szal nem kizárt, hogy valami nem kóser vele.
Lehet, Te voltál az egyetlen ilyen, ha jól emlékszem. JF1 phone megvolt?
Nem használok szkájpot, emesent.
Amúgy is gyorsabb, ha a kérdéseid itt teszed fel a fórumban, mindenki okulására. ;)

Nem elérhető Tartarus

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: Omnia II
  • PDA ROM: I8000XXJJ1
« Reply #1482 Dátum: 2010, 09 03, 06:53:38 »
Lehet, Te voltál az egyetlen ilyen, ha jól emlékszem. JF1 phone megvolt?

Nem,sajnos nem csak ö... :'(
Én már feladtam...jövö héten viszem a szervizbe...Már visszatettem az eredeti ROM-ot is...

Nem elérhető kisses123

• Navigáció / Navigation: iGO Primo
  • PDA: Samsung i8000
  • PDA ROM: I8000...
« Reply #1483 Dátum: 2010, 09 05, 17:41:38 »
Sziasztok!

Látom, h ez iGO8 fórum, de tudnátok nekem abban segíteni, h hol kaphatnék infót az én Omnia II-mre felrakott iGO Primo-val kapcsolatban? A választ előre is köszi!  :)

Nem elérhető kisses123

« Reply #1484 Dátum: 2010, 09 05, 17:45:48 »
Vegyél egy olcsó külsős gps-t és soha többet nem lesz semmi problémád. Még a pincébe is elnavigál.

És hol lehet olyat kapni?   :(

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #1485 Dátum: 2010, 09 05, 18:06:36 »
Sziasztok!

Látom, h ez iGO8 fórum, de tudnátok nekem abban segíteni, h hol kaphatnék infót az én Omnia II-mre felrakott iGO Primo-val kapcsolatban? A választ előre is köszi!  :)

Ime You are not allowed to view links. Register or Login
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető kisses123

« Reply #1486 Dátum: 2010, 09 05, 19:34:55 »
Ime You are not allowed to view links. Register or Login

Köszi!Köszi!Köszi! :)

Nem elérhető simon szabolcs

• Navigáció / Navigation: nav n go
  • PDA: samsung omnia II.
  • PDA ROM: PDA:RAPIDNXXJJ1,XEHJI1, XXJJ1
« Reply #1487 Dátum: 2010, 09 07, 09:58:36 »
Sziasztok! Ha volt már ilyen probléma felvetés itt a topicban elnézést nem olvastam végig mint a hatvan oldalt. Abban kérnék segítséget hogy a tegnap kézhez kapott omnia II.-esem nem ismeri fel az i900-ból maradt gyári igo-s sd kártyámat. Egyáltalán nem látja. Mit tudok ilyenkor csinálni. Segítségeteket előre is köszi!

Nem elérhető Szucsi44

• PDA: GT-I9100
  • PDA ROM: 4.0.3
« Reply #1488 Dátum: 2010, 09 09, 11:17:53 »
Sziasztok!

Már vagy 8 hónapja nekem is Omnia 2 [NEM TELÓ!]m van de a kb 800 próbálkozásból 5x talált műholdat sajna. Most felidegesítettem magam és szeretnék utánajárni hogy mi a franc van vele. Visszaolvasgatva láttam, hogy hardver portot is kéne állítani első lépésként
Ilyenkor mi van????

A szoftver verziómat látod oldal:
Nálam így néz ki a beállítás része a dolognak:
Start/Beáll/Általános beáll/GPS/Kapcsolatok
Itt van programport:Com4
Hardverport:Com9
Bitsebesség:4800
Gps automat. kezelése: bekapcsolva
Xtra- én le szoktam tölteni a első kapcsolat keresésénél(  nálam gyorsabban talál így holdat.

IGO-ban
Port:4
Adatátviteli sebb:57600
És már csatlakozik is a GPS vevő kis pár ms után.

Kimész a szabadba ne árnyékoljon le semmi pár perc és jelet fog. Nálam 20 másodperc alatt talál jelet+ Mükszik TMC vevő is most már  :ok:

Nem elérhető badon

• PDA: Sony Ericsson Xperia Ray (St18i)
  • PDA ROM: Gyári ROM/Android 4.0.4 - Telenor hálózatfüggő
« Reply #1489 Dátum: 2010, 09 09, 18:47:59 »
És hol lehet olyat kapni?   :(

Helló!
Én itt vettem: You are not allowed to view links. Register or Login
Áprilisban vettem az i8000-et, 8gb, kártyafüggetlen. A telefon funkció mellet navigációra használtam (volna) a legsűrűbben. Megannyi romcsere, állítgatás, fórumolvasás után se lett jobb a beépített GPS, míg irigykedve olvastam, hogy mások otthon a szobában navigáltak az Igo-val.
Két hónapja vettem a feljebb belinkelt Nokia LD-3W GPS modult, azóta a gps a legkisebb problémám az omnia 2 vel kapcsolatban, hidegindítás után pillanatok alatt talál műholdat, nagyon pontos a jel(geocachingnél hasznos), az omnia nem merül olyan gyorsan, mivel csak a bluetooth-ot használ... hátrány az, hogy nem kéne otthon felejteni(a gps modult).
Ha netán valaki rászánja magát egy GPS modulra, akkor a beállítások: a modult először párosítani kell az omniával(ennél a típusnál a jelszó 0000), majd a bluetooth beállításoknál a menü - eszköz szolgáltatása - soros port fülnél hozzárendelsz egy com portot, nálam csak két lehetőség volt: com2 vagy com6(ha TMC-t is szeretnénk az Igo-hoz, akkor célszerű a com 2-t választani, mivel a hgpsclient beállításainál a com 6-ot választjuk). Következik a GPS beállítások menü: program port marad a korábbi com4 vagy com7, és a hardver port az a korábbi com9 -röl átállítjuk com2-re illetve com6-ra, attól függően hogy a bluetooth beállításoknál melyik portot választottuk.
Én nem bántam meg, hogy vettem gps modult, mert így nem bántam meg ,hogy vettem Omnia2-t  :D.

Nem elérhető baki1

• Android in the future
  • Navigáció / Navigation: IGO Primo 2.4
  • PDA: Omnia II, SGS 2, SGS 4-I9505
  • PDA ROM: NXXJJ1 Rapid Sense/XEHJG5/4.2.2 TMHMH7
« Reply #1490 Dátum: 2010, 09 09, 20:53:23 »
Helló!
Én itt vettem: You are not allowed to view links. Register or Login
Áprilisban vettem az i8000-et, 8gb, kártyafüggetlen. A telefon funkció mellet navigációra használtam (volna) a legsűrűbben. Megannyi romcsere, állítgatás, fórumolvasás után se lett jobb a beépített GPS, míg irigykedve olvastam, hogy mások otthon a szobában navigáltak az Igo-val.
Két hónapja vettem a feljebb belinkelt Nokia LD-3W GPS modult, azóta a gps a legkisebb problémám az omnia 2 vel kapcsolatban, hidegindítás után pillanatok alatt talál műholdat, nagyon pontos a jel(geocachingnél hasznos), az omnia nem merül olyan gyorsan, mivel csak a bluetooth-ot használ... hátrány az, hogy nem kéne otthon felejteni(a gps modult).
Ha netán valaki rászánja magát egy GPS modulra, akkor a beállítások: a modult először párosítani kell az omniával(ennél a típusnál a jelszó 0000), majd a bluetooth beállításoknál a menü - eszköz szolgáltatása - soros port fülnél hozzárendelsz egy com portot, nálam csak két lehetőség volt: com2 vagy com6(ha TMC-t is szeretnénk az Igo-hoz, akkor célszerű a com 2-t választani, mivel a hgpsclient beállításainál a com 6-ot választjuk). Következik a GPS beállítások menü: program port marad a korábbi com4 vagy com7, és a hardver port az a korábbi com9 -röl átállítjuk com2-re illetve com6-ra, attól függően hogy a bluetooth beállításoknál melyik portot választottuk.
Én nem bántam meg, hogy vettem gps modult, mert így nem bántam meg ,hogy vettem Omnia2-t  :D.

Hát, nem tudom mi lehet a baj a Te kütyüddel, de azt hiszem elég sokan vagyunk itt a fórumon, durván a 95% -a a tagoknak akinek tökéletesen müxik az IGO a TMC-vel együtt.Köszönet érte a hozzáértő tagok gigantikus közösségi munkájának.
Nem lehet, hogy többet kellene olvasni,hogy mit hogy kell beállitani?Én egy pillanatra se bántam meg, hogy megvettem.Üdv.

Nem elérhető Nagymacscs

« Reply #1491 Dátum: 2010, 09 09, 21:00:25 »
Hát, nem tudom mi lehet a baj a Te kütyüddel, de azt hiszem elég sokan vagyunk itt a fórumon, durván a 95% -a a tagoknak akinek tökéletesen müxik az IGO a TMC-vel együtt.Köszönet érte a hozzáértő tagok gigantikus közösségi munkájának.
Nem lehet, hogy többet kellene olvasni,hogy mit hogy kell beállitani?Én egy pillanatra se bántam meg, hogy megvettem.Üdv.

Hello!

Sajnos nem Ő volt az első és nem is az utolsó akinek **ar ez a készülék... Én is ugyan úgy tettem ahogy Ő és így legalább tudom használni. Multimédiára tökéletes, minden másban sajnos egy nagy nulla. Ha Nokiára volna iGO már adnám is el. Nem tegnap kezdtem a szakmát, egy csöppet konyítok hozzá a beállítások tekintetében tehát ki van zárva a hibázás lehetősége. Külső modullal viszont remek a navi.

Nem elérhető diablo77

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: NXXJG5-XEHJG5-XXJF1
« Reply #1492 Dátum: 2010, 09 09, 21:19:41 »
Hello!

Sajnos nem Ő volt az első és nem is az utolsó akinek **ar ez a készülék... Én is ugyan úgy tettem ahogy Ő és így legalább tudom használni. Multimédiára tökéletes, minden másban sajnos egy nagy nulla. Ha Nokiára volna iGO már adnám is el. Nem tegnap kezdtem a szakmát, egy csöppet konyítok hozzá a beállítások tekintetében tehát ki van zárva a hibázás lehetősége. Külső modullal viszont remek a navi.
Elég érdekes dolog ez, van akinek jó (valószínű a többségnek) és van akiknek még a megfelelő beállításokkal sem működik rendesen. Én szerencsére az első kategóriába tartozom (2GB-os független a rightphone-tól), kezdettől fogva jól működött, még xtra használata nélkül is. Néha vesztett jelet Dobogókőnél, de a com port átállítása után már ott is jó lett. Kicsit féltem, hogy mi lesz a szervizbe kerülés után, de hál istennek az új rommal is tökéletesen működik. Mikor visszakaptam, gyorsan leteszteltem BP-en az Oktogonnál, első bekapcsolás után 1 perccel már volt 4 zöld pötty :) Természetesen xtra nélkül eredeti com-port beállítással.

Nem elérhető garesz

• Sörivó
    • uksesakk
  • Navigáció / Navigation: ajgo
  • PDA: SGS3
  • PDA ROM: a legfrissebb független
« Reply #1493 Dátum: 2010, 09 09, 21:30:00 »
Hello!

Sajnálattal halom én folyamatosan használom több rommal és több országban xtra soha nincs letöltve. Mondhatni akkor szerencsém volt,mert megütne a guta ha nem müködne rajta a gps vagy ha külsőt kellene használnom. Hát ilyen ez a popp szakma  :D
Ha nem sikerül elsőre, akkor az ejtőernyős ugrás nem neked való!

Nem elérhető Szucsi44

• PDA: GT-I9100
  • PDA ROM: 4.0.3
« Reply #1494 Dátum: 2010, 09 10, 02:11:28 »
Hello!

Én fél éve barátkozok a Windows mobillal és a hozzá készült alkalmazásokkal amit tudok azt a fórumról sikerült elsajátítani. Nálam tökéletesen bevált mint multimédiás készülék és navigáció egyben. Pont az IGO az az alkalmazás amire nem tudok egy rossz szót se mondani ráadásul ez a TMC....... nagy királyság ez így együtt. Nekem tökéletes vétel volt.

Nem elérhető koccika

• PDA: Iphone 4s
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #1495 Dátum: 2010, 09 10, 14:31:05 »
Sziasztok!!!

Lenne 1 kérdésem. Eredeti igo8am van amit hozzá adtak, de nem akar kapcsolódni.
már letöltöttöttem a netes műhold helyzeteket de nem akarja. mutatja a műholdakat, de pirosan. vártam már vele 15percet mert 1.-ö telepítés de még mindíg a Clark Ádám tér a pozícióm pedig egerben lakok.12 műholdat mutat de piros mind és nincs jelerőség. miért van ez???
köszönöm a segitséget.                   
                                                                      Attila

Imhotep

• Vendég
« Reply #1496 Dátum: 2010, 09 10, 14:56:01 »
Sziasztok!!!

már letöltöttöttem a netes műhold helyzeteket de nem akarja. mutatja a műholdakat, de pirosan. vártam már vele 15percet mert 1.-ö telepítés de még mindíg a Clark Ádám tér a pozícióm pedig egerben lakok.12 műholdat mutat de piros mind és nincs jelerőség. miért van ez???
köszönöm a segitséget.                   
                                                                      Attila
A sebesség mennyin van ???

Nem elérhető sz.roland76

• Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #1497 Dátum: 2010, 09 10, 15:29:44 »
Sziasztok!!!

köszönöm a segitséget.                   
                                                                      Attila

az első HSZ szerint van beállítva ??
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető koccika

« Reply #1498 Dátum: 2010, 09 10, 16:25:55 »
az első HSZ szerint van beállítva ??

Igen. de próbálatm azt is ami itt ki volt irva hozzászólásként, de akkor is csak pirosak és nem csinál semmit.

Nem elérhető koccika

« Reply #1499 Dátum: 2010, 09 11, 16:21:14 »
Sikerült köszi szépen azért!!!