2025, 01 10, 04:10:21

Szerző Téma: Omnia II vs. iGO8  (Megtekintve 345031 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
Re: Omnia II vs. iGO8
« Reply #1375 Dátum: 2010, 07 16, 14:23:56 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szio!
Eredeti IGO-t használok az omnia2-ben. Mégis nehezen talál jelet,állandóan eldobálja a jelet.és újra tervez. Többen írták,hogy még a szobában is jelet talál nekik. Megírná valaki,hogy mit és hogyan állítsak be,hogy kipróbálhassam én is? Vagy mindegyik Omnia2-nek gyenge a Gps antennája?

Egy hónapja pont itt tartottál. :shock: You are not allowed to view links. Register or Login

És ne akarj a szobában navigálni! Az ágyadig csak eltalálsz? :D
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető blt.62

• Navigáció / Navigation: iGO8
  • PDA: Samsung Omnia 2
  • PDA ROM: *#1234#
« Reply #1376 Dátum: 2010, 07 16, 16:04:30 »
Egy hónapja pont itt tartottál. :shock: You are not allowed to view links. Register or Login

És ne akarj a szobában navigálni! Az ágyadig csak eltalálsz? :D

Nem a szobában akarok navigálni,csak egy-két nagy arcú azt írta,hogy az ő omnia2-je még a szobában is navigál.

Nem elérhető diablo77

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: NXXJG5-XEHJG5-XXJF1
« Reply #1377 Dátum: 2010, 07 16, 16:43:52 »
Nem a szobában akarok navigálni,csak egy-két nagy arcú azt írta,hogy az ő omnia2-je még a szobában is navigál.
Ha szobában nem is, de minap ültem egy barátommal egy kocsmában (tégla épület, közel az ablakhoz) és próbaképp kipróbáltam fog-e jelet. 3 műhold zöld lett, szóval gyenge jel volt, igaz többször elment.

Nem elérhető sz.roland76

• Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #1378 Dátum: 2010, 07 16, 16:55:32 »

Nem igen vannak itt "nagy arcúak".
Vagy rosszul látom ????
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #1379 Dátum: 2010, 07 16, 17:19:55 »

Az én O2-m nem fog a szobában jelet, viszont már többször leírtam, hogy autóban, 100-as tempónál 20-30 mp-en belül van fix. És mivel én autós navigációra szeretném használni, így nem izgat, hogy a lakásban esetleg eltévedek. :D
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető baki1

• Android in the future
  • Navigáció / Navigation: IGO Primo 2.4
  • PDA: Omnia II, SGS 2, SGS 4-I9505
  • PDA ROM: NXXJJ1 Rapid Sense/XEHJG5/4.2.2 TMHMH7
« Reply #1380 Dátum: 2010, 07 16, 17:44:19 »
Szio!
Eredeti IGO-t használok az omnia2-ben. Mégis nehezen talál jelet,állandóan eldobálja a jelet.és újra tervez. Többen írták,hogy még a szobában is jelet talál nekik. Megírná valaki,hogy mit és hogyan állítsak be,hogy kipróbálhassam én is? Vagy mindegyik Omnia2-nek gyenge a Gps antennája?

A legtöbb PDA telefonnak ugyanez a gps vevője, úgyhogy nem az gyenge.Ha valakinek,aki normálisan visszaolvas, és megérti amit hozzáértő emberek nem kis munkával összehoztak leirásokat, aztán leirja hogy milyen ügyes volt, az neked nagyarcúság?Talán nem nálad lehet vmi gond? OLVASS sokat sokszor. Tudod vki elsőre megérti, vki századszorra.Menni fog.És az adatlapodat se ártana kitölteni rendesen, abból is sok minden kiderülne, milyen rom van rajta.

Nem elérhető Zsolt73

• Érdeklődő
  • Navigáció / Navigation: Még nincs...
  • PDA: Samsung Galaxy S8
« Reply #1381 Dátum: 2010, 07 17, 20:23:31 »
Elétek tárom levelezésem mai gyöngyszemét, melyet egy kedves Omnia 2 tulaj küldött. Köszönöm! 

"A fórumok alapján az látszik, hogy az OMNIA II GPS
kezelése a megadott gyári beállításokkal nem az igazi,  ezért megfontolásra ajánlom a MODACO-n elhangzott változtatást.  Hardver port: COM9, de a bitráta 9600 baud + a szoftver portnak a COM4 -et kell minden programban használni, melynek a sebessége legalább ennyi vagy a többszöröse legyen. Nekem ez minden programnál jelentősen megrövidítette a fix megtalálásának idejét és a megtartását is .
( ROM-om -IK3 -as ). Kéretik ellenőrizni és ha OK, akkor közkincsé tenni."

Forrás: You are not allowed to view links. Register or Login

Bár nekem nem voltak gondjaim a poziciófogással, mindig volt 1 percen belül. De! Amikor átállítottam a leírás alapján,  a munkahelyem olyan helyiségében is fogott poziciót, ahol a COM7-tel még sosem!

Aki Russat használ, kérem mindenképpen próbálja ki, hogy GPSGate nélkül is működik-e!

Várjuk a tapasztalatokat!

(Ha valaki vissza szeretné állítani, de elfelejtette volna a gyári értékeket: GPS program port: com7, GPS hardver port: com 9, a bitráta 4800 baud. A Manage GPS automatically legyen bejelölve!)
Szia! Nekem valamiért a gyári beállításokkal működött,aztán olvastam ezt,átállítottam erre,ezzel nem működik,de ha visszaállítom a gyárira már azzal sem. A GPS-adatok képernyőn nekem semmi nincs,csak a jobb alsó sarokban villog a három kis zöld kocka. A pda beállításai megegyeznek a gps beállításokkal.
A szemem világa rég megtanított csalódni, csalóknak ez csodaország,nekem meg csak valódi.

Nem elérhető baki1

• Android in the future
« Reply #1382 Dátum: 2010, 07 17, 21:06:00 »
Szia! Nekem valamiért a gyári beállításokkal működött,aztán olvastam ezt,átállítottam erre,ezzel nem működik,de ha visszaállítom a gyárira már azzal sem. A GPS-adatok képernyőn nekem semmi nincs,csak a jobb alsó sarokban villog a három kis zöld kocka. A pda beállításai megegyeznek a gps beállításokkal.

Türelem kell az első műhold találatig, ha átállitod a portot.Nyilt terepen lerakod lehet 20 perc is.Az extrát előtte töltsd le.Hidd el nem véletlenül van leirva, hogy a 4-es vagy a 7-es port jobbmint a gyári beállitás.Romot se ártana cserélned.

Nem elérhető Zsolt73

• Érdeklődő
« Reply #1383 Dátum: 2010, 07 18, 12:18:15 »
Türelem kell az első műhold találatig, ha átállitod a portot.Nyilt terepen lerakod lehet 20 perc is.Az extrát előtte töltsd le.Hidd el nem véletlenül van leirva, hogy a 4-es vagy a 7-es port jobbmint a gyári beállitás.Romot se ártana cserélned.
Szia! Köszönöm a választ! Közben munkára bírtam valahogyan... Sőt autóba ülve is kipróbáltam, lehet nem volt 20 mp,és már működött is. A Rom cserét nem merem bevállalni,mert olyan igazi lépésről-lépésre segítséget nem találtam, és sajnos sok olyan dolgot olvastam, amit meg sem találtam(elérési út). Mindössze három hete használom,de a szerelem már kialakult.... :) Bár,ha valaki felbátorít....
A szemem világa rég megtanított csalódni, csalóknak ez csodaország,nekem meg csak valódi.

Nem elérhető baki1

• Android in the future
« Reply #1384 Dátum: 2010, 07 18, 16:12:24 »
Szia! Köszönöm a választ! Közben munkára bírtam valahogyan... Sőt autóba ülve is kipróbáltam, lehet nem volt 20 mp,és már működött is. A Rom cserét nem merem bevállalni,mert olyan igazi lépésről-lépésre segítséget nem találtam, és sajnos sok olyan dolgot olvastam, amit meg sem találtam(elérési út). Mindössze három hete használom,de a szerelem már kialakult.... :) Bár,ha valaki felbátorít....

Pedig a romcserétől a egész teló gyorsabb, jobb lenne mint most.

Itt:

You are not allowed to view links. Register or Login és

Itt:

minden szájbarágósan le van írva, attól függ milyen op. van fent.

Nem elérhető Zsolt73

• Érdeklődő
« Reply #1385 Dátum: 2010, 07 18, 16:34:47 »
Pedig a romcserétől a egész [NEM TELÓ!] gyorsabb, jobb lenne mint most.

Itt:

You are not allowed to view links. Register or Login és

Itt:

minden szájbarágósan le van írva, attól függ milyen op. van fent.
Köszönöm! Már csak az a kérdés,hogy melyik ROM-ot javasoljátok a minél gondtalanabb felhasználás érdekében. (Adataim az adatlapon.) A PDA-m T-ben vásárolt, ajándék IGO-val. Még az érdekelne,hogyan tudom a mostanit,megőrizni-elmenteni,sikertelenség esetére. Köszönöm a megértő türelmet,és a gyors választ.

Nem elérhető baki1

• Android in the future
« Reply #1386 Dátum: 2010, 07 18, 17:19:37 »
Köszönöm! Már csak az a kérdés,hogy melyik ROM-ot javasoljátok a minél gondtalanabb felhasználás érdekében. (Adataim az adatlapon.) A PDA-m T-ben vásárolt, ajándék IGO-val. Még az érdekelne,hogyan tudom a mostanit,megőrizni-elmenteni,sikertelenség esetére. Köszönöm a megértő türelmet,és a gyors választ.

Furcsa ami neked van fent rom, mert L3-as pdaval L2-s csc szokott fent lenni, nem K2-s.Na de mindegy.A romokat megtalálod /L3-t is/ itt:

Ha ezt a topicot végigolvasod mindenhol le van irva a rom mit tud, előnye hátránya:

Hogy Te mit akarsz felrakni, mik az igényeid, azt Te tudod, igy ajánlani se lehet.Olvass, és ha tudod melyiket szeretnéd, abban a topicban tedd fel a kérdést, mindenki segíteni fog.

Nem elérhető robi

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: Samsung galaxy note
  • PDA ROM: CriskeloRomNOTE.vICS-V7-MD5 a másik Asus transformer tf300t
« Reply #1387 Dátum: 2010, 07 18, 19:26:19 »
Tud valaki valami megoldást arra ,hogy az igo bekapcsolásakor miért álitja át a telefon fényerejét a felére miközben maxira van rakva az igo-n belül is, és ha kikapcsolom akkor pedig úgy marad ,és ebben a napsütésben ez elég idegesítő  mert nem látok semit.És mielött kérdeznétek azért nem az igo-részlegbe írom mert ez elég sürgös, és nem akarok napokig várni valami jó tipre  :'(mert azt a részleget nem sokan nézik.

Nem elérhető tusa

• Turi Sándor
  • PDA: Nexus 5x
  • PDA ROM: Android 8.1.0
« Reply #1388 Dátum: 2010, 07 18, 19:28:33 »
Tud valaki valami megoldást arra ,hogy az igo bekapcsolásakor miért álitja át a telefon fényerejét a felére miközben maxira van rakva az igo-n belül is, és ha kikapcsolom akkor pedig úgy marad ,és ebben a napsütésben ez elég idegesítő  mert nem látok semit.És mielött kérdeznétek azért nem az igo-részlegbe írom mert ez elég sürgös, és nem akarok napokig várni valami jó tipre  :'(mert azt a részleget nem sokan nézik.
Lehet, hogy buta kérdés, de bekapcsoltad az IGO-ban az állandó háttérvilágítást?

Nem elérhető robi

« Reply #1389 Dátum: 2010, 07 18, 19:39:47 »
Hát persze és maxira van tolva a fényerő ,de ha nincs folyamatosra rakva csak a telefon beállítására akkor viszont jó,csak ugy félpercente eltünik a kép söt az igo-nak a maxi fényereje folyamatos világításnál nem tudja a maxira tolni.

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #1390 Dátum: 2010, 07 18, 19:53:56 »

nekem allandora van allitva a feny es az automata fenyeroszabalyzo allitgatja az igoban is.
(rossz a logikad. minden topikot olvasunk, de ha nincs kerdes, nincs mire valaszolni)
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető robi

« Reply #1391 Dátum: 2010, 07 18, 19:58:36 »
Van bene valami amit mondasz, viszont az automata fényerőszabályzó mindig alul korigál ,nagyon ritkán rakja fel maxira.

Nem elérhető tommmyboi

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: SAMSUNG OMNIA II
  • PDA ROM: NXXJF5Lite | XEHJF4 | XXJF1
« Reply #1392 Dátum: 2010, 07 18, 22:06:09 »
Azt hiszem ez a kérdés nem teljesen ide illő, de remélem tud majd valaki válaszolni rá:
A következő a helyzet.
S2U2 lockscreen-t használok. Minden tökéletesen fut, - azaz azt gondoltam, hogy tökéletesen fut, máig- , mivel ma volt alkalmam kipróbálni az IGO-t de azt tapasztaltam, hogy az S2U2 állandóan lezárja a telefont ha az igo-t használom. Ráadásul sokkal hamarabb mint az be van állítva! Természetesen a navigációs szoftverben az energiagazdálkodás: Folyamatos háttérvilágításra van állítva, de a poén az, hogy ilyenkor 25 másodperc múlva berakja lockscreent, ha rá van állítva S2U2-ben bármilyen lezárási opció. Viszont ha ugyan ebben a helyzetben vagyok, tehát S2U2ben be van állítva valamilyen lezárási funckció, és az IGO-t a "Készülék beállításainak használatára" állítom, akkor viszont 2 percig bírja (ez van a settingsben beállítva). Ez így megint nem jó, mert így még mindig használhatatlan az IGO.

Na de viszont ha leállítok minden lockoló opciót az S2U2-ben, ÉS ráállítom a folyamatos háttérvilágítást IGO-ban, akkor és csak akkor nem kapcsolja ki (vagy lockolja) a képernyőt!
Viszont ezzel meg az a bibim, hogy az S2U2 leírásában ez áll:

Power Off in          Off | 5 to 60
The amount of time it takes for S2U2 to put your device into sleep mode.

Na most magyarul, így nekem ha kell ha nem, hiába lockolom a PDA-t és kikapcsol a képernyő, maga az eszköz nem fog "alvó" állapotba menni, és így jóval megnő a fogyasztása, igaz?

Esetleg tud valaki valamilyen, beállítást, vagy IGO-ra vagy S2U2-re amivel eljuthatnék egy olyan szintre, hogy amit beállítok a settings-ben, PL.: 2 perc az legyen az alapértelmezett mindenütt, de IGO-t meg külön kezelje, hogy ott ne legyen ilyesféle limit.
Sehogy sem tudtam eddig dűlőre jutni vele. :(

Spb Mobile Shell 3.5.5 + Vostradamus

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #1393 Dátum: 2010, 07 18, 22:09:31 »
Azt hiszem ez a kérdés nem teljesen ide illő, de remélem tud majd valaki válaszolni rá:
A következő a helyzet.
S2U2 lockscreen-t használok. Minden tökéletesen fut, - azaz azt gondoltam, hogy tökéletesen fut, máig- , mivel ma volt alkalmam kipróbálni az IGO-t de azt tapasztaltam, hogy az S2U2 állandóan lezárja a telefont ha az igo-t használom.

Az S2U2 topikjában le van írva. ;) A beállításokban keresd meg a Kivételeket és oda tedd be az iGO-t!
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető tommmyboi

• PDA: SAMSUNG OMNIA II
  • PDA ROM: NXXJF5Lite | XEHJF4 | XXJF1
« Reply #1394 Dátum: 2010, 07 18, 22:28:32 »
Az S2U2 topikjában le van írva. ;) A beállításokban keresd meg a Kivételeket és oda tedd be az iGO-t!

Mindvégig itt volt a szemem előtt a megoldás :S Pedig még gondoltam is erre, de én (nem tudom miért) úgy emlékeztem erre az opcióra, hogy ez azt engedélyezi hogy mi futhassonon a háttérben, nem pedig azt, hogy minél lockolhatja és minél nem a PDA-t.

Köszi a választ, és bocs a bambaságomért!
Próbáltam és így már tényleg működik!

Spb Mobile Shell 3.5.5 + Vostradamus

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
« Reply #1395 Dátum: 2010, 07 18, 22:35:07 »
Mindvégig itt volt a szemem előtt a megoldás :S Pedig még gondoltam is erre, de én (nem tudom miért) úgy emlékeztem erre az opcióra, hogy ez azt engedélyezi hogy mi futhassonon a háttérben, nem pedig azt, hogy minél lockolhatja és minél nem a PDA-t.

Köszi a választ, és bocs a bambaságomért!
Próbáltam és így már tényleg működik!
:ok:
Ma még vidáman kacagsz,
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető Gabinhoo

• PDA ROM: I8000NXXIL3
« Reply #1396 Dátum: 2010, 07 19, 15:01:12 »
Működik a 4/9/38400 port beállítás 20mp alatt műhód  :taps: :ok: :p

köszönöm

Nem elérhető Zsolt73

• Érdeklődő
« Reply #1397 Dátum: 2010, 07 20, 21:17:05 »
Segítség!
Csináltam egy HR-t, és most nem indul a gyári ajándék IGO. Valahol olvastam,de nem találom. Azt írja tegyem be az originált sd kártyát,pedig az van benne...

Nem elérhető szili861022

• PDA ROM: i8000nxxil3
« Reply #1398 Dátum: 2010, 07 21, 11:51:43 »
Sziasztok!

Kérdésem lehet egyszerű de én mégsem tudom! Ez az első windows-os telóm! Igo-t nem kaptam hozzá(használt).torrentről töltöttem le egy verziót egy teljes eu.-t. Rátettem a 4gb megkarira elkezdtem telepíteni majd kiírja 3 perc elteltével, hogy kevés nme tudom hogy rom vagy ram kiír vmi Cache:0 meg 4024 :) hasonló!és abbahagyja a telepítést. MI LEHET A PROBLÉMA???

Nem elérhető viewdetails

• Support-ER
  • Palibácsi
  • Navigáció / Navigation: Navigon
  • PDA: Acro S
« Reply #1399 Dátum: 2010, 07 21, 13:10:41 »
Sziasztok!

Kérdésem lehet egyszerű de én mégsem tudom! Ez az első windows-os [NEM TELÓ!]m! Igo-t nem kaptam hozzá(használt).torrentről töltöttem le egy verziót egy teljes eu.-t. Rátettem a 4gb megkarira elkezdtem telepíteni majd kiírja 3 perc elteltével, hogy kevés nme tudom hogy rom vagy ram kiír vmi Cache:0 meg 4024 :) hasonló!és abbahagyja a telepítést. MI LEHET A PROBLÉMA???
Az hogy torrentről töltötted le.  :warez:
Nem használok szkájpot, emesent.
Amúgy is gyorsabb, ha a kérdéseid itt teszed fel a fórumban, mindenki okulására. ;)