Lesz-e 3.1.2 untethered jailbreak?
Mostanában annyi újdonság sincs, hogy megtöltsön egy postot. Felesleges dolgokról ti sem szerettek olvasni, így a hétvégén gondoltam átnézem mi a helyzet jailbreak terén.
Első körben vegyük elő a 3.1.2 untethered jailbreak-et. Még mindig sokan jönnek a blogra azzal a problémával, hogy biza nekik nem indul újra a telefonjuk, és nem értik miért. Tök jó, hogy Geohot megcsinálta, hogy 20 másodperc alatt jailbreakelve van bármelyik telefon, de több hiba/bug van a Blackra1n-ben.
Öntsünk tiszta vizet a pohárba:
Jelenleg 2 féle 3GS létezik. Egyik 2009 október előtti, ami 3.1.2 -es ugyan, de régi iboot-al rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy rendesen jailbreakelhető és használható. A másik fele az iphone 3GS-eknek napjainkig pedig az új ibootal rendelkezik, amire jelenleg csak olyan jailbreak van, ha újraindítjuk a telefont szükségünk lesz egy számítógépre. Hogy ez mennyire zavaró döntse el mindenki maga. (Az én véleményem, ha 10% -ra esik a telefon akkor tegyük át airplane módba, az olyan mintha ki lenne kapcsolva, de ha mégis szükségünk lenne egy hívásra nyugodtan vissza kapcsolhatjuk)
Tehát az untethered jailbreak azt jelenti, hogy az iphone újraindításához nem kell semmiféle számítógép.
A tethered jailbreak pedig azt, hogy minden újraindításkor rá kell kötni egy itunes és blackra1n -el ellátott számítógépre.
Geohot:
Geohot kolléga alkotta meg a 3.1.2 jailbreaket és függetlenítést. Tulajdonképpen egy 20-22 éves srác, aki anno elsőként törte fel az iphone-t, és most is elsőként törte fel a 3.1.2 -es basebandet, ami körülbelül 24-26h-ba telt neki.
Tehát ő tőle várnánk az untethered jailbreak megoldást, ha csinálná!? De ő nem. Jelenleg mérges a világra, illetve gondolom már megunta azt a több ezer emailt és twitter kérdést, hogy mikor fogja megcsinálni az untethered jailbreaket. Pár héttel ezelőtt twitteren is közölte, hogy nem fogja megcsinálni és nem is dolgozik rajta.
Sajnos, ő még részben gyerek.
Dev-team:
Elfáradtak volna? Dev-team tulajdonképpen a 3.0 -s függetlenítés óta nem csinált semmit. Pwnagetools -ot megalkotta 3.1.(2) -re és ennyi. Úgy gondolom ők belefáradtak 3 év alatt ebbe a macska-egér játékba, vagy pedig nincs elég kihívás. Az applenek olyat kéne mutatnia, amiért érdemes nekik is játszani. Ezen a téren jelenleg pihi van.
H8sn0w:
Ez a csapat a Pwnagetools windows változatát készíti. Több hónapja várunk, nem mintha nagyon szükséges lenne, de ők csak készítik és készítik és készítik…. ennyi.
Apple:
2009 decemberben felröppentek a hírek, hogy lesz 3.2 karácsonykor. Ez persze nem jött el, de én úgy gondolom, ha kijön a 3.2 vagy 3.2.1, akkor fogja a dev-team vagy Geohot megcsinálni az untethered jailbreaket.
Szóval jelenleg ez a helyzet, Január 26. lesz egy újabb Apple event nekem az a tippem, hogy akkor jön majd ki az új szoftver.
forrás: Szifon.com