2024, 11 25, 05:33:21

Szerző Téma: Omnia Kijelző javítása cseréje.  (Megtekintve 127718 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Sera26

• Nem: Férfi
  • PDA: HTC One X & Samsung Galaxy Mini & Samsung Galaxy Gio
  • PDA ROM: 1.29.401.11
Re: Omnia Kijelző javítása cseréje.
« Reply #425 Dátum: 2010, 03 26, 09:12:17 »
Én is megcsináltam a digitizert cserét, tényleg nem annyira vészes. Szerintem a legnehezebb része az, hogy hogyan lehet szösz és pormentes felületet biztosítani az LCD és a digitizer között.
Érdekes, hogy érzékenyebb a kijelző, viszont a kalibrációs rész akkor sem stimmel.
Az utolsó keresztnél (jobb felső) muszáj kb 3-4 mm-el a kereszt közepe alá bökni, hogy befejezze a kalibrációt. Sajnos ez a rész ennyivel pontatlan is.  :(
De sebaj, mivel hamarosan megjön az új komplett házam, elvileg ahhoz is lesz egy, kipróbálom majd azzal is. :D
Mindenesetre furcsa, hogy ennyire "kopik" ez az alkatrész....tervezhették volna tartósabbra. :-X

Nem elérhető Lenny

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Nexus 5
  • PDA ROM: Gyári stock
« Reply #426 Dátum: 2010, 03 26, 12:34:38 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hogyhogy nem ragad a digi panel? :O Kéne neki... megkérdezem az egyik barátomat hátha ő tud valami okosságot mondani majd neked!

Ragad, de nem annyira mint kéne. Belemegy a por sajnos.
Várom a válaszát, illetve a többiektől is, hogy mit lehet vele kezdeni...

Nem elérhető Sera26

« Reply #427 Dátum: 2010, 03 26, 12:38:42 »

Nálam sem ragadt úgy mint a gyári, de a kis fülecskék és a külső, ezüstszínű keret úgy is a helyén tartja.

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #428 Dátum: 2010, 03 26, 13:10:14 »
Nálam sem ragadt úgy mint a gyári, de a kis fülecskék és a külső, ezüstszínű keret úgy is a helyén tartja.
ohh abban ne bízz annyira, nekem sikerült véletlenül kitépnem a helyéről anno :D
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Imhotep

• Vendég
« Reply #429 Dátum: 2010, 03 26, 13:19:22 »
Szedd szét újra és sziloplast-al ragazd kőrbe  ;)

Nem elérhető Sera26

« Reply #430 Dátum: 2010, 03 26, 13:23:56 »
ohh abban ne bízz annyira, nekem sikerült véletlenül kitépnem a helyéről anno :D

Kitépni??? :shock:
A külső keret alól? ;)

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #431 Dátum: 2010, 03 26, 13:40:32 »
Kitépni??? :shock:
A külső keret alól? ;)
bizony
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető Sera26

« Reply #432 Dátum: 2010, 03 26, 14:15:50 »
bizony

Szuper :taps:
Majd egyszer én is megpróbálom :D

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
  • Navigáció / Navigation: iGo, Sygic
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 4G/ iPhone 5 / LG G3S / SGS / i8000 / SG3 / HTC One 7
« Reply #433 Dátum: 2010, 03 26, 18:08:27 »
Szedd szét újra és sziloplast-al ragazd kőrbe  ;)

Igen hasonló megoldást javasolt az én barátom is... ma beszéltem vele! Am annyit kéne neki fogni... "elvileg"! De változó hogy mennyire ragad... azt mondta nem érti.. kb ahogy a gyárba kedvük van ragasztani... van amit úgy kellett leolvasztani róla... van ami meg magától lejött. hmm...
"Amikor bejött az élet, én rögtön kimentem!"

Nem elérhető Sera26

« Reply #434 Dátum: 2010, 03 26, 18:11:51 »
Igen hasonló megoldást javasolt az én barátom is... ma beszéltem vele! Am annyit kéne neki fogni... "elvileg"! De változó hogy mennyire ragad... azt mondta nem érti.. kb ahogy a gyárba kedvük van ragasztani... van amit úgy kellett leolvasztani róla... van ami meg magától lejött. hmm...

Amikor szedtem le a gyárit, azt hittem kireped az LCD is :shock:
Nem spóroltak a ragasztóval...
Nem beszélve a kis rácsról ami a hangszórónál van. Szerintem azt örök életűre tervezték mert gyakorlatilag egy full tubus sziloval volt felragasztva :D

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #435 Dátum: 2010, 03 26, 18:55:27 »
Amikor szedtem le a gyárit, azt hittem kireped az LCD is :shock:
Nem spóroltak a ragasztóval...
Nem beszélve a kis rácsról ami a hangszórónál van. Szerintem azt örök életűre tervezték mert gyakorlatilag egy full tubus sziloval volt felragasztva :D

Azt mondják úgy a legkönnyebb felszedni ha kicsit melegítessz rajta.. modnjuk nem tom hogy... (radiátor!) :D És utána oldalról próbálsz középen nyomulni...

Nem elérhető Sera26

« Reply #436 Dátum: 2010, 03 26, 19:08:33 »
Azt mondják úgy a legkönnyebb felszedni ha kicsit melegítessz rajta.. modnjuk nem tom hogy... (radiátor!) :D És utána oldalról próbálsz középen nyomulni...

Letéptem, nem tököltem :)
Bár mint írtam annyira nem lett tökéletes, de szerintem ez annak az oka,hogy kifogtam egy selejtes digitalizálót  :(

Nem elérhető fice

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: HTC DESIRE HD
  • PDA ROM: virtuous_unity-2.35.0
« Reply #437 Dátum: 2010, 03 27, 07:26:07 »
Sziasztok!

Valaki elmagyarázná részletesen hogy ha az ebay-ról rendelek akkor hogyan van a szállítási feltétel ,fizetés stb..? :oops:
Vagy ha van erre magyar link az is jó lenne...
Próbált már valaki ebay-ről rendelni Omniához komplett házat és kijelzőt?
Ha igen akkor mennyibe került és mi a tapasztalat?

Üdv!

Nem elérhető Ador

• Navigáció / Navigation: IGO8.3.4 Gurjon
  • PDA: Samsung Omnia
  • PDA ROM: i900DXID1/PUJA1 Ryrzy 28230/M2D
« Reply #438 Dátum: 2010, 03 27, 09:42:56 »
Sziasztok!

Valaki elmagyarázná részletesen hogy ha az ebay-ról rendelek akkor hogyan van a szállítási feltétel ,fizetés stb..? :oops:
Vagy ha van erre magyar link az is jó lenne...
Próbált már valaki ebay-ről rendelni Omniához komplett házat és kijelzőt?
Ha igen akkor mennyibe került és mi a tapasztalat?

Üdv!
   HI! Szerintem innen rendelj!   You are not allowed to view links. Register or Login         Egyszerűbb, Gyorsabb, Kicsit drágább !!! 

Nem elérhető Sera26

« Reply #439 Dátum: 2010, 03 29, 19:39:09 »
Hello!

Gondoltam megosztom veletek a mai délután szerelési tapasztalatait.
Kezdődött egy egyszerű digitizer cserével, amivel viszonylag gyorsan végeztem. Azonban az új digitizer sem volt tökéletes, mivel a képernyő jobb felső területe 3-4 mm-el csalt. Gondoltam egyet és rendeltem egy komplett házat, amihez szintén járt egy digitizer, egyébként is ráfért a kütyüre az új ruha. :)
Gyönyörű sötétbarna szín, tökéletes minőség, tényleg egy szavam sem volt amikor először kézbe vettem a házat.  :ok:
Darabokra szedtem Samikát és kezdődött volna az "átöltözés". Na itt jöttek a gondok... Akksifedél le (ez a legegyszerűbb része), majd megszabadítottam a 4 kis csavar kiszedésével a belső kerettől (amiben az akksi, SIM és memkari helye van). Ebben furfangos módon picike lemezkék vannak, apró pöckök segítségével rögzítve úgy, hogy a végeik el vannak olvasztva. Természetesen az új ház ezen részébe baromira nem tették bele ezeket a lemezkéket :-X
Na sebaj, akkor ez a rész marad gyárinak, nem piszkáljuk, még valamit eltörök...
Új digitizer fel, új ezüstkeret fel (az utángyártott egyébként ezerszer jobb minőségű mint a gyári), panel vissza, PDA összeszerel.
Meglepi...kijelző végre tökéletes :D De...
Hívás gombot és hívás vége gombot nem lehet benyomni :shock: Szétszerel, megigazít, újra összerak...Benyomni be lehet, de nem csinál semmit :shock:
Most már elővettem az új gombot, ezzel összerak. Megint nem lehet benyomni :-X
Szétszed és rájön, hogy az új gombsorban lévő gumibetét belső peremét saját magamnak kell a gyárihoz hasonló módon bevágni >:(
Összefogtam minden csavar nélkül...bekapcs...minden működik :ok:
Csavar bele, teljesen összerak...hangerő fel és le gomb nem működik :-X
Hiszitek vagy nem, ma délután összesen kilencszer szedtem szét atomjaira és raktam össze mire sikerült minden gombot a helyére illeszteni.
De működik :ok:
Konklúzió...Jók ezek az utángyártott házak, de eszetekbe ne jusson összevariálni a gyárival. Működik, de csak EGY bizonyos összeállításban, ami valahol a H7 illesztés környékén helyezkedik el :D Ha ezt nem sikerül eltalálni, akkor tuti lesz gubanc :)
Ami pozitív...becsukott szemmel is meg tudom már csinálni a szét és összeszerelést és a digitizercserét :taps:

Nem elérhető HunWolf

• PDA: Omnia i900
  • PDA ROM: i900BUHH5/MIHI1
« Reply #440 Dátum: 2010, 03 30, 17:51:12 »
Ma délután én is sikeresen cseréltem digitizert.

A rácsos dolognál annyi, hogy figyeljétek meg, mennyire lóg a rács a digitizer fölé (alá), mikor szétszeditek.

Ugyanis pontosan ugyanúgy kellene visszatenned a helyére, én az oldalsó lyukakhoz igazítottam úgy, hogy addig érjen be a rács a digitizer fölé (vagyis alá), mint a kis lyuk alsó része, így pont bepasszolt a helyére, ha ez a rács, pontosan illeszkedik és nem görbült, akkor nem mehetne be por , vagy legalábbis annyira mehetne be, mint a gyári esetén.

A rács felső része odaragad a digitizerhez, az alsó résznek meg pontosan passzolnia kell a tokhoz. Szerintem ez a titka.

Tipp:

Ebay-ről rendeltem Hong Kongból (You are not allowed to view links. Register or Login

ca. 1400 HUF volt 1 darab (ingyenes posta ktg.), mindjárt vettem kettőt is.

Azért vegyél kettőt, mert ha az elsőt elszúrod (olvastam már másnál), ott a másik, ha pedig jó az első digitizer, akkor a másikat még mindig eladhatod.

A srác két hungarocell lap közé egy buboréktasakba kb. 3m wc-papírba gurigázva adta fel. TELJESEN BIZTONSÁGOS!

2010.03.08-kor vettem és 2010.03.30-kor (ma) jött meg.

Ezt a 17 munkanapot ki lehet bírni.

Nem elérhető tesopapa

« Reply #441 Dátum: 2010, 04 06, 16:40:24 »
Sziasztok itt is egy link. Ennél olcsóbban nem láttam. Az enyém is tőle van. A csomagolás ua. mint egy kicsivel feljebb írtátok.

Nem elérhető momomate

• Navigáció / Navigation: iGO Primo Green Routing
  • PDA ROM: DXID1 6.5
« Reply #442 Dátum: 2010, 04 06, 20:49:16 »
nem kell a legolcsóbbat megvenni, szerintem egész nyugottan meg lehet rendelni 10$-ér is, lehet hogy annyival jobb is a minősége is, és abba az 1000 Ft-ba nem fogtok belecsődülni. majd a héten rendelek én is, majd leírom a tapasztalatokat.

Nem elérhető Pedro

• Navigáció / Navigation: Samsung I900
  • PDA: Samsung I900
  • PDA ROM: 28227_Clean
« Reply #443 Dátum: 2010, 04 07, 10:53:41 »
Na tegnap nekem is megjött a digi két hét után:)
2 és fél óra alatt sikerült kicserélni :D
Jobb mint új korábban.

A digitalizáló leszedésével szívtam sokat mert egy réteg rajta maradt (nem vágtam) és arra tettem rá az újat.Aztán néztem egy picit vastag lett:D
Aztán megint leszedtem majd eltávolítottam azt is.
Minden okés.

Nem elérhető peterk2008

• PDA ROM: DXHL2
« Reply #444 Dátum: 2010, 04 07, 12:36:10 »
Sziasztok,

Én is digitizer cserére lettem ítélve, mert nagyon sz*rakodik már az eredeti. :(

A digitizer meg is jött az ebay-ről - én You are not allowed to view links. Register or Login, bő egy hét alatt jött meg -, már csak be kellene rakni.  :)

Nincs Győr környékén valaki aki csinálta már és elvállalná az enyémet, térítés ellenében? Természetesen nem várok garanciát, ha nem jön össze akkor nem jön össze. Csak jobb lenne ha olyan csinálná aki nem először áll neki.

Nem elérhető dilajoska

• Navigáció / Navigation: Igo my way
  • PDA: Zte Blade
  • PDA ROM: Kelzsoc FLB-R10 Full
« Reply #445 Dátum: 2010, 04 07, 15:08:01 »
Sziasztok,

Én is digitizer cserére lettem ítélve, mert nagyon sz*rakodik már az eredeti. :(

A digitizer meg is jött az ebay-ről - én You are not allowed to view links. Register or Login, bő egy hét alatt jött meg -, már csak be kellene rakni.  :)

Nincs Győr környékén valaki aki csinálta már és elvállalná az enyémet, térítés ellenében? Természetesen nem várok garanciát, ha nem jön össze akkor nem jön össze. Csak jobb lenne ha olyan csinálná aki nem először áll neki.
Én pont ugyanezt kérdezném de Pest környékén.Vagy esetleg tudtok nekem egy szervizet ajénlani ahol ki tudják cserélni?pü-ben írjatok!!!

Nem elérhető peterk2008

• PDA ROM: DXHL2
« Reply #446 Dátum: 2010, 04 08, 02:54:11 »
Na, belevágtam én is, és teljes siker. :D  :ok:

Tényleg nem nehéz, másodszorra már 20-25 perc alatt megcsinálnám, de elsőre nagyon tartottam a dologtól. Igazából két dologra kell figyelni, az egyik, hogy a csatlakozókat finoman, úgy ahogy kell, úgy távolítsuk el, a másik, hogy a digitizer leszedése után a csupasz lcd panelt tartsuk tisztán. Nekem van itthon flakonos levegőm, az tökéletesen megoldotta a dolgot.

A csatlakozók kiszedése egyébként számomra a video alapján kettőnél nem volt egyértelmű. Az "ezt itt felhajtjuk és kihúzzuk" a homályos képpel együtt kétségeket hagyott bennem az iránt, hogy jól fogom-e csinálni. :) De lényegében ezek is egyszerűek. Azoknak, akik még nem csinálták: A szétszedést követve, az első három csati közül a készülék jobb szélén levő egy fekvő fehér csatlakozó, amibe oldalról megy be a kábel. Ezt a kábelt a csatlakozó tetején egy fekete, forgó műanyag "prés" szorítja be. Ezt a fekete "prést" kell megemelni, egyszerűen alányúlva a "pengetővel". Amint felnyílt, utána már simán kijön a vezeték. Amint felpattintotta, mindenki megérti a logikáját. Utána van még egy kisebb hasonló elven működő, ami a vezérlő panelt köti a készülékhez. Annak a "forgója" történetesen barna.

Ja, és majdnem elfelejtettem: Olyasom, hogy néhányaknak problémát okozott, hogy alámegy a port a digitizernek. Nos, én olyan digitizert kaptam, aminek a pereme be volt enyhén ragasztózva, így tökéletesen felragadt a kijelzőre. Az előző postban belinkeltem, hogy melyik ebay-es eladótól vettem. Picit drágább - 14 dollár -, de ennyit bőven megért ez a kis plusz.

Nem elérhető kicsirobi

• PDA: HTC Desire S
« Reply #447 Dátum: 2010, 04 08, 16:03:57 »
Na nekem garanciával kicserélték a vodába 5 nap alatt.Pattent lett :D:D

Nem elérhető momomate

• Navigáció / Navigation: iGO Primo Green Routing
  • PDA ROM: DXID1 6.5
« Reply #448 Dátum: 2010, 04 10, 18:40:33 »
na megrendeltem, 2-3 hét amíg megjön. megkéreztem itt zalaegerszegen a samsung szervizbe, mennyiér cserélnék ki, 8000 FT-ér tudták volna beszerezni, +gondolom 2000Ft-ot rádobtak volna. garancia nincs már rá, mivel használtan vettem. bementem t-mobile szervizbe csak kíváncsiságból, kapaszkodjatok, 16000 Ft-ér cserélnék ki. szóval ha valaki rendel ebay-ről, egyáltalán nem sok érte 15$. én konkrétan 10-ér rendeltem és free shipping :D

Nem elérhető Poc-OK

• Portál szerkesztő
« Reply #449 Dátum: 2010, 04 10, 19:30:29 »
na megrendeltem, 2-3 hét amíg megjön. megkéreztem itt zalaegerszegen a samsung szervizbe, mennyiér cserélnék ki, 8000 FT-ér tudták volna beszerezni, +gondolom 2000Ft-ot rádobtak volna. garancia nincs már rá, mivel használtan vettem. bementem t-mobile szervizbe csak kíváncsiságból, kapaszkodjatok, 16000 Ft-ér cserélnék ki. szóval ha valaki rendel ebay-ről, egyáltalán nem sok érte 15$. én konkrétan 10-ér rendeltem és free shipping :D

Pontosan... Nyíregyházán a márkaszerviz 14800-at mondott ha jól emléxem...