Hello!
Gondoltam megosztom veletek a mai délután szerelési tapasztalatait.
Kezdődött egy egyszerű digitizer cserével, amivel viszonylag gyorsan végeztem. Azonban az új digitizer sem volt tökéletes, mivel a képernyő jobb felső területe 3-4 mm-el csalt. Gondoltam egyet és rendeltem egy komplett házat, amihez szintén járt egy digitizer, egyébként is ráfért a kütyüre az új ruha.
Gyönyörű sötétbarna szín, tökéletes minőség, tényleg egy szavam sem volt amikor először kézbe vettem a házat.
Darabokra szedtem Samikát és kezdődött volna az "átöltözés". Na itt jöttek a gondok... Akksifedél le (ez a legegyszerűbb része), majd megszabadítottam a 4 kis csavar kiszedésével a belső kerettől (amiben az akksi, SIM és memkari helye van). Ebben furfangos módon picike lemezkék vannak, apró pöckök segítségével rögzítve úgy, hogy a végeik el vannak olvasztva. Természetesen az új ház ezen részébe baromira nem tették bele ezeket a lemezkéket
Na sebaj, akkor ez a rész marad gyárinak, nem piszkáljuk, még valamit eltörök...
Új digitizer fel, új ezüstkeret fel (az utángyártott egyébként ezerszer jobb minőségű mint a gyári), panel vissza, PDA összeszerel.
Meglepi...kijelző végre tökéletes
De...
Hívás gombot és hívás vége gombot nem lehet benyomni
Szétszerel, megigazít, újra összerak...Benyomni be lehet, de nem csinál semmit
Most már elővettem az új gombot, ezzel összerak. Megint nem lehet benyomni
Szétszed és rájön, hogy az új gombsorban lévő gumibetét belső peremét saját magamnak kell a gyárihoz hasonló módon bevágni
Összefogtam minden csavar nélkül...bekapcs...minden működik
Csavar bele, teljesen összerak...hangerő fel és le gomb nem működik
Hiszitek vagy nem, ma délután összesen kilencszer szedtem szét atomjaira és raktam össze mire sikerült minden gombot a helyére illeszteni.
De működik
Konklúzió...Jók ezek az utángyártott házak, de eszetekbe ne jusson összevariálni a gyárival. Működik, de csak EGY bizonyos összeállításban, ami valahol a H7 illesztés környékén helyezkedik el
Ha ezt nem sikerül eltalálni, akkor tuti lesz gubanc
Ami pozitív...becsukott szemmel is meg tudom már csinálni a szét és összeszerelést és a digitizercserét