Ez a topic azt a beállítást tartalmazza, hogyan is lehet ext particiót létrehozni a bővítőkártyán.
Mire jó ez?!
A telefon memóriája, elég kicsi, így hamar meg lehet tölteni jobbnál jobb olyan programokkal aminek widgetje is van. Eddig kompromisszumot kellett kötnünk, "kell nekem az a widget?" De "több programot is szeretnék feltelepíteni." Akkor inkább át pakolom sdkártyára és lemondok a widgetről..."
De ne! Itt a megoldás:
Gyári beállítások visszaállítása és a
memóriakártyáról az adatok lementése után ezeket kell elvégezned:
Amikre szükséged lesz:
-Egy olyan rom ami támogatja a ext4-es partició kezelést. pl Cyanogenmod7, Stock v5- v6- lite..
-Memóriakártya.
-Recovery v5.0.2.6
-link2sd program You are not allowed to view links.
Register or
LoginMenet:
- Recoveryben navigálj az "advanced" menübe
- Particion SD card
- Itt kell kiválasztanod a programoknak szánt helyet. (én 512Mb-ot adtam meg, nekem 8Gb-os kártyám van)
- a következőnél a 0-át (nulla) kell választani.
Minden adatot töröl az Sd kártyádról!Ha végzett a formázással:
- lépj vissza a menüben és menj a "mounts and restore" menübe itt formatáld le a "/sdcard és a /sd-ext particiókat.
Ha készen vagy nyomj egy reboot system now-t!
Igazából meg lehet pc-n is formázni, van egy jó program rá, csak sokkal bonyolultabb, de a végeredmény úgyis ugyanaz!
Következőben töltsd le és telepítsd fel a Link2sd programot (marketen ingyenes app)
A program indítás után felajánlja, hogy válaszd ki a SD kártya második particiójának a fájlrendszerét:
Itt az ext4-et kell választanod. Igaz van ott több is, elméletileg működhet azzal is. Nem tudom, nem próbáltam le!
Indítsuk újra a telefont!
Lépjünk be a link2sd programba!
Máris előttünk vannak a programjaink. Felül szűrhetünk programokat, tárhely szerint, méret szerint, blabla, sőt kereshetünk is.
Válasszunk ki egy olyan programot amit mi telepítettünk és biztosan tudjuk, hogy widget is tartozik hozzá, vagy éppen egy olyat válasszunk ami csak kizárólag a telefon belsőtárhelyén működik.
UPDATE:Ha megvagyunk, hosszan nyomjunk a program nevére
át kell tennünk sd kártyára, majd utána kell a "
Link létrehozására"-kell kattintanunk.
Majd az Ok gombra.
Ezzel át is tette a programot. A program nevénél alul jelzi is, hogy "linkelt=>Sd kártya"
Lehet automatizálni is, hogy a telepített programot egyből erre a particióra tegye a link2sd program.
Célszerű a beállításokba belőni azt, hogy alapból az sdkártyára dobálja a programokat telepítés után. Így ha olyan programot tesz át aminek van widgetje annál megcsinálod a "Link létrehozását", s már ki is teheted valamelyik oldalra.
Ellenőrizni úgy tudod, hogy a beállításokba megnézed mennyi szabad memóriával kezdted a áthelyezést. Ha végeztél, újra megnézed..
"Sajnos ez a megoldás sem tökéletes. Az alkalmazásaink ugyan eléggé védettek, mert egy normál felhasználó számára rejtetten a 2. partición vannak, de ha a kártya fizikailag sérül vagy a kártyát kivesszük, akkor a programok itt is elérhetetlenek lesznek. A másik hátulütője, hogy bár a kijelölt programok az SD kártyára kerülnek, de az ő adataik továbbra is a telefon belső memóriáját foglalják. Így szép lassan a telepített programok számának növekedésével mégis csak elfogy a belső memóriánk. De legalább jóval később!
"
Egy kalappal hozzá!
Amikkel én próbáltam, és biztosan működött (widget is): battery indicater pro; bln control; extended controls; pure grid calendar widget; switchpro widget; tapatalk pro; widgetlocker;
Igazából ez a link2sd program elég sok partíciót kezel, van benn alap fat32is. Ezt nem volt módomban kipróbálni, de a vállalkozó szelleműek kipróbálhatják. Vagy az alap ext2-t is, ehhez nem kell külön ext4-es rom. Hibák:- Tényleg csak saját felelősségre! Nekem az előbb egy újraindítás után nem reagált semmire...
Egyből áthelyeztem mindent az sd kártyára... Nah ezt ne csináljátok.
- SD kártya leválasztásnál hibaüzenetet ír ki az értesítési sávon, miszerint: Hibás kártya és újraformázás megoldja a problémát. Ha eltávolítod a kártyát lehetséges, hogy pár program elveszik. Így jártam én is.. Erre sajnos nincs jobb ötletem egyelőre...
Annyira nem stabil ez az egész, mint amennyire látszik
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
LoginMuszáj!
Akit sért, vagy sértőnek véli, Őt kérem jelezze felém és leveszem.