2024, 11 23, 16:28:04

Szerző Téma: Ampe A90 (Allwinner A10 1Ghz, 1GB RAM, 9.7' kijelző)  (Megtekintve 16608 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető sztupy

• TOPIKGAZDA
    • SztupY.hu
  • Navigáció / Navigation: spirálkötésű térkép
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: mikor mi
Ampe A90 (Allwinner A10 1Ghz, 1GB RAM, 9.7' kijelző)
« Dátum: 2012, 04 01, 00:45:11 »
Bár van már gyűjtőhelye az A10 alapú tableteknek, ennek nyitok egy másikat, mivel sok dolgoban eltér a többi A10-es tablettől:

1. 1 GB RAM van benne, a többinél megszokott 0,5 helyett
2. 9,7''-es 1027*768 felbontású a kijelzője
3. IPS kijelzője van (és mivel az Ainol Aurora szinte mindenhol elfogyott, kb. ez az egyetlen kínai A10-es tablet, amibe IPS került)
4. Van benne Bluetooth, rezgő mód, adnak hozzá OTG kábelt is.

Igaz, ez az árán is megmutatkozik, a szokásos 100-120$ helyett 210$-ért lehet legolcsóbban hozzájutni (szállítással együtt), ami viszont nekem mindössze egy hétbe tellett.

Alapvetően teljes mértékben az iPad-ra hajaz, de korábbi hasonlszőrű kínai iPad koppintásokkal ellentétben ebben a processzor és a kijelző is van olyan erős, hogy az a használhatóságot ne rontsa le. (az eddigi 500-800Mhz-es processzoros próbálkozások igazán felejtősek).

A hozzáadott Android egész jól használható, igazából (szerencsére) nem rakták tele mindenféle vacak programmal. Az egyetlen furcsább elem, amit más eszköznél még nem láttam, az a "zoom mód", aminek segítségével el tudjuk hitetni az alkalmazásokkal, hogy egy alacsony felbontású telefonnal van dolguk. Ennek a funkciónak sajnos nem igazán van gyakorlati haszna: a legtöbb alkalmazás gond nélkül fut az 1024*768-as kijelzőn, és sajnos a beállítással nem 800x480-ra, vagy hasonló méretre lehet a felbontást redukálni, hanem 320x480-ra, aminek viszont nagyon kevés értelme van.

Bár nem jellemző a kínai 4.0.3 tabletekre, de ezen van Market, és egész jól működik. Az egyetlen google progi ami hiányzott róla a Talk, de azt utólag sikerült felvarázsolni rá. Videohívás gond nélkül ment vele, bár sem az előlapi (VGA), sem a hátsó (2MP) kamera minőségétől nem ájultam el.

Sebességben a többi A10-es tabletekhez képest meglátszik a +512MB RAM előnye: sokkal kevesebbet akad, programváltások, böngészés, mindennapi használat alatt nem voltak vele nagyobb problémák. Néha akadt benne egy kis lag, de az is leginkább csak programváltásoknál. A mali GPU is hozza a formáját, szinte az összes jelenlegi Androidos játékot elviszi a hátán, egyedül a GTA-val szenvedett egy kicsit. Mind a 4', mind a 7'-es kijelzőhöz képest a majdnem 10' hatalmas, és néhány játéknál ez nagyon meglátszik, pl. a World of Goo, vagy a Where is my water sokkal élvezetesebb ezen, mint akár egy 7'-es tableten, akár egy alap okostelefonon.

A kijelzője nagyon szép: ég és föld a különbség az IPS panel és a standard TFT-k között. A látószög elég tág, és a színek nem kezdenek el romlani oldalról nézve sem. Mindemellett napfényben is viszonylag jól olvasható a kijelző.

Persze vannak hibái is, a legfontosabbak:
1. Nagyon sok áramot használ: ha be van dugva az USB, hogy töltsön, akkor bekapcsolt állapotban is ha lassan, de merül (kb. 1%-ot negyed óránként), kikapcsolt / alvó állapotban pedig bár tölt, de azt lassan teszi.
2. A hozzáadott töltőt ha rádugom, akkor az érintőképernyő megzavarodik, ezáltal szinte teljesen használhatatlanná válik. Igaz, a töltője 2A-es, és nagyon hamar feltölti annyira, hogy újra használni lehessen. (USB-re csatlakoztatva viszont nem zavarodik meg az érintőkijelző, ami előrelépés a korábbi Teclast P76Ti-mhez képest. Igaz az legalább tudott rendesen tölteni USBról)
3. A füles csatlakozója csak 2 pólusú, azaz mikrofonos headsetet nem lehet rá csatlakoztatni. Mikorfonként egyedül a beépített mikrofont lehet használni

Youtube: [size=78%]
You are not allowed to view links. Register or Login
[/size]

Disclaimer: Nem én vagyok itt a legokosabb, privátban csak akkor írj, ha biztos vagy benne, hogy én vagyok az egyetlenegy ember a világon aki segíteni tud neked (bár szeretném néha ezt hinni, ez általában nem igaz). MSN-en sem veszek fel ismeretlenek ismeretlenül. És skypeon sem. Mást meg nem használok.

Nem elérhető BB

• PFC Fan
  • PDA: Nincs
  • PDA ROM: Még
Re: Ampe A90 (Allwinner A10 1Ghz, 1GB RAM, 9.7' kijelző)
« Reply #1 Dátum: 2012, 06 24, 17:37:35 »
Tetszik a cucc! A $204 + free shipment azt jelenti h ennyi a vége? Tökhülye lévén Android/tapi vonalon: magyar ékezetek vannak? (ő ű í rendesen) Mennyire alkalmas a cucc jegyzetelésre (billentyűzet pontossága, gyorsasága)? HD videót magyar felirattal megfelelő progival viszi? USB-vel pen drive, fényképező ráköthető adatátvitelre? Megoldható bluetoothal/akárhogy a tableten netezés a telóm 3G-s hálózatán keresztül (ergo nem wifi-s helyeken kis trükkel)? GPS antennával lehet belőle navit kihozni? Alap/feltehető böngésző flash-t, live streamet viszi?

Amúgy ez hogy vizsgázik az Ampe A10-hez képest, egyértelműen jobb?

Nem elérhető sztupy

• TOPIKGAZDA
    • SztupY.hu
« Reply #2 Dátum: 2012, 06 24, 18:05:44 »
Tetszik a cucc! A $204 + free shipment azt jelenti h ennyi a vége?

Ha átmegy a postán vámellenőrzés nélkül, akkor igen (első néhány rendelés át szokott, kivéve ha DHL-el kéred). Ha nem, akkor + áfa

Tökhülye lévén Android/tapi vonalon: magyar ékezetek vannak? (ő ű í rendesen) Mennyire alkalmas a cucc jegyzetelésre (billentyűzet pontossága, gyorsasága)?

Rendes Androidról van szó, szóval ha nem tetszik a billentyűzet teszel rá mást (pl. AnySoft Keyboardot). Elég nagy a 10', szóval lehet rajta kényelmesen gépelni, de ha nem tetszik rá lehet kötni USB-n külső billentyűzetet meg egeret is. Vannak olyan tokok párezer forintért, amik beépítve tartalmaznak USB billentyűzetet, azokat is lehet használni. Emellett persze lehet venni hozzá kapacitív pálcikát, és akkor lehet kézzel is jegyzetelni vele.

HD videót magyar felirattal megfelelő progival viszi?

MX Player-t szoktam használni, az viszi

USB-vel pen drive, fényképező ráköthető adatátvitelre? Megoldható bluetoothal/akárhogy a tableten netezés a telóm 3G-s hálózatán keresztül (ergo nem wifi-s helyeken kis trükkel)?

USB-vel bármit rá lehet kötni, amit az Android is támogat. Fényképezőgép, pendrive, egér, billentyűzet az gond nélkül megy. 3G adapterek általában mennek. Mással nem próbáltam még.

GPS antennával lehet belőle navit kihozni? Alap/feltehető böngésző flash-t, live streamet viszi?

Külső GPS-t még nem próbáltam vele használni, valószínűleg a bluetooth-os GPS-ek mennének vele (megfelelő programmal).
Flash van rajta alapból.

Amúgy ez hogy vizsgázik az Ampe A10-hez képest, egyértelműen jobb?

Nem tudom milyen különbségek vannak köztük, gondolom lényegében egyformák. Az Eken A90-nél mindenképp jobb minőségű.

Disclaimer: Nem én vagyok itt a legokosabb, privátban csak akkor írj, ha biztos vagy benne, hogy én vagyok az egyetlenegy ember a világon aki segíteni tud neked (bár szeretném néha ezt hinni, ez általában nem igaz). MSN-en sem veszek fel ismeretlenek ismeretlenül. És skypeon sem. Mást meg nem használok.

Nem elérhető BB

• PFC Fan
« Reply #3 Dátum: 2012, 06 24, 18:20:29 »
Kösz a gyors választ! Amúgy mennyire vagy megelégedve az akkumulátorral és milyen gyakran töltöd? GPS alatt én USB-s dologra gondoltam. Ilyesmi létezik? (mint egy 3G kütyü az antenna rátolva USB-re, többit meg progi végzi).

Nem elérhető BB

• PFC Fan
« Reply #4 Dátum: 2012, 06 24, 19:17:40 »
Kösz a gyors választ! Amúgy mennyire vagy megelégedve az akkumulátorral és milyen gyakran töltöd? GPS alatt én USB-s dologra gondoltam. Ilyesmi létezik? (mint egy 3G kütyü az antenna rátolva USB-re, többit meg progi végzi).
Ja és még annyi... a 16GB beépített mellett még bűvíthető a cucc microSD-vel & külső vinyó esélytelen h fusson USB-ről?

Nem elérhető sztupy

• TOPIKGAZDA
    • SztupY.hu
« Reply #5 Dátum: 2012, 06 28, 03:14:48 »
Ja és még annyi... a 16GB beépített mellett még bűvíthető a cucc microSD-vel & külső vinyó esélytelen h fusson USB-ről?

kisebb külső vinyók néha mennek, de inkább olyat érdemes hozzájuk szerezni, aminek van külső áramforrása. MicroSD-t természetesen támogat

Nem elérhető sztupy

• TOPIKGAZDA
    • SztupY.hu
« Reply #6 Dátum: 2012, 06 28, 03:18:03 »

USB-sről nem nagyon tudok, nekem mindig BT-s külső USB-im voltak (még régen, mikor nem volt alap, hogy egy eszközbe van beépített GPS). Van esély hogy megfelelő programmal mennek amúgy.

Standby-ba nagyon sokat bír (ha jó kedve van 1-1.5 hetet is), de használat közben elég gyorsan merül, erőteljes használattal max 4-5 óra az üzemideje. Fogyasztása alég magas ahhoz, hogy ha rá van kötve az USB akkor is merül egy kicsit, a rendes töltővel lehet normálisan tölteni (ez mondjuk nem egyedi, más nagy tabletek is több áramot esznek, mint amennyit USB-ről töltődni tudnak)

Nem elérhető n3benyo

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Wayteq
  • PDA: Ampe A90
  • PDA ROM: 1234
« Reply #7 Dátum: 2012, 07 09, 12:49:56 »
Sziasztok! Hülye kérdés: Ampe A90-emen elpattant a kijelző. :'( Van esélyem megjavíttatni / rendelni cserekijelzőt? Vagy egyszerűbb egy újat rendelnem?... :( B

Nem elérhető sztupy

• TOPIKGAZDA
    • SztupY.hu
« Reply #8 Dátum: 2012, 07 10, 13:03:21 »
Sziasztok! Hülye kérdés: Ampe A90-emen elpattant a kijelző. :'( Van esélyem megjavíttatni / rendelni cserekijelzőt? Vagy egyszerűbb egy újat rendelnem?... :( B

pandán szoktak árulni cserekijelzőt, és nem nehéz kicserélni, HA találsz pont megfelelőt. De ahhoz találnod kell pont megfelelőt...

Nem elérhető n3benyo

• PFC Fan
« Reply #9 Dátum: 2012, 07 12, 16:10:57 »

pandán szoktak árulni cserekijelzőt, és nem nehéz kicserélni, HA találsz pont megfelelőt. De ahhoz találnod kell pont megfelelőt...

Köszönöm a tippet! A pandán nem, de az ownta-n találtam végül, most még próbálom kitotózni, melyik is az, ami kell nekem:
You are not allowed to view links. Register or Login vagy
(Hirtelen az elsőre tippelek, de valszeg írok nekik.)

Még egyszer köszi!
B

Nem elérhető sztupy

• TOPIKGAZDA
    • SztupY.hu
« Reply #10 Dátum: 2012, 07 14, 07:27:34 »
Köszönöm a tippet! A pandán nem, de az ownta-n találtam végül, most még próbálom kitotózni, melyik is az, ami kell nekem:
You are not allowed to view links. Register or Login vagy
(Hirtelen az elsőre tippelek, de valszeg írok nekik.)

Még egyszer köszi!
B

vigyázz, mert itt külön van az érintős rész és a kijelző maga (az első az érintő rész, a második meg a kijelző). Ha mindkettő elromlott, akkor mindkettőt ki kell cserélni (ami annyiba kerül már mint az egész tablet)

Nem elérhető n3benyo

• PFC Fan
« Reply #11 Dátum: 2012, 07 20, 22:27:20 »
Köszönöm a tanácsot! Valóban, végül letettem a szerelésről, és egy új tablet vásárlásán gondolkodom. Felmerült az Ampe A90 újravásárlása (mert tényleg szerettem), de a minap láttam, hogy kísértetiesen hasonló felszereltséggel, csak dual core-ral (cortex A8 helyett A9-cel) lehet kapni Onda vi40-et, alig drágábban. Szerinted érdemes váltani dual core-os tabletre? Vagy neked egy harmadik a favoritod ebben a kategóriában? Kíváncsi vagyok véleményedre - vásárolni nyilván én fogok :) Előre is köszönöm! Üdv, B

Nem elérhető sztupy

• TOPIKGAZDA
    • SztupY.hu
« Reply #12 Dátum: 2012, 07 21, 19:39:31 »
Köszönöm a tanácsot! Valóban, végül letettem a szerelésről, és egy új tablet vásárlásán gondolkodom. Felmerült az Ampe A90 újravásárlása (mert tényleg szerettem), de a minap láttam, hogy kísértetiesen hasonló felszereltséggel, csak dual core-ral (cortex A8 helyett A9-cel) lehet kapni Onda vi40-et, alig drágábban. Szerinted érdemes váltani dual core-os tabletre? Vagy neked egy harmadik a favoritod ebben a kategóriában? Kíváncsi vagyok véleményedre - vásárolni nyilván én fogok :) Előre is köszönöm! Üdv, B

Még mindig semmit nem lehet tudni a dual-core tabletek minőségéről, a bennük lévő proci erejéről meg javíthatóságukról semmit, úgyhogy ezekkel még várnék.

Amúgy az Eken A90 mostanában a favoritom, de ha most vennék tabletet az biztos egy Nexus 7 lenne, ami minden szempontból jobb a jelenlegi kínai választéknál (csak nem kapható :( )

Nem elérhető szegab86

• Navigáció / Navigation: TomTom
  • PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: 2.2
« Reply #13 Dátum: 2012, 07 23, 15:33:01 »
Hali en most vettem egy cube u30gt t rokchipes eddig nagyon jo, a nexus 7 tenyleg jo lehet csak kar h nem 10.1 es. Ja es jön a 4.1 a cube-ra :-)

Tapatalk 2-vel küldve az Cube U30GT-ről

Nem elérhető honfiatti

• PFC Fan
  • PDA: HTC sensation xe
  • PDA ROM: 3.0 sense
« Reply #14 Dátum: 2012, 08 08, 22:25:36 »
Hello,

bocs hogy ebbe a topikba irtam sajnos nem talatam kozelebbi temat tablettel kapcsolatosan.

Kb egy honapja beszereztem egy IFIVE S  tabletet, nagy oromomre csodasan mukodik, mellekelnem a fobb parametereit es kepet is rola:
Screen Size    9.7 inch
Brand    FNF
Android OS    Android 4.0 (ICS)
Architecture    Cortex-A8 (ARMv7)
CPU    Rockchip 2918
Core    Single Core
RAM    1G
Internal Storage    16G
Graphic Hardware    1080p decoding,GPU GC800
Official Android Market    No
Display    IPS
Screen Resolution    1024 x 768 (4:3)
Touch Screen    10 Point Touch Capacitive
HDMI    N/A
Bluetooth    N/A
G-Sensor    Yes
WebCam    Front 2M Pixel, Back 2M Pixel
GPS    N/A
WiFi    IEEE 802.11b/g/n
3G    External Supported
Card Reader    TF Card (MicroSD) up to 32G
Buttons / Ports / Jacks    N/A
Package Include    N/A
Video Format    WMV / ASF / MP4 / AVI / MPG / RV10 / DivX / VC-1 / MPEG-2 / MPEG-4 / H.263 / H.264 / 3GP / 3G2M4V / etc…
Audio Format    MP3 / WMA / WAV / MIDI / AAC / AAC+ / eAAC+ / AMR-NB / AMR-WB / QCP / M4A / etc...
Photo Format    JPG / GIF / BMP / PNG / etc...
Office Format    Word / Excel / PDF / Power Point / TXT / ePub / etc...
Softwares Supported    Facebook, Twitter, Youtube, MSN, Skype, Yahoo, Angry Birds, Ninja and thousands of FREE APPs in Android Market...
Language    Multi Language Supported English / Spanish / Chinese /

termek megtekintheto:
kep hivatkozasa:

Sikerult rootolni illetve CWM is kerult ra.
Szivesen megosztanam a tapasztalatokat,esetleg otleteket hasonlo RK29 tipusu tab tulajdonosokkal

Udv

Nem elérhető Lacus921107

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: I9070XXLQE
« Reply #15 Dátum: 2013, 11 29, 16:26:06 »

nekem ez a tabom van, és szeretnék feltenni rá sd kártyáról romot nem tudja valaki , hogy milyent lehet rá tenni?

Nem elérhető misike01

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy Note9
  • PDA ROM: N960FXXS3CSFC
« Reply #16 Dátum: 2014, 06 11, 12:22:13 »
Üdv mindenkinek! Nagy HELP-re volna szükségem! Nekem kb ilyen tabletem (Myaudió 916 QI) van! Az a problémám, hogy sehol nem találok hozzá frissítést! Sajnos még a gyári firmwarét sem tudom előbányászni sehonnan! A kérésem az lenne, hogy tud e valaki bármilyen, akár főzött romot ami ehez a tabhoz jó lenne? Előre is köszönöm a helpet!!!!!