A stock samsung és az AOKP vonal teljesen eltér külcsínben egymástól. Nagyon sok emberkének (köztük nekem is), azért jön be a HOLO kinézet (kék, szürke), mert ez az, amit pont te is leírtál, hogy egy puritán és nem mindenféle szivárványból pompázó dologról beszélünk, így egy egységet alkot a telefonod kinézete.
Igen részben igazad van, de ha megnézed a samus romot, az is főleg kék/fehér fekete alapon dolgokkal operál, esetleg egy két szines ikon. Minden rém ronda szögletes. Az igaz, hogy ha ebbe az irányba mész akkor valóban egységes külsőt össze lehet hozni. Azaz valami sötét alapon kék/fehér. De nem csak a színekről van szó, de később kifejtem.
A miui gyári narancssárga és fehér kinézete mivel jobb, főleg azért, mert szinte nincs olyan alkalmazás, amely így néz ki, nem mellesleg rengeteg alkalmazásban pedig van már ICS téma. Ebből lesz aztán igazi kavalkád és káosz.
Nem színek miatt néz ki jobban elsősorban, hiszen a témázással (ami már gingerbread alatt működött), nagyon finoman lehetett hangolni a felületet. Itt pl. a képernyők felépítésére, a kontrollok formájára, a kezelőfelületre gondolok. Egyszerűen szép, míg a stock és aosp mint valami 20 évvel ezelőtti őskövület.
A gyári stock dolgok nem sötétek és kékek, hanem csili-vili ikonok és widgetek halmaza.
Az ikonok egy dolog, de nyiss meg egy menüt, és valami darabos csúnyaság fogad.
A miui lehetséges, hogy nem küzd már a gyermekbetegségeivel, de sajnos jelen pillanatban a leggyengébb láncszem az összes rom közül. Mind az alap gyári, mind az AOKP vonalon akár egy Resurrection Remix, FoxHound, Hydra H2O, főzetek közül pedig több is van, amely a miui-t maga alá gyűri és akkor az AOKP vonalon nem is beszéltem a ThemeChooser alkalmazásról, amely majdnem olyan mint a MIUI theme managere...
Hát nézegettem azokat a témákat, de nagyon gyengék, picit megszínezik az alapot, de nem állítját a kapcsolók kontrollok formáját stb.
Ettől eltekintve a MIUI jó rom, de még GB-n sem volt olyan stabil és megbízható, mint a sok-sok gyári kinézetű főzetek. A témázhatósága miatt van annyi fanatikusa és sajnos nem a stabilitás és használhatósága miatt, ezért a 2. szempontodat jelen pillanatban alapból lehúznám még egyelőre.
GB alatt nagyon sokat köhögött nekem, és nem is ezt tartom az erősségének. A stabilitással nincs gondom, a használhatóságban az aokp és stock romok jobbak. Nekem a miui-ból igen kevés dolog hiányzik csak, amiért ezt mondom.
-home double click kezelése (ez is csak az jkay-al megy)
-2g/3g váltás egy gombbal (ez egyelőre az aokp-ban megy a miui-n két tapintás)
-home gombbal hívás felvétel (ezt egyedül a stock tudja)
-t9 magyar ékezetes tárcsázás
A miui-ban az a jó, hogy a home screen, tárcsázó, sms kezelő tehát a telefon legmeghatározóbb megjelenése teljesen egységes úgy, hogy nagyon szép is egyben. A stock és az aosp sms kezelő nem túl jó. A stock tárcsázó és híváskezelő elfogadható, míg az aosp híváskezelője számomra elfogadhatatlanul ocsmány.
A miui launcher-ből nekem hiányzik még a scrollozható widgetek kezelése, de az egységes témázás miatt elviselem.