2024, 11 28, 13:39:27

Szerző Téma: SZAVAZÁS : Ki milyen ICS Romot kedvel éppen ? ( mindig változtatható )  (Megtekintve 2573 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető R2D20208

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Dehogynem !
  • Navigáció / Navigation: My Way
  • PDA: i9505
  • PDA ROM: ROM nélkül használom a készülékem.
Volt ilyen GB - n is, gondoltam érdekes, és tanulságos lehet ICS- n is. Itt érdemes ajánlani nem felsorolt Romot is.  :ok:
Kérlek, ha privátra nem mindig válaszolok, értsd meg. Nem illetlenségből teszem.

Nem elérhető aron1994

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy S4 GT-I9505
  • PDA ROM: XXUEMK8 4.3 + root
Artu féle romok és PFC:D

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9100-ről

Nem elérhető chicano69

• PFC Fan
  • PDA: LG G4 H815
  • PDA ROM: H81520D
Artu féle Goa, ami eddig legjobban tetszett.

Nem elérhető denyboygod

• PDA: Samsung Galaxy S i9505
  • PDA ROM: I9505XXUEMK8
Én a hydra h2o használom, személy szerint nekem tetszik. Az akksin kéne javítani de, ma egy kicsit melegedett mert felraktam az újat és wipeoltam semmit és az okozza szerintem. Amúgy nagyon jó kis Rom!

Küldve by Galaxy II
“A túl sok munkával járó élet elhasználja a testet, a túl kevés erőfeszítést igénylő feléli a lelket.” (Judith Sills)

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Iphone 6s, Ipad2, S4 mini I9195,
  • PDA ROM: iOS 10.3.1, I9195XXUCNK1 - 4.4.2,
Most Anzo LPF rom van a telefonomon.  :taps: :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető reiben

• TOPIKGAZDA
  • Közlegény
  • PDA: Nokia Lumia 710
  • PDA ROM: Rataplan v7.0 (Windows Phone 7.8)
Resurrection Remix ICS v2.0 AOKP vonal. Egyszerűen brutál... Ez a stock samsung kinézet és rom-k nem nagyon jövősek be...

Nem elérhető daruma

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S5 SM-G900F
  • PDA ROM: SlightROM v2.3
Hát ez jó kérdés.

Nálam egy romnál két alapvető szempont van.

-külcsín
-használhatóság

A két fenti szempont nálam sok esetben egymás ellen dolgozik. Vegyük először a megjelenés problémáját. Szerintem a probléma gyökere valahol ott rejlik, ami az android egyik előnye is, hogy tetszőlegesen váltogathatom az alapvető telefonalkalmazásokat is. A pozitív eredmény az, hogy a nekem legjobban tetsző/működésű dolgokat tudom összeválogatni. A negatív eredmény pedig a totális káosz a megjelenés egységes mivoltában. Ha a samsung, aokp, cm9 alapú romokról beszélek az alap stock megjelenés ICS stílus ide vagy oda, számomra nagyon ronda. Nyilván tudom cserélni a telefon alkalmazást, de amikor mondjuk érkezik egy hívás, egyből a ronda stock felületet látom, vagy ha éppen nem ronda eltér az adott alkalmazás külalakjától. A samsung még elfogadható, de az aokp ill. cm9 elképesztően csúnya. Nekem.

A megoldás számomra az-az irány, amit a miui képvisel, hogy alapból ad egy szép tárcsázót, képernyőzárat, sms kezelőt, a beállító anlakok is jól néznek ki. Mindezt úgy, hogy az egész egységesen témázható, azaz minden szépen egységesen változik a témával.

A másik szempont a használhatóság. Itt sajnos a samsung, aokp romok azok amik jók. Az új jkay-al mindent testre tudok szabni amit akarok. továbbá itt az-az elv győzedelmeskedik, hogy mindenből válasszam a nekem legjobban tetszőt. Az eredmény egy kaotikus egyveleg, amit kínnal keservvel nagyjából egyformára hozok. Mivel az alap stock dolgok sötétek és kékek (én ezt nem találom egyébként szépnek), ezért minden igyekszik ilyen lenni.

Szóval folyamatosan mérlegelem a két szempontot és úgy próbálok dönteni. A miui jelen pillanatban már nem küszködik a gyerekbetegségeivel, a funkciók, mint pl. wifi tether és egyebek amikkel nekem gondom volt stabilak, ezért pár apróbb hiányossága ellenére egyelőre feléje billen a mérleg.

A fentiek miatt egyelőre miui-t használok (spityamod) és reménykedek benne, hogy idővel  az a pár kisebb kényelmetlenség is kisimul vagy megoldom valahogy. A többi rom esetében nem látok arra reális esélyt, hogy valaha igazán széppé lehetne őket tenni.

Nem elérhető reiben

• TOPIKGAZDA
  • Közlegény
You are not allowed to view links. Register or Login
...
Ha a samsung, aokp, cm9 alapú romokról beszélek az alap stock megjelenés ICS stílus ide vagy oda, számomra nagyon ronda.
...
A megoldás számomra az-az irány, amit a miui képvisel, hogy alapból ad egy szép tárcsázót, képernyőzárat, sms kezelőt, a beállító anlakok is jól néznek ki. Mindezt úgy, hogy az egész egységesen témázható, azaz minden szépen egységesen változik a témával.
...
Mivel az alap stock dolgok sötétek és kékek (én ezt nem találom egyébként szépnek), ezért minden igyekszik ilyen lenni.
...
Szóval folyamatosan mérlegelem a két szempontot és úgy próbálok dönteni. A miui jelen pillanatban már nem küszködik a gyerekbetegségeivel, a funkciók, mint pl. wifi tether és egyebek amikkel nekem gondom volt stabilak, ezért pár apróbb hiányossága ellenére egyelőre feléje billen a mérleg.
...
A stock samsung és az AOKP vonal teljesen eltér külcsínben egymástól. Nagyon sok emberkének (köztük nekem is), azért jön be a HOLO kinézet (kék, szürke), mert ez az, amit pont te is leírtál, hogy egy puritán és nem mindenféle szivárványból pompázó dologról beszélünk, így egy egységet alkot a telefonod kinézete.
...
A miui gyári narancssárga és fehér kinézete mivel jobb, főleg azért, mert szinte nincs olyan alkalmazás, amely így néz ki, nem mellesleg rengeteg alkalmazásban pedig van már ICS téma. Ebből lesz aztán igazi kavalkád és káosz.
...
A gyári stock dolgok nem sötétek és kékek, hanem csili-vili ikonok és widgetek halmaza.
...
A miui lehetséges, hogy nem küzd már a gyermekbetegségeivel, de sajnos jelen pillanatban a leggyengébb láncszem az összes rom közül. Mind az alap gyári, mind az AOKP vonalon akár egy Resurrection Remix, FoxHound, Hydra H2O, főzetek közül pedig több is van, amely a miui-t maga alá gyűri és akkor az AOKP vonalon nem is beszéltem a ThemeChooser alkalmazásról, amely majdnem olyan mint a MIUI theme managere...

Ettől eltekintve a MIUI jó rom, de még GB-n sem volt olyan stabil és megbízható, mint a sok-sok gyári kinézetű főzetek. A témázhatósága miatt van annyi fanatikusa és sajnos nem a stabilitás és használhatósága miatt, ezért a 2. szempontodat jelen pillanatban alapból lehúznám még egyelőre.

Nem elérhető Jam

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung Galaxy SII
  • PDA ROM: Resurrection Remix 3.0.3 JB
Primary Rom: Hydra h2o 1.2.2 eddigi legjobb, amit használtam.
Secondary Rom: VK 5.0, ez is egész jó.

Nem elérhető daruma

• PFC Fan
A stock samsung és az AOKP vonal teljesen eltér külcsínben egymástól. Nagyon sok emberkének (köztük nekem is), azért jön be a HOLO kinézet (kék, szürke), mert ez az, amit pont te is leírtál, hogy egy puritán és nem mindenféle szivárványból pompázó dologról beszélünk, így egy egységet alkot a telefonod kinézete.

Igen részben igazad van, de ha megnézed a samus romot, az is főleg kék/fehér fekete alapon dolgokkal operál, esetleg egy két szines ikon. Minden rém ronda szögletes. Az igaz, hogy ha ebbe az irányba mész akkor valóban egységes külsőt össze lehet hozni. Azaz valami sötét alapon kék/fehér. De nem csak a színekről van szó, de később kifejtem.

Idézet
A miui gyári narancssárga és fehér kinézete mivel jobb, főleg azért, mert szinte nincs olyan alkalmazás, amely így néz ki, nem mellesleg rengeteg alkalmazásban pedig van már ICS téma. Ebből lesz aztán igazi kavalkád és káosz.

Nem színek miatt néz ki jobban elsősorban, hiszen a témázással (ami már gingerbread alatt működött), nagyon finoman lehetett hangolni a felületet. Itt pl. a képernyők felépítésére, a kontrollok formájára, a kezelőfelületre gondolok. Egyszerűen szép, míg a stock és aosp mint valami 20 évvel ezelőtti őskövület.

Idézet
A gyári stock dolgok nem sötétek és kékek, hanem csili-vili ikonok és widgetek halmaza.

Az ikonok egy dolog, de nyiss meg egy menüt, és valami darabos csúnyaság fogad.

Idézet
A miui lehetséges, hogy nem küzd már a gyermekbetegségeivel, de sajnos jelen pillanatban a leggyengébb láncszem az összes rom közül. Mind az alap gyári, mind az AOKP vonalon akár egy Resurrection Remix, FoxHound, Hydra H2O, főzetek közül pedig több is van, amely a miui-t maga alá gyűri és akkor az AOKP vonalon nem is beszéltem a ThemeChooser alkalmazásról, amely majdnem olyan mint a MIUI theme managere...

Hát nézegettem azokat a témákat, de nagyon gyengék, picit megszínezik az alapot, de nem állítját a kapcsolók kontrollok formáját stb.

Idézet
Ettől eltekintve a MIUI jó rom, de még GB-n sem volt olyan stabil és megbízható, mint a sok-sok gyári kinézetű főzetek. A témázhatósága miatt van annyi fanatikusa és sajnos nem a stabilitás és használhatósága miatt, ezért a 2. szempontodat jelen pillanatban alapból lehúznám még egyelőre.

GB alatt nagyon sokat köhögött nekem, és nem is ezt tartom az erősségének. A stabilitással nincs gondom, a használhatóságban az aokp és stock romok jobbak. Nekem a miui-ból igen kevés dolog hiányzik csak, amiért ezt mondom.

-home double click kezelése (ez is csak az jkay-al megy)
-2g/3g váltás egy gombbal (ez egyelőre az aokp-ban megy a miui-n két tapintás)
-home gombbal hívás felvétel (ezt egyedül a stock tudja)
-t9 magyar ékezetes tárcsázás

A miui-ban az a jó, hogy a home screen, tárcsázó, sms kezelő tehát a telefon legmeghatározóbb megjelenése teljesen egységes úgy, hogy nagyon szép is egyben. A stock és az aosp sms kezelő nem túl jó. A stock tárcsázó és híváskezelő elfogadható, míg az aosp híváskezelője számomra elfogadhatatlanul ocsmány.

A miui launcher-ből nekem hiányzik még a scrollozható widgetek kezelése, de az egységes témázás miatt elviselem.

Nem elérhető daruma

• PFC Fan
Megnéztem kicsit alaposabban a cm9 romot. Valóban igaz az, hogy itt eltér az sms ill. maga a contact kezelő screen, mert a stock romon sötét itt viszont világos. A témákat is megnézegettem, ami valóban üdvözlendő, hogy van, de elég gyengécske. A tárcsázót módosítják, meg pár apró dolgot, nem tudtam rájönni pontosan, hogy a vizuális elemek mely körére terjed ki. Az biztos, hogy a contact kezelő, ill. az sms programhoz alig nyúl hozzá, a felülete mindig világos marad, tök mindegy milyen témát választasz. A miui egyelőre nem rendelkezik olyan szintű theme managamenttel, mint gb alatt volt, de nyilván a cél az lesz. Ott pedig a témázásnál minden változik a témával, és az egységesen, az ablakkeretektől kezdve, a kontrollok vizuális megjelenéséig. A mostani téma egyébként valóban nem túl szép, egy-egy GB téma köröket vert rá, de látszik az irány. A stock és cm alapú romok esetében nem valószínű, hogy valaha lesz ilyesmi.

Nem elérhető daruma

• PFC Fan
Picit tovább nézegettem e témákat és úgy tűnik tévedtem abban a tekintetben, hogy nem témázzák a contact ill. sms kezelőt. Eléggé kiszámíthatatlan melyik téma milyen mélyen változtat. Az biztosnak tűnik, hogy a kontrollok kinézetét nem bántják, de az előbbi feltételezésemmel ellentétben témától függően színezik a programokat is, jobban mint gondoltam. Azt azért fenntartom, hogy összességében amit ezek a témák összehoznak, azért nem túl szép eredményt adnak.

Nem elérhető cooler77

• Navigáció / Navigation: iGo8; Sygic; Navigon
  • PDA: GT-P7500; Iconia A500; iPhone 4S
  • PDA ROM: Tab 10.1: CM10 20120726 unoff.; A500: Taboonay 3.0.1; iOS 6.0.1
Korábban: utolsó, magyar nyelvű GB-s MIUI (MIUI 2.3.9 HU, sebességben, stabilitásban, témában sokáig verte az új ICS alapú ROM-okat. Nálam legalábbis. Időnként "átálltam" ICS alapú ROM-okra is, de 2-3 óra használat után visszatértem a beválthoz.)

Jelenleg (2 napja): Spitya MIUI V4 (kezd összeállni). Még küzdök, hogy melyik a legjobb modem (fogyasztás, hangminőség, térerő, stb tekintetében.)

Nem elérhető iznagy

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy Note 3,4 S6 EDGE
  • PDA ROM: Stock
R2 LPD

Nem elérhető edgelaszlo

• Navigáció / Navigation: Navigon
  • PDA: SGS 2
  • PDA ROM: Android 4.0.4 R2 MOD
ezer féle romot kipróbáltam, de mindig a R2 mixeknél kötök ki vmi misztikus okból kifolyólag....
valszin mert jók.
bye:)

Nem elérhető Viliem79

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: GT-I9100
  • PDA ROM: CM10-120919-NIGHTLY+GAPPS+TW5-Theme-Spitya
Nemrég raktam föl a paranoidanroid  cm alapú ROM-ot ,nekem nagyon bejön,a Hybrid dolog is müxik, én annyival változtattam rajta , hogy a fluxi kernelt raktam alá ami hihetetlenül megdobja.
Hybrid üzemmódban használom,az akku 1 nap,sűrű masszírozással.
Szokásos AOPK tuning menü + paranoid OTA.
Rengeteg beállítás.
Fényerő szabályzás itt is olyan mint az átlag.
Összeségében tetszetős,nem fc-zik.

Nem elérhető krs_one

• Navigáció / Navigation: iGo
  • PDA: Galaxy S4 white, Nexus 7 32Gb
  • PDA ROM: 4.3 MK8 stock, N7 4.4.2 stock
Hydra 1.4 egész hozta sikerült. Akku is szereti eddig. Saját kernelével, kis uv-val korrekt a cucc.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9100-ről

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
én már kiprobáltam szinte minden romot. de ha egy tökéletesen futó,teljesen megbizható rom ra van szükségem mindig vk-a vége, vagy azok modjai.mindig visszatérek 1-2 nap után rá, a legstabilabb legjobban összerakot rom,ez tuti. ;)

Nem elérhető reiben

• TOPIKGAZDA
  • Közlegény
én már kiprobáltam szinte minden romot. de ha egy tökéletesen futó,teljesen megbizható rom ra van szükségem mindig vk-a vége, vagy azok modjai.mindig visszatérek 1-2 nap után rá, a legstabilabb legjobban összerakot rom,ez tuti. ;)
Az AOKP alapú romok hosszabb távon mérföldekkel fogják verni a stock alapú romokat. Szinte alig van már pár minimális hiba bennük, de testre szabhatóságban, témázhatóságban és külalakban már most jobbak. Fantasztikus munkát végeznek a srácok és hétről hétre jönnek a frissítések...

Az a baj a hozzászólásaidat olvasva, hogy nem igen láttam, hogy hosszabb távon lett volna fent másik rom, mindig úgy tértél vissza VK-ra, hogy szinte azonnal. (Bár ezt csak te tudod) És az jön le, hogy elvakult VK fanatikus vagy :)
Csak én is megjegyzem, nekem is volt fent, stabilnak stabil az tuti, de ez a csicsa-micsa átlátszó fanatizmus mintha a török rom lenne fent, amit szintúgy nem szerettem. Az AOKP vonal azokban jön be, akik szeretik a letisztult formavilágot, amit szerettek volna az ICS-vel elérni. És ne gondoljon mindenki a szürke-kék párosra, mivel szuper témák vannak már CM9 alapokra :ok:

Nem vitázni akartam, csak nagyon durva fanatizmust vélek felfedezni a hozzászólásaidban :)
Ja és mellesleg az xda-n less meg egy VK vs Resurrection Remix ICS romot mennyien látogatják a topikjaikat és mennyi hozzászólás van :p :ima:

Nem elérhető limahl

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: Samsung note 10 +
Az AOKP alapú romok hosszabb távon mérföldekkel fogják verni a stock alapú romokat. Szinte alig van már pár minimális hiba bennük, de testre szabhatóságban, témázhatóságban és külalakban már most jobbak. Fantasztikus munkát végeznek a srácok és hétről hétre jönnek a frissítések...

Az a baj a hozzászólásaidat olvasva, hogy nem igen láttam, hogy hosszabb távon lett volna fent másik rom, mindig úgy tértél vissza VK-ra, hogy szinte azonnal. (Bár ezt csak te tudod) És az jön le, hogy elvakult VK fanatikus vagy :)
Csak én is megjegyzem, nekem is volt fent, stabilnak stabil az tuti, de ez a csicsa-micsa átlátszó fanatizmus mintha a török rom lenne fent, amit szintúgy nem szerettem. Az AOKP vonal azokban jön be, akik szeretik a letisztult formavilágot, amit szerettek volna az ICS-vel elérni. És ne gondoljon mindenki a szürke-kék párosra, mivel szuper témák vannak már CM9 alapokra :ok:

Nem vitázni akartam, csak nagyon durva fanatizmust vélek felfedezni a hozzászólásaidban :)
Ja és mellesleg az xda-n less meg egy VK vs Resurrection Remix ICS romot mennyien látogatják a topikjaikat és mennyi hozzászólás van :p :ima:

volt már fent aokp, aksi nálam borzalom volt, a tárcsázó, mármint nem maga a tárcsázó, hanem ami mögötte van ,borzalmasan néz ki, egyszerüen förtelmes, sms nél fehér minden,stb stb én igy látom.sorry

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
Csak én is megjegyzem, nekem is volt fent, stabilnak stabil az tuti, de ez a csicsa-micsa átlátszó fanatizmus mintha a török rom lenne fent, amit szintúgy nem szerettem.
Ezeket az átlátszó és áttetsző megoldásokat én sem szeretem. Ezt a VK-t csak most próbáltam ki, tényleg jól működik.
Azért csicsában a töröktől messze áll, azt pont ezért fel se tettem volna.  ;)

Nem elérhető reiben

• TOPIKGAZDA
  • Közlegény
volt már fent aokp, aksi nálam borzalom volt, a tárcsázó, mármint nem maga a tárcsázó, hanem ami mögötte van ,borzalmasan néz ki, egyszerüen förtelmes, sms nél fehér minden,stb stb én igy látom.sorry
Az alap, stock sms kinézete is borzalom... Nézz meg egy cm9 alapú Elegance témát, hogy néz ki az sms kezelés ;). Akkut pedig kernelekkel javíthatsz, hisz VK is Siyah-val főzte (bár már most nem tudom mivel főzi). A híváskezelés szokható, nekem a best a GB-s miui volt, szal igen ízlések és pofonok. Bár meg kell hagyni nem rossz rom a VK, de nem annyira, mint amennyire magasztalják sokan.

Tapatalk GT-I9100

Nem elérhető daruma

• PFC Fan
Az AOKP alapú romok hosszabb távon mérföldekkel fogják verni a stock alapú romokat. Szinte alig van már pár minimális hiba bennük, de testre szabhatóságban, témázhatóságban és külalakban már most jobbak.

Én ezzel nem feltétlenül értek egyet. A samsung gyártja a hardware-t, ezért valószínüleg házon belül nagyobb tudással tudja optimalizálni az alacsony szintű részeket, jobban is ismeri, ezért sanszos, hogy stabilitásban, és gyorsaságban érdemes inkább rá építkezni. Ez persze nem biztos, de nekem eddig ez jött le. A samsung romok szerintem a külcsínben nagyon gyengék, de ebben szerintem az aokp romok sem túl jók. Az igaz, hogy témázhatóak már, de valahogy csúnyák maradnak úgy is. Ez persze ízlés kérdése. Nekem ezelőtt htc telefonom volt, aminél ódákat zengtek a htc sense-ről, meg amúgy a htc telefonokkal kapcsolatosan, mindig a sense ui nagy truvájság. Én soha nem szerettem a sense launchert, de viszont az egyéb külsőségekben szép volt, mint pl. a tárcsázója, naptára egyéb programjai. A samsung ezzel szemben csúnyácska, de szerintem az aokp romok is. Én szerintem ez az ICS filozófia, hogy legyen minden olyan puritán, mint egy 3.1-es windows ha mondjuk egy windows 7 mellé rakjuk. Ha már van nagy felbontásunk, szép színeink, akkor csináljunk valami szép dolgot. Nem vásári csiricsáréságra gondolok, hanem igényes szépségre.

A külcsínben szerintem a miui romok vernek mindent. Nehéz megmondani miért, de szépek, az ikonok, a kontrollok stb. Továbbá erősen testre szabható. Most még ez a rész köhög, de ha kinövi a gyerekbetegségeit igazán jó lesz.

Szerintem.

Nem elérhető reiben

• TOPIKGAZDA
  • Közlegény
...
A külcsínben szerintem a miui romok vernek mindent. Nehéz megmondani miért, de szépek, az ikonok, a kontrollok stb. Továbbá erősen testre szabható. Most még ez a rész köhög, de ha kinövi a gyerekbetegségeit igazán jó lesz.

Szerintem.
Ez valóban igaz. Ha a témázhatósága úgy működne mint gb-n már rég nem szórakoznék aokp-val sem ;)

Tapatalk GT-I9100