2024, 11 23, 19:31:26

Szerző Téma: ROMcsere-bere  (Megtekintve 6765 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Kütyüológus
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Honor 7
  • PDA ROM: PLK-L01C432B380
ROMcsere-bere
« Dátum: 2012, 04 17, 14:07:21 »
Mielőtt leírnám, hogy hogyan is kell/lehet ROM-ot cserélni a Defy+ készülékünkön, tisztáznék pár alapvető fogalmat, hogy később ezzel ne kelljen külön foglalkozni.

• eFuse: Ezt a technológiát az IBM fejlesztette ki, ami egy olyan bámulatos cucc, hogy lehetővé teszi néhány chip számára, hogy ténylegesen megváltoztassa saját belső kábelezését és újraprogramozza önmagát.

• Hogy is érint ez bennünket?
      Nos, tekintsünk úgy a rendszerre, mint egy hídra. Minden egyes új frissítés flashelésénél felégetünk egy ilyen hidat. Az információ átjut a másik oldalra, de vissza már nem jön. Ebből következik minden alapvető problémánk a Defy+ készülékkel, mert amint frissítünk egy magasabb verziószámú Androidra, nincs mód a visszatérésre.

• SBF: Az SBF az a fájlformátum, ahogyan a Motorola csomagolja a PDA-ra töltendő információt. Ebben a csomagban egy rakás dolog foglal helyet. Minden fájl elnevezése CGXX, ahol az XX egy szám. Szóval, amikor egy teljes SBF fájlt flashelünk, akkor az formázza a telefon memóriáját, partíciókat hoz létre, majd rámásolja a szükséges dolgokat ezekre a partíciókra. Minden partíció egy CGXX fájlnak felel meg. Itt jön a képbe az eFuse. Számos CG fájl tartalmazza a flashelt Android verziószámát. Szóval, tegyük fel, hogy a készüléken egy frissítések nélküli Eclair található. Ennek a verziószáma 1. Amikor a telefon frissítve lesz, ez a verziószám megváltozik mondjuk 2-re. Minden Android verziónak megvan a saját maga azonosítószáma. Amint magasabbra cseréltünk, NINCS visszaút. Ezeket a verziószámokat a CG31 és CG39 fájlok tartalmazzák, az SBF-en belül.

• Javított SBF-ek: Léteznek módosított SBF-ek, amelyek nem tartalmazzák a CG31 és CG39 fájlokat, lehetővé téve, hogy szabadon mozogjunk az Android-verziók között. Mivel a javított SBF az összes partíciót létrehozza, kivéve a /System (CG39) és a CDT (CG31) partíciókat, a System adatokat Nandroid Backup segítségével kell felmásolnunk a készülékre. Ezek nélkül, a jelen lévő /System-mel, nagy valószínűséggel a telefon nem fog működni.

• Nandroid Backup: Ez egy egyszerű .zip fájl, amit a Custom recovery-n keresztül lehet felrakni a készülékre. Ez törli/bemásolja az összes fájlt a /System-be és más partíciókra (a Nandroid-tól függően) anélkül, hogy leformázná vagy újra létrehozná a partíciókat és módosítaná a rendszert, az eFuse-t és hasonlókat. Ez egy majdnem ártalmatlan eljárás, ami annyit tesz, hogy NEM lehet téglásítani a készüléket, habár előfordulhat, hogy az Android nem indul el és egy új SBF-et vagy Nandroid-ot kell telepíteni.

• CG verziók:
      CG Verzió 2: SBF 2.21 / 2.34 / kínai (Éclair) (Defy)
      CG Verzió 3: SBF 2.51 (Éclair) (Defy)
      CG Verzió 4: SBF 3.4.2 (Froyo) (Defy)
      CG Verzió 5: SBF 4.5.0 / 4.5.1 (Gingerbread) (Defy)
      CG Verzió 6: SBF 4.5.1 (Gingerbread, 2.3.6, (Piros lencsés Defy/Defy+) )
      CG Verzió 7: SBF 4.5.1 (Legutóbbi Gingerbread, 2.3.6, (Piros lencsés Defy/Defy+) )

Ha alacsonyabb verziót akarunk telepíteni, mint ami a telefonon van, akkor csak egy fekete képernyőt kapunk újraindítás után vagy egy olyan képet, ami arra szólít fel, hogy rakjunk fel egy hivatalos ROM-ot.
    Szóval, ezen dolgok tudatában nyugodtan ugrálhatunk az Android verziók között, anélkül, hogy tönkretennénk a készüléket.

• Hivatalos SBF-ek:
      Íme egy You are not allowed to view links. Register or Login az összes hivatalos SBF-ről, amik tartalmazzák az összes CG-t. Ezeket az SBF-eket a Motorola készítette. Tartsuk észben, hogy verziószám EMELÉS után NEM tudunk, ismétlem NEM tudunk alacsonyabb verziószámú ROM-ot felrakni.

• RSD Lite: Az RSD Lite programot a Motorola használja az okostelefonjaihoz. Képes feléleszteni a rosszul flashelt nandroid/javított SBF utáni állapotban lévő vagy fekete képernyős készülékeket, stb is.

Habár nagyon-nagyon nehéz téglásítani egy Defy-t, mégis előfordulhat. Egy sérült SBF vagy áramkimaradás a formázás egy kritikus szakaszában vagy valamilyen fura probléma a partíciók létrehozása közben magunkra hagyhat egy téglásított Defy-vel. Ha lehetőség van rá, akkor mindig laptopról flasheljünk, hogy az áram ne jelentsen problémát. Használjunk jó minőségű kábeleket és bizonyosodjunk meg róla, hogy a PC nem kapcsol alvó állapotba, ha sokáig magára van hagyva.

Továbbá, SBF-ek flashelésekor javasolt, hogy rakjuk a fájlt a PC gyökérkönyvtárába (C:\) és adjunk neki valami rövid nevet, mint például Defy.sbf. Hogy miért? Azért mert néha az elérési út túl hosszú lehet és az RSD Lite hibákat generálhat, lehetetlenné téve a telefon flashelését.

Miután ezeket tisztáztuk, rátérhetünk a tényleges flashelési folyamatra.

Bármilyen teljes SBF flashelése ugyanezen lépésekkel megoldható, csak mindig legyünk tisztában azzal, hogy milyen CG verzióval van dolgunk, hogy megmaradjon a verziók lefelé való átjárhatósága, ha például a garanciánkról lenne szó.

Feltételek:
  • A flashelni kívánt SBF:
    • Teljes SBF: Nincs szükgés Nandroid Backup-ra, viszont mindig tartsuk észben a CG verziót.
    • Javított SBF: Szükség lehet egy egyező Nandroid Backup-ra.
  • Töltsük le You are not allowed to view links. Register or Login vagy You are not allowed to view links. Register or Login és telepítsük az RSD Lite 5.6-ot.
  • Töltsük le és telepítsük a rendszerünknek megfelelő Motorola Drivereket: You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Mindezek után akkor térjünk rá magára a flashelésre:
  • Teljes SBF esetén:
    • Nyissuk meg az RSD Lite programot. Kattintsunk a [ ... ] gombra és válasszuk ki az SBF fájlt, (Ne felejtsük el átnevezni egy rövidebb névre és a gyökérkönyvtárba másolni.) majd nyomjuk meg az Open gombot.
    • Lépjünk be a telefonon a Bootloader módba (You are not allowed to view links. Register or Login).
    • Csatlakoztassuk a Defy+ készüléket a PC-hez.
    • A START gombnak aktívvá kell válnia az RSD Lite-ban. Nyomjunk rá és várjunk.

• Javított SBF esetén:
    Javított SBF esetén a folyamat egy picit eltérő. Az alapok ugyanazok, de törölni kell a Dalvik Cache-t és a Data-t a flashelés előtt. Majd a flashelést követően azonnal be kell lépni Recovery módba (You are not allowed to view links. Register or Login) és fel kell rakni a megfelelő Nandroid Backup-ot. Általában minden ROM változat különböző lépéseket igényel (CM7, MIUI, stb.), szóval mindenki nézzen utána az adott ROM leírásánál, hogy mik a követendő feladatok.

A leírásban az You are not allowed to view links. Register or Login-ból származó információk találhatóak.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető epyc

• PDA: HTC Sensation
  • PDA ROM: Android Revolution HD 3.6.7
Re: ROMcsere-bere
« Reply #1 Dátum: 2012, 04 24, 12:53:34 »
Olvasgattam kicsit az XDA íráson és biztos-ami biztos alapon megkérdezném. Van egy rootolt 2.3.6-os rendszerem (igen, 2.3.6 és igen, rootolt. van rá megoldás), amire feltennék CM7-et, mert ez a 2.3.6 még rosszabb, mint a 2.3.5. Ha szervizbe kellene esetleg vinnem valamiért a készüléket, akkor a leírás alapján annyi csak a dolgom, hogy a CG 7-es (SBF 4.5.1 - GB 2.3.6) eredeti sbf-et fel falshelem RSDLite-tal és kész?
Köszönöm előre is!

Nem elérhető mani13

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S6
  • PDA ROM: Stock Android 6.0.1
« Reply #2 Dátum: 2012, 05 20, 21:31:24 »
Igen, csak figyelj hogy hogy ugyan olyan legyen a dfp szàm, mert ha nem akkor hamar gondod akadhat!   :ok:
My Devices:.  Siemens SL65>> Sony Ericsson T610>>Samsung M600>>Sony Ericsson W200>>Sony Ericsson W610>>Nokia N80>>Sony Ericsson K850i>>Sony Ericsson P990>>Samsung Omnia I900>>Acer Liquid Mini>>Motorola Defy>>Defy Plus>>Sony Ericsson Xperia Play>>Motorola Atrix 4G>>Motorola 8Razr XT910(eltört)>>Samsung Galaxy Tab 2 7.0>>Sony Ericsson Xperia X8>>Motorola Milestone>>Sony Ericsson Satio>>Motorola Defy>>Alcatel OT-995>>Motorola Atrix HD>>Sony Xperia Z2>>Samsung Galaxy S4>>Meizu MX5>>Samsung Galaxy S6

Nem elérhető beretta

• PFC Fan
  • PDA: Motorola Defy+, Samsung I5800
  • PDA ROM: 2.3.6 EU-s ROM, I5800XXJP4
« Reply #3 Dátum: 2012, 05 31, 20:54:25 »
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek...

Most vásároltam egy defy+ készüléket, magyarítottam az alábbi link alapján (You are not allowed to view links. Register or Login), de recovery mod-ban nem tudom telepíteni az alábbi fájlokat (720p+panorama-defy+.zip,3dperformance-update-gb.zip, Defy+battery.zip , mert azt írja ki, hogy "signature verification error"...install aborted.

Mi a megoldás? segítsetek?!

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #4 Dátum: 2012, 06 01, 09:43:35 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek...

Most vásároltam egy defy+ készüléket, magyarítottam az alábbi link alapján (You are not allowed to view links. Register or Login), de recovery mod-ban nem tudom telepíteni az alábbi fájlokat (720p+panorama-defy+.zip,3dperformance-update-gb.zip, Defy+battery.zip , mert azt írja ki, hogy "signature verification error"...install aborted.

Mi a megoldás? segítsetek?!

Ugyanúgy kell ezeket is felrakni, mint a magyarítást, a custom recovery-ben, nem a kütyü saját recovery módjában.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető beretta

• PFC Fan
  • PDA: Motorola Defy+, Samsung I5800
  • PDA ROM: 2.3.6 EU-s ROM, I5800XXJP4
« Reply #5 Dátum: 2012, 06 01, 13:47:07 »
Ugyanúgy kell ezeket is felrakni, mint a magyarítást, a custom recovery-ben, nem a kütyü saját recovery módjában.

Köszönöm, köszönöm, köszönöm!
Amikor az ember fia nem látja a fától... :ok:

Nem elérhető rbalogh79

• PFC Fan
  • PDA: LG G2 (F320K)
  • PDA ROM: 5.0.2 (IceX)
IC4
« Reply #6 Dátum: 2012, 07 13, 19:05:52 »
Sziasztok!

Érdemes ICS-4 feltenni Defy+ -ra. Ha igen, akkor miért? Ha nem, akkor miért?
Magyar leírás esetleg van valakinek linkekkel. Honnan mit kell letölteni, pontos folyamat.

Köszönöm!

Ricsi

Nem elérhető atak8

• Navigáció / Navigation: Műanyag 20cm átmérővel rendelkező fölgömb :)
  • PDA: Motorola Defy+ MB526
  • PDA ROM: Ami sikerül:)
« Reply #7 Dátum: 2012, 07 13, 21:44:35 »
Lehet feltenni ICS-t Defy+ra is.Azt,hogy érdemes,vagy sem mindenki maga döntse el!Minden embernek más dolgok jönnek be,nekem pl a MIUI az ami tetszik,nem az ICS.Linkekről itt van Epsylon romoldája:You are not allowed to view links. Register or Login ez pedig Quarx2k-é:You are not allowed to view links. Register or Login.Nem tudom mennyit tudsz a romok telepítéséről.Ezek zip fájlok amiket recovery-ből tudsz telepíteni.1 wipe data/factory reset 2 install zip 3 reboot röviden tömören.
Bocs,hogy ilyen csúnyán írok,de siettem!

Nem elérhető rbalogh79

• PFC Fan
« Reply #8 Dátum: 2012, 07 15, 12:40:27 »
Köszi!
Hát... én még azt sem hallottam, hogy mi az az MIUI, de most megnéztem. :D, és ott láttam,hogy van Defy-re, de Defy+ nem volt odaírva, ahol én néztem.
Ha ezek valamelyikével próbálkozom, akkor a Garinak annyi igaz?
El tudom-e rontani így a készülékemet? Ha igen, van-e valamiféle út.

Nem elérhető atak8

• Navigáció / Navigation: Műanyag 20cm átmérővel rendelkező fölgömb :)
  • PDA: Motorola Defy+ MB526
  • PDA ROM: Ami sikerül:)
« Reply #9 Dátum: 2012, 07 15, 19:27:06 »
Köszi!
Hát... én még azt sem hallottam, hogy mi az az MIUI, de most megnéztem. :D, és ott láttam,hogy van Defy-re, de Defy+ nem volt odaírva, ahol én néztem.
Ha ezek valamelyikével próbálkozom, akkor a Garinak annyi igaz?
El tudom-e rontani így a készülékemet? Ha igen, van-e valamiféle út.
A rootolás már alapból garancia vesztéssel jár!Kivéve,ha visszaállítod a telefonodat,mielőtt szervizbe viszed.Mielőtt bárminek neki állnál nézd meg milyen verziójú romod van a telefonodon.A legfontosabb,hogy a DFP után milyen verzió szám van(DFP132,DFP231.....)Ez megmutatja,hogy milyen bootloader van a telefonodon.Sajnos a Defy+ okat nem lehet downgradelni,azaz nem lehet kisebb verzióju bootloaderrel ellátot romot feltenni rá,mint ami jelenleg a telefonodon van.
Bocs,hogy ilyen csúnyán írok,de siettem!

Nem elérhető rbalogh79

• PFC Fan
ICS
« Reply #10 Dátum: 2012, 08 26, 18:44:32 »
Üdv.

Ismeri valaki ezt az oldalt?

Itt két letöltendő zip fájl linkje található.
Jól gondolom,hogy csak felmásolom azt a 2 zip fájlt:
ezt:

és ezt:

aztán install from sd card, reboot és kész?

Nem találok semmit, hogy milyen számokat nézegessek, hogy jó lesz-e az én telómra is...

Ha valaki ismeri konkrétan ezt az install-t, ami ezekben a linkekben van, van esetleg tapasztalata...
Már 1x egy ismerős magyarította már a rendszert. Az azt jelenti, hogy kellett már rootolnia is?
Honnan tudom, hogy rootolt-e a telefonom?

Bocs a kérdésekért, de még nem mélyültem el annyira a rendszerben, nem akarok hülyeséget csinálni, és inkább kérdezek :)

Segítségeket előre is köszönöm!

R

Amire feltenném a rendszert:

Motorola Defy+

Rendszer verzió:
45.0.74.MB526.Retail.en.DE

Modellszám:
MB526

Android verzió:
2.3.4

Alapsáv verzió:
EPU93_U_00.60.00

Kernel v.:
2.6.32.9-gbdd614e

Build:
5.5.1-134_DFP-74

Nem elérhető rbalogh79

• PFC Fan
Re: ICS
« Reply #11 Dátum: 2012, 08 26, 20:52:22 »
Közben még kutakodtam, és találtam még egy hasonló linket:

Mind a 2 linkben az zavar, hogy nem írnak olyat, hogy Red Vagy Green lens stb...

Ezek bármilyen Defy+ -ra felmennek talán?

R

Nem elérhető Imrus

• Navigáció / Navigation: iGO 8.4.2
  • PDA: Motorola Defy+
  • PDA ROM: 4.0.4
« Reply #12 Dátum: 2012, 08 27, 16:28:39 »

Itt két letöltendő zip fájl linkje található.
Jól gondolom,hogy csak felmásolom azt a 2 zip fájlt:
ezt:

és ezt:

Kipróbáltam. Príma  :ok:

Nem elérhető Imrus

« Reply #13 Dátum: 2012, 08 27, 16:30:22 »
Közben még kutakodtam, és találtam még egy hasonló linket:

Mind a 2 linkben az zavar, hogy nem írnak olyat, hogy Red Vagy Green lens stb...

Ezek bármilyen Defy+ -ra felmennek talán?

R

Itt részletesen le van írva:

Nem elérhető rbalogh79

• PFC Fan
« Reply #14 Dátum: 2012, 08 28, 11:26:56 »
Kipróbáltam. Príma  :ok:
Hali!

CM10-et nem próbáltad még? Az milyen?

Nem elérhető rbalogh79

• PFC Fan
« Reply #15 Dátum: 2012, 08 28, 11:29:09 »
Itt részletesen le van írva:

Köszönöm!

Nem elérhető Imrus

« Reply #16 Dátum: 2012, 08 28, 14:56:51 »
Hali!

CM10-et nem próbáltad még? Az milyen?

Nem. Azt olvastam, még nem ilyen stabil  :hmm:

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #17 Dátum: 2012, 09 09, 09:15:22 »
Lehet, hogy tőlem ez hülyén hangzik, de mondja már meg valaki vagy linkelje be, hogy mi a jó a CM ROM-okban. :) Én annyira jól elvagyok a legújabb gyári ROM-mal, meg a belerakott Xperia Arc Launcher-rel, hogy eddig eszembe nem jutott csereberélni. :D