Sziasztok, nem tudom mennyire látogatott a fórum, mindenesetre leírom a problémám. Egy ismerősöm I900-án szerettem volna ROM-ot frissíteni, mivel elkezdett a kijelző vacakolni . Kalibrálás. Szépen fel is tettem rá az ROM-ot ám ekkor jött a meglepi, a pda gsm része nem hajlandó elindulni. Minden más működik rajta, csak ez nem. Hosszas olvasgatás után vált számomra világossá, hogy valószínűleg a ROM cserével visszazárt a pda és ezért nem megty a gsm rész. Sajnos az ismerősöm csak annyit tud a telefon eredetéről, hogy alig 1 éve a vaterán vásárolta és pont. No ezzel sokat nem segített. Tehát adva van egy egyébként jó állapotú samu 1, amelyik lehet valamilyen külföldi szolgáltató korlátozása miatt jelenleg használhatatlan. Eladni nem éri meg, hisz nem adnak érte semmit se már, ezért ha lehet megjavítgatnánk házilag, ha van még erre módszer. Tudtok-e tan ácsot adni? Próbáltam már a MNC kódos NCK 12345678... etc megoldást, de mivel a IMSI kód helyén, csak egy halom nulla szerepel így nem tudom a korlátozó szolgáltató MNC kódját beírni. Próbáltam a ROM-ot ismét lecserélni az angol, majd magyar szerviz ROM-.ra, de minden egyes frissítésnél a Phone download-ra error-t ír ki és lepattint a updater.
Tehát várom a javaslatokat, melyeket előre is köszönök