Elvileg ugyan az a PowerVR SGX530 grafikus csip van mindkettőben.
Igen, ugyanaz az SGX530-as van mindegyikben, Milestone 1-2-ben, DEFY-ben, meg még jópár Motorolában (Wave-ben, Galaxy S-ben 540, az iPhone 3GS-ben meg talán 535, de azt már jegyezze meg, akinek két anyja van, vagy legalább egy iPhone-ja, én egyik kritériumnak se felelek meg). És pontosan ez az, amiért "rojtosra" alázza az X10-et. Meg a Desire-t, Nexus One-t, és minden mást, amiben az 1 GHz-es Snapdragon mellett az Adreno 200-as GPU van. Az Xperia Arc-ba került Adreno 205-ös, na az már felveszi ezekkel a versenyt, sőt sokszor még az 540-es PowerVR-t is lenyomja (nagyjából kétszer olyan erős, mint elődje, az Adreno 200).
De azt hiszem, ami a te szempontodból lényegesebb, az az, hogy eddig négy androidos telefonom volt: X10, Milestone 1, Milestone 2 és DEFY
Az X10-et épp azért cseréltem le, mert ez a "videókártya" egy vicc, játékra egyáltalán nem alkalmas (persze, az Angry Birds megy rajta, de ki akar állandóan Angry Birds-özni, amikor sorra jönnek ki a jobbnál jobb Gameloft-os játékok?). Ja és a multitouch csak valami szoftveres huncutság benne, inkább csak kétujjas zoomnak lehet nevezni, játékokban már összevissza gabalyodik az ide-oda húzogatott ujjak alatt. Engem még az is zavart az X10-ben, hogy egy kézzel nem értem át rendesen, és sokszor attól féltem, hogy kicsúszik a kezemből.
Így aztán jött egy Milestone 1 épkézláb 3D gyorsítóval és multitouch-csal. Szerettem, egyrészt azért, mert már nagyon régóta tetszett, ráadásul a márkával is szimpatizáltam a stílusa (itt most nem a szoftvertámogatásukra gondolok) és a múltja miatt, másrészt imádtam benne, hogy nyugodtan oda mertem adni másoknak, ugyanis szinte kivétel nélkül fikázták a gépet. Egy Motorola nem lehet jó, mi ez, te, ilyen állat nincs is... Aztán hopp, nézzenek oda, ez teszi a dolgát, viszi azokat a játékokat, amik az X10-en már a betöltés közben befuccsoltak, de jó a billentyűzete is... Itt jegyzem meg, hogy nekem jobban tetszett a Milestone 1 a 2-nél a maga baltával faragott formájával, a fekete és az arany ritka ízléses színkombináció, ezt már You are not allowed to view links.
Register or
Login, no meg az a nagy navigomb szerintem sokkal kényelmesebb volt az utód kis nyilacskáinál, PDF-nézegetés közben például nem is kellett a kijelzőn tapiznom, és ezzel akarva-akaratlanul oldalirányba is elvinni egy csöppet a képet, hanem apró lépésekben tudtam lefelé görgetni az oldalakat. Ja és a Milestone 1-hez ezerféle ROM létezik, rengeteg Cyanogen Mod-on alapuló 2.2-es és You are not allowed to view links.
Register or
Login, ott van még a You are not allowed to view links.
Register or
Login (bár nem azért vettem Androidot, hogy aztán lépten-nyomon úgy érezzem, iPhone-om van...), de talán a legjobb a You are not allowed to view links.
Register or
Login.
A Milestone 2 pedig... Őszinte leszek: én soha nem tudtam megszeretni. Az XDA-n egyetlen használhatónak tűnő főzött ROM-ot találtam hozzá, a Motorolát ismerve pedig a 2.3 szép álom marad csupán. Szerintem nagy, nehéz telefon, ezt még az olcsóbb Milestone 1-nek megbocsátottam, a 2-nél már zavart, pláne egy DEFY megtapizása után. Én az akksi élettartamával sem voltam megelégedve, igaz, az X10-nél és a Milestone 1-nél sem, de megint a DEFY-t rángatnám elő: egyszer egy komával egymás mellé tettük a DEFY-t és a Milestone 2-t, benyomtuk az Angry Birds-öt, és amikor a Milestone 2 kifeküdt, a DEFY-n a 2.1-gyel még mindig vígan röpködtek a madarak valami 40%-os akksi töltöttség mellett. A billentyűzete amúgy kényelmes, ha megszokja az ember, még jobb is, mint az elődé, mivel itt domborúak a gombok. Bár én a Milestone 1-en könnyebben pötyögtem vakon, szerintem elég lett volna kevésbé hangsúlyosan gömbölyíteni a billentyűket. No meg nem mondom, érezni az erőt, játékokban bármelyik másik gépet alázta már így, a gyári 2.2-vel is.
A Milestone 2 nagyjából nyolc órája már a múlté, és most úgy néz ki, hogy a cserébe kapott DEFY-nél megállapodom egy ideig. Viszonylag kicsi, nehéznek sem mondanám, az akksis dolgairól pedig már fentebb tettem említést. Mindezek ellenére pedig majdnem hozza a Milestone 2 szintjét, RAM-ból ugyanannyit kapunk, a kicsit gyengébb proci egy jó ROM-mal ellensúlyozható... A 720p úton van, egyszer biztosan tökéletesen fog működni, igaz, itt csak egyetlen LED segít az éjszakai videózgatásban, szemben a Milestone 2 dupla LED vakujával, meg aztán le kell mondani a billentyűzetről is, bár szerintem az alap multitouch billentyűzet is nagyon jól használható.
A GPS egyébként talán az X10-ben volt a legerősebb, de legalábbis kiegyensúlyozottabb, a Motoroláknál nagy a szórás, van, hogy itt a házban pár másodperc alatt talál jelet, de olyan is volt, hogy fent a Börzsönyben perceket kellett várni, mire belőtte a helyzetünket.
A külső hangszórója szerintem egyértelműen a DEFY-nek szól a legszebben, őt követi a Milestone 1, majd a 2, az X10 a cincogójával csak a sor végén kullog. A telefonáláshoz használt hangszóróknál ugyanez a helyzet, a Motorolák kellően hangosak, az X10-zel én a metrón már gondban voltam...
WiFi terén megint a Motorolák felé billen a mérleg nyelve, az itthoni hálózatot a garázsból az Omniám nem látja, az X10 hol látta, hol nem, a Milestone 1 stabilan tartotta a főzött ROM-mal, a 2 talán valamivel gyengébb volt, és nagyjából az ő szintjét hozza a DEFY is.
Ha viszont a kamerára kerül a sor, akkor az X10 elgyepálja az összes többit, utána jön a Milestone 2, a maradékból pedig talán a DEFY-t tenném az utolsó helyre. Így hirtelen csak You are not allowed to view links.
Register or
Login és You are not allowed to view links.
Register or
Login készült fotókat találtam... legalábbis ezt akartam írni, de egye fene, a "közjó" érdekében nyilvánosságra hozom You are not allowed to view links.
Register or
Login Vagy hát nem tudom, mintha mostanában ezek valahogy jóképűbbre sikerülnének, de mindegy is, összehasonlítási alapnak jók, nyálat csorgatni biztosan jobban lehet You are not allowed to view links.
Register or
Login. Meg még másabbra, de ez már végképp nem ide tartozik. Majd privátban...
Ja igen, jobboldalt a "Fotó adatai"-ra kell kattintani, a fájlnévben ott van, hogy melyik mivel készült.
Egyelőre ennyi elég is lesz, ha van még valami, kérdezz, én pedig igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni.