2024, 12 18, 12:14:25
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Nexus ROM telepítés  (Megtekintve 29929 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
Galaxy Nexus ROM telepítés
« Dátum: 2012, 06 16, 01:30:47 »
FONTOS! ROM frissítést csak saját felelősségedre végezz! Vedd tudomásul, hogy garanciavesztéssel vagy a telefonod üzemképtelenségével járhat! Az alábbi leírás útmutató, de előfordulhatnak eltérések. Amennyiben nem vagy biztos abban, amit csinálsz, kérj segítsége az ismerettségi körödben egy hozzáértőtől, vagy ne csináld! A PDA Fan Club oldal (beleértve az oldal tagjait is) semmilyen felelősséget nem vállalnak!

Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a Rootolt Galaxy Nexusodból, érdemes kipróbálni egyedi (custom) ROM-okat. Ezek a custom ROM-ok olyan funkciókat tartalmaznak, melyeket a gyári (stock) ROM-ok nem – jobb  akkumulátor üzemidőt, engedik “túlhúzni” a Nexus processzorát, stb.

Előkészületek

Az alábbi dolgok szükségesek a ROM frissítéshez:

1. Egy Root-olt Galaxy Nexus.
2. ClockworkMod (CWM) Recovery telepítve rajta.
3. (Erősen ajánlott!) Biztonsági másolat a Root-olt stock ROM-odról.
4. Biztonsági mentés a Titanium Backup-pal  a programokról.

A telepítés menete

You are not allowed to view links. Register or Login

1. Töltsd le az általad kiválsztott custom ROM-ot .ZIP formátumban. NE CSOMAGOLD KI a letöltött ROM-ot! Másold fel a .ZIP fájlt a Nexus Internal Storage-ra.

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

2. (Opcionális) Ha az általad kiválasztott ROM nem tartalmazza a GoogleApps-okat, akkor másold át a GoogleApps tömörített fájlt is – általában valahogy így néz ki: “gapps-ics-xxxxxx.zip”.

3. Töltsd fel a telefont, majd ha készen állsz, kapcsold ki.
Indítsd újra Fastboot-ban: Hangerő FEL + Hangerő LE + Bekapcsológomb nyomvatartva, amíg nem zizzen egyet a telefon.  Felengedheted a gombokat.
Amint megjelent a Fastboot (Androbi a műtőasztalon + nagy Start felirat a képernyőn), nyomd meg a Hangerő LE gombot kétszer, amíg nem látod a kijelzőn a "Recovery" feliratot.
Nyomd meg röviden a bekapcsoló gombot, hogy belépj a  ClockworkMod Recovery menübe.

4. A ClockworkMod Recovery menüben válaszd a “wipe data/factory reset”. Ez mindent töröl a telefonról (beállítások, programok, stb.)!

5. Válaszd ki a “Yes”-t és nyomd meg röviden a bekapcsoló gombot.

6. Amint kész van, válaszd ki az “install zip from sdcard” menüpontot és nyomd meg röviden a bekapcsológombot.

7. Válaszd ki a “choose zip from sdcard” menüpontot, majd nyomd meg röviden a bekapcsológombot.

8. Keresd meg és válaszd ki az előzőleg felmásolt ROM .zip fájlt majd nyomd meg röviden a bekapcsológombot.

9. Válaszd ki a “Yes”-t és nyomd meg röviden a bekapcsoló gombot.

10. (Opcionális) Amint a ROM frissítés befejeződött, telepítheted a GoogleApps-okat, ha szükséges. Válaszd ki a “choose zip from sdcard” menüpontot megint.

11. (Opcionális - folyt.) Keresd meg és válaszd ki az előzőleg felmásolt GoogleApps zip fájlt (pl. gapps-ics-xxxxxx.zip), majd nyomd meg röviden a bekapcsológombot.

12. Válaszd ki a “Yes”-t és nyomd meg röviden a bekapcsoló gombot.

13. Ha kész, válaszd ki a “Go Back” menüpontot, majd nyomd meg röviden a bekapcsológombot.

14. Válaszd ki a “reboot system now” menüpontot, majd nyomd meg röviden a bekapcsológombot.

15. Ha a ROM-od tartalmaz egyedi boot animációt, akkor most azt kell már látnod.

16. Ha a Galaxy Nexusod betöltötte az Üdvözlőképernyőt (Welcome screen), veregesd vállon magad, mert sikeresen telepítetted a ROM-ot! :)

Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető Eperjesi76

• Ember fia
  • PDA: iPhone 11
  • PDA ROM: iOS 13.3.1
Re: Galaxy Nexus ROM telepítés
« Reply #1 Dátum: 2013, 08 24, 20:59:00 »
Sziasztok!
Kérdésem lenne.
Jelenleg a gyári 4.2.2 romom van fent .
Sok helyen olvastam,hogy megjelent a gyári 4.3-as ota frissítés és arra gondoltam fel is teszem.
A telefon nem érzékeli ezért manuálisan recoveryből szeretném update-elni.
Hangerő fel,le + bekapcs gomb.
Bejön a felül startos képernyő.
Kiválasztom a hangerő gombbal a recovery módot,meg is jelenik a felkiáltó jel,alá kiírva,hogy "nincs parancs".
Hang fel+bekapcs gombbal kéne bejönni a recoverynek,de semm nem történik,így nem tudom updateolni azt a file-t amit a főkönyvtárba másoltam előzőleg.

Ezen az oldalon van leírva részletesen.:

..sok helyen olvasni ugyanezt... :google2:

Nekem nem megy.

Nem elérhető Michele

« Reply #2 Dátum: 2013, 08 25, 20:39:29 »
Töröld a Google szolgáltatások keretrendszer adatait a programok között.
Utána manuálisan nyomd az update gombot.
Többször is próbáld, egyszer csak ott lesz az OTA update.
És nem kell szenvedni vele.
Feltéve hogy gyári rom van fent...  ;)

Tapatalk 2-vel küldve az én Nexus 4-ről

★Android 10.0★

Nem elérhető Eperjesi76

• Ember fia
  • PDA: iPhone 11
  • PDA ROM: iOS 13.3.1
« Reply #3 Dátum: 2013, 08 25, 21:26:24 »
Töröld a Google szolgáltatások keretrendszer adatait a programok között.
Utána manuálisan nyomd az update gombot.
Többször is próbáld, egyszer csak ott lesz az OTA update.
És nem kell szenvedni vele.
Feltéve hogy gyári rom van fent...  ;)

Köszönöm a hozzáértő tanácsot bevált,azzal a módszerrel,hogy le is kellett tiltani.
Rögtön befrissített :)
Nagyon hálás vagyok a segítségért.
Üdv.

Nem elérhető Michele

Re: Re: Galaxy Nexus ROM telepítés
« Reply #4 Dátum: 2013, 08 25, 23:14:17 »
Köszönöm a hozzáértő tanácsot bevált,azzal a módszerrel,hogy le is kellett tiltani.
Rögtön befrissített :)
Nagyon hálás vagyok a segítségért.
Üdv.

Nincs mit ;)

★Android 10.0★

Nem elérhető 8csaba3

• PFC Fan
  • PDA: Samsung I9250 Nexus Prime
  • PDA ROM: 4.2.1
« Reply #5 Dátum: 2013, 12 05, 10:16:43 »
Sziasztok!

Már egy ideje frissítette magát a teló,jelenleg 4.2.1-es rendszer van rajta ,de nem igazán mondhatom jónak. Nem mindig ébred fel azonnal a képernyő (sőt) , ilyenkor csak világosabb lesz és majd pár másodperc után jön a képernyő. Nem mondhatom valami stabilnak. A viber is sokszor leáll,és pihenő állapotba nem mindig kapom az üzenetet csak amikor felébresztem.  A régebbi rendszerrel nem voltak gondok. Sőt mostanában van hogy a az üzenetet sem küldi el (nem viberre gondolok)

Szeretném frissíteni,ha tudtok valami jót és stabilat mondani azt megköszönném,akár főzött rom is lehet.
Még nem csináltam ilyet de gondolom a leírást követve nem lehet elrontani!?

Üdv: Csaba

Nem elérhető Michele

« Reply #6 Dátum: 2013, 12 05, 13:13:35 »
Sziasztok!

Már egy ideje frissítette magát a teló,jelenleg 4.2.1-es rendszer van rajta ,de nem igazán mondhatom jónak. Nem mindig ébred fel azonnal a képernyő (sőt) , ilyenkor csak világosabb lesz és majd pár másodperc után jön a képernyő. Nem mondhatom valami stabilnak. A viber is sokszor leáll,és pihenő állapotba nem mindig kapom az üzenetet csak amikor felébresztem.  A régebbi rendszerrel nem voltak gondok. Sőt mostanában van hogy a az üzenetet sem küldi el (nem viberre gondolok)

Szeretném frissíteni,ha tudtok valami jót és stabilat mondani azt megköszönném,akár főzött rom is lehet.
Még nem csináltam ilyet de gondolom a leírást követve nem lehet elrontani!?

Üdv: Csaba
Az xda fórum vannak jó romok hozzá.
De előtte próbálj egy rendszer vissza állítást csinálni.
Csak figyelj mert mindent törölni fog.
Minden legyen mentve a számítógépre.
Fél évente nem árt egy ilyen neki.

Vagy esetleg néz körül Slukk romjai között.
Neki is volt Gnex ;)
Így csinált arra is.
Igaz most Nexus 4-el nyomja ;)
Itt a link:

★Android 10.0★

Nem elérhető Michele

Re: Re: Re: Galaxy Nexus ROM telepítés
« Reply #7 Dátum: 2013, 12 05, 13:26:42 »
Először a Bootloader kell kinyitnad.
Aztán recovery kell a telcsire, utána egy mentés a meglévő rendszerről.
Ezt a recovery megcsinálja a megfelelő menü pont alatt.
Csak utána rakj fel másik romot!!

Elvileg a Gnex is van egy Tolkitt programja ami tesz fel recovery, kinyitja a telcsit stb..
Mindet megcsinál helyetted így nem kell szenvedni vele.
Xda megtalálható.
Vagy itt a fórumon is lehet be van linkelve.
Olvasd végig.

★Android 10.0★

Nem elérhető 8csaba3

• PFC Fan
« Reply #8 Dátum: 2013, 12 05, 20:53:01 »
Először a Bootloader kell kinyitnad.
Aztán recovery kell a telcsire, utána egy mentés a meglévő rendszerről.
Ezt a recovery megcsinálja a megfelelő menü pont alatt.
Csak utána rakj fel másik romot!!

Elvileg a Gnex is van egy Tolkitt programja ami tesz fel recovery, kinyitja a telcsit stb..
Mindet megcsinál helyetted így nem kell szenvedni vele.
Xda megtalálható.
Vagy itt a fórumon is lehet be van linkelve.
Olvasd végig.

Letöltöttem a titanium backup-ot (megnyitva ki van pipálva a biztonsági mentés , root jogra azt irja h nem sikerült)

most akkor letöltök egy romot és utána a lépéseket követve telepíteni az uj romot?

a rendszer visszaállítást azt hol kell?? kerestem már a beállítások menüben de nem találtam :-S régi telókban ott volt a gyári beáll viszaállítása.

köszi a segítséget.

Nem elérhető Michele

« Reply #9 Dátum: 2013, 12 05, 22:52:55 »
Azért nem sikerült mert nem rootolt a telcsi.
Titanium Beckup sajnos csak akkor működik ha rootolt a készülék.

A képekre gondoltam, telefonszámok, ilyesmi.
Játékok állása gondolom annyira nem fontos.
Ha használod a Google+ akkor elég sok játékban be lehet jelentkezni és elmenti az állást.
Ha újra van telepítve akkor csak újra be kell jelentkezned, és lőn ott folytatja ahol abba hagytad.
A telefon szamaid szinkronizálva vannak a Google - al?? 
Mert akkor azzal nem kell foglalkozni.
A Beállítások - - >Biztonsági mentés fül alatt
elvileg ott van a rendszer vissza állítás.
Csak nekem már az új rendszer van fent, és megváltozott a menü..
Ott kell lennie valahol...

Romolást nem nagyon ajánlom neked, mert látom nagyon kezdő vagy.
És hát azzal gajra lehet vágni a készüléket.
És utána kuka.. :(

★Android 10.0★

Nem elérhető 8csaba3

• PFC Fan
« Reply #10 Dátum: 2013, 12 06, 17:57:53 »
Értem.

Igazából telepítettem én már telót csak nem androidost. az előző telómat sokszor frissítettem igaz az windows mobile-rendszer volt (samsung omnia I)

Szóval ez is meg oldanám,csak bele kéne ásni magam h minden részletet tudjak. Találtam is oldalakat,de angolul ám az nem az erősségem.

Szóval annyira nem is akartam romot cserélni,csak a problémák miatt. Ha a gyári beállítás segít rajta akkor maradok ezen.

De miért nem frissíti magát automatikusan? Már van 4.2.2. meg most a 4.3 de nem jelez új rendszert mint eddig.....

Nem elérhető Michele

« Reply #11 Dátum: 2013, 12 10, 09:45:39 »
Értem.

Igazából telepítettem én már telót csak nem androidost. az előző telómat sokszor frissítettem igaz az windows mobile-rendszer volt (samsung omnia I)

Szóval ez is meg oldanám,csak bele kéne ásni magam h minden részletet tudjak. Találtam is oldalakat,de angolul ám az nem az erősségem.

Szóval annyira nem is akartam romot cserélni,csak a problémák miatt. Ha a gyári beállítás segít rajta akkor maradok ezen.

De miért nem frissíti magát automatikusan? Már van 4.2.2. meg most a 4.3 de nem jelez új rendszert mint eddig.....
Meg szűnt a támogatása, azért nem jön rá már több :(
4.3 az utolsó.
Ha újabb kell rá akkor marad a főzött rom.
XDA fórumon megtalálható.

★Android 10.0★