Sziasztok!
Gondoltam megosztom, hogy nekem hogy sikerült importálnom a telefonszámokat "SPB backup"-ból androidra.
Adott volt egy Winmo-s készülék ( Omnia 2 ), amelyről eladás előtt készítettem egy mentést az "SPB Backup"
progival. A gond csak az volt, hogy az androidos teló csak később érkezett, így csak a backup file maradt.
Hosszas keresgélés után ráleltem egy
SPB Backup Unpack nevű progira, amivel meg lehet PC-n nyitni
mentett állományt! Egyszerű kis progi, telepítés után progi megnyit, majd "open"
és be kell tallózni a mentett backup file-t. Innen mindent ki lehet exportálni ( contact, sms, stb. ), de nekem
most csak a contactot kellettek. Bal oldalon megkerestem a "Contact" mappát, majd jobb klikk
ekkor a progi felajánlja a 2 formátumot, amibe lehet exportálni ( "CSV", vagy "VCards" formátumba). Itt a Vcards-ot kell
választani, mert ha "CSV"-be mentitek a G-mail valami miatt nem fogja rendesen kezelni.
A VCardos exportálási lehetőséggel egy probléma volt, annyi VCard file készül, ahány contact van
( ezeket egy mappába mentettem ), az én esetemben ez 246 db-ot jelentett, ami azért volt gond,
mert a G-mail fiókba a VCard file-okat csak egyesével lehet importálni, ezért újra belevetettem magam a keresésbe
azt kutatva, hogy hogyan lehet egyesíteni ezeket a file-kat. Találtam is egy progit: "
A.F.7 Merge Your Files 1.3" néven.
Ez szintén egy egyszerű kis progi: feltelepít, megnyit az összes contaktot "ADD"-olni kell majd a "Merge" gombbal kell egyesíteni.
Nekem a 246-ból kb.: kidobott 10 - 12 telószámot, amivel gondja akadt, ezeket megkerestem és a "Remove"-val eltávolítottam a listából
Így már ment a dolog, elkészült az egyesített "VCard" kiterjesztésű file.
Ezt követően megtörtént a Gmail fiókba való importálás, ami pillanatok alatt megvolt. Azt a 10-12 számot pedig, ami
az egyesítés folyamán kiesett, egyesével importáltam ( mégsem 246-ot kellett
).
Ha minden a rendelkezésre áll, akkor a folyamat nem több, mint 5 - 10 perc.
Remélem segítségére lesz majd valakinek!